ДУБАЙ 7-ма тема

• 80 175
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Автобуса е точно номер 8.
Тази тема в Tripadvisor e отпреди няколко години .Сайтът на Miracle Gardens e обновен точно последните 3-4 дни , щото последно влизах в понеделник и пишеше , че ще е отворено в края на ноември Simple Smile

Та кой точно е Burj Beach ?

# 496
  • Belgium
Казах ти вече: плажът точно до Бурж Ал Араб или така нареченият Burj Al Arab Open Beach  Laughing

Ето така изглежда:

Всички таксиметрови шофьори го знаят, няма как да го изпуснеш.

# 497
Ясно , преблемът е , че там явно си имат "народни наименования" на много неща и такова нещо като  Burj Al Arab Open Beach официално не съществува .
Все едно в София "На Попа" - всеки таксиметров шофер ще го знае , но няма официална карта , пътеводител или дори Google Maps където да намериш това място под това наименование  Laughing

По въпроса за Дубай - това е точно Um Suqeim Beach.

# 498
  • Belgium
А на теб ти трябват точни координати, ясно  Laughing

В Дубай и самите адреси са доста условно понятие, бяха ни предупредили за тази особеност още от тук. За това и казваш популярните наименования на шофьорите. То дори и летището, на което каца Wizz Air, има няколко коренно различни имена.

Вече ако си с кола под наем, директно или зареждаш карта на Дубай на телефона или на GPSa.

# 499
Лу, пиши малко за времето в момента в Дубай.. Не знам какъв багаж да приготвям, много летни дрехи и сандали ли да вземам... newsm78  #Crazy Тръгваме на 8.12. Какви връхни дрехи за там да нося -кожено яке, тънко лятно сако или само памучна жилетка е достатъчно?  ooooh!
Колкото повече наближава и се ошашавих съвсем... И тия снегове дето се задават, да не вземат да объркат полетите?!?  Rolling Eyes

# 500
  • Belgium
lunna pateka, не знам до колко ще ти бъда полезна с времето, защото предполагам ще има някаква разлика в температурите докато заминете вие.

При нас беше около 28-30 градуса, вечер около 26-27. За мен лично това са идеални температури. Носех си един тънък пуловер, един тънък шал, който беше през цялото време с мен в чантата и яке, с което тръгнах от България и се прибрах с него тук на по-ниските температури. В Дубай не ми беше необходимо яке. Дори вечерта в пустинята (върнахме се около 22.00 часа) си бях по потник, не ми потрябва пуловера, който носех.

Обаче на закртио ми ставаше хладно, там климатиците рабоят нон стоп и шала ми беше най-вече за моловете и такситата  Laughing Моят куфар си беше изцяло летни дрехи, предвиди 2-3 неща с дълъг ръкав и поне един дълъг панталон/дънки. Носи и поне едни затворени, удобни обувки, отделно сандали и джапанки.

# 501
Лу, мерси.. То явно пак ще натъпча сака и с летни и с дрехи за по-хладно, че и официални ми трябват и за круиза...  Shocked  32кг не ми мърдат... Mr. Green

# 502
Ние летим утре за 8 дни - лятно яке , по 8 дрешки с къс ръкав , 1 с дълъг , затворени обувки + чехли + джапанки , дълги +къси панталонки + бански и плажни хавлии разбира се  Laughing
Проблема ще е ходенето до летище София и наобратно , но по-добре отколкото да мъкнем дебели якета за по няколко минути в двете посоки.

# 503
stenk, приятно изкарване и да разкажеш после какво сте видели... Пиши и дали са отворили Miracle garden... Peace

# 504
Дано да не досаждам,пак ще попитам-някой знае ли нещо за пистатата на Формула 1-Яс Марина?

Има безплатен шатъл от Ферари Уорлд до пистата, в сайта им бях намерила разписанието. Спира точно срещу входа на парка. Когато излязохме от ферарито /около 19,30ч/ автобусчето беше там, но имаше около 20 минути по разписание и хванахме такси - 10-12 дирхама. Далече е да се отиде пеша, беше и много горещо  Grinning . Разгледахме пистата, поснимахме и хванахме такси от там до Ибн Батута - 155 дирхама  Peace

# 505
Докато ми е прясно Simple Smile
Полета кацна в 20.00 и всички формалности вкл. автобуса от самолета до терминала , паспортни проверки и т.н. отнемат до 30 мин.
Та в 20.30 вече бяхме на спирката на F55 за Ibn Batuta вече закупили Nol Sylver карти , после връзка с метрото и в 21.55 слязохме на Mall of Emirates.

Някой споменаваха за сканиране на зениците преди паспортната проверка. Явно вече няма такова нещо или аз съм пропуснал , че сте го обявили.
Като цяло всичко е максимално опростено , но точно при мен провериха и опаковките с лекарства , та внимавайте ако носите упойващи медикамвнти от типа на диазепам и дори мелатонин без съответната рецепта Simple Smile

# 506
  • Бургас
Имам молба към всички , запознати с районите в Дубай - тъй като виждам няколко .... към кой бихте препоръчали да се насоча , за да избера хотел :
Bur Dubai Area, Deira, Al Barsha , jumeira Beach ?

# 507
Z-TINA - ние бяхме в Tecom. Много удобно. Deira е старата част и там мисля са по-евтини. Основното което трябва да гледаш е да е близо до метро спирка (ако ще се придвижвате с метрото). В booking-а на карта, можеш да видиш къде се намират. Ал Барша също е ОК.

# 508
Зависи какво търсиш , но мисля района между Бурж Халифа и Мола на Емирствата е отличен. Джумейра ако ще наблягате на плаж. Най-важното обаче да сте близо до спирка.
Дубай се оказа не чак толкова огромен и с метрото се придвижваш много бързо.
Поздрави от Дубай Мол къдете се мотаме в момента.

# 509
  • До морето
Ние сме в Ал барша в момента, на 5 мин. от Мола на Емирствата. Супер удобен район. Има спирка на метрото, всякакви магазинчета, малки кафета, местни ресторантчета. До момента всичко е супер, днес за първи път е хладно и не става за плаж.

Общи условия

Активация на акаунт