С какво ви дразнят снахичките?

• 51 585
  • 712
  •   1
Отговори
# 495
Тук само на Популе снахата ли се коментира...други жертви няма ли? Rolling Eyes

# 496
  • София
Той е осигурил помощницата? Т.е. снаха ти в крайна сметка не работи, така ли?

Ти имаш ли домашна помощница? И ако не, защо?

Когато живеех сама, за по-основните почиствания имах нужда от помощ, но това беше много рядко. Сега с мъжа ми се справяме двамата, нямаме помощница. А и не живеем в палат, все пак. Синът ни е на 3, но след някоя и друга година, ще започне да се включва и той.

Въпросът ми в червено остава.

# 497
Хората са твърде млади  и още не са свикнали да домакинстват и може би за сега им е добре така. Popule, остави ги да се нагодят с времето. Аз лично не познавам нито една жена, която да има деца и съвсем да не готви - няма как, животът го налага.
Та, опитай се да не мислиш за това, те ще си намерят тяхното решение.
/Аз например много обичам да готвя и готвя само аз в къщи, но редовното готвене на практика започна откакто имаме дете, преди това съм готвила един - два пъти седмично, през останалото време и ние сме яли навън. Освен това основно мъжа ми чисти. Не знам как се чувства маминка по този въпрос, а честно казано и не ме интересува Laughing/

# 498
[
Скрит текст:
quote author=ма ко link=topic=798386.msg29930143#msg29930143 date=1421611365]
Съгласна съм- домашната работа трябва да е ПОДЕЛЕНА. За това говорех и в предишни постове. В никакъв случай да  не е само за сметка на единия-било жената, било мъжа. Единият готви, другият оправя кухнята, единият пере, другият включва прахосмукачката, единият глади, другият изхвърля боклука. Това за мен е семейният СПОДЕЛЕН съпружески живот.Може да не сте съгласни с мен, ама  не съм привърженик на това   жената да се прави на примадона, както и той да се изживява като господар на пълно обслужване.
Скрит текст:
Ето пример от моя днешен неделен ден-аз сготвих 2 манджи, той изтупа килимите, аз дооправих по къщата, той нацепи и внесе дърва за камината, после постла килимите. Аз прах и гладих, той сложи зелето в буркани. Сега той си легна , а аз споря с вас. Прекратявам. Отивам при него.
Ами точно тук беше спора. Според Популе готвенето НЕ трябва да е поделено, а да е задължение САМО на снаха й. Пък тя не искала. Ми как ще иска?[/quote]

Вярно, че май в различни светове живеем, разбирам, че не разбирате. Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? Леееко се пренебрегва този факт - тя има домашна помощница, която чисти, пере и глади - не исках да го споменавам, но вие вече прекалихте, той бил мамино синче, а тя била изморена и бла блааааа. И самата тя има повече свободно време от него. Поради каква причина клинчи от единственото домашно задължение, което има в дома? Thinking

Домашната помощница се грижи само за нейните неща ли, че казваш, че снахата имала такава? Тя не е ли за двамата, да помага в домашните задължения на двамата живеещи в къщата? А какви са домашните задължения на сина ти?

# 499
  • София
Тук само на Популе снахата ли се коментира...други жертви няма ли? Rolling Eyes
Не всички свекърви си врат носовете в делата на младите семейства.  Wink

Имам колежка, която има син. Той и семейството му живеят на другия край на света. Той е изпълнителен директор на банка. Детето им ходи на градина (той го води и взима). Снаха й, по нейни думи, по цял ден седи и си чеше... (извинете, но ми е неудобно да кажа, сещате се, нали). Не миряса тая жена, ей. То звъни на сина си да му дудне, то прави сцени; заплашва го, че няма да го погледне повече. И защо целият този цирк - щото снахата си чеше...  Mr. Green Аз й повторих няколко пъти, че явно само тя има проблем, защото като гледам снимки на младите, си изглеждат супер щастливи и влюбени.

# 500
  • София
Ааааа, tonkabonka, не може да нямат проблем  Naughty Поне коремчето не го ли боли? По колко пъти яде на ден? А с обзавеждането как са?

