Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 35

• 91 711
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Пиша тук, и вече рева от безсилие, не издържам. НЕ съм се отделяла от сина си за повече от 2часа. Не издържам, на 1г. 6мес. суче нон стоп, нон стоп, прояде изключително трудно на годинка. Накрая хемоглобина му беше 82, колко нерви и безсилие, готвене с домашна храна, месо.
6часа на ден общо пред телевизора на бейби тв с купичка в мен, защото ако я докопа, ще я изхвърли. НИЩО НЕ ЩЕШЕ. И захранване водено от бебето не дава резултат.
Вече яде с малко повече желание, пасирано. Хемоглобинът се вдигна до 102.
Проблемът сега, че не пие никаква вода и никакви сокове и въобще нищо освен кърма. Той не пие и 10мл течности. Принудена съм да слагам вода в храната, слагам и сол - нищо. Сменила съм чаши, шишета, интересни, айряни, сладки сокове, какво ли не. Не пие. Цялата жега юли и август ми изкара на гърдите. Оставяла съм го жаден - реве до безсилие, нервите ми не издържат, но никаква друга течност не иска и само блъска.
Цяла нощ суче общо 5пъти - не спи ефективно, малко спи.
Няма на кого да го оставя, освен баща му, но той работи много. Баби в града ни няма, нито лели. Проблемът е, че реве много - силно и до захлас, затова не знам как да го отбия.
Чувствам се много зле.

П.П. Един път го оставих за 2-3часа, в края на деня пак. Беше на гости при баба си, но не я познава, не е оставал при нея. И така 2дена и след това - беше много изплашен и не щеше да се отдели от мен и да ида до тоалетна. Мноого неприятно, беше залепен за мен.

Моля за съвети..

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 13:14 от A Flower I am

# 676
Синът ми също е на 1,6. Не искаше да яде нищо друго освен кърма. Псотепенно махах кърмене и започна да се храни, оставих само нощните. Постепенно спрях и повечето нощни, сега суче един или два пъти нощем. Започна да яде почти всичко, което му предложена, започна да пие вода и да спи по-добре.

# 677
  • София
A Flower I Am, разбирам в пълнота твоята ситуация и искрено съчувствам. При нас ситуацията е същата, не сме имали проблем с хемоглобина обаче. Адаптацията с бабите я направих, като беше по-малка, иначе и те така - появяват се за някой уикенд спорадично през 2-3 месеца, та бубка си е залепена за мен. И аз такас ъм питала във ФБ теми и тук - няма кой да ти даде адекватен отговор. Когато някой ми каже, че "маха кърмения" ми става лошо, защото на мен не ми се е случвало никога. Единственото, зад което заставам на 100% е да намираш начини да релаксираш (не е задължително да е почивка) и да спреш да се тормозиш. Аз много рано се примирих. Никога не съм гонила моята буболечка, за да ѝ натъпча нещо - това е прекият път към злоядството. Във времето детето само ще поиска повече течности и твърда храна. При нас се случи около 1 г. и 7-8 месеца. Все още има дни само на кърма обаче. След като навърши две години изведнъж започна да суче само по 1-2 пъти на нощ. Има периоди (сега сме в такъв), в които се буди пак през час и половина през нощта, но това е вече по-скоро изключение. И още нещо: още на 10 месеца я хванах, че иска да се храни сама и така много бързо минахме от пюрета на ЗВБ. И досега, независмо, че се цапа, макар че е значително по-координирана, я оставям да се храни сама. Намесвам се само, ако тя го поиска.

# 678
Благодаря bouquet

И аз не се напъвах да го храня насила, викам като не ще, не ще. Ама като ходихме в хематологията с този нисък хемоглобин и изследванията и оттам започнах много по-сериозно да го храня.

Окуражи ме с това, че изведнъж е спряла да суче редовно. Надявам се и тук да се случи bouquet

# 679
  • София
Искрено се надявам и аз, наистина, разбирам колко изтощително и изнервящо е. Моята стратегия беше просто да се примиря, колкото и глупаво да звучи отстрани, мисля, че и аз като съм по-спокойна и буболечката не е така отчаяно залепена.

Относно желязото - гледайте да не комбинирате желязосъдържащи храни с такива, които имат калций, вкл. и портокалов сок, например, защото го съдържа. Калцият пречи на усвояването на желязото. В същото време витамин Ц подпомага усвояването. Не знам дали си предлагала червена леща - пробвайте я, при нас беше много вървежна - гъстичка с морковче и червена чушка, наситно. Тя е богата на желязо. Изследвали ли сте витамин Б12? Не знам колко струва изследване на този витамин, но понякога ниските нива на хемоглобина се крият в ниски нива или дефицит на Б12. Не филмирам, просто е като някаква насока, която може да обсъдите с педиатъра на детето.

С пожелания за много търпение и майчини сили  bouquet

# 680
  • София
Б12 е около 20лв, в някои лаборатории малко по-малко.
При нисък хемоглобин винаги се изследва и желязото и ЖСК, аз съм пускала и Б12.Май и морфология на еритроцити  newsm78 Това показваше дали има вече настъпило увреждане в следствие на недостига.  Ако се дава желязо на бебето, а реално не то е виновника за ниския хемоглобин, състоянието може да се влоши.
Моят син също е с нисък хемоглобин, на година и 1-2 месеца му беше 88. По това време не ядеше почти нищо, затова му давах желязо(при него си е желязодефицитно, Б12 му е в норми, но все пак ниско). Аз пия Б12, защото моите стойности са ниски и се опитвам чрез кърменето да му доставя и на него.
В момента хапва с повече апетит и наблягаме на месо и зелении.
В зърнените казват, че има желязо и е добре те да се поднасят със зеленчуци или плодове, не с масло и сирене.Аз така ги обичам, но се старая на детето да ги давам, както трябва.

