АСТМАТА - тема 28

• 56 115
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Ели, защо не отидете при друг специалист за трето мнение, не мога да си представя че ще изпишат детето без да са овладели спазъма

# 151
Ели, много ви мисля и аз, дано се оправи вече детето.
Донси, на добър час и много да е здрав ученика!
Моето е от днес на градина, със свито сърце съм.

# 152
Мисля да му дам ден-два почивка и ако не отшумят нещата ще търсим друго мнение.Много му стана вече на детето и напрежението със сигурност му вреди в тази ситуация.

# 153
Ели, много ви мисля и аз, дано се оправи вече детето.
Донси, на добър час и много да е здрав ученика!
Моето е от днес на градина, със свито сърце съм.
HugНедей така, трябва поне да опитваме да мислим,ч е ще задържат здрави  Grinning Аз постоянно това си повтарям в момента  Crazy Ние от вчера сме на градина и вярвам, че ще е здрав  Praynig Praynig  Praynig

# 154
  • София
Успешна година на всички дечица и да са много здрави.
Ели, дано детенце да се оправи в къщи. Нас също са ни изписвали неповлияни от болница, но аз по принцип мисля, че в болниците много не помагат. Аз тогава си го прибрах в къщи и го водих само да го слушат. Лекувахме в къщи.
 Малко извън темата-преди няколко години стигнахме до инфекциозно отделение от стомашно-чревен вирус и като вдигна една температура - с дни, а то Коледа, лабораториите им не работели. Тогава помолих и ни изписаха с високата температура, намерих лаборатория - установиха Е.коли в урината, назначиха ни антибиотик (по телефона, медецинска сестра, която ни е позната беше питала лекаря в тяхното отделение) и детето се оправи. Та толкова за болниците...

Моето дете също като че ли почва да се оправдава с това - не мога да дишам. Даже вчера ми казва "Днес много кашлях в градината". Сутринта леко свиреше, дадох противоалергично, инхалацията я пропуснах. Днес ще видим как е.

# 155
  • BG
На мен никак не ми харесва това, че почваме уч. година с изписване от болница и от сега ми е свито сърцето как ще я караме в есенно-зимния период, а и все още изкашля по две-три храчки сутрин и вечер след като и дам солволан. Кога ще свърши това отхрачване и колко ще продължи и аз се чудя.
Освен това моята стоеше на първия чин до прозореца миналата година е се притеснявам учителката да не го държи отворен по време на часовете, ще трябва да я помоля да я измести като тръгнем на у-ще на друго място.
Ели, най-добре според мен сега ще е да не коментирате пред детенцето болници, спазми и лекари. Насочи вниманието му към други неща, говорете си за любимите му герои, филмчета, приготвяйте тетрадки и учебници, аз даже и бях купила на моята нови играчки, които си беше харесала. Другото, което се сещам сега е, че на нас ни бяха изписали и едни успокоителни таблетки Дормиплант, които аз после след консултация с нашия пулмолог смених с обикновен валериан ( не помня по една или две таблетки дневно). Но това разбира се трябва да стане след консултация с лекар, така че може да попиташ.

# 156

Цитат на: Вълшебната Пеперуда
 Раличка, откакто сме тук малката не е спряла да пита за Хриси. Всеки ден очаква и тя да дойде
Пеперудке, много хубаво, че пак сте там, завиждам ви  Hug

Аз нямам нищо съществено за казване, ама да се запиша в темичката, благодаря,  Донсита   bouquet За ученика - пожелания за успешна и приятна първа учебна година  Hug

Ели, много неприятно е това с неспиращия спазъм, стискам палци скоро да започне да отшумява, но и аз си мисля, че е трябвало да потърсите и друго мнение докато сте били в София  Rolling Eyes По принцип психогенната основа на някои спазми не е далече от истината, но въпреки причината, би трябвало лекарствата да оказват влияние и въпросната професорка (или каквато е всъщност) май си е поизмила ръцете  Thinking Успех и бързо оздравяване на малкия герой   bouquet

И моята госпожица от вчера е на градинка, втори месец вече пие пч/ млечице, след като свърши тази опаковка започвам рибено масло и бета-глюкан, надявам се да подействат с/у гадините вирусни  Praynig

# 157
Ели, как е баткото, надявам се да пишеш с добри новини  Praynig

# 158
Ами какво да ви кажа,свири още доста силно,на моменти се оплаква от задух,в други казва че е добре.Не знам и аз.Вчера го водих и при личната и каза даси продължаваме инхалациите и щяло  да отшуми.Днес беше и на училище,че почват входните нива.

# 159
Минахме на пулмолог.Потвърди диагнозата J45.0 Астма с преобладаващ алегричен компонент.Утре ще купя рецептурна книжка.Започваме Пулмикорт и инхалации с Вентолин и физиологичен разтвор.

# 160
  • Germany
И аз да се запиша.
Ели, дано скроо се похвалиш, че спазъма е отшумял!
Ние се прибрахме в Германия в събота и от снощи и двамата са хремави  ooooh! Почвам малкото с фенистил и се надявам да ни се разминат усложненията  Praynig

# 161
Сингулера с натрупване ли действа? Давам го от една седмица вече, но в уречения час всеки ден, с изключение на един до сега, пак се опитва да се разкашля, но като му дам хапчето спира. Все си мислех, че трябва напълно да спре Sad

# 162
  • sf
С натрупване действа. И за жалост не е панацея. Не лекува кашлицата. Предполага се,че ще помогне да се разредят спазмите, евентуално някой ден, а не че ще излекува автоматично всичко.  Tired

# 163
Връщам се от личната на детето.Направо съм бясна!Никой не ми обясни какво е диспансеризация и я отказах за детето, защото трябваше да минем на ТЕЛК. Не знам защо реших, че е хоспитализация. Embarassed
Сега трябва да чакаме след нова година да отидем пак на преглед и да не я отказвам. ooooh!

Диспансеризация
При отказ за диспансеризация при специалист, пациента може да бъде диспансеризиран от ОПЛ за заболяването, което по наредба наблюдава ОПЛ.

Отказът от диспансеризация при ОПЛ се отразява в амбулаторния лист, като пациентът се подписва. На пациент, който декларира, че отказва да бъде диспансеризиран, не се изписват лекарства по линия на НЗОК за съответното диспансерно заболяване.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 18:05 от n_alex76

# 164
аз не съм диспансеризирана, а ми изписват лекарства по НЗОК от години, просто не желая да съм диспансерна.

Общи условия

Активация на акаунт