С какво ви дразнят снахичките?

• 52 512
  • 712
  •   1
Отговори
# 120
  • София
...
Не е ли най-редно и правилно да избираме подарък, който ще се хареса на ПОЛУЧАВАЩИЯ го, а не на нас?Ако вкусовете ни са коренно противолопожни?
...

На същото мнение съм. Същото важи и за помощта, и за други неща.

# 121
  • София
...
Не е ли най-редно и правилно да избираме подарък, който ще се хареса на ПОЛУЧАВАЩИЯ го, а не на нас?Ако вкусовете ни са коренно противолопожни?
...

На същото мнение съм. Същото важи и за помощта, и за други неща.

Че какво общо има това с въпроса, който разискваме?
Тук става въпрос за подаръци във вид на дрехи за дете, които свекървата прави и то ЧЕСТО. Детето е малко, жената се кефи да прави подаръци. И съгласно първият пост на dobra, нейното оплакване е точно от това, че свеки прави подаръци, които dobra не харесва. Демек, иска тя да избира подаръците, разбирай, свеки, дай ми парите - даже беше дала пример за някакво яке.

Аз застъпвам тезата, че подаръците затова са подаръци, за да ги избере подаряващия. А ако иска да даде пари вместо подарък, това пак е избор на подаряващия, който тук е свекървата. И в двата случая обаче, получаващият подаръка трябва да бъде благодарен за ЖЕСТА. Но тук налетях на материалистките, за които парите и само парите са важни. Демек, жеста на избора, желанието и тръпката от купуването на подаръка, който да донесе радост, загубеното време за търсене и самото подаряване го пренебрегват. Ужасно неблагодарна работа.

Веднага давам пример - искам да изненадам младите за някакъв празник. Сега, елементът на изненадата веднага ще отпадне, ако ги попитам какво искат. А аз ИСКАМ да ги изненадам, защото това ще е моят подарък към тях - изненадата. По логиката на ма ко, няма как да го направя. Еми сори, обаче в крайна сметка аз, като подаряващ, ще реша. Пък ако на някой не му хареса това мое решение - ами да си гледа работата (да изхвърли подаръка) и точка. Wink Няма угодия на този свят.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 15:44 от Popule

# 122
Така или иначе  отношения не се изграждат за 1 година. Всеки прави по малко компромис, не става с тропане ицупене. Насила може само да отблъснеш младите. Те не са кучета да въртят опашка на всяко подхвърлено подаяние.  Тук визирам Popule  (не моята свекърва) и нейните коментари как младите нямат пари, да си траят, че и  и`  "намириса" на нещо  newsm78 бреййй! Откъде ми сметна доходите толкова бързо  Laughing Пратих я точно където трябва.
Спри със съчиненията и тълкуванията,  не ти се получават. Няма "демек", не ми доразвивай неизказани думи. Зелените човечета в главата ти нямат общо с моето битие.

# 123
Цитат
Тук става въпрос за подаръци във вид на дрехи за дете, които свекървата прави и то ЧЕСТО. Детето е малко, жената се кефи да прави подаръци. И съгласно първият пост на dobra, нейното оплакване е точно от това, че свеки прави подаръци, които dobra не харесва.
Ако аз подаря нещо на внучето, което снаха ми не харесва, няма да продължа да купувам подобни подаръци.Лесно е.    Laughing
Цитат
Аз застъпвам тезата, че подаръците затова са подаръци, за да ги избере подаряващия.
Това е така, да.
Но какъв е смисъла да подаря панталон на жена, която никога не носи такива, само защото аз съм подаряващата и харесвам панталони?Или да подаря книга на нечетящ, защото аз съм подаряващата и умирам да чета?
Аз избирам, аз подарявам, парите са мои, но нали трябва на този подарък да се радва този, който го получава?Какъв е смисъла да му подаря нещо, за което знам, че не му допада?

