Отговори
# 210
larose_noir радвам се че всико е наред. Просто явно организма ти се подготвя за предстоящето раждане.
Същото ми го казаха сутринта.Сега вече нямам контракции,надявам се да избутаме до термин.

Аз пък съм зодия рак,тва според мен е най-гадната зодия.Типично раче съм си,често го определям като ужасно  Grinning
И ММ е рак:) За пръв път опознавах представител на тази зодия , но както ще бъде и с бебчетата зодията е само частичка от теб! Насложено с възпитанието и личния избор , вече всяка зодия може да е прекрасна или ужасна:) На мен ми се искаше бебчо да е огнена зодия , но сега се моля да е скорпион:::Simple Smile))) И то само , за да изкараме до 23.10:::::::::Simple Smile))))))))

# 211
Момичета, не знам вие как сте, но при мен сълзите от първия триместър се върнаха:( Всичко ме разплаква, дори яд и страх:) Голям рев, голямо чудо:) И всяко нещо ме дразни, особено забележките на предното поколение, което ни е отгледало:) Майка ми е медицински работник , но всеки ден ме озадачава!!!! Само като и кажа, че ще купувам нещо за бебо и тя изстрелва - да не залитам #Cussing out #Cussing out #Cussing out убеждава ме ,че помпата е излишна с единствен аргумент, че две деца е откърмила и то до годинка. Но реакцията и за стерилизатора ми вдигна кръвното!!!!!!!! Смята, че това е тотално изхвърляне!Те в спешна помощ имали само един и то защото режат::Simple Smile)))))))))) нас ни е гледала само с измиване с гореща вода и препарат за съдове преди 30г., което ги правело практически чисти Naughty Ако сме гледали бебета в стерилна среда, после как щели да свикнат!!!!!!!! Въпреки ,че ме вбеси, реших да направя моя си анкета поне в групата!!!!
Какво ще кажете по въпроса? Личен ипит, това което сте чували......
А свекървата пък смята, че тези ежемесечни ЖК са твърде много, а като станаха на две седмица само извърта очи нагоре:::::::::::Simple Smile)))))))))))))) #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 Значи те като са нямали толкова възможности по онова време и ние трябва така да си гледаме децата!!!!!!!!!!!ами да ги мажем със свинска мас и да им даваме сирене от втория месец:) ох, олекна ми Laughing дано не съм направила по-мрачен мрачния петък:)  bouquet

# 212
Момичета, аз съм се насочила към Майчин дом. Има списък за болницата на сайта, но не пише нито за превръзки, нито за лигнин, а гледам вие коментирате, че ви искат. Мисля да се заредя направо с превръзки. Даже видях случайно в магазина едни доста по-широки дори от нощните, предназначени за периода след раждане. Някой друг да сподели опит?

Освен това пише да имам направление номер 7 от личния лекар. Предварително ли се взима? Все пак ако зараждам през нощта?

Давам ти прясна информация от преди 2 дни Simple Smile
Искат следродилни превръзки (всъщност може и само превръзки, но определено следрдилните вършат много повече работа, защото лежим), 3 бр. стерилни превръзки  25см(за раната, ако си секцио) и електронен термометър.
Това е. Лигнин слагат само в реанимация. Ние с Шантал си бяхме взели и бикини за еднократна употреба, а аз имах и памперси от тези постелните, защото отдолу държат на един найлон, който така запарява...
 Hug

# 213
Момичета, не знам вие как сте, но при мен сълзите от първия триместър се върнаха:( Всичко ме разплаква, дори яд и страх:) Голям рев, голямо чудо:) И всяко нещо ме дразни, особено забележките на предното поколение, което ни е отгледало:) Майка ми е медицински работник , но всеки ден ме озадачава!!!! Само като и кажа, че ще купувам нещо за бебо и тя изстрелва - да не залитам #Cussing out #Cussing out #Cussing out убеждава ме ,че помпата е излишна с единствен аргумент, че две деца е откърмила и то до годинка. Но реакцията и за стерилизатора ми вдигна кръвното!!!!!!!! Смята, че това е тотално изхвърляне!Те в спешна помощ имали само един и то защото режат::Simple Smile)))))))))) нас ни е гледала само с измиване с гореща вода и препарат за съдове преди 30г., което ги правело практически чисти Naughty Ако сме гледали бебета в стерилна среда, после как щели да свикнат!!!!!!!! Въпреки ,че ме вбеси, реших да направя моя си анкета поне в групата!!!!
А свекървата пък смята, че тези ежемесечни ЖК са твърде много, а като станаха на две седмица само извърта очи нагоре:::::::::::Simple Smile)))))))))))))) #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 Значи те като са нямали толкова възможности по онова време и ние трябва така да си гледаме децата!!!!!!!!!!!ами да ги мажем със свинска мас и да им даваме сирене от втория месец:) ох, олекна ми Laughing дано не съм направила по-мрачен мрачния петък:)  bouquet
Успокой се малко, защо се ядосваш за дреболии. В крайна сметка сама решаваш как да си гледаш детенцето. Относно помпата и аз честно казано мисля, че е излишна. Пробвах с две и пак не вършат работа. Ако трябва да се цедиш най-добре е на ръка. Но това си е лично мое мнение. А стерилизатора според мен е необходимост. Нашите родители са живели в съвсем друго време. Нямало е такова замърсяваме на природата, не са яли такива боклуци с Е-та като нас и организма им е бил по-силен. И не на последно място, не са и чували за такива екстри като помпи, стерилизатори, бебефони и др. Съвремения живот ни предлага тези удобства за гледане на бебчетата и не виждам нищо лошо в това да се възползваме, стига да можем да си го позволим

