По-скоро на много момичета им е под нивото домакинската дейност и защо да го правят, като може това време да бъде оползотворено в козметичния салон или в МОЛА. Да, ама идва един момент, в който мъжът почва да не забелязва перфектния маникюр, новия цвят на косата или новата дрешка и почва да вижда празната тенджера, непраната му риза и размотаната къща. И тогава почват проблемите и не е вината в свеки, че не е научила сина си да се самообгрижва. Ми то, ако цял живот ще се самообгрижва, защо му е жена?! Да му прави мили муцки ли? А е толкова просто. Не напразно семейният живот се сравнява с два вола, които теглят впрегнати ЕДИН ДО ДРУГ ярем. Почне ли единият вол да усеща, че тежестта на тегленето е за негова сметка, колата спира.
Няколко въпроса:
1. Говориш за мъж или говориш за малко дете?
2. Ако говориш за мъж, той здрав ли е?
3. Ако е здрав, защо трябва да бъде обгрижван?
4. А какво ще стане когато жената започне да забелязва, че мъжът не изкарва толкова, колкото съседът от петия етаж? Или когато забележи, че мъжът ѝ не ѝ е купил кола последен модел, а модел от преди пет години? Какво ще стане когато жената забележи, че мъжът ѝ е започнал да пуска коремче, за разлика от бившето гадже, което е срещнала на улицата преди седмица? Какво ще стане, когато "мъжът почва да не забелязва перфектния маникюр, новия цвят на косата или новата дрешка" (думи на K.A.G.
), но един много симпатичен татко на детската площадка ги забелязва? Мога още да продължа. Та, може би е по-разумно мъжът да не забелязва празната тенджера, а жената да не забелязва бащите по площадките.

Защо всяко казано нещо, задължително се отразява като в криво огледало!
", според мен са признак на емоционална и житейска незрялост.
А ако снахата не работи? Според мен тя няколко пъти това намекна - снахата не работи. Може още да следва, може да търси работа или работи на половин ден и е доста по-свободна от него. Ако е така, да си седиш вкъщи и да чакаш мъжът ти да се прибере, за да те изведе на заведение или да поръчате нещо готово, наистина е доста, хм, детинско, да го кажем. Особено ако е всеки ден. Защото ако е 2-3 пъти в седмицата не вярвам да има възражения. Млади хора са, имат приятели, деца нямат още, свободни са, естествено, че няма да седят все до печката.
Аз, дето съм дърта, ще ги отвея пред техните съпрузи...
- за буквалистите, майтап.