# 501
Мхм, при това само неговото. Снахата е желязна!  Mr. Green

# 502
Задавам въпрос към снахите и ви моля за  откровен отговор : Колко от вас не готвят за мъжа си, по-обобщено -за семейството си?
Дали като си дойдат мъжете ви от работа, гладни и уморени,  а за ядене има или нещо сухо, или нищо, той ще  ви гледа с голямо обожание  и вие  комфортно ли се чувствате в такава ситуация?

Готвя. Обичам да готвя. Държа на здравословната храна за мен и семейството ми. Но ще си позволя един въпрос. В първия ми брак аз бях човекът, който изкарваше 3-4- пъти повече от съпруга ми. Така че дали като си дойда от работа, гладна и уморена, а за ядене има или нещо сухо, или нищо, е редно аз да се метна да сготвя?

# 503
Разсмяхте ме ,но пак е добре снахата.Щото може да и претендират не само че тя си чеше а и че и чешат същото нещо.Тогава кво праим а?
Интересно бабесата откъде знае кой какво си чеше  какво прави...Отдавна не ми дават отчет за бита си.Ама се сещам,от  разговор случайно разбирам,че я  чака след работа доста,да  я закара до дома.Що не се прибира с автобус,ама го кара да дреме пред работата и  да я вози...веднъж скучаеше ,та си поговорихме и вдянах как става чакането,с часове.мамин той ,изгърбва се в колата да чака бременната си жена,измъчва се горкия...Ето ви интрига ,ама ...моля ви се ,стига да имаш  мерак,ще намериш  причина за скандал.И на двамата да спретнеш.А споменатия какъв е  шеф ,една жена не може да командва...
Сега сериозно-средата е  такава там,че  си смешен ако НЕ правиш като другите...

# 504
Цитат
Вярно, че май в различни светове живеем, разбирам, че не разбирате. Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? Леееко се пренебрегва този факт - тя има домашна помощница, която чисти, пере и глади - не исках да го споменавам, но вие вече прекалихте, той бил мамино синче, а тя била изморена и бла блааааа. И самата тя има повече свободно време от него. Поради каква причина клинчи от единственото домашно задължение, което има в дома? Thinking

Така като гледам, както си го описала ще му се качи на главата, ако вече не го е направила. Това го казвам с презумцията, че снаха ти не работи. Излиза, че няма нито финансов, нито домакински ангажимент, само седи и консумира блага, които сина ти осигурява. Правилно ли съм разбрала, че сина ти е споделил с теб, а не с нея, че не готвенето й му тежи? Това ме навежда на мисълта, че може много да е хлътнал по девойката и да не иска и минимален дискомфорт да и причинява.

От друга страна тя изобщо не се смята за длъжна да готви и след като е осигурил помощница, защо да не осигурява манджа и от вън. Това е според мен причината да не готви.

# 505
Цитат
Той е изпълнителен директор на банка. Детето им ходи на градина (той го води и взима). Снаха й, по нейни думи, по цял ден седи и си чеше... (извинете, но ми е
Joy
Тя да се радва, че се чеше един от семейството, че ако се зачешат двамата? Ко прайм? Ще търсят къде с*рат гладните.

# 506
Popule поне 20 пъти я питаха дали снахата работи. Не отговори. Което само по себе си означава, че явно и тя работи. За сметка на това се подчерта, че имат домашна помощница (което е далеч по-разпознаваемо от това дали снахата работи, но Popule реши именно него да сподели, а дали работи снахата пази в тайна, за да не я разпознаели  Laughing). Важното е, че според свекървата снахата има повече свободно време от синчето. Свекървите винаги имат наблюдения върху тези важни неща. И синчето е прецакано, че не му готвят вкъщи.
П.С. Вероятно така подчертаната домашна помощница идва веднъж седмично да отметне основите неща в чистенето. Като жена, която освен с всичко друго се занимава и с домакинството, да вметна, че домакинските задължения са ежедневни и дори да ползвах помощ за чистенето веднъж седмично, то пак си има немалко и то ежедневна домакинска работа. Така че, да не се чувства синчето толкова минато (то едва ли и се чувства така, само майка му така ги чувства нещата).

