Есента пристига вече, а мама знае пола на Януарското човече ..7

• 36 248
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, мами, аз се мажа от време на време с едно масло на Палмърс, крем за тяло на Орифлейм и на Вазелин имам лосион, но се мажа най-много 2 пъти в седмицата, за сега нямам стрии, а и смятам, че колкото и да се мажа, ако ще се появяват, няма бягство. А за бебето да ви кажа, много взех да се замислям дали да не го мажем с чист зехтин, само дето трябва да намеря немирищещ Simple Smile))

# 256
Здравейте мамчета,
Вчера бях на преглед и потвърдихме със сигурност сините гащи  Party с тати сме много щастливи , дори сме си наваксали едната седмица назад, с която вървяхме и се оказа, че според размерите съм 23w+2 вече  Crazy , тежим приблизително 500 гр. Днес ходих да давам кръв и урина за изследвания .. Казах на АГ , че от време на време усещам тези Бракстън Х и тя като се притесни каза : " Много е рано , трябва да те вкарваме в болница " Но след това като ми прегледа шийката и установи, че се е скъсила и омекнала ми увеличи дозата магнезий + но-шпа . Може би заради спонтанния ми аборт реагира чак така .. и каза много да се пазя и да лежа предимно (все едно съм в болница) Силно се надявам да не се стигне до нищо сериозно и лежането да даде ефект . При някои от вас има ли ги вече тези Бракстън Х ?  newsm78
За крампите на ръцете и краката - на ръцете предимно ги усещам , понеже съм свикнала да спя върху тях, а на краката само да усетя (дори и в просъница) и веднага изпъвам контра-шпиц - много помага  Peace
Шишетата съм решила да са на AVENT NATURAL понеже били анти-колик и самите биберони са от някакъв естествен материал - не мисля да взимам повече от 2 шишета, макар че тук в БГ продават единствено комплекта от 4 шишета, които не знам какво ще правя.
И стига толкова от мен за сега , че много дълъг стана поста  Embarassed Rolling Eyes

# 257
Мерси момичета за поясненията,
на мен наистина не ми е много ясно, и смятам да правя както каже педиатъра и както ми покажат в болницата - било за кърменето, било за стерилизирането, било за мазането на бебе кожичката.
Ако и бебето е с атопична кожа, като моята, както каза trusт има си мазила на различни марки, които съм пробвала, ставват и за бебенца...абе все ще се оправим. Но вашите съвети са ми доста полезни, да си имам едно на ум и да знам кое как се прави.

# 258
Здравейте момичета,
мина и моя преглед най-накрая.
Всичко с моята малка госпожица е наред, всичко е в норма и си отговаря плътно на седмицата, в която е! Потвърди докторката женския пол, премери всичко, а накрая малката срамежливка ни помаха на монитора. Беше много красиво и чувствено, баткото много се зарадва на сестричката, ама милия нищо не разбра от снимките Grinning Но през цялото време ми стискаше ръчичката и ме галеше по главата и целуваше  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes А аз днес съм най-щастливата жена.
Докторката ми предложи да направим превантивно една ехокардиография, защото забеляза малка бяла точка в лявата камера на сърцето. Но за нея каза, че е нормална и в по-големите седмици сама се разсейвала, прегледа само го препоръчва, не е задължителен... И сега ще събирам информация къде е най-добре да ида на преглед.

# 259
Здравейте и от мен,   bouquet
Да се отчета и аз – бях на ФМ при д-р Марков, много спокоен, обяснява подробно, отговаря на въпроси. Бебето се развива добре, отговаря си на седмиците, има само някакви кистички в мозъка, които трябвало да изчезнат след 24-та седмица. Препоръча преглед след два месеца, ако искаме естествено и отново се записах при него. Интересното беше, че като попитах дали да взимам Витамини, каза категорично не. За Магнезия каза само ако ми е нисък хемоглобина. А с първата бременност си пиех и витамини и магнезии, та сега се чудя. Но ще питам и АГ.  Thinking
С предишната бременност ходих на училище за бременни, беше ми забавно и полезно.  Peace От там имах шишета и биби на Авент и Нук и не съм купувала. Детето предпочиташе шишетата на Нук, въпреки че, почти не ги е ползвал, бяхме на кърма. Изварявахме шишетата, не съм ползвала стерилизатор. Помпа имам на Авент – ръчна и ще я ползвам отново. Пак мисля да ходя на училище за бременни, но по натам, че работя и мисля да си работя до края, ако се чувствам добре.
Креватчето на синето го бяхме дали на племенника и сега ще си го вземем, че той вече е за голямо легло. Дървено е – 140/70, може да е на две нива, люлее се и е с два шкафа отдолу, които са много удобни.
Adoration – ползваме Мустела, че синето е с чувствителна кожа и добре му понася. Шампоанът го ползваме и сега, въпреки че вече е на 8 години.  Grinning

# 260
Оффф и аз съм на ФМ след два часа ... почват да ме хващат нервите  Confused

# 261
Привет бремелинки,
Аз пък съм изключително доволна от бебешката серия на URIAGE. Втората кака я изгледах с нея /за първата за съжаление още ги нямаше тези продукти в Бг/, за себе си също ползвам някои неща. Освен това /дано не се налага/ имах приятелка с атопична кожа на бебчето и докторът й беше изписал точно продукти на URIAGE....

