С какво ви дразнят снахичките?

• 52 568
  • 712
  •   1
Отговори
# 150
"Аз не мисля, че хората, като не се харесват и трябва да се насилват да се харесат и допаднат на всяка цена.
Напълно достатъчно е, когато нещата не са на зор, поради някаква причина, да се живее отделно.
Аз, ако живея отделно от моята свекърва, даже и като ме дразни, няма да й обръщам внимание. Ще изтърпя 1-2-3ч.
Ако си пасваме - ок, още по-добре, но не е задължително. Едно елементарно уважение от двете страни е напълно достатъчно.

А за всички свекърви - просто не се бъркайте в живота на сина ви и на снахата, освен ако не става въпрос за неговото здраве или нещо такова. " - Цитат от FAM - по точно няма как да бъде казано. Ако аз не харесвам свекървата, няма земна сила, която да ме убеди да поддържаме връзка заради самата връзка. Тя си има син, който винаги ще и е такъв и да си поддържа близка връзка с него колкото си иска и той да и се обажда когато иска. Важно е да ме иска това от мен:)

# 151
Или наистина не разбирате какво казвам, или се правите , че не разбирате. Ревността от снаха към свеки и ревността на свеки към снаха е от друго естество . И за съжаление я има. Ако се преодолее, много войни снаха-свекърва няма да бъдат започнати.
Ма ко, със снаха ми, слава богу , такива разговори все още не сме водили.

# 152
  • при късмета
Не е ревност K.A.G, просто не е. Ревност е когато този когото ревнуваш изпитва същите чувства, които трябва да изпитва към теб, към друг. "Същите" е ключовата дума.
Просто непоисканите съвети, налагането, определянето на кое как в чуждо семейство и нарежданията какво да правиш с детето, манждата, къщата, никоя жена вече не търпи.
Важно е да се разбират двамата, всичко друго е без значение.
Не, че трябва да се прекъсват контакти с други роднини по този повод, но ако всеки контакт е критика или нещо от изброените горе, то по-добре тези контакти да се прекъснот или да са м/у тези действащи лица, които могат да ги издържат(или пък са малко или много задължени да го направят  Rolling Eyes)

# 153
Ма ко, аз също все още съм снаха. Живея отделно от свекърва ми 30 г. и знам, че това е по-добрият вариант. Затова синът ми и семейството му живеят отделно от първия ден. Съгласна съм ,че не трябва да има вмешателство в живота и бита им, както аз не съм искала такова.  Не съм съгласна обаче, че отношенията трябва да са хладно-дипломатични и дистанцирани, а още по-малко приемам  да се прекъснат. В тоя  наш съвременен  не лек живот, ако най-близките  се държат с теб като с чужд, къде да намериш близост?! Приятели? Колеги? Съседи? С теб са, докато не им засегнеш интереса. Докато родителите  никога не биха  предали децата си, дори и ако  са ги разочаровали или наранили. Вярвам, че и децата  не биха  предали родителите си. Разбира се има и изключения, но сега говорим за масата от хората. Много от вас критикуват една съфорумка и дори я обиждат, но в нейните постове има нещо, с което съм съгласна напълно. Близостта  между родители и деца е много ценно в живота и не бива да се стига до там, че да се отрича. Не всеки съвет от родителите е нелеп и ненужен. По-дългият ми живот е показал, че  има моменти, когато всеки може да направи грешен избор и с това да утежни живота си. Говоря за сериозни неща. Трябва ли родителите или съответно децата да си замълчат, за да не ги обвинят във вмешателство. Ако видя, че  синовете ми правят нещо такова, няма да си мълча.
 Ако и с това мнение не си съгласна, няма вече какво да си кажем.  

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 18:52 от K.A.G.

# 154
  • София
Аз нямам против близките на мъжа ми да му дават съвети, които касят него, това си е тяхна работа. Дразня се и реагирам, когато тези съвети по някакъв начин се прехвърлят и върху мен, а не съм ги искала. Добре че тези случаи бяха изключения.

# 155
  • София
Не е ревност K.A.G, просто не е. Ревност е когато този когото ревнуваш изпитва същите чувства, които трябва да изпитва към теб, към друг. "Същите" е ключовата дума.