# 507
  • София
Ааааа, tonkabonka, не може да нямат проблем  Naughty Поне коремчето не го ли боли? По колко пъти яде на ден? А с обзавеждането как са?
Joy  Joy  Joy
Мани, мани, човекът дори готви, понеже така разпуска след работа. С обзавеждането не съм чула да имат проблеми. Наскоро се нанесоха в нов комплекс и си купиха всичко необходимо. Живеят в екзотична държава с много висок скандарт на живот. А заплатата му също е огромна.  Grinning Обича си жената и не се притеснява, че си чеша разни неща, докато той работи.  Mr. Green

Не е кой знае какъв лукс да имаш домашна помощница, още повече когато нямаш деца. Ако жената идва веднъж в седмицата, надали дават повече от 30 лв./седмично. Гладенето - отделно. Не се натоварва кой знае колко бюджетът, така че чудо голямо.

# 508
  • София
Popule поне 20 пъти я питаха дали снахата работи. Не отговори. Което само по себе си означава, че явно и тя работи. За сметка на това се подчерта, че имат домашна помощница (което е далеч по-разпознаваемо от това дали снахата работи, но Popule реши именно него да сподели, а дали работи снахата пази в тайна, за да не я разпознаели  Laughing). Важното е, че според свекървата снахата има повече свободно време от синчето. Свекървите винаги имат наблюдения върху тези важни неща. И синчето е прецакано, че не му готвят вкъщи.
П.С. Вероятно така подчертаната домашна помощница идва веднъж седмично да отметне основите неща в чистенето. Като жена, която освен с всичко друго се занимава и с домакинството, да вметна, че домакинските задължения са ежедневни и дори да ползвах помощ за чистенето веднъж седмично, то пак си има немалко и то ежедневна домакинска работа. Така че, да не се чувства синчето толкова минато (то едва ли и се чувства така, само майка му така ги чувства нещата).

Напротив, домашна помощница имат много хора. На сина ми повечето приятели имат и хората от моя кръг. Както казах, не е толкова скъпо човек да има домашна помощница. За два пъти седмично - 40 лв. на седмица. Те живеят в апартамент, не е трудно и времеотнемащо почистването, прането (пералнята си пере) и гладенето, което е за 1 час работа, жената върши всичко само за няколко часа. Въпросът е, че няма значение дали съпругата работи. След като е отменена във всичко друго, поне една манджа трябва да знае да сготви с любов за мъжа си. Аз също имам домашна помощница, но готвенето е само мое! Все пак, трябва да има едно нещо, в което съпругата да е най-добра. Както казах, сексът минава по-назад, когато човек поостарее, няма да се впускам в обяснения защо, като поостареете, ще разберете сами.

# 509
  • Пловдив
Те живеят в апартамент, не е трудно и времеотнемащо почистването, прането (пералнята си пере) и гладенето, което е за 1 час работа, жената върши всичко само за няколко часа. Въпросът е, че няма значение дали съпругата работи. След като е отменена във всичко друго, поне една манджа трябва да знае да сготви с любов за мъжа си. Аз също имам домашна помощница, но готвенето е само мое! Все пак, трябва да има едно нещо, в което съпругата да е най-добра. Както казах, сексът минава по-назад, когато човек поостарее, няма да се впускам в обяснения защо, като поостареете, ще разберете сами.
Тия филми са ми ясни. То пералнята пере, ама някой трябва да ги сложи. Сушилнята суши, ама някой трябва да я пусне. После дрехите не се материализират сами в гардероба. И щом пък толкова няма домашна работа какво пречи мъжът да сготви за двамата? Веднъж ще сготви мъжа, веднъж жената, единия ден ще изпекат пържоли/бутчета, една вечер салата, веднъж вечерят навън, веднъж купят нещо готово и седмицата минала.

Общи условия

Активация на акаунт