С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 050
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, а каква е тази група във Фейсбук?
https://www.facebook.com/groups/342663839232396/
Заповядай линк. Групата е затворена за момента. До дни вече ще бъде и скрита. Администратор е Maryse. Заповядай.

# 61
  • София
Жасмин, страхотна рецензия на гуменките! Имали сме тези от Матстар и не съм доволна. За съжаление, нямам никаква възможност за Парадайс Мол.

Morena, мисля, че всички гуменки са с анатомична стелка, т.е. равни стелки. Ортопедите, доколкото знам, не препоръчват ортопедични стелки (с удебеление за свода), аз винаги съм избягвала такива.

# 62

Мерси много!  Hug  
Не четох края на миналата тема, че бяхме на море почти 2 месеца и се прибрахме онзи ден, изпуснала съм новините.  Simple Smile

Колкото до помагалата и тетрадките - сигурно е най-изгодно да се пазарува по борсите и Метро, но са ми далече и неудобни и не ми е хрумвало да ходя до тях.
За 20-на минути в Ориндж си купихме всичко необходимо за първолака, само от Буктрейдинг му купих шише. Ето това си хареса, с филтър е и пречиства водата при пиене: http://www.bobblebottle.bg

# 63
  • Sofia
Жасмин, честити ви покупки!  Simple Smile

Коментирахме го и това шише, с филтъра.
За някои, като мен например е нерентабилно абонамент на 2.5месеца по 15лв за нов филтър.  Crazy
Затова ми е достатъчно да е BRA FREE. Simple Smile

Кати, та значи аз съм в обърквация... изглеждат ми като със свод, пише, че са антаомични...  newsm78
Та анатомични = на равна стелка
Ортопедични= на стелка със свод
Или?  Confused

# 64
  • на път
Като гледах гуменките ... вашите деца връзват ли си обувките сами? Моето - не и не смея да купувам нищо с връзки за да не ги влачи цял ден и да се спъва ...  Sad

# 65
Жасмин, страхотна рецензия на гуменките! Имали сме тези от Матстар и не съм доволна. За съжаление, нямам никаква възможност за Парадайс Мол.

Можеш и онлайн да си поръчаш: http://sportmania.bg/node/4995
Но как ще си уцелите номера? Нашите са 34 номер, мога да премеря стелката. Доста точно си отговарят, според мен.

Жасмин, честити ви покупки!  Simple Smile
За някои, като мен например е нерентабилно абонамент на 2.5месеца по 15лв за нов филтър. 

Мерси много! А защо на 2,5 месеца? Един филтър е за 300 бутилки вода: http://www.bobblebottle.bg/?page_id=468
Бутилката е 550 мл. Моят син рядко пие повече от това количество вода в училище. Или 1 филтър ще му стигне за 300 дни (10 месеца).

# 66
  • Sofia
От твоя линк (там ги раглеждахме Simple Smile) точно, точка 4 от инструкцията за употреба:

"Сменете филтъра след минимум 2 месеца или 150литра вода."
Или тук - http://www.bobblebottle.bg/?page_id=380

И си мисля, че без значение колко се изпива, като се напълни и мине през филтъра и се отчита.  Thinking

# 67
Нашата родителска среща мина. Бяха всички родители, някои и по двама. Simple Smile
Голяма драма се оказа занималнята, по заповед от МОН от тази година ще приключват в 16.30ч. и нито минута повече. Извеждат се децата от училището и всеки родител трябва да си го вземе.
Половината нададоха вой, че са на работа най-малкото до 17ч. Разбирам ги, но и това вече не е детска градина, а училище.

Събрахме по 50лв. за помагала (1математика, 1български, 1безопасност на движението, учебник по английски език). Ще ни представят фактури и каквато сума остане ще се използва за други материали.

Голям проблем със спорта....салона на малките се наводнил и в момента е неизползваем. Не се знае пари за ремонт дали ще има, а и да има...всичко е в мухъл вече. (
Докато е хубаво времето ще излизат навън. Като падне снега и стане студ, в стаята.

Учебниците ще си ги носят.
Искат и по 2тетрадки по български и математика (1в клас, 1 за домашно).
Подвързиите - прозрачни.

# 68

"Сменете филтъра след минимум 2месеца или 150литра вода."