# 681
 bouquet
Да - желязо и калций отделно, по възможност храни, богати на желязо с комбинация с храни, богати на витамин Ц, като домати.

Аз отскоро приемам Б12 (метилкобаламин, 1000единици), детето ми си има спрейче Б12 (с по-малки дози), давам рядко, не можах да му изследвам нивата.
В хематологията отказват, в 2 лаборатории също ме върнаха, планирам да пробвам пак. Не съм му давала скоро Б12.
Ирайн, желязото и ретикулоцитите (мисля за това говориш) са изследвани, желязото е ниско.

Съжалявам за емоционалния пост, очаквам и да ми дойде, недоспала #Crazy

П.П. Червената леща не я обича, ние в нас я хапваме, наистина е много вкусна. Но детето с нежелание...на него месото му помогна сякаш, обича го.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 16:12 от A Flower I am

# 682
Искам да попитам тук някой има ли опит с хомеопат в София, имащ опит с дълго кърмене. Чувала съм от позната за руски хомеопат, който успял да накара дете да пие повече вода..

# 683
  • София
Имам позната, с която възгледите ни за кърменето съвпадат, а тя много разчита на хомеопата си. Мога да я питам за координати.

# 684
Ще си позволя да се изкажа за хомеопатията. Това са пари на вятъра. Представете си извлек от билка, разредето го n-на брой пъти и какво остава...нищо.
За водата пробвайте да дадете чаша с вода, някоя от тези които сте купили, само да не тече много и да дава детето на разни плюшки да пият вода. При моето работи, дава на играчка, пие после, после пак. Вярно намокря, но все пак изпива солидни количества по този начин иначе не иска. През останалото време пие само по време на хранене.

# 685
  • Варна
A Flower I am, писах ти на лични относно въпроса ти за хомеопат, за да не спамя темата. За другото те разбирам напълно, и на мен лятото ми беше най-тежко в жегите като беше нон стоп лепната за мен. При нас храненето и хемоглобина нямаше проблем, но пиенето на вода беше друга работа, а за нас беше изключително важно. И на куклите сме давали да пият вода, и шишенца сменяхме, със сламка без сламка, различни картинки, всичко имаше временен ефект, откарваше си само на сукане основно до към година и половина, че и до две години. Успокоявах се, че поне така си набавя течности. Ако има някакъв начин да отделиш време за себе си, макар и за един час, го направи, в другия случай опитай да погледнеш малко отстрани на нещата и да се примириш (както направих и аз) със ситуацията в момента.
ПС:Недоспиването е кофти работа  Sad, изпитах на свой гръб и аз "ефектите" от него, ама като поотрасне и се отбиете е твърде вероятно да ти липсват тези моменти  Hug

# 686
  • над кукувичето гнездо
Нашия човек затвърди пиенето на вода когато го научихме да казва "наздраве" с шишето си. Като види някой да пие нещо, отива и се наздрависва и после пие. Също, веднъж ми направи впечатление как се задъха след като се наля с вода, явно дълго бе стоял жаден. После го изимитирах, та сега, когато аз пия вода и след това имитирам задъхване, той повтаря всичко. Simple Smile

# 687
  • Пловдив
Дъщеря ми категорично отказваше вода. Преди около два месеца изведнъж прояви интерес, защото ѝ купих бебешка вода от ДМ. Опаковката ѝ се стори интересна, водата ѝ хареса. От този момент започна постепенно да увеличава количеството - сега пие около 200-250 милилитра дневно. Почти е усъвършенствала пиенето от обикновена бутилка и от пластмасова чаша. Полива се понякога, но го прави съвсем съзнателно.
Никакви преходни шишета и чаши не помогнаха. Има огромна неизползвана колекция.  Laughing

Накарахте ме да се замисля дали и моята Дребосъчка няма нужда от изследване. Напоследък не яде много (отново  Crazy). Менюто ѝ се състои от банани, малко диня, млечни продукти, овесени ядки, макарони, евентуално малко месо и картофи. Рядко хапва нещо друго. Не я карам да яде каквото и да било. Слагам я в столчето и предлагам няколко храни. Ако яде - супер, ако не - няма проблем. На следващото хранене процедирам по същия начин. Има дни, в които си кара и почти само на кърма.

# 688
  • София
Аз имам анемия и най-вече заради това го изследвах.А и той е по-ленив, на година и 2-3 месеца все още лазеше и отказваше да се изправи и да прави крачки.Горе долу по това време започна да се изправя по мебели, но си седеше стационарно.
Проходи нагодина и половина.
Та аз ги пусках, защото имах тревоги покрай поведението му, надсли щях ако всичко си беше наред.

# 689
  • София
Позволявам си да споделя и моят скромен опит с водата. Започнах да предлагам около 10-11 месец, когато рязко спряхме пюрета-мюрета и мина на самостоятелно хранене (разбирайте храна навсякъде другаде, но не и в устата Laughing ) и съответно с по-твърди храни и такива, удобни за хващане с ръчичка. Започнах да давам вода с чаена метална лъжица, съвсем обикновена. Пийваше по лъжичка-две, постепенно увеличаваше с микрони количеството, като имаше дни, в които не пиеше изобщо вода. После преминах да давам от обикновена чаша и обикновена бутилка за вода, но не си спомням кога се случи това. Не съм ползвала нищо специално. Обикновена сламка видя за първи път, когато ѝ направих айрян с лед преди половин година, от тогава като каже, че иска "сламка" значи иска айрян с лед Simple Smile Това е.

Общи условия

Активация на акаунт