Септември топъл вече дойде, мамите от ИБ още имат време за едно късно море!

• 20 213
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
  • до едно тепе
Бени прекрасна е  Heart Eyes Как да не му се прииска на човек да си има едно момиченце  Crazy
Мъжо го няма и тази вечер малчо беше кротък(нямаше кой да го разлигавя) та ме обземат едни носталгични настроения Laughing
Поразгледах и аз на Чин снимките. И нейните хлапета са страхотни. Когато се записах в темата на ИБ тя се тресеше цистит ли има или е бременна с голямото си синче Laughing
Магнет много са сладки така като заспят и клюмнат напред  Laughing Слав ми е заспивал 2-3 пъти така без да го усетя-мислех че е захапал и гризе борда на количката така  Crazy
Легнолото кърмене и аз късно го усвоих, за съжаление. Можех да си спестя мноого безсънни нощи  ooooh! Макар, че първите 2-3 месеца поне по веднъж миех и дупе нощем  ooooh!. Но се е случвало да заспя седнала докато кърмя и да се усетя чак когато тръгна да се отпускам назад, падайки на леглото  ooooh! На сегашния си акъл не бих кърмила седнала без опора нощем, но тогава си имах една латерна(майка ми) на главата дето само каканижеше не може легнала, не може   Rolling Eyes Идваше нощем да седи при мен докато кърмя та да не заспя ooooh!

# 196
 Днес писах ,но всичко изгубих  ooooh!.
 Лилка- да ви е жив и здрав племенника  Heart Eyes.
 БиБи- добре дошли при нас , дано коликите скоро преминат  Hug. По този въпрос не мога да се включа, че при нас минаха сравнително леко и без лекарства.
Зузи- това с корморана ми хареса  Mr. Green.Аз винаги съм се хранила бързо ( мъжът ми все ми прави забележка), но сега направо се усъвършенствах . Вече не се носим , но какво търчане пада всеки път като седнем на заведение  Crazy.
Бени- много хубава Ема  Hug.
 Сигме- аз май не съм виждала Лийчето от рождения и ден, тогава като че ли не беше руса  Blush.
 Петеска - как сте с каката и с Митаче, сигурно стягате училището.
 Моме - бързо да оздравява мъжа ти, че и да усетите малко почивка.И ние какви трикове правехме с тази количка да осигурим съня  Crazy.
 Прахи- ние също не сме ползвали обиколник, Дафчето бързо се научи да не се оплита в решетката и главата не е думкала много, но тя не се е въртяла и като Ивейн де  Mr. Green. Забравих да честитя новият дом , много хубаво изглежда мястото ,предполагам вече сте ни далече Heart Eyes.
 Магнитче - тази година на къмпинга Дафина на два пъти заспа след плажа, докато я хранех в количката  Laughing.
 За кърменето и имунитета се убеждавам от наблюдения , че не са чак толкова свързани . Вярно е , че Дафина досега е била все здрава, с едно -две изключения ,но и това че е първо дете е от значение . Три мои приятелки родиха втори деца с не много голяма разлика , ами бебчетата на няколко пъти се заразяваха от каките си , нищо че бяха изключително кърмени .
 Аз усвоих легналото кърмене като стана Дафчето на девет месеца , преди това не ни се получаваше. Както си спеше само в кошарата да видите как се намести за няма и два-три месеца при нас в леглото  Mr. Green.Но сега пак я връщам понякога в кошарата , че при нас не винаги е спокойна.
 И като отворихме въпроса да попитам кърмилите - кога махнахте дневното кърмене.Дафина няма да ходи на ясла , но вече родата ме гледа малко учудено , даже почнах да ги лъжа че кърмя само вечер и сутрин . А то аз кърмя от вечер до сутрин по-скоро ( има нощи и в които по веднъж се събужда , но са рядкост) и един път за дневното приспиване се кърмим. Ако сме навън с количката заспива сама , но вкъщи инак не мога да я приспя лесно.
 Лека нощ ви пожелавам , аз ставам да поошетам , че сутрин все няма време , трябва да се ходи на разходка  Simple Smile.

# 197
  • NE
Зузи Давам по 1,5 мл Нурофен като се скъса да реве, а две не вижда от сънче. Не е хубаво, но помага поне и заспива от раз. Панадол ми отказва от боледуването.
Пони Радвам се че сте добре с Дафи. Според мен още не сте готови за отказване от кърменето.
Поспаланчо Това е било голям терор. Shocked
Прахи И ние се джаскаме така в кошарата. Дано схванат, че може и да не боли.

# 198
  • Северозапада
Добро утро
Бени, сладурка е малката! Тъкмо мислех да питам тази Чин дали е Чин от ИБ  Wink
Пони, и ние се кърмим от вечер до сутрин  Rolling Eyes При нас започва в 18, когато се приберем от яслата. Събота и неделя си цока и през деня. Жал ми е да и откажа, нали цяла седмица ги пропуска тези кърмения, а и тя, като Дафи, трудно заспива вкъщи без мама-мляко.
Аз легнала на страни така и не се научих, не че съм правила опити след първите 2-3 месеца. Но успешно се справям полегнала назад, подпряна на 2 възглавници и даже подремвам.
В тази връзка, като се насуче в 18 ч. автоматично пропуска всякакви вечЕри или по-точно хапва, но зеленчуци, плодове и малко хляб. После пие малко АМ преди лягане. Та кога е нормално да започне да вечеря "като човек" и всъщност тази лека вечеря не е ли по-добра за стомахчето?
Магнет, хахаха  Laughing София така заспива на столчето за хранене вечер. Когато не иска да седи там, започва да си дърпа масичката и от усилията ли или не знам, но започват да и се затварят очите и да и клюма главата.
Теди, как е Ники? Плаче ли още така много като я водиш на градина? А с махането на памперса и акането?
Хубав ден!

# 199
  • до едно тепе
Добро утроо.
Петеска какво стана с обривите след морето  Thinking
Фейче мдаа беше. То аз и затова си я изпратих вкъщи след месец Confused
Скрит текст:
Общо взето не ми даваше да изляза от стаята на бебето, камо ли да го изнасям извън нея. Щял да се простуди. Постоянно мърмореше как може мъжо да лежи в стаята с бебето и да чете книга. Викам дето да се радваш, че иска да е с детето си са какво мърмориш. Оправданието беше че книгата била мръсна,кой знае кой я бил пипал. Зяпнах срещу нея от учудване-викам тя книгата седи вече 10 години в библиотеката на секцията в хола как ще е мръсна бре жена. Извъртя го че била прашна. И мноого такива изцепки. За терора, който ми налагаше да дохранвам няма да ви разправям. Месец време ме караше да се чувствам ужасно.

# 200
  • NE
Поспаланчо Миличката  Hug
Скрит текст:
В отчетната ми има една мама дето свекито и налага тормоз от към храненето с извинението, че била педиатър, ама какъв педиатър е щом я кара да дава АМ, а тя бъкана с кърма. newsm78
Честита месечинка на Радинка на Зузка.  bouquet

Мойто диваче взе, че докато гледа заека се хвана за клетката и сам се изправи от седнало положение. Shocked

# 201
Мравче, не смея да издумам, че да не урочасам нещата. Mr. Green От вторник доста по-спокойно ходи на градина, днес даже се качи без да потекат сълзи. Вярно, пак й беше увиснала малко джуката, но положението е къде-къде по-добре от миналата седмица. В понеделник вече разделят сборната група на две и всяко детенце ще си отива в неговата, та да видим дали няма да се върнат драмите (щото за коцуза, ние сме в групата, дето не остава в същата стая). Дано не! Praynig
С акането сме до никъде. Продължава да ака в гащите. Онзи ден ми каза, че акала в тоалетната в градината, ама не мога да й вярвам (и друг път така си е приказвала), пък вече бяхме тръгнали и не ми се връщаше да питам. Иначе ака у нас, щото от градината не ми връщат наакани дрехи и не ми се оплакват. Новото 20 е че не иска да пишка там. Предлагат й, подканят я, а тя почва да пищи и да плаче, че щяла при мама да пишка. Е няма как да издържи цял ден, естествено, та се прибира с по 1-2 мокри чифта дрехи. Тая сутрин даже май затова влезе с увисналата джука - щото почна и мен да уговаря, че у нас щяла да пишка, пък аз се опитвах да обясня, че няма да може да стиска така и ще станат мокри гащичките, та тя ревна... Ще кажа на учителките да я оставят и да не й дават зор. Поне е напишкано, не наакано - не се налага да я мият и бършат от аки, пък не е трудно да й дадат нови дрехи да се преобуе. Прането си остава за моя сметка.  33uu
Пони, а бе я пускай родата по пързалката! Да не би те да кърмят вместо теб, че те гледат странно?!?!? Пречиш ли им нещо, или какво? Щом си решила, че искаш да кърмиш дълго - то си е за теб (аз нямах толкова нерви Mr. Green ). На тях не им отнемаш от времето. Ааааама ха! Crossing Arms Иначе аз започнах да отбивам с помощта на АМ - първо махнах вечерното приспиване, малко след това изчезнаха нощните сукания (явно АМ я държеше сита и не се будеше, а като се събудеше я местех при нас и заспиваше отново без цица), след това отпадна сутрешното и последно остана да се борим с дневното приспиване. За него ми помогна ММ - 2 или 3 дни му се падаше да е у нас по това време и като дойдеше момента за сън, той ходеше да я приспива, щото аз появя ли се - търси се млекце. На последния ден го нямаше и аз си бях казала, че ако се справя с приспиването този ден, то сме я отбили. Стана! Заспа си без изобщо да се сети за кърмата. Признавам си, че не помня дали съм правела АМ уж да й понапълни стомахчето и да спи спокойно. Много е възможно да съм, но по всяка вероятност е изпивала съвсем малко - колкото за заместител.

