С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 077
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Какъв точно е тона ми? Съвсем нормален, друг е въпроса дали се харесва на по-голяма част от аудиторията.
За каква грижа за децата говорим тук? Това е училище, не забавачница.
Учителите си имат работно време, разпоредби, спазват си ги.
Предлага се услуга "занималня" с определено работно време. Никъде не е казано, че децата трябва да се отглеждат по 10часа на ден.

# 76
Maryse, очевидно че проблемът ти е чужд и си имаш решение. Приеми че има хора, които нямат такова и без да смятат, че учителите са им длъжни им е ужасно неудобно да правят гимнастики за половин час. Свят голям, хора всякакви.

# 77
Жасмин, мерси, ще съм ти благодарна да измериш стелката на 34 номер. Боби е 35 или 36, за това и ми се иска да мери и тогава да купуваме.

Малко над 21,5 см., но по-малко от 22, лошото е, че не се вади и не мога да я премеря точно. Но и това са китайски гуменки за 20 лв., не разчитайте на много точна номерация - най-добре на място и детето да си премери.

Занималните на повечето места са до 16.30 ч., никъде не съм чувала за занималня в училище до 18 часа. По-голямото ми дете в 1 клас беше на занималня до 16.30ч. Трудно е с прибирането, наистина, но си помислете какво пък е за едно дете да седи на чин от 8,30 до 18 часа...

# 78
  • София
Maryse, тонът ти е остър, както ти сама го определи. Очевидно е, че не ти е познат проблема, за това и не разбираш за какво мърморят другите родители. Явно на голяма част от тях обаче им е познат.

До колко часа е "забавачницата", т.е. занималнята, е въпрос на пари. Това ни обясни директорът на едното училище, в което кандидатствахме. Тя осигуряваше занималнята до 17 ч., каза, че просто няма финансов ресурс да е до 18 ч.

Грижата за децата на една дръжава е грижа и на държавата, не случайно е задължително обучението до основно ниво (ако не бъркам). От тази грижа, както и здравеопазването може да се съди и за нивото в една държава, нали? Когато се прави реформа и за въвежда уж нещо си задължително, би трябвало да се прави като хората, а не напрактика да е невъзможно приложението му.

Ами, ето, в елитното 32 е до 18 ч. Което е перфектно за родителите, работещи в околността. И да, трудно е и за децата, спор няма. Едва ли има родител, който да си го причини на детето, ако има алтернативата на баба/дядо на разположение да приберат детето или да си плати на детегледачка.

Жасмин, благодаря ти!   bouquet

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 21:43 от catty m

# 79
  • София
Аз ако имам възможност бих си прибирала детето на обяд - да хапне домашно сготвена храна, да почине час-два и след това да продължим вкъщи със заниманията. Е, не мога да напусна работа. Баба - една, налична два месеца в годината. Дядо един-трудно подвижен. Детегледачка за един час - мисия невъзможна да намеря човек, на когото да си оставя детето.
Catty m  Peace

# 80
  • София
Жасмин, голям "улов" на гуменки си направила. Аз ги гледах на Дайхман също, но не ми се сториха добро изпълнение. Колко струват на Руканор? Най -хубави ми изглеждат.
При нас връзването на връзки скоро няма да се получи, но и аз не съм настоявала. Просто не взимам с връзки - за по-лесно.

За надписването на дрехите - аз със сигурност ще надписван етикетите, но не знам с какъв маркер ще трябва да го направя това. Някой да каже?

Нашия подарък изглежда така . Само дето трудно ще го удържа до 15-ти, защото трябваше да го купя с него,за да напаснат размера на верижката. Laughing

# 81
catty m, не съм чувала за държава, в която училището да продължава до 17-18ч.
А имам база за сравнение с няколко европейски такива.
Там дори детските им градини приключват работа в 15.30-17ч., в зависимост от държавата и детското заведение. А и там родителите ходят на работа.

Както и да е, явно всички подскачат по тази тема, но аз лично не виждам основателна причина за това.

# 82
Жасмин, голям "улов" на гуменки си направила. Аз ги гледах на Дайхман също, но не ми се сториха добро изпълнение. Колко струват на Руканор? Най -хубави ми изглеждат.

Много са добри. 20 лева. По-напред съм дали линк и с цветовете.

Морена, шише за пиене с филтърче  Grinning  От такова се интересувам.

# 83
Мина родителската ни среща и съм много доволна. Heart Eyes

# 84
Аз купих такива гуменки миналата година, но й бяха големи и останаха за тази година.
Жасмин, ти два чифта ли пращаш в училище или само гуменки? Ако играят на двора с тях и е мокро дали няма да се мокрят? И по принцип за двора дали са удобни?.

За занималнята разбирам родителите, но честно не мога да си представя детето да е в училище до 18ч. Моето се прибираше миналата година в 17.30 с училищния бус и го считах за много натоварващо и неприятно за детето.

# 85
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
За занималнята разбирам родителите, но честно не мога да си представя детето да е в училище до 18ч. Моето се прибираше миналата година в 17.30 с училищния бус и го считах за много натоварващо и неприятно за детето.

а по-малко натоварващо ли ще е да няма училищен автобус, да го изкарат в 16:00 в двора (независимо от времето) и да чака там някой да го прибере?

тук повечето родители сме на работа до 16:00, а от работата до училището е около 20-30 минути.
никой не смята, че учителите трябва да спят там заради децата, но би било нормално да се съобразят и с работното време на родителите.

# 86
Аз съм по 12 часа на работа, до 18 часа. Трябват ми поне 20 мин да стигна до училището.
Ако има трафик поне още 10. Два на два. Ще се редуваме с таткото. Баби няма. Пари за жена която да я взима също няма. Tired

# 87
Жасмин, ти два чифта ли пращаш в училище или само гуменки? Ако играят на двора с тях и е мокро дали няма да се мокрят? И по принцип за двора дали са удобни?.

Миналата година му бях пратила гуменки и маратонки, но маратонките почти не беше ги обувал, затова тази година само гуменки ще му пратя. Мисля, че не ги извеждат навън да играят при мокро време, само в салона.

а по-малко натоварващо ли ще е да няма училищен автобус, да го изкарат в 16:00 в двора (независимо от времето) и да чака там някой да го прибере?

Деца се отглеждат много трудно, никой не твърди обратното. След 3 клас пък въобще няма занималня, тогава трябва да се мисли как детето ще се прибира и гледа само още от обяд.

# 88
А, има , в училището на сина има. Сега ще е 4 клас. Друг е въпроса ,че той не ходи. Но училището му е на 3 мин. пеша от нас. Сам си ходи и се прибира.

# 89
Ще я пробвам тогава и аз само с гуменки. Взела съм и маратонки,но не са много удобни като че ли.

Добри, за моето дете ли става въпрос? Защото аз говоря за него. Ако има възможност нашето училище да до 16, с удоволствие бих се възползвала: )

Общи условия

Активация на акаунт