Легълцето ни ще е дървена кошара, останала от каките... и травъл кит имахме, но не ми се струва много стабилно за по-голямо бебе, евентуално за преспиване някъде на път или на гости.

За шишетата се чудя много. Кака 1 беше с Нук, кака 2 беше с Авент, а сега се замислям за тези на Tommee Tippee... обаче ми казаха, че почистването им било доста трудно, заради анти-колик системата вътре. Та не знам какво да избирам.... явно ще е пак Авент. Но силно се надявам въобще да не ни трябват като за начало и бебо да си суче от мен.

И мен нещо вътре постоянно ме натиска и подритва, понякога леко заболява... нооо няма по-готино усещане от това. Да са ни живи и здрави и все тъй активни  Wink

# 262
Здравейте коремчета! ♡
Не съм влизала отдавна, на ми изгоря лаптопа, и сего влизам през телефона на мъжо  Laughing не съм чела всичко, събра ми се погледа  на тоя малкия екран  Mr. Green
Да кажа и тук, докторката каза "женско е" Simple Smile и сме много щастливи, макар че ММ искаше момче... здраве да е!
Качила съм 3 кг за този месец и 5 кг от началото на бременността.... на мойта док не й хареса, иска да съм по-фина явно  Money  Laughing
Честито на разбралите пола Simple Smile)
Мами, препоръчайте ми витамини за бременни, че не знам какви да си взема....
Ще се мъча да влизам редовно и тук , и във ФБ, за да ви следя... докато си купим друг лаптоп.

Да ви кажа само за онази моята приятелка дето беше бременна с близнаци, онз ден по спешност са й направили секцио беше влезнала 3-4 дни в 7 месец. Едното е 900 гр, другото 1,200 гр... момиченца са, уж били добре, майката и тя...., но дано има Господ да ги пази!

# 263
Да ви кажа само за онази моята приятелка дето беше бременна с близнаци, онз ден по спешност са й направили секцио беше влезнала 3-4 дни в 7 месец. Едното е 900 гр, другото 1,200 гр... момиченца са, уж били добре, майката и тя...., но дано има Господ да ги пази!
Praynig Praynig Дано да бъдат здравички малките принцеси !!
За витамини - от Огестан съм най-доволна - нито киселини, нито повръщане ми предизвикват и са на добра цена  Peace

# 264
puffy2307, дано да са живи и здрави близначките, аз съм сигурна, че всичко ще е наред и скоро ще порастнат както трябва.
И аз последния път, на 30 Август като ходих на ЖК, бях качила 3 кила, общо 6 от началото, като имам предвид, че във втория месец изгубих едно килце заради гаденето и поврръщането.
За мен това бе шок, понеже ударих 70 кг, но проблемът бе , че преди бремеността напълнях с пет- шест кила, от стрес, преумора и пътуване с кола 6 пъти в седмицата, дори се хранех в колата, толкова нямах време за нищо.
Обещала съм си след раждането да си отделя необходимото време, а и вече няма да пътувам до работа, защото смених учебното заведение, и се мятам да си върна 55-те кила.

Следобед съм на среща с акушерката, токова неща трябва да я питам, горката ще съжали, че се занимава с мен.

# 265
Следобед съм на среща с акушерката, токова неща трябва да я питам, горката ще съжали, че се занимава с мен.
Повярвай ми, най-вероятно очаква да я попиташ много повече неща, отколкото ти си мислиш  Mr. Green

# 266
След ФМ, --------- > изстреляха ме на фетална в София, причина "за всеки случай"..., чак сам звъня да ми вземе час лекаря. Аз такова изследване спешно за всеки случай не съм чувала. В клиника Малинов ме изпрати, при д-р Сигридов. Направо, чак се вбесявам вече повече от колкото да се притеснявам!  newsm61 newsm61 newsm61

Иначе, 21 г.с., 400 гр.

# 267
След ФМ, --------- > изстреляха ме на фетална в София, причина "за всеки случай"..., чак сам звъня да ми вземе час лекаря. Аз такова изследване спешно за всеки случай не съм чувала. В клиника Малинов ме изпрати, при д-р Сигридов. Направо, чак се вбесявам вече повече от колкото да се притеснявам!  newsm61 newsm61 newsm61

Иначе, 21 г.с., 400 гр.

Поля, защо? казаха ли ти нещо друго?

# 268
Нищо. Сто пъти го питах има ли нещо нередно - не, не се вижда нищо. Просто ... чудо.

# 269
Нищо. Сто пъти го питах има ли нещо нередно - не, не се вижда нищо. Просто ... чудо.
Ако не е сигурен, много по-добрият вариант е да не ти каже нищо , а да те препрати при друг специалист .. Защо трябва да те плаши напразно  Peace Иначе стискам палци всичко да е наред  Hug Подсказка - можеш да видиш доктора, при когото те е пратил какъв специалист е по-точно и в коя насока на АГ е най-добър - така можеш да се досетиш Wink

Общи условия

Активация на акаунт