# 214
Аз  лично и аз съм на мнение ,че стерилизарота е излишен,както и бебетофон,ако сте в 2 стаи..както и за много други неща,също и за трупането на дрехи,та да може всеки ден по 5 пъти да се преоблича и  да ги носи по веднъж...но това си е моето мнение...дъщеря ми я кърмих само 3 месеца,че от нерви ми спря кърмата и после на АМ и ПАК не съм стерилизирала шишета...всичко на всичко съм й йзварявала 5-6 пъти всичките неща за няма и година....има майки дето преди ВСЯКО хранене стерилизират...еми като го е купила тоя уред-много ясно ,че ще го ползва Simple Smile
За УЗИ-няма да коментирамм-това си е работа на доктора и той си решава...миналата бременност не са ме гледали по ЗК всеки месец,защото бях при една бабичка,но ходех и на частно всеки месец..нямах тонове и такива неща на 1-2 седмици...сега пък ту всяка ту на 2 седмици ме викат...
Както казвате-всяка сама за себе си и детето си решава по какъв начин ще го гледа...а в повечето случаи пък представата няма нищо общо с реалността Simple Smile Аз и аз щях да гледам бебето в "стъклен буркан",ама от първия ден вкъщи всичко се изпраи като се изтърсиха 1000 човека Simple Smile и се изредиха да я гледат,макар и с маски ( който се беше съобразил)...а на ММ баба му беше яла и чесън  и се вреше...простоо....оставете се по течението..а и помпи и стерилизатор може да се купи и в последствие...

# 215
Добро Утро Момичета Simple Smile
Днес и аз излизам на пазар за последните неща за болницата искат ми много неща и щом набавя всичко ще ви Напиша списъка ми! Grinning Grinning

у.к И ние сме малки но само на Кг сме малки иначе си отговаря на седмицата утре сме на преглед и изследвания и ще го вида дали е станал 2.000кг последно беше 1700кг  Heart Eyes Heart Eyes

Аз съм си купила стелизатор на ТТ,но за бейбифон се замислям дали ще ми трябва стаите са ни една до друга и мися,че няма смисъл пък и жилището в което живеем не е много голямо такаче мисля,че ще си спестя този разход!  bouquet  bouquet  bouquet

# 216

Ще си позволя и аз да ти дам съвет.
За помпата аз се родих с нея. Предвид обстоятелствата, че Алек не е вкъщи все още, се налага да предизвиквам кърмата с цедене сама. Взех си електическата на Авент и съм изключително доволна. На ръка за мен е адски трудно. Много мислих коя да избера между ръчна и тази, но определено си заслужава инвестицията. Има режим стимулация и режим сучене. До този момент при мен тече само на стимулация и то много успешно.  В болницата нямаше момиче без помпа и на електрическата на етажа винаги имаше мама да се цеди. Аз съм не с две, а с 10 вдигнати ръце за помпата. Вече ти ще си избереш каква.
Стерилизатора дори няма да го кометирам. Слагам си помпата в него, всичко излиза толкова чисто. Не мога да си представя след тази среда, където гледат детето ми в момента изолирано от всички бактерии, аз да му мия шишетата с препарат и готово.
Моята майка дори е толкова възхитена от всичко ново в момента, помпата, стерилизатор, протектори за гърди, кремчета за зърна..Нон стоп казва, ех навремето как се мъчехме...Много се възхищава на всичко.
На твое място ще си улеснявам нещата максилмално, за да имам сили да се притеснявам, за наистина важните неща около бебко.
Успех!   bouquet

# 217
Добро Утро Момичета Simple Smile
Днес и аз излизам на пазар за последните неща за болницата искат ми много неща и щом набавя всичко ще ви Напиша списъка ми! Grinning Grinning

у.к И ние сме малки но само на Кг сме малки иначе си отговаря на седмицата утре сме на преглед и изследвания и ще го вида дали е станал 2.000кг последно беше 1700кг  Heart Eyes Heart Eyes

Аз съм си купила стелизатор на ТТ,но за бейбифон се замислям дали ще ми трябва стаите са ни една до друга и мися,че няма смисъл пък и жилището в което живеем не е много голямо такаче мисля,че ще си спестя този разход!  bouquet  bouquet  bouquet

# 218
Електрическа Авент си заслужава аз съм доволна от нея Peace Peace Peace

# 219
Помпа още няма да купувам пък ще видим....а стерилизатор със сигурност мисля да си го спестя.....

# 220
  • София
Добро утро.
Това как ще си гледаш детето е лично твоя работа. Можеш да чуеш колкото си искаш мнения и съвети, но всичко зависи от теб. Ако си решила да стерилизираш със стерилизатор никой не може да те накара да изваряваш шишета. Не се ядосвай.
Ето като пример ще ти кажа как отгледах първото си дете - купих помпа за кърма и се цедих, защото потече нещо от гърдите ми едва когато вече си бяхме вкъщи с детето. През това време тя ядеше АМ от шише и съответно свикна на по-лесното. Отначало имах само 2-3 шишета, но ги изварявах. Едното беше за вода, а другите две за хранене. В последствие си набавих още шишета. Така изварявах по веднъж на ден. Съответно за мен стерилизатора беше излишен. Всички шишета си ми влязоха в употреба. Дори и сега ще ползвам тях, ако се наложи. Стерилизирах стриктно до към 6-ия месец. След това го правех рядко. Месец-два по-късно само измивах с препарат и топла вода.
Минерална вода не съм давала. Отначало я преварявах и когато Рая по отрасна малко вече й давах вода от чешмата. Гладих й дрехите до към 8-9 месеца, ако не и по-малко. След това гладих само тези които имаха нужда.
Бебефон не съм взимала, тъй като апартамента ни не е много голям. Вратите стояха отворени и си чувах. Не съм я проверявала през 5 мин. дали диша или не. За мен лично имаше няколко излишни неща, които не сметнах за нужно нито да купувам, нито да се втелясвам толкова много. Но това беше моето решение.

# 221
Помпата мн хубава работа върши, моя бебок все още не е при мен и не ме е сукал, но на другото момиче бебчето още докато зареве и се обливам цялата в кърма. Сутринта се събудих с 2 камъка вместо гърди. Без тази помпа съм загубена..

# 222
На мен ми казаха от личния лекар направлението. Вече съвсем се обърках! Някой, който е взимал, ако може да сподели.
Аз го взех от личния лекар, малко се опита да ме убеди, че не е негова работа...но даде ми.
Когато ходих август месец в Майчин Дом обаче, лекаря при когото се записах, ми каза, че той ще ми издаде въпросното направление, ако реша да раждам там.
Клеопатра, ти беше при Станев в Лозенец, нали? Сега какво ще правиш, там ли мислиш да раждаш?
Мен другата седмица искат да ме приемат за секцио, а мен все още ме гложди въпроса дали постъпвам правилно. Всички ми казват да си ходя в Майчин Дом, за близнаци там уж е най-добрия избор, но аз имам лоши, много лоши спомени от преди години. Август месец пък като ходих на прегледи там, също не останах особено очарована. Но пък съм сигурна, че при евентуални усложнения, МД е най-доброто. В Лозенец в момента цари един хаос..който допълнително ме напряга.

Аз също бях при Станев, но се отписах от болница Лозенец. Много ме разочароваха с отношението си и с този хаос. Сега съм се насочила към Шейново.

# 223
Здравейте момичета,

Извинявайте, че пак повдигам тази тема, защото наистина надълго и нашироко е обсъждана, ама аз пак се чудя... За ръчните помпи на Авент става дума. Сега гледам, че по-евтиният вариант е намален в Айко и се чудех каква е разликата с по-скъпата и дали ще е също толкова добра... Има ли някоя мама, която да си е купила такава помпа или да е чувала отзиви за нея?

Предварително благодаря!   bouquet

# 224
Относно стерилизатора - аз също смятам, че е нещо излишно, но другата половинка в нашето семейство надделя и в крайна сметка взех електрически от Джъмбо. Някаква куча марка, за 40 лв. - хем не е скъп, за да не ме е яд, че ще го ползвам няколко месеца само, хем да не ми е съвестно Laughing
За помпите - майките около мен - 100% твърдят, че най-добрият начин на изцеждане на гърдата е на ръка. Всички са си купували помпи, но не са ги ползвали. Така чрез тях аз се сдобих с две помпи - ръчна и електрическа. Ще видим как ще е при мен, но определено мисълта, че някакво устройство ще ми смуче от гърдата, ме плаши  #2gunfire  Laughing
Така де, малко в кръга на шегата това... Никой не може да говори от името на другия. За съжаление съветите в тези случаи не са особено подходящи, тъй като при всеки е различно. Важното е кърмим възможно най-дълго. А дали с или без помпа ще се стимулираме и изцеждаме - все тая.

Общи условия

Активация на акаунт