Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 35

• 91 708
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
Случвало ли се е детето ви да търси да суче от друг? На моето дете на годинка и 7 месеца не се е случвало, но баба му твърди, че днес ѝ е ровил в блузата и казвал "айде, дай". На мен не че ми казва "айде, дай", подозирам, че грешно е разтълкувала какво иска, не знам защо но не ми стана приятно. Тя обикновено си звучи категорично с каквото и да каже, де, едва ли е търсил да суче от нея, но се зачудих има ли такива случаи, нормално ли е?

# 691
  • Англия
Толкова голямо дете едва ли ще се обърка. Първите няколко седмци дъщеря ми не подбираше много, само да докопаше кожа и почваше да смучи, но голямото дете категорично знае от къде идва млякото.

# 692
  • NE
Правил го е на баба си когато беше около годинката, но бързо спря да го прави.

# 693
Аз просто не мога да повярвам да е търсил мляко от нея, сигурно ви се струва безсмислено да го мисля, ама не ми стана готино. Все си мисля, че е искал нещо друго, ама иди обясни. На мен "дай" за да суче не е казвал, но знам ли. Абе, не ми допадна това. Дори да не си е търсил ми е тъпо, че някой си мисли, че е търсил от него.

# 694
  • Пловдив
Не задълбавай твърде много в търсене на обяснение. По всяка вероятност не са се разбрали.  Peace На година и седем месеца детето много добре знае коя е мама и къде да търси мляко. Simple Smile

# 695
Благодаря! Ще послушам съвета.😊

# 696
  • София
Племенникът ми пипа всеки, но след отбиването(на 2, естествено). Та при него е по-скорп интерес и на шега, не търси мляко със сигурност. Предполагам, че е започнало да му липсва гушкането в гърдите и затова проявява отчетлив интерес.
Детето може да е искало да бъде гушнато.

# 697
Моето дете на годна и половина показваше на баба си гърдите и казваше ам, но не за да яде, не я теглило, просто показва че това е ядене. Така прави с всичко, като покажа че аз имам уши, показва, своите, на баща си, на всички играчки... За кърмене ми е бутало една кукла, даваше я буташе към гърдите и куклата да яде.
Какво е отношението на бабата към кърменето на голямо дете, да не е в това проблема и да иска да направи тънък намек? Все пак всеки пречупва нещата през собствената си призма.

# 698
Бабата ме подкрепя по принцип за кърменето, малко се беше притеснила, че не е много ящен на твърда храна. И аз помислих, че е някакъв намек, но по-скоро са се объркали. Те обикновено от някои негови бебешки думи са убедени,че има еди-какъв-си смисъл, което е нормално, просто звучат категорично в тълкуванията си. Нещо е искал друго, ама каквото и да е - бабата си е добронамерена. Тъпо ми беше станало, но се замислих, че каквото и да е, няма значение. Никой не ме убеждава да го отбивам, не ме пресират и притесняват. Така им се сторило, обяснили му, че баба няма мляко и така. Благодаря за мненията, пак си давам сметка да не се подавам на първичните си емоции, породени я от ревност, я от това, че едва ли не искам всички да ми тълкуват детето като мен. Всеки си има възприятия, колкото по-осъзната съм с това, толкова по-малко се дразня на странични неща.

# 699
А и да е поискал, какво от това? Явно сега се е сблъскало детето с това, че не само мама има цици. И правилният подход е точно да се обясни, че жените имат гърди, но само тези на мама дават мляко. И точка. Не е драма някаква.

# 700
Съгласна съм, Епона. Но понякога първите реакции са недоволство. След обмисляне усетих,че няма драма. Благодаря ви, момичета!

# 701
  • NE
Моя син като усети, че обърка циците на мама и даже се притесни. Но беше малък, пристрастен до крайност.

# 702
  • Варна
И при нас се е случвало около две годишна беше да търси от друг човек (детегледачката й), но беше по-скоро да изпробва реакцията, не че наистина искаше. Иначе около годинката беше, когато пробва да дърпа на една от госпожите в яслата блузата, но те бяха също предупредени, че е кърмаче, та нищо изненадващо не беше за тях Simple Smile

# 703
 Моите са питали баба си дали има мляко.
За хемоглобина в един и същи ден- две лаборатории, два различни резултата с 10 единици разлика.

# 704
  • София
Аз си пусках наскоро кръвни изследвания и днес ги погледнах.139 хемоглобин  Shocked Никога, от както съм го изследвала е съм имала толкова висок хемоглобин.Аз съм с анемия, желязодефицитна и с лек дефицит на Б12.
Та се чудя дали да не пусна и на детето да видя дали му се е качило, че преди няколко месеца му беше 89 и давах желязо. Може пък и неговия да е скочил така до небето.
От 2 месеца пия добавка Б12, но не всеки ден и се чудя дали не е от нея. Толкова години се мъча, накрая за 2 месеца съм отишла във висотите  hahaha

Иначе, продължавам да го кърмя. До преди 10 дни бях бременна , но бременността приключи. Имах неразположения по време на нея, но сега нещата си влизат в крачка-кърмата пак се увеличи, вече не ме боли и изнервя толкова.

Общи условия

Активация на акаунт