Желанието и тръпката да подариш, радостта да търсиш и да намериш не са ли в пъти по-сладки, когато знаеш, че другия буквално ще "умре от кеф", като си получи подаръка?

Относно изненадата на младите:не е нужно да ги питаш какво искат.Предполагам, детето си го познаваш достатъчно добре, за да знаеш какво харесва, а покрай него и вкусовете на снаха ти сигурно не са вече дълбоко законспирирана тайна, та , подари им нещо, което ще ги зарадва и ще им хареса.На тях, не на теб.

# 124
  • София
Аз избирам, аз подарявам, парите са мои, но нали трябва на този подарък да се радва този, който го получава?Какъв е смисъла да му подаря нещо, за което знам, че не му допада?

Желанието и тръпката да подариш, радостта да търсиш и да намериш не са ли в пъти по-сладки, когато знаеш, че другия буквално ще "умре от кеф", като си получи подаръка?

Относно изненадата на младите:не е нужно да ги питаш какво искат.Предполагам, детето си го познаваш достатъчно добре, за да знаеш какво харесва, а покрай него и вкусовете на снаха ти сигурно не са вече дълбоко законспирирана тайна, та , подари им нещо, което ще ги зарадва и ще им хареса.На тях, не на теб.

Че това какво общо има с тематиката?
Доколкото разбрах, подаръците са за ДЕТЕТО, не за майката, която се оплаква от тях. Wink

А иначе, аз вече съм го измислила. Подарявам гифт карта с определени пари вътре, пък всеки да си купи от магазина, който съм избрала каквото си ще. За мен е важно все пак да си купят ПОДАРЪК, а не да ги изхарчат за храна примерно.
Колкото за подаръците за бъдещите ми внуци - ще направя банкова сметка на внучето и ще внасям в нея пари. Това ще ми е подаръка. А иначе - играчки, бонбони, дъвки, свирки и балони дал Господ! Simple Smile

# 125
  • при късмета
Тук става въпрос за подаръци във вид на дрехи за дете, които свекървата прави и то ЧЕСТО.
Напротив, въпроса изобщо не беше този, ти се хвана за него.
И аз и dobra, пишехме по зададения от КАG въпрос. Ти както обикновенно не четеш и си разискваш само каквото е в твоята глава.
Аз отговорих на КАG, а dobra онагледи примера, който дадох. И аз писах, че е просто пример и тя го каза. Върни се и прочети

# 126
  • София
Тук става въпрос за подаръци във вид на дрехи за дете, които свекървата прави и то ЧЕСТО.
Напротив, въпроса изобщо не беше този, ти се хвана за него.
И аз и dobra, пишехме по зададения от КАG въпрос. Ти както обикновенно не четеш и си разискваш само каквото е в твоята глава.
Аз отговорих на КАG, а dobra онагледи примера, който дадох. И аз писах, че е просто пример и тя го каза. Върни се и прочети

Е и?
Аз коментирам постът на dobra, а не въпросът K.A.G.

# 127
  • при късмета
Именно. Коментираш й поста, започвяйки с квалификация, без да прочетеш защо и в каква връзка го е написала. А нейния пост не беше просто оплакване, а във връзка с предишните, за разлика от твоя. Но в стремежа си да я квалифицираш и да покажеш ти колко си възпитана, защо пък за това ти е нужно да четеш  ooooh!

# 128
  • София
Именно. Коментираш й поста, започвяйки с квалификация, без да прочетеш защо и в каква връзка го е написала. А нейния пост не беше просто оплакване, а във връзка с предишните, за разлика от твоя. Но в стремежа си да я квалифицираш и да покажеш ти колко си възпитана, защо пък за това ти е нужно да четеш  ooooh!

Не ме интересува за какво е писала постът, това не можеш да разбереш.
Интересува ме съдържанието и него коментирам. Няма какво да се обясняваме повече.
Нещата и без това се изясниха впоследствие.

