С какво ви дразнят снахичките?

• 52 539
  • 712
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
За дрехите е въпрос на мода, особено при по-големите деца. А като е бебе трябва да са удобни за майката. Аз например моя като беше бебе, ползвах предимно гащеризони. Много по-удобни ми бяха. Имаше много подарени дрешки горнище и долнище, но опирах да тях много рядко. Все му беше гол кръста и блузата му отиваше на врата, защото не беше от най-мирните. Приемала съм ги разбира се, даже ми харесваха, просто не ми вършеха работа.

А за големите е въпрос на мода. Аз затова написах, че няма баба която да хареса как е облечена тинейджърка например. Сега и аз не ги харесвам(но не ги и критикувам). Но веднага си спомням, че и за нас така говореха навремето. Няма баба която поне веднъж не е казала" тц, тц, тц, каква е тази днешна мода? Ние едно време как се обличахме" (това си го представете в стил дядовците от Комиците)   Joy
На тях пък поддържана жена след определена възраст им изглежда смешно. В стил " тази пък за какво си прави труда"
Та така, пак разлики в поколенията

Пак да кажа, че спора за дрехите беше излишен.Пример беше просто.

# 136
Аз съм за това жената да се подържа на всякаква възраст. Стига да го прави с вкус и умереност, а не да се прави на тинейджърка.

# 137
Да ти кажа и аз съм си мислила до къде е границата между това да се интересуваш и къде вече отиваш в "натрапването,досаждането и контролирането"....Все пак си мисля ,че докато още нямат деца моето често появяване или обаждане за щяло и нещяло като че ли не е препоръчително.Все пак са млади хора имат нужда от повече лично време и пространство....за какво да им се появявам често.
Казала съм ако имат нужда от нещо да се обаждат,веднага ще откликна -както се е случвало....Но иначе да си навирам носа постоянно става досадно.Когато имат дете и им е нужна някаква помощ,тогава вече е по-друго ми се струва.Но пак да е премерено -да не е някак натрапено или прекалено- като вмешателство.
С една дума да не правя това ,което не бих желала на мен да ми прави свекървата....

# 138
  • София
Казала съм ако имат нужда от нещо да се обаждат,веднага ще откликна -както се е случвало....

И при това положение не ти ли се е случвало (защото на мен - да), като звънне телефонът и виждаш, че синът ти звъни да ти подскочи сърцето и веднага да ти нахлуе мисълта...какво ли лошо нещо е станало? Confused Кофти тръпка...Общо взето не мисля, че е добра стратегия да ме търсят само ако имат нужда от мен. Смятам, че трябва да поддържаме връзка заради самата връзка, а не само при нужда да се търсим едни други. И още смятам, че е необходима топлина и разбирателство и да се интересуваме едни от други.

# 139
Ами не...не си мисля изобщо за лошо.Мисля си,че ще ме попита за нещо,  да му обясня.

# 140
"....Топлина,разбирателство и да се интересуваме едни от други".Да ,разбира се-това  всеки родител го желае...

# 141
  • София
Ами не...не си мисля изобщо за лошо.Мисля си,че ще ме попита за нещо,  да му обясня.

Аз пък, понеже така бях започнала навремето, ако имате нужда от нещо - обаждайте се. Единият ми син има бърза кола...другият - мотоциклет. И като се обаждаха, страшно се притеснявах по каква нужда и дали нещо лошо не е станало, докато не чуя какво и защо ме търсят. Но после премислих и им казах, че ще се радвам да ги чувам отвреме-навреме, признавам, доста настоятелна бях. Както и аз се обаждам отвреме-навреме ей така, да си поприказваме, поне веднъж-два пъти седмично.

# 142
 Popule,то за това има една приказка-"Пожелавам ти никога да не ти се случва това,за което си мисли майка ти,а да ти се случва това от което се бои жена ти" ....,сещай се кое... Joy

И аз звъня да чуя как са от време на време,няма начин.

# 143
Popule, назад писах, че всички свекърви които претендират за върха на възпитанието, то им стига до там, че първи да започнат да обиждат. Потвърждаваш го на 100%.
Има право да се сърди dobra, защото 100 пъти сме говорили, че родителите са тези които решават какво да облича детето. Не само това и а и всички дребни работи, като какво яде, кога и т.н.

Защитаваш свекървата защото е същата като теб. Ти се фръцкаш, че няма да дадеш пари за диван, ако не се съобразят с твоя избор или голям подарък, ако не те поканят. А тя не дава пари за яке, ако не го избере тя. И да я защитаваш, прави няма да станете

Какво се правиш, че не разбираш? По твоята логика човек не може да подарява подаръци, а само пари да дава. Голяма си материалистка!

Тук не става въпрос какво харесва майката на детето, а става въпрос за самото дете. На него може пък и да му харесват дрехите от баба му. Wink

Ако свекървата е решила да купи (подари) дрехи, купува такива, каквито тя предпочита. Ако има желание, може да се допита до майката, а може и да не се допита - решението си е нейно. А ако майката не ги харесва тези дрехи, ами да ги изхвърли.

