С какво ви дразнят снахичките?

• 52 504
  • 712
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Скрит текст:
.... Син ми е и ми е кофти за това, че има стомашни болки от лоша храна, но си мълча. Вие, ако бяхте на мое място, как бихте постъпили?
....
Popule, наистина ли задаваш този въпрос?
Да беше някое малко бебе или дете, че да питаш за съвет, но това е мъж, пълнолетен със собствено семейство, който сам решава какво да яде. Той не е на отглеждане при снаха ти, то е голям човек и сам можа да преценява какво яде така, че да не го боли коремчето. Ако има проблеми, то може да не са от храната, може да е от това, което е ял като малък и сега да се обажда я гастрит, я язва. А може и да е от храната, но всеки голям човек сам взима решение какво да яде, а не каквото му сипе гледачката.

Пак не се разбрахме нещо. Питам аз, като свекърва, която е и майка,
как да постъпя? С други думи, ако детето ти го боли стомахът, ти как ще постъпиш? Не си мисли, че като порасне, детето ти ще престане да ти бъде дете и няма да виждаш в него дете. Явно още не го осъзнаваш, но ще ти кажа, че чувството е абсолютно същото - и на 50 и на 100, синът ми пак ще си ми остане дете и ще го обичам пак по този начин. Та, идея?

П.С. Лекарят е казал, че от храната му се е раздразнил, все още няма по-сериозни проблеми, но да внимава.

Хващаш го за ръчичката и при педиатъра.

# 361
Една готви и  голям проблем,друга не готви  още по-голям.този свят няма угодия. И моята свекърва се дразнеше ,че готвя  непознати за не я неща,пък и  каня който дойде да хапне.Това с каненето още по-гадно,тя не го е правила никога.
Една позната свекърва пък в прав текст каза,за какво му е  тази на сина ,нито работи,нито ражда.И да готви не я бива.
Интересно  на кой за какво са му ...
Аз искам още една снаха ,пък ако ще да готви ,ако не ще да не готви,може да инструктира сина как да готви,като не му допада.Сто пъти писах селски гозби на рецепти.Знае ,че има в Интернет,ама не му допада  готвенето и  това  е.Яде от топли витрини ли беше ,от закусвални ,ресторанти,дето му падне.Като си идва се обажда напред да приготвя ядене,дето се топи.
Та за свекърва ми мусаката беше важна и завъртяна гозба ,за мен  други са важни,и не ми се занимава.Само като ми дойде муза направя нещо да опитаме.
Сега се чудя какво да си готвя-яде ми се борш.Забравих как беше,ще чета.И да плета,че ще се изложа без подарък.

# 362
  • Ямбол
....
И да не забравиш любимата му играчка за да не плаче, когато го преглеждат.

# 363
  • София
Цитат
thor=milenaka link=topic=798386.msg29925551#msg29925551 date=1421570489]

Защо спамиш темата? Темата е за отношенията свекърва - снаха (семейство на сина). Като няма какво да кажеш, защо пишеш в нея? Питам те, ти, ако си на мое място, как ще постъпиш и сега моля за сериозен и обмислен отговор, а не да се правиш на интересна. Wink

# 364
Да си търси друга ,дето готви добре.Какво ще и  се моли на тази,ръцете си завряла нейде.
Да я  прати на курс по готварство,ще я научат и може дори в бизнеса да влезе със здравословно готвене.Сега е  модерно и ще добие  опит със мъжа си.
Да се помоли на Бог да и даде мерак и хъс да експериментира в кухнята и то успешно..
Може още идеи да изникнат... Да и  спре дневните стотинки за закуска за наказание,нека я боли стомахчето от глад...Давайте...

# 365
  • при късмета
Няколко пъти вече ти се каза как да постъпиш. Да не вменяваш на сина ти, че е пут*о защото ще си приготви нещо за ядене. Ей така трябва да постъпиш.
Той е отговорен за собственото си здраве, не жена му. Щом има нужда от специална диета, той е отговорен да я спазва и да се пази.
Това за доктора сега го вмъкваш, за оправдание. Само за информация докторите никога не определят храната като домашна или купешка и такова общо определение като "некачествена" също не дават. И това си измисли нали?
Аз съм с язва от 15 годишна, с гастрит от първи клас. Даже язвата вече е калцирана и от години не ми дава ядове. Обиколила съм доста доктори, досега такава причина "некачествена храна" за диагноза за стомах не съм чула. Биха препоръчали да не се яде люто например, или остри подправки, или пържено или мазно, но няма някой който да определи всичката храна която приема пациента като некачествена. Водещото в тези случаи е начина на приготвяне.
Другия път при спор, измисли някаква по-правдоподобна лъжа.

Ти като много загрижена майка, вместо да го насърчиш да се научи да си приготви храна, която няма да му създава проблеми, ти го окачествяваш като пут*о  ooooh! Браво, перфектната майка си.

