Спечелете панорамни книги със звуци и забавни истории в стихове!

• 6 254
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
дъщеря ми е вече на 4 и половина , но от мъничка обича книжки..като види някъде да се продават, винаги си иска..приказки, стихчета, гатанки..смятам,че ранното четене обогатява детското развитие и фантазия..имам и второ детенце на годинка и 5 месеца, той за сега са му интересни животните с книжките с твърди корици..  Simple Smile

# 31
Като родител направих всичко необходимо 5-годишният ми син да обожава книжките. Четях му вечер от бебе и сега правя същото и с бебка. Предпочита да заспива с приказка, отколкото с телевизора. "Горският пазар" ни е от най-любимите   bouquet и то най-вече защото е римувана. Друго любимо занимание му е  да си съчинява сам приказки по картинките в книжките.

# 32
Малкия много обича,приказки песнички и много обича да гледа животни в книжките

# 33
изостря сетивата и  ни помага да изговаряме думите лесно и правилно и да научи много повече и е много забавно

# 34
Четенето и заучаването на стихчета помага на детето да тренира паметта си, да покаже на мама и татко, че може да го направи, това е важен възпитателен момент в обучението на детето още от ранна детска възраст.
Аз лично купувам книжки на детето си от бебе - шарените картинки будеха интереса й още тогава, а вече почти на 4 г. тя умее да ми разказва истории по книжките си, освен, че добре преразказва, тя успява да включи фантазията си и да измени изцяло смисъла на картинките.  Grinning

# 35
  • София
Моят син също много обича да му чета книжки,до скоро само гледаше картинките и ме слушаше внимателно,сего вече взима книжката и казва Мамо сега аз ще ти чета! Той е на 5г. и не може все още да чете,но гледа картинките и разказва по тях.
Винаги съм се чудела как някой майки приспиват децата си с четене,при нас няма такъв вариант.Докато не прочета цялата книжка,никакво заспиване.Радвам се,че има интерес и ще продължавам да трупам шкафа с книжки,нищо че вече прелива  Simple Smile

# 36
Малкият ми син обича да разглежда книжки, също подрежда пъзелите вътре в книжките, но от известно време не иска да му се чете. Преди му четяхме, но сега иска само самичък да си ги разглежда. Предполагам е някакъв период. Книжките от първата картинка са много добри! За другите нямам впечатления. Ще се радвам да спечеля!  Simple Smile

# 37
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Големият ми син расте с книжки в ръка. Четем ги на един дъх и после обичаме да ги пресъздаваме.
Дъщеря ми все още само слуша, докато четем и ни наблюдава от леглото, докато играем  Simple Smile

# 38
Развива паметта, въображението им и остротата на ума им. Обожаваме да четем книжки, от много малки знаем наизуст различни стихчета и песнички. И аз се учудвам понякога на това колко лесно се запомня някое много дълго стихче от детето ми. Друг път взима книжка и започва да рецитира началото й и оттам продължава една въображаема приказка, която сам самичка си съчинява и приказката става толкова увлекателна, че чак се чудя как й идват такива идеи, чак на мен ми става интересно да чуя края й. Започва едно преправяне на глас за всеки от героите, едно поучаване , едни рими. Абе няма нищо по-хубаво от едно детенце с книжка в ръка!  Hug  Nature Partly Sunny

# 39
Да се четат книжки с приказки и стихчета е изключително важно за децата. Така се развива мисленето, така опознават всичко, което ги заобикаля. Четейки им децата запомнят много по-лесно, запознават се с животни, научават букви и цифри, планетите и още куп непознати за тях неща задават допълнително въпроси и така се образоват много по-бързо.

# 40
 Докато бях бременна прочетох много детски приказки.Сега синът ми е на 2г.и 6 месеца и четем книжки когото той пожелае въпреки че са разхвърлени из цялата къща. Обича да ги разглежда и да ми показва какво е нарисувано в тях. С четене детето опознава света около него.

# 41
И моите деца обичат книгите. Особено се радвам, че тази любов се запази у баткото и сега като ученик чете постоянно. Това лято си прочете всички книги от списъка плюс още няколко.  Heart Eyes С малчугана също четем всяка вечер преди заспиване, което ми доставя голямо удоволствие. Само не съм много доволна, че като хареса някоя книга, иска да я четем Н-на брой пъти. Отказва се само когато го заплаша, че ако не се съгласи за друга, няма да четем изобщо.  Laughing

# 42
  • София
Както винаги издателство "ФЮТ" предлага разнообразни поредици , които са съобразени с възрастта на децата за по-добро развитие.
Децата ми четат книги, защото така развиват своето въображение и обогатяват своята езикова култура.  Peace

# 43
Четенето трябва да започне от най-ранна детска възраст!То е много важно, защото подпомага умственото развитие у децата ,тяхната интелигентност и емоционалност!
Моя син е на 6 години и обожава да му четат книжки ,а на последък се опитва и да чете сам!

# 44
Цитат
Благодарим на всички участници, които се включиха в дискусията „Защо четенето на стихове е важно за децата?“. Благодарим за Вашите мнения и препоръки. Надяваме се да сме били полезни за Вас и Вашите деца.

Наградите: книги от поредицата „Весела шумотевица“ отиват при:

1.Аничкаа
2.Mara Besheva
3. did4eto_85

Участвайте и в следващите ни дискусии! Вашите коментари са ценни за нас!

Можете да се свържете с нас на тел.0889 226 843 или на мейл: reklama@fiut.bg

Издателство "Фют"

Общи условия

Активация на акаунт