Е, това какво противоречи на написаното от мен?  Simple Smile
Минимум 2,5 месеца, не максимум. Ако беше максимум, тогава трябваше да се сменя на 2,5 месеца. Щом е минимум, това значи да не се сменя през това време, дори и да си достигнал до 300 шишета вода (то пък кой ще изпие 300 шишета за 2,5 месеца...  Crazy
Същото е и за количеството, да не се сменя преди 150 литра, което е 272 шишета вода.

# 69
  • София
Здравейте, следя ви изкъсо, макар и да не пиша често. Моята първолачка е почти готова. Остава да мине РС да видя изискванията на госпожата. Ноооо това за занималнята до 16.30 часа ме втрещи????!!! Какво ще става с тези деца, които няма коѝ да ги взима? На десети септември е нашата РС дано се внесе яснота по въпроса.

# 70
  • София
Жасмин, мерси, ще съм ти благодарна да измериш стелката на 34 номер. Боби е 35 или 36, за това и ми се иска да мери и тогава да купуваме.

Нашата родителска среща мина. Бяха всички родители, някои и по двама. Simple Smile
Голяма драма се оказа занималнята, по заповед от МОН от тази година ще приключват в 16.30ч. и нито минута повече. Извеждат се децата от училището и всеки родител трябва да си го вземе.
Половината нададоха вой, че са на работа най-малкото до 17ч. Разбирам ги, но и това вече не е детска градина, а училище.

И какво като е училище, масово работното време е до 17.30-18 ч. Много е трудно на родителите, ама... то в БГ няма лесно.
Интересно ми е приетите в 32 училище да споделят за тяхната занимална. Знам от позната, че миналата година е била до 18 ч.

Жасмин, честити ви покупки!  Simple Smile

За някои, като мен например е нерентабилно абонамент на 2.5месеца по 15лв за нов филтър.  Crazy
Затова ми е достатъчно да е BRA FREE. Simple Smile

Кати, та значи аз съм в обърквация... изглеждат ми като със свод, пише, че са антаомични...  newsm78
Та анатомични = на равна стелка
Ортопедични= на стелка със свод
Или?  Confused

Ами аз така знам. И за двете деца гледам да вземам обувки с рани стелки, въпреки че Ефремов, при който водя децата, каза, че малко удебеляване на свода не е фатално. И той препоръчва ходене бос, ама бос, без чорапи. Моите лятото се престраших да щъкат така на мрамора.

# 71
Училището не е детска градина все пак и никъде не е писано, че то трябва да се съобразява с работното време на родителите.
Само до преди няколко години занималните изобщо не бяха масови. Имаше ги в някои училища, и дори там където ги имаше нямаше място за всички деца. Приемаха се по 30деца за занималня от всички паралелки.
Какво са правели тогава родителите?
Ако не можеш да го взимаш, намираш и наемаш човек, който да го прибере от училище.
Съжалявам за по-острия тон, но и не разбирам защо се очаква от родителите, че децата им ще стоят в училище до 18ч.

# 72
  • София
Аз пък не разбирам такъв тон. И какво като преди е нямало занимални? Това го считаш за правилно? За грижа за децата? Или смяташ за нормално деца на по 7-8 години да се прибират сами и да стоят сами вкъщи? А ако не можеш да си позволиш да наемеш човек, защотот този човек обикновено иска колкото твоята заплата? След като се предлага услуга, а и от МОН искат да я въведат като задължителна, трябва да се мисли и да се прилага смислено, а не отново да се отбива номер.

# 73
И при нас е така със занималнята. Учителката каза че ще изчака до към 17-17,15. Практиката показва че родителите закъсняват, комбинирват се някак а учителите мърморят. Тъжна родна картинка. Ще го избутаме някак първи клас, не сме първите, няма да сме и последните. Ще се оправяме в движение. Начпълно споделям мнението на catty m

# 74
  • София
Относно 32-ро у-ще - днес се видях с майка на дете от това у-ще - до 18 часа е занималнята.
Да, не е градина, да, до скоро не беше задъжителна занималнята,но сега защо в различните у-ща е различен часа на занималнята?! Уж по една образователна с-ма учат, но и тук е както в детските градини.
Ох много ми е накривяло - колкото повече наближава 15 толкова повече се сдухваммм Cry  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт