Септември топъл вече дойде, мамите от ИБ още имат време за едно късно море!

• 20 159
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
  • Северозапада
Фея, имаш в предвид детето да тръгва на 4-5 г. на градина/ училище?
Иначе и аз мисля, че е до дете.

# 61
  • NE
Разбира се, че е до дете. Майка само ми каза, че ако тръгне на 3,5-4 г. е много по-лека адаптацията. Живот и здраве бих и аз го пуснала тогава, но тя ще ми го гледа вкъщи. Praynig

# 62
  • shumen
Теди,дано свикне скоро Ники и не плаче.Оф,аз само като ви чета ми се свива сърцето,че като знам Дени какъв е лепнат за мен.Аз,ако имаше кой да ми го гледа не бих се замисляла въобще за ясла.
Иве,и аз сега говоря по цял ден как ще играе с децата,как ще пеят и т.н.,но да видим от 15.09.как ще е.
Аз днеска ходих при педи за изследвания за яслата,но ми каза в сряда да го заведа и всичко ще си вземат при тях,а аз да им занеса само ако и урина.

# 63
  • Сливен
Аз пък не съм съгласна , че адаптацията на 3,5-4 става по-лесна, ама никак не съм съгласна - толкова са хитри и манипулативни тогава, че не е истина. Просто си зависи само от детето и не на последно място персонала - като майка вече на по-голямо дете единственото, за което се молех беше да са мили госпожите, не се притеснявах дори за разболяването , то пък взе , че ни се размина, дано така да продължаваме. На едно близко детенце , което в момента е на 4,5г. , баба му имаше възможност да го гледа до ДГ, но пък не му се разбира като говори, така че според мен е много важно да ходи детето на ясла и ДГ, развива се много бързо. Но подходът пак трябва да е индивидуален - за някои деца наистина си е голям стрес, просто всеки го изживява различно.

# 64
  • Северозапада
Добро утро!
Аз пък май предпочитам да ходи на ясла, отколкото да седи с баба си вкъщи. Баба-свеки е пенсионирана детска учителка и ще я научи на много неща, винаги ще и намери забавление, но пак предпочитам да е с децата да се научи да общува.
Скрит текст:
Аз си мисля, че колкото по-голямо е детето, толкова му е по-трудно да свикне с ДГ, това като изключим индивидуалността на детето. По-трудно, от гледна точка на това, че то е свикнало да е центъра на вниманието, да се занимават само с него. В ДГ трябва да се приобщи към колектива, да се съобразява и с други хора. За по-свитите деца сигурно е голям стрес изведнъж да се озоват сред толкова хора и то за цял ден. Колкото и да играе навън с деца, то те едва ли са 30 и в такова малко пространство. Познавам дете, което въобще не ходи на ДГ, но трябва да питам сестра ми как се е адаптирало в училище, защото то беше много затворено дете, не играеше много навън с други деца.
От няколко дни на София и е много рядко акото. Не е диария, защото ака само веднъж на ден. Не знам дали от зъбите или защото цяла седмица всяка сутрин ям по една Активия  doh  Дали да взема да и дам Ентерол? В сряда бяхме при педи, обаче що не я питах  smile3537
Хубав  smile3558

# 65
Ох, тия ясли и градини  ooooh! ooooh!
Аз се радвам, че отписах Анди, обаче то дали е ясла, дали ще е частен център, където ще ходи живот и здраве все тая хаха. Та ще дойде и моето време да ви се оплаквам сигурно скоро  Crazy Стискам палци на всички да минават без много тръшканици дните и само с усмивки да ходят децата

# 66
  • Sydney
ant G ако искаш може да й дадеш едно прахче лактофлор кидс... Wink за подобряване на стомашно-чревната флора

# 67
  • до едно тепе
Според мен по-трудно биха се адаптирали на 4-5г. По хитри са, свикнали с някой вкъщи, всичко е за тях и т.н. И в един такъв момент ги вкарвате всред 25 деца поне, които на тази възраст са способни да са словесно агресивни.. Стреса според мен ще е доста по-голям.
Вкъщи нощес беше веселба ooooh!. Снощи като се прибрахме почна да приплаква, че го боли корема. Болката беше на спазми явно, защото както си играеше се хващаше за корема и почваше да плаче. Дадох му нурофен, за да го облекчи малко и заспа. В 1 часа с рев се изповръща отгоре ми ooooh! Лепнал е от яслата ротавирус явно.  Сега го поя с вода и чай от шипки и се надявам с това да се разминем. Praynig

# 68
  • NE
Добро утро!

Поспаланчо Ох миличките. Дано скоро се оправите. Hug
Мраве Май пробиотик е по-добре. И ние сме така от АБ. Cry

Всяко дете е различно и с различна социалност. Аз също не одобрявам да стои до училище вкъщи, но  и поне на ясла няма да го пращам. Аз лично съм много разочарована от детските градини тук защото  първи клас децата са необуздани, откровено невъзпитани и без никакви хранителни навици. Това беше един цял 1 клас в училище. Ако ще е така може и да не го държа много. Confused

# 69
  • Северозапада
Хм. И аз се колебаех дали да взема пробиотик или ентерол. Мислех да не би от Пробиотика съвсем да се отпусне, не че има накъде, но пък нали регулират. Оф, ще взема пробиотик. А дали може и двете да давам, евентуално?  newsm78 И Хидрасек имам, но реших, че не е удачно да го давам при положение, че не е диария.
Фея, не започнахте ли и пробиотик с АБ-то?

# 70
  • NE
Мраве О да. Давам Биобаланс бебе, че Биогаята не му понася добре.
Пиша кое, кога давам, че се омотах съвсем. Обаче сме видимо по-добре. Давам още Абоколикен и видимо е и спокоен в съня си, иначе е голямо мятане. Crazy

# 71
  • Варна
Пфуу, сколасах най накрая , абе много бюрокращина това постъпване в ясла , търчи тук и там , изследвания , пък давност - 15 дни , 7 дни , 3 дни , часове , минути , съклета ме хвана  Naughty Crossing Arms Outta Joint ooooh!, хеле успях , на 8/09 живот и здраве тръгва , взела съм си отпуска за първата седмица на адаптация.

Отдавна и говорим за детската градина ( ясла де , но тя не прави разлика  Crazy) , уж е възторжена но тя и за боцкането на пръстчето за ПКК преди да отидем беше екзалтирана пък накрая плака, та какво ли разбира малката ми маймунка, ще видим в понеделник  Crazy

Бързо оздравявяне на болните слънца  Hug

# 72
  • Sydney
лактофлора е пробиотик  Peace аз съм давала и БиоГая - доволна съм... ако си давала клеева може и това да дадеш Simple Smile

# 73
  • Северозапада
Аз последно купувах Мултилак - синбиотик без млечен протеин. Сестра ми е доволна от Биобаланс-а  Peace
Либре, успех с адаптацията, да е бърза и безболезнено (доколкото е възможно)!

# 74
  • shumen
Либре,дано свикне бързо муцуни и да няма драми и рев.
Поспаланче,да се оправя скоро Слав.И да ви кажа,внимавайте много,защото сега има такъв вирус със разстройство,повръщане и Т и е ужасен.
За яслата-и аз мисля,че трябва да ходи,а и зимата в нас по цял ден какво ще го правя иначе.
Ооф,тука пак вали и направо незнам като се наспи какво ще правим и какво да измислям вече да играем,че и на него му писна вече.
Аз днеска ходих и уговорих рд.Реших за децата да поръчам пици и пържени картофи,а другите кой каквото иска.

Общи условия

Активация на акаунт