# 129
  • при късмета
Когато се включваш към някаква дискусия, няма нищо по-ясно от това, че трябва да знаеш за какво е.
Аз разбирам, че не те интересува какво се коментира, за теб е важно да квалифицираш и да лееш мозък и нощо общо с разговор да водиш. Всъщност всички виждат, че не те интересува коментираното, а да си изразиш великото мнение, не, да го наложиш само ти не го виждаш.

# 130
  • София
Когато се включваш към някаква дискусия, няма нищо по-ясно от това, че трябва да знаеш за какво е.
Аз разбирам, че не те интересува какво се коментира, за теб е важно да квалифицираш и да лееш мозък и нощо общо с разговор да водиш. Всъщност всички виждат, че не те интересува коментираното, а да си изразиш великото мнение, не, да го наложиш само ти не го виждаш.

А, ти щото нямаш "велико мнение"... Joy
Това е форум и всеки има велико мнение, ако не си забелязала. Wink
Колкото до налагането - много си далеч от истината. Никак даже не ми дреме дали някой ще се възползва от мнението ми. Това обаче не го прави по-маловажно от твоето например. Crossing Arms

# 131
В тая тема са се цопнали много снахички-тука свекитата трябва да се вихрят,еййййй....Хайде марш в другата тема-там се жалвайте. Laughing newsm75

Аз съм прясна свеки и нямам още мат'риал за темата, да му се не види.....Като си живеят отделно младите и като се виждаме 2 пъти в месеца и аз като се чувам със сина 2-3 пъти я има я не,няма време да се издразня. Още всичко е цветя и рози при тях ...и при мен  bouquet

Иначе нямам намерение да им се завирам в дома да гледай кой какво е готвил ,дали си е изпрал чорапите,да им давам тон в живота или да им обсебвам личното пространство,за да изявя личното си АЗ.Мноооого съм далече от това.Не ми е работа да се бутам.Всяка жаба да си знае гьола-кютам си тука и това е...За това не мога да разбера тези свекърви които даже искат младите да живеят заедно с тях ,за да са им под ръка и за да ги контролират.В това има нещо много извратено ми се струва,някакво нездраво отношение...
Ако ме поканят -ще отида,иначе не.По път ми е за работа,ама аз спазвам етикеция.
Гледам да пазя баланс във всичко....Ако съм сляпа или глуха ще е още по-добре  Joy,ама за сега още не съм.
Отделно и далеч е моя принцип и винаги ще е ....и като снаха и като свеки.Само така ще сме си мили и драги. Laughing

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 00:11 от zhani

# 132
Ако съм сляпа или глуха ще е още по-добре  Joy,ама за сега още не съм.

Още по-добре е свекървата да е няма.  Mr. Green

# 133
А бе гледам да не давам много признаци на живот ,ама все още шавам да му се не види...... Joy

# 134
 В някои постове  прозираше и внушението, че свеки няма модерен съвременен вкус и купува неподходящи подаръци. Но колко много  свекърви са облечени  много по-модерно  и с по-добър вкус  и изглеждащи прекрасно. Снахата- с дънки или панталони от ония  с увиснато дъно до земята, пола с финтифлюшки и омазани с грим като караконджоли, коса на клечки  с  небоядисани корени, нокти  с излющен лак, златен пръстен, но пластмасови кичозни обици и гривни. Същите тези снахи  са с нос, в който дъжд вали. Предявяват претенции и фасони, без да се усещат колко са смешни, жалки и ограничени същества.
 Надявам се, че не сте такива и претенциите ви са основателни.

Zhani, дано да не стане така, че да четем  как твойта снаха е недоволна, че не се интересуваш от тях.  Аз следя темата от няколко години и  няма угодия-ако  ходиш и се опитваш да помогнеш -"Тя се натрапва и ни  контролира", ако  не ходиш и си дистанциран -"На нея не й пука за нас".

Общи условия

Активация на акаунт