П.С. Стинг е казал на децата си, че няма да получат нищо от 180-те му милиона паунда, защото ще изхарчи всичко преживе. Пък и богатството развращава, по неговите думи.  Mr. Green
http://www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandpopmusic/1091790 … it-my-wealth.html
Подарък се купува според това,което харесва човека, а не според това което харесваш ти!!!
Би ли купила, голяма красива капела примерно на твоя приятелка, само защото ТИ харесва, обаче тя не носи капели..... Това е същото, при условие,че майката не ги харесва,защо трябва да се натрапва твоя вкус...най-малкото трябва да ти е ясно,че парите са на вятъра, защо майката няма да облече детето си с нещо,което не харесва....
 Свекървата,като вече е наясно,че подаръците не са и харесани, да купува такива които ще бъдат харесани, поне за детето да има полза...

# 144
  • София
Свекървата,като вече е наясно,че подаръците не са и харесани, да купува такива които ще бъдат харесани, поне за детето да има полза...

А ако детето си ги харесва? Wink Него май никой не го пита...За него има полза, ама майката май прави така, че да няма полза, това ми е мисълта. Значи разбирате ли, защото на майката не й харесвали дрехите от свекървата, затова няма да ги облича на детето. Егати и логиката, но ОК, не й харесват, ама да не рИве, а просто да ги изхвърли или раздаде. Пък и доколкото разбрах, свекървата облича дрехите, които купува, когато детето е при нея, така че мисля, че няма проблем. Майката безсмислено се втилясва и ревнува. Като не й харесват дрехите от свеки, ами да не ги облича на детето, когато е с нея. Човек може да си харчи парите както си поиска, нали така? Защо правиш сметка на чужди пари - в случая парите на свекървата?

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 11:37 от Popule

# 145
  • Пловдив / София
Аз не мисля, че хората, като не се харесват и трябва да се насилват да се харесат и допаднат на всяка цена.
Напълно достатъчно е, когато нещата не са на зор, поради някаква причина, да се живее отделно.
Аз, ако живея отделно от моята свекърва, даже и като ме дразни, няма да й обръщам внимание. Ще изтърпя 1-2-3ч.
Ако си пасваме - ок, още по-добре, но не е задължително. Едно елементарно уважение от двете страни е напълно достатъчно.

А за всички свекърви - просто не се бъркайте в живота на сина ви и на снахата, освен ако не става въпрос за неговото здраве или нещо такова.
След като синът се ожени, вие сте на втори план и така трябва да бъде. Разбира се, пак освен, ако не става въпрос за живота или здравето ви.
Но в такива дребни битови неща, жената би трябвало да е на първи план. А майката - тя винаги ще си е майка.
Но смешно е и тъжно да видиш свекърва да се конкурира със снаха си за вниманието на сина си.

# 146
Снахички, разберете, че не трябва да ревнувате от свекървите и не пазете мъжете си от тях. Никой не иска да ви изтиква от  първия план. Но не искайте от нас да се откажем от синовете ни и да не искаме да са част от живота ни, само защото вие не искате.Ние вече сме ви  дали синовете си.  Пазете мъжете си от други  млади жени. Докто вие водите безмислени войни със свеки, някоя тайничко да не ви отмъкне мъжлето под носа, защото  вие вместо да го обичате и пазите спокойствието му, го въвличате във вашата война с майка му. А той иска вкъщи да му е тихо и спокойно, а не непрекъснато да му мрънкате колко нетактична и досадна е майка му. В крайна сметка някоя хитруша да не  ви го усуче като  му мяука галено  и му  мига с клепки и премрежен поглед, а вие само му пилите на главата.  Вярвайте ми, виждала съм това  на живо.
 До мъжете ви работят не майките им, а потенциални ваши съперници. Същото е не само в офисите, а и в заведенията , и навсякъде навън. Ако вие сте близки с майката на съпруга ви, тя е ваш съюзник, а не враг.
Дано да ме разберете!

# 147
  • София
K.A.G., не мисля, че една жена трябва да се прави на пъдарин на мъжа си.

# 148
В никакъв случай. Смисълът на казаното от мен е друг.

# 149
  • при късмета
K.A.G., чувствата на снахата към свекървата може да са всичко друго, но не и ревност. Да, ревност може да има към колежки, приятелки и т.н., но не и към свекървата.
Свекървите от своя страна, това трябва да разберат.
И от къде накъде снахата да пази спокойствието на мъжа си? А нейното? Къде остава? Или и за това е длъжна, както за всичко останало, пък той мамин златен, никакви задължения няма. Неговото спокойствие трябва да се пази, а той на жена си не трябва да отговаря със същото.
Във войни м/у снаха и свекърва би бил вкаран мухльо, който не е в състояние да определи граници на вмешателство на майка си. Именно на майка си, защото колко снахи си позволяват да поучават свекървите и да им определят всичко и колко свекърви? Резултата откъм вмешателство е в полза на свекървата винаги.
Снахите не искат да дават акъли на свекървита, а да бъдат оставени на мира и мъжете им да бъдат оставени сами да решават, а не да се съобрязяват с казаното от мама.
Ако свекърва си мисли, че към нея има ревност, като към колежка  newsm78 хм, да речем, че това е доста нездраво мислене.
Тук говорим какво би те подразнило в директен контакт със свекърва, а не как да котактуваме чрез мъжете си със свекървата и как да се държим изобщо с мъжете си.
За разлика от по твое време, сега, ако мъж кръшне с колежка или приятелка го чака развод и жените не ги е страх от него. Така, че да призоваваш да си ги пазим всякакви и да гледаме как да им осигурим спокойствието е нелепо.

Ако това което написа тук си го казала в прав текст на снаха си, лично аз я разбирам защо не й пука как се държи и какво те обижда. Не искам да те обидя, просто това ми е мнението

Общи условия

Активация на акаунт