Смяташ, че мъжът ти не обича майка си ли?
Ти да не би да слагаш равенство между обич и страст? newsm78
Страстта е до време и касае физически аспекти, недопустими между родители и деца, но обичта може да е вечна и съществува между родители и деца. В този смисъл обич към майка и съпруга, са равнопоставени. Обичта е нуждата от някого, да чувстваш липсата му, когато го няма, да изпитваш топлина към този човек. Това може да го има и към майка и към съпруг/а.

Следователно, ревността е напълно реално чувство, което и някои майки и някои съпруги изпитват една спрямо друга по отношение на даден мъж.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 19:38 от Popule

# 156
Една публикация, която много точно /според мен/ описва често срещани отношения майка-син, особено в България.
http://psycenter.alle.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0 … 0%B9%D0%BA%D0%B8/

Разбира се, при нормални отношения, едно дете не спира да обича родителите си.
Обаче, със създаването на сериозна връзка/брак, приоритетите се изместват-напълно закономерен и естествен процес. Лично аз, не възприемам за здравословни отношения между майка/баща и син/дъщеря /но особено син/, които включват ежедневно чуване и виждане, непрестанна намеса в живота на младите и вменено задължение до гроб.
Определено съм привърженик на модел, който включва ранно изнасяне на децата от родния дом, образование или работа в друг град, дори друга страна, взимане на самостоятелни решения от по-ранна възраст, а не този патологичен модел, особено разпространен по нашите ширини-гуш и люш с мама и тати, до към 25-30, да не говорим за още по-фрапиращи случаи.

Написала съм "но особено син", защото съм категорична, че за да може да създаде някой ден успешна връзка, в последствие и свое семейство, да бъде мъж, на когото думата се цени, още в по-ранна възраст, момчето трябва да бъде "отбито".

# 157

Лично аз, не възприемам за здравословни отношения между майка/баща и син/дъщеря /но особено син/, които включват ежедневно чуване и виждане, непрестанна намеса в живота на младите и вменено задължение до гроб.

Написала съм "но особено син", защото съм категорична, че за да може да създаде някой ден успешна връзка, в последствие и свое семейство, да бъде мъж, на когото думата се цени, още в по-ранна възраст, момчето трябва да бъде "отбито".
+1
Отлично синтезирано! Отбиването е ключова дума и тя не отменя обичта родител/дете.
Но да набиваш на младите колко са зависими от теб, особено да вмъкваш материален компонент (Popule) е нелепо. Отблъсква. Животът тече, ситуации се променят. Ако едниственото, с което си ги държала е по-добрите финансови възможности, какво ще ти остане когато колелото се завърти?
Най-важно е майката /свекърва или тъща/ да уважава детето си, за да го уважава и половинката му. Ако една свекърва ден след ден се натрапва и си позволява вмешателство, то неминуемо съпругата също ще развърти пръст над мамин златен. Такива мъже остават цял живот деца и само сменят кой да ги дундурка. Отбиване няма.

# 158
  • София
Отлично синтезирано! Отбиването е ключова дума и тя не отменя обичта родител/дете.
Но да набиваш на младите колко са зависими от теб, особено да вмъкваш материален компонент (Popule) е нелепо. Отблъсква.

Викаш, материалният компонент отблъсква.
Ами добре де, ти що не изхвърлиш дрехите от свеки тогава, като толкова те отблъскват?
Или те отблъсква това, че ТЯ има възможност да ги купува, а ти - не? Wink
Що се правиш сега, а? Кога парите са отблъсквали когото и да било?
И между другото, парите и обичта са две различни "компоненти", както ти се изразяваш и повярвай ми, не се изключват взаимно. НО има случаи, в които децата завиждат на родителите си за финансовото им състояние. Представяш ли си? Shocked А какво остава за снахи и зетьове? Щом собствените деца могат да завидят на родителите си, представяш ли си какво става с половинките им? Thinking

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 22:00 от Popule

# 159
  • София

Европейските, а не само българските деца, са глезени. Те познават мирисът на "старите" пари. Wink
В Европа децата по-трудно се отделят от родителите си, семействата са по-сплотени. Особено на Балканите. Това е нормално, като се има предвид гъстотата на населението, високият стандарт и цифрите, които трябва да заплатиш, за да се сдобиеш с така лелеяната самостоятелност. Наследяването в Европа е издигнато в култ и често една собственост се обитава от поколения.