И дори наистина да е ходил на лекар, дори наистина да са му дали препоръки, снахата не може да промени за един час начина си на готвене, така, че изцяло да се съобрази с новото. Ще й трябва време, не може да стане от веднъж и това е още една причина и сина да е в състояние да се справи сам. Едно, че от него зависи, едно, че е за неговото здраве. Не може да държи някой друг отговорен за това

# 366
  • София
Да си търси друга ,дето готви добре.
Скрит текст:
Какво ще и  се моли на тази,ръцете си завряла нейде.
Да я  прати на курс по готварство,ще я научат и може дори в бизнеса да влезе със здравословно готвене.Сега е  модерно и ще добие  опит със мъжа си.
Да се помоли на Бог да и даде мерак и хъс да експериментира в кухнята и то успешно..
Може още идеи да изникнат... Да и  спре дневните стотинки за закуска за наказание,нека я боли стомахчето от глад...Давайте...

Пак не се разбрахме. Питам АЗ как да постъпя?

Няколко пъти вече ти се каза как да постъпиш. Да не вменяваш на сина ти, че е пут*о защото ще си приготви нещо за ядене. Ей така трябва да постъпиш.
Той е отговорен за собственото си здраве, не жена му. Щом има нужда от специална диета, той е отговорен да я спазва и да се пази.
Скрит текст:
Това за доктора сега го вмъкваш, за оправдание. Само за информация докторите никога не определят храната като домашна или купешка и такова общо определение като "некачествена" също не дават. И това си измисли нали?
Аз съм с язва от 15 годишна, с гастрит от първи клас. Даже язвата вече е калцирана и от години не ми дава ядове. Обиколила съм доста доктори, досега такава причина "некачествена храна" за диагноза за стомах не съм чула. Биха препоръчали да не се яде люто например, или остри подправки, или пържено или мазно, но няма някой който да определи всичката храна която приема пациента като некачествена. Водещото в тези случаи е начина на приготвяне.
Другия път при спор, измисли някаква по-правдоподобна лъжа.

Ти като много загрижена майка, вместо да го насърчиш да се научи да си приготви храна, която няма да му създава проблеми, ти го окачествяваш като пут*о  ooooh! Браво, перфектната майка си.

И дори наистина да е ходил на лекар, дори наистина да са му дали препоръки, снахата не може да промени за един час начина си на готвене, така, че изцяло да се съобрази с новото. Ще й трябва време, не може да стане от веднъж и това е още една причина и сина да е в състояние да се справи сам. Едно, че от него зависи, едно, че е за неговото здраве. Не може да държи някой друг отговорен за това

Аз какво съм вменила на сина ми, съм го вменила. Снахата не го ли е видяла, преди да се омъжи за него? Аз съм отгледала децата си на здрвословна, домашно приготвена храна. Не смятам, че трябва да си поситвам главата с пепел заради това, че съм била добра майка. Вече казах, че снахата НЕ ГОТВИ. Въпросът е сега, ако ти си свекърва, как ще постъпиш?

# 367
Ще питам пак. Тя готви, но менюто не ти харесва или не готви въобще?

# 368
Ще си мълчиш, няма да се впечатляваш много, и ще си готвиш у вас. Ако толкова те притеснява какво яде детето, носи му от вашата манджа!
Така постъпи!

# 369
  • при късмета
Искаш да кажеш, че доктор му е казал, че проблема му е от там, че жена му не готви? Т.е. даде основание за диагнозата, липса на домашна храна?
По-прозрачна лъжа, не беше измисляла  hahaha  Joy
И да твоя начин на отглеждане на детето не го е подготвил, да се пази и грижи сам за себе си. А това всъщност е целта, просто си се провалила.
Пак ти казвам, че начина по който трябва да постъпиш е, да убедиш сина ти, че жена му не е виновна нито за състоянието му, нито е длъжна тя да променя навици заради него. Макар това да означава да признаеш пред него твоя грешка. Замисли се кое ти е по-важно неговото здраве или твоята гордост.

От там нататък те двамата ще се разберат кой ще готви, кой ще чисти и т.н. Даже щом той е с капризите и претенциите би следвало той да  готви, за да не хленчи после, че ни било както иска. Като го иска по определен начин да го сготви. Пък жена му ако има желание ще го научи от него да го приготвя. Но да е точно както синчето го иска, трябва първо той да го прави, че да научи жена му

# 370
  • Ямбол
Щом лекарят е казал, че е от храната, ще му кажа да внимава каква храна яде. Храната, която яде, да си я приготви сам, за да е сигурен какво слага и как я прави.

# 371
  • София
Ще питам пак. Тя готви, но менюто не ти харесва или не готви въобще?

Олеле ooooh!, ама тук чете ли някой въобще?
Ето пак:

Аз какво съм вменила на сина ми, съм го вменила. Снахата не го ли е видяла, преди да се омъжи за него? Аз съм отгледала децата си на здрвословна, домашно приготвена храна. Не смятам, че трябва да си поситвам главата с пепел заради това, че съм била добра майка. Вече казах, че снахата НЕ ГОТВИ. Въпросът е сега, ако ти си свекърва, как ще постъпиш?

