С какво ви дразнят снахичките?

• 51 614
  • 712
  •   1
Отговори
# 450
  • Blondeville
Задавам въпрос към снахите и ви моля за  откровен отговор : Колко от вас не готвят за мъжа си, по-обобщено -за семейството си?
Дали като си дойдат мъжете ви от работа, гладни и уморени,  а за ядене има или нещо сухо, или нищо, той ще  ви гледа с голямо обожание  и вие  комфортно ли се чувствате в такава ситуация?
Мисля, че по един подобен спор преди много време ви писах една  сентенция "Жената трябва да е домакиня в кухнята, дама в обществото и к--ва в леглото". Тогава семейството е ОК.

Скрит текст:
Ако моите  снахи не готвят, няма да ми е приятно. Признавам си го. Има дни, в които и аз не готвя, но тук става въпрос за система, а не за пропуснат някой ден без манджа на печката.
  Сега оставете Популе да си почине и отговорете честно на въпроса ми.

Аз готвя, мъжът ми също, понякога приготвям нещо аз, понякога той. Прибираме се заедно от работа към 18 и 30.  Нека и аз ти задам един въпрос - ако жената се прибере и завари нещо като нищо за ядене, разхвърляно, а мъжът на дивана, това е нормално и в реда на нещата, така ли? Тогава по правилата на Популе, тя трябва да се разхвърчи и да почне да готви и обслужва мъжа си, за да е "незаменима". А иначе ако мъжът се прибере и "за ядене има или нещо сухо, или нищо" тогава вече е страшна драма, разбира се, истинският мъж не знае как се пуска печката.

Много тенденциозно, съжалявам. Мисля всички обичат вкусна и домашно приготвена храна, всички обичат да глезят половинките си с любимите им ястия, но не е редно само единият от двамата в едно семейство да е длъжен да го прави, само защото полът му го предполага.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 21:46 от blondie_anna

# 451
  • София
Задавам въпрос към снахите и ви моля за  откровен отговор : Колко от вас не готвят за мъжа си, по-обобщено -за семейството си?
Аз. Готви друг. Но и преди това не съм си давала зор. Животът не е само висене пред печката. Ако трябваше да готвя всеки ден, щях да се гръмна! За протокола - мъжът ми никога не е оставал без ядене. Дори е доста обгрижван в това отношение.

# 452
Сега да разкажа и за колежките фламандки.
Пак вечер, понеделник, в почивката между две лекции, колежка фламандка, която от работата я бяха пратили само по този предмет, драматично разказва как след лекции слага полуготови макарони със сирене във микровълновата, врътва копчето и нетърпеливо ги  чака да станат готови. След което вечерят двамата с мъжа ѝ.
Други две колежки коментират,  че нямат време да приготвят храна и хапват по един сандвич преди и след лекции. Какво са яли мъжете им, не знам, може и те да са яли сандвичи.

# 453
Съгласна съм- домашната работа трябва да е ПОДЕЛЕНА. За това говорех и в предишни постове. В никакъв случай да  не е само за сметка на единия-било жената, било мъжа. Единият готви, другият оправя кухнята, единият пере, другият включва прахосмукачката, единият глади, другият изхвърля боклука. Това за мен е семейният СПОДЕЛЕН съпружески живот.Може да не сте съгласни с мен, ама  не съм привърженик на това   жената да се прави на примадона, както и той да се изживява като господар на пълно обслужване.
Скрит текст:
Ето пример от моя днешен неделен ден-аз сготвих 2 манджи, той изтупа килимите, аз дооправих по къщата, той нацепи и внесе дърва за камината, после постла килимите. Аз прах и гладих, той сложи зелето в буркани. Сега той си легна , а аз споря с вас. Прекратявам. Отивам при него.

# 454
  • при късмета
Съгласна съм- домашната работа трябва да е ПОДЕЛЕНА. За това говорех и в предишни постове. В никакъв случай да  не е само за сметка на единия-било жената, било мъжа. Единият готви, другият оправя кухнята, единият пере, другият включва прахосмукачката, единият глади, другият изхвърля боклука. Това за мен е семейният СПОДЕЛЕН съпружески живот.Може да не сте съгласни с мен, ама  не съм привърженик на това   жената да се прави на примадона, както и той да се изживява като господар на пълно обслужване.
Скрит текст:
Ето пример от моя днешен неделен ден-аз сготвих 2 манджи, той изтупа килимите, аз дооправих по къщата, той нацепи и внесе дърва за камината, после постла килимите. Аз прах и гладих, той сложи зелето в буркани. Сега той си легна , а аз споря с вас. Прекратявам. Отивам при него.
Ами точно тук беше спора. Според Популе готвенето НЕ трябва да е поделено, а да е задължение САМО на снаха й. Пък тя не искала. Ми как ще иска?

# 455
При мен е като при Тони, ама какво да си прави, гледам да се радвам на живота, а не да драматизирам излишно.Предпочитам да мисля, къде ще отида на ваканция, вместо да се втилясвам кой готви, кой чисти, кой търчи в училището, щото е ясно, че съм аз.

# 456
При мен е като при Тони, ама какво да си прави, гледам да се радвам на живота, а не да драматизирам излишно.Предпочитам да мисля, къде ще отида на ваканция, вместо да се втилясвам кой готви, кой чисти, кой търчи в училището, щото е ясно, че съм аз.
  И при повечето дами в темата е така, ама не си признават.