# 202
  • Северозапада
Фея,
Скрит текст:
Имала, ама детето не е издържало по 3 часа м/у храненията, а за педиатрите това е много показателно  Whistling

# 203
  • NE
Мраве Там страшна работа. ooooh!
Та за кърменето това лято видях и чух доста фрапиращи случаи. На една дружка детето почти на 2 г. само се обслужва на цицата, но и тя не се крие, а братовчедката на мъж ми смело заяви че трябва да се отбива детето на 6 месеца. Rolling Eyes Аз нещо съм повредена, че и двата случая са ми странни. newsm78

# 204
Мравче,
Скрит текст:
Показателно на баба им *******! Ако вземе, че не издържа по 3 чАса на АМ, сигурно ще му дадат в едната ръка филията хляб, а в другата - лъжицата за манджата и да почва.......... Ай сиктир! #Cussing out
Феичке, и за мен са две крайности това, но хора всякакви. Simple Smile

# 205
  • до едно тепе
Мдаааа аз колкото мед. лица(лекари и сестри) познавам и знам, че имат внучета или сега в момента малки деца, всичките са дохранвани и основно на АМ. Нямали кърма майките бре нямали  ooooh! Но при тях имам чувството, че е професионално изкривяване Laughing
Теди вероятно е от стреса. Дано бързо го преодолее   Hug

# 206
Поспалане, и моята майка се опитва да дава тон в живота на всеки, но твоята направо ме втрещи  Shocked А ти как си й позволявала подобно вмешателство? Аз мноооого отдавна съм натвърдила на всички родителски тела, че детето ще се гледа по начина, по който ние с баща му решим. Те и не спорят де - видяха как ходя на училище за бременни, че чета много и се информирам, и поне трима от четиримата ме слушат  Laughing

# 207
  • до едно тепе
Моме моята е далече и понеже се пенсионира и изяви желание да дойде да помага, пък аз нали добра душа викам няма да и троша хатъра. Ми строших и го накрая. Лошото е, че не си взе поука тогава и сега, когато се наложи наистина да помага пак трябваше да и дам свободно. И честно казано не мога да разбера как човек, който не е търпял децата му да капризничат и да си правят каквото си искат не може да ме разбере като и казвам да не позволява на детето да и се качва на главата, само щото щяло да пореве 2-3 минути, ако му откаже нещо. А той днес реве 5мин,утре 2мин и на третия, четвъртия път спира да се тръшка и като кажа сега не може да се случи не настоява и не прави циркове ooooh! Уууф сложна е, много е сложна. Само като си помисля, че може другата седмица да се наложи да го оставя да го гледат за седмица и треска ме тресе отсега каква картинка ще заваря след това Rolling Eyes

# 208
  • Sydney
голяма разлика в темепратурите - в центъра (НДК) - жега, тук в квартала (Борово) хлад...  Rolling Eyes
мен тея разлики ми се отразяват (сигурно е от вързстта, хахах  Laughing )

# 209
  • NE
Днес вярно е горещо. Sunglasses
Теди Права си, буквално я насили да захранва от раз. Добре, че не я послуша.
Тя и моята педи все ме пита дали имам достатъчно кърма, а като и кажа че сучи над 10 пъти с две хранения ми вади ей такива очи. Shocked
Поспаланчо Споко, той Слав вече сам може да си казва. Ама аз не давам и на ММ да ми се меси. Хубаво, че майка ми си е взела поука от нейния тормоз от баба ми и сега не ми се меси въобще. Wink

Общи условия

Активация на акаунт