Искаш да кажеш, че доктор му е казал, че проблема му е от там, че жена му не готви? Т.е. даде основание за диагнозата, липса на домашна храна?
По-прозрачна лъжа, не беше измисляла  hahaha  Joy
И да твоя начин на отглеждане на детето не го е подготвил, да се пази и грижи сам за себе си. А това всъщност е целта, просто си се провалила.
Пак ти казвам, че начина по който трябва да постъпиш е, да убедиш сина ти, че жена му не е виновна нито за състоянието му, нито е длъжна тя да променя навици заради него. Макар това да означава да признаеш пред него твоя грешка. Замисли се кое ти е по-важно неговото здраве или твоята гордост.

От там нататък те двамата ще се разберат кой ще готви, кой ще чисти и т.н. Даже щом той е с капризите и претенциите би следвало той да  готви, за да не хленчи после, че ни било както иска. Като го иска по определен начин да го сготви. Пък жена му ако има желание ще го научи от него да го приготвя. Но да е точно както синчето го иска, трябва първо той да го прави, че да научи жена му

Ами щом снахата не готви, според твоята теория той не трябва да има проблеми със стомаха. Обаче ги има. Сега, дали са проблемите от това, че не готви, или не? Ти как мислиш? Thinking

Аз нямам грешка. Отгледала съм си децата здравословно и да, не всеки може да е добър кулинар, каквато съм аз (то е ясно, че в това отношение съм незаменима Grinning). Пак казвам, не смятам да си посипвам главата с пепел заради това. Wink Казах нещо назад за връзката на жената с готвенето. Няма да се повтарям, кой разбрал, разбрал. Е ся, аз какво да направя, че децата ми са отгледани с добра храна, приготвена с любов? Wink

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 11:20 от Popule

# 372
  • София
Цитат

Защо спамиш темата? Темата е за отношенията свекърва - снаха (семейство на сина). Като няма какво да кажеш, защо пишеш в нея? Питам те, ти, ако си на мое място, как ще постъпиш и сега моля за сериозен и обмислен отговор, а не да се правиш на интересна. Wink
Защо да спамя? Аз съм снаха и пиша в темата за снахите, точно както и ти пишеш в темата за свекървите. Зададе въпрос, аз отговорих - когато детето ми е болно, го водя при педиатъра. Това е факт. Мога да разширя отговора си с личен опит със стомашни проблеми. Последните месеци от бременността имах много сериозни киселини. Тогава е периодът, през който с мъжа ми готвехме най-много, за да може това да се тушира в някаква степен. Така че, ако бях на твое място, ако ме попитат, бих предложила двамата да започнат да готвят повече, като избягват пържено, дразнещи храни, да не прекаляват с подправките...

# 373
  • София
Цитат

Защо да спамя? Аз съм снаха и пиша в темата за снахите, точно както и ти пишеш в темата за свекървите. Зададе въпрос, аз отговорих - когато детето ми е болно, го водя при педиатъра. Това е факт. Мога да разширя отговора си с личен опит със стомашни проблеми. Последните месеци от бременността имах много сериозни киселини. Тогава е периодът, през който с мъжа ми готвехме най-много, за да може това да се тушира в някаква степен. Така че, ако бях на твое място, ако ме попитат, бих предложила двамата да започнат да готвят повече, като избягват пържено, дразнещи храни, да не прекаляват с подправките...

Знаеш ли каква е разликата с мен и теб, пишещи в тези теми? Разликата е, че аз съм И снаха И свекърва, в този смисъл мога да си пиша спокойно в снахинската тема. Ти не си била свекърва, що пишеш в свекървенската тема, давайки неадекватни съвети? newsm78

# 374
На първо място те помежду си трябва да се изяснят как ще я карат и той да и обясни.Да види точно какъв е проблема-мързи ли я,не отдава голямо значение на храненето ли каквото е там,та я кара как да е?Ти май беше доволна от нея в началото-подреждала масата ,това-онова,поне с такива впечатления съм останала.Може би трябва и лееекичко да и се събуди интерес към приготвянето на храна-има толкова много информация,да изкара един готварски курс (както аз на времето направих),да пробва ,да експериментира,пък и ти казах може и ти да и покажеш нещо.Пък и той като е отличен готвач да и покаже нещо също през почивните дни, да си приготвят нещо заедно....
Да се приготвят по-щадящи храни- без запръжки например,без много дразнещи или люти подправки(варени картофи намачкани с масло и прясно мляко е подходяща храна за стомах с болки).Но проблема може и да е на нервна почва също,не само от храненето...изписват алмагел ако има гастродеодонит,дано да няма .....Но известно време може да се храни само с варени храни-без пържено.Може  да пие и билкови отвари за успокоение на стомашната лигавица.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 18:40 от zhani

Общи условия

Активация на акаунт