# 457
  • София
Аз да пиша ли колко готвя? Ще напиша. Готвих в събота. Преди това не помня кога.

Аз също съм за споделената домакинска работа. Затова ми е странно защо се пита само за жените кога готвят, а не се пита същото за мъжете.

И на свой ред да припомня въпросите си към K.A.G.:
Тезата, че въпросната снаха се опитва да готви, ама не се получава и това я демотивира, ми се струва невярна.
По-скоро на много момичета им е под нивото домакинската  дейност и защо да го правят, като може това време да бъде оползотворено в  козметичния салон или в МОЛА.  Да, ама идва един момент, в който мъжът   почва да не забелязва перфектния маникюр, новия цвят на косата или новата дрешка и почва да вижда празната тенджера, непраната му риза и размотаната къща. И тогава почват проблемите и не е вината  в свеки, че не е научила сина си да се самообгрижва. Ми то, ако цял живот ще се самообгрижва, защо му е жена?! Да му прави мили муцки ли? А е толкова просто. Не напразно семейният живот се сравнява с два вола, които теглят впрегнати ЕДИН ДО ДРУГ ярем. Почне ли единият вол да усеща, че тежестта на тегленето е за негова сметка, колата  спира.

Няколко въпроса:
1. Говориш за мъж или говориш за малко дете?
2. Ако говориш за мъж, той здрав ли е?
3. Ако е здрав, защо трябва да бъде обгрижван?
4. А какво ще стане когато жената започне да забелязва, че мъжът не изкарва толкова, колкото съседът от петия етаж? Или когато забележи, че мъжът ѝ не ѝ е купил кола последен модел, а модел от преди пет години? Какво ще стане когато жената забележи, че мъжът ѝ е започнал да пуска коремче, за разлика от бившето гадже, което е срещнала на улицата преди седмица? Какво ще стане, когато "мъжът   почва да не забелязва перфектния маникюр, новия цвят на косата или новата дрешка" (думи на K.A.G.  Wink ), но един много симпатичен татко на детската площадка ги забелязва? Мога още да продължа. Та, може би е по-разумно мъжът да не забелязва празната тенджера, а жената да не забелязва бащите по площадките.

# 458
  • Ямбол
Какво трябва да си признаем? Че готвим ли?
Има дни, в които не готвим. Има дни в които други готвят. Има дни, в които ядем навън или си взимаме нещо от вън.
Популе обаче държи жената да може и да готви.

# 459
  • София
Скрит текст:
Ами точно тук беше спора. Според Популе готвенето НЕ трябва да е поделено, а да е задължение САМО на снаха й. Пък тя не искала. Ми как ще иска?

Вярно, че май в различни светове живеем, разбирам, че не разбирате. Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? Леееко се пренебрегва този факт - тя има домашна помощница, която чисти, пере и глади - не исках да го споменавам, но вие вече прекалихте, той бил мамино синче, а тя била изморена и бла блааааа. И самата тя има повече свободно време от него. Поради каква причина клинчи от единственото домашно задължение, което има в дома? Thinking

# 460
  • София
Той е осигурил помощницата? Т.е. снаха ти в крайна сметка не работи, така ли?

# 461
Снахата трябва да работи до по-късно и с изкараните пари да плаща на домашна готвачка, тогава ще е справедливо.

# 462
  • Ямбол
....Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? Леееко се пренебрегва този факт - тя има домашна помощница, която чисти, пере и глади - не исках да го споменавам, но вие вече прекалихте, той бил мамино синче, а тя била изморена и бла блааааа. И самата тя има повече свободно време от него. Поради каква причина клинчи от единственото домашно задължение, което има в дома? Thinking
Това го решават ЕДИНСТВЕНО и САМО двамата. Тя ако иска цял ден ще си вири краката нагоре, ако иска цял ден ще се почесва, каквото си решат, това ще правят те в своя дом. Така също задълженията се определят пак от двамата, не от един, независимо какво е осигурил.

# 463
Популе ,клинчи ,защото е млада вероятно.Защото и ти не си почнала от първия ден да готвиш.Другото обяснение  е ,че щом може да не чисти и пере и глади ,щом пък да трябва да готви? Нормално е жената да приготвя храната, но не е нормално мъжът да чака  наготово винаги.Не  е задължение.А  желание  ,повечето мъже не умеят да готвят както трябва.Които го правят обаче го правят  на високо ниво.Точно твоята снаха може да има надежда,че няма нужда да прави нищо.Има си мъж да и  обясни какви са очакванията му.Всичко разбираме ,освен това защо толкова присърце вземаш нещата им ,той  ще се справи.

# 464
  • при късмета
Вярно, че май в различни светове живеем, разбирам, че не разбирате. Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? 
И този въпрос с какво право го задаваш ти?  На какво основание и защо ти искаш отчет?
При това, че снахата има свободно време така и не ни убеди.
Винаги ти си била тази, която в темата за свекървите все натяква, че имаме само едната гледна точка и не можем да сме сигурни, че това което се пише е така.
Така и по този въпрос, имаме само твоето мнение и не можем да вярваме, че това е така. Всъщност никой не ти вярва, че снаха те е по-свободна от сина ти.

Общи условия

Активация на акаунт