# 160
  • при късмета
Ма ко, аз също все още съм снаха. Живея отделно от свекърва ми 30 г. и знам, че това е по-добрият вариант. Затова синът ми и семейството му живеят отделно от първия ден. Съгласна съм ,че не трябва да има вмешателство в живота и бита им, както аз не съм искала такова.  Не съм съгласна обаче, че отношенията трябва да са хладно-дипломатични и дистанцирани, а още по-малко приемам  да се прекъснат. Никой не твърди, че трябва да се прекъсват. А какви трябва да бъдат, понякога двете страни, снаха/свекърва имат различни представи. Но пък и тук и в другата тема, никоя от  снахите не иска да спира мъжа си от контакт с родителите си, дори и при серизни изцепки
В тоя  наш съвременен  не лек живот, ако най-близките  се държат с теб като с чужд, къде да намериш близост?! Приятели? Колеги? Съседи? С теб са, докато не им засегнеш интереса. Докато родителите  никога не биха  предали децата си, дори и ако  са ги разочаровали или наранили. Вярвам, че и децата  не биха  предали родителите си. Разбира се има и изключения, но сега говорим за масата от хората. Много от вас критикуват една съфорумка и дори я обиждат, но в нейните постове има нещо, с което съм съгласна напълно. Близостта  между родители и деца е много ценно в живота и не бива да се стига до там, че да се отрича.С последното изречение също съм съглсна, но пак опираме до отношения с децата и отношения със снахата.
Не всеки съвет от родителите е нелеп и ненужен.Аз не казах нелеп или ненужен, а непоискан, различно е. Ако ти поискат съвет, значи точно с теб искат да се посъветват. Ако не го поискат, не коментираш, това е По-дългият ми живот е показал, че  има моменти, когато всеки може да направи грешен избор и с това да утежни живота си. Говоря за сериозни неща. Трябва ли родителите или съответно децата да си замълчат, за да не ги обвинят във вмешателство. Ако видя, че  синовете ми правят нещо такова, няма да си мълча.
 Ако и с това мнение не си съгласна, няма вече какво да си кажем. 

# 161
  • София
Как ми се иска да мога и аз да се оплача, че свекърва ми купува постоянно дрехи на дъщеря ми.
(Ако не ми хареса някоя дреха, ще замине право в коша. Това да е драмата. Как ли не бих си късала нервите с подобни неща.)

# 162
  • София
Как ми се иска да мога и аз да се оплача, че свекърва ми купува постоянно дрехи на дъщеря ми.
(Ако не ми хареса някоя дреха, ще замине право в коша. Това да е драмата. Как ли не бих си късала нервите с подобни неща.)

И аз, и аз Mr. Green
И да ме отблъсква с пари, ако може Mr. Green

# 163

Викаш, материалният компонент отблъсква.
Ами добре де, ти що не изхвърлиш дрехите от свеки тогава, като толкова те отблъскват?
Или те отблъсква това, че ТЯ има възможност да ги купува, а ти - не? Wink
Що се правиш сега, а? Кога парите са отблъсквали когото и да било?
И между другото, парите и обичта са две различни "компоненти", както ти се изразяваш и повярвай ми, не се изключват взаимно. НО има случаи, в които децата завиждат на родителите си за финансовото им състояние. Представяш ли си? Shocked А какво остава за снахи и зетьове? Щом собствените деца могат да завидят на родителите си, представяш ли си какво става с половинките им? Thinking
Много ти е сбъркана ценностната система! Живееш в свои комплекси..
 Помолих те да не ми правиш сметката на финансите. Няколко смигащи емотиконки не правят измислените ти теории убедителни.  То не филми, сериали са ти в главата. Разсъждавай по факти.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 18:12 от dobra

# 164
Dobra, радвай се ,че  Popule не ти е свекърва, ако беше моя щяхме да се виждаме веднъж - два пъти годишно...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт