Публично кърмене на дете

• 52 608
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 365
Който има желание, може да прочете колко вреден всъщност е кравият млечен протеин.

И АМ не е второто най-добро за бебето след кърмата на майката. Второто най-добро е кърмата на друга майка. Има банки за кърма в днешно време. Преди е имало дойки...

При недоносени е трудно наиситина, много трудно, но не невъзможно. Ето тук пише доста интересни неща по въпроса.

И по темата:

Wink

# 1 366
За 'умността' на кърмачетата съм чела две неща:

1), човешкото мляко съдържа голямо количество мазнини. Мазнините хранят мозъка.
2), генът за интелигентност се активира при дълго кърмен.
Забележете, гена трябва да си го имаш.

Според мен, всичко е относително.

# 1 367
  • До хладилника, който обичам
Проблемът е, че майката и бебето са отделени. Като няма кой да суче/пие млякото, не знам как се поддържат необходимите количества.
Абсолютно. Не само са отделени, а и в доста отделения не взимат изцедената кърма. И ако е отделена майката, понякога по 2-3 месеца само със сведения в 13ч. на обяд... сложно е Tired

За темата за педиатрите и кърменето, показателна е мисля темата в кърмаческия за педиатри, подкрепящи кърменето. Изобщо не е голяма, нищо, че е на няколко години. Същото и за родилните отделения. Има светли искри сред персонала, но като цяло, е трудно да се говори за обща политика и последователност в това отношение. Повечето го карат на лични пристрастия по въпроса. И като странична забележка, когато родилно отделение приема като дарение АМ от производител с благодарствени слова в деня на медицинския работник и после каже колко много иска да работи за кърменето е, как да го кажа, смесено послание, както за майките, така и за самия персонал.

За проучванията,
http://www.unicef.org.uk/BabyFriendly/News-and-Research/Research … ch---An-overview/ (описано в началото защо трябва да се чете критично едно проучване, преди да се видят заключенията му, например че често изследванията се правят "по спомени" на родителите, или че се гледа кърмено-некърмено, като не се взима предвид как, колко и пр. е кърмено и други)
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=193840
http://link.springer.com/article/10.1007/s10995-014-1591-z
и т.н.
И нещо друго, предвид, че кърменето е биологичната норма, би трябвало да има изследвания защо АМ е по-добро и как облагодетелства, не обратното, за да е акуратен разговорът за/против, както заби в последните страници.

# 1 368
Който има желание, може да прочете колко вреден всъщност е кравият млечен протеин.

И АМ не е второто най-добро за бебето след кърмата на майката. Второто най-добро е кърмата на друга майка. Има банки за кърма в днешно време. Преди е имало дойки...

При недоносени е трудно наиситина, много трудно, но не невъзможно. Ето тук пише доста интересни неща по

Имаш ли идея, че такава банка има само в София ? Тези от провинцията да идват до тук, или да си търсят дойки ?

А, за недоносените, ако не си виждала такова и нямаш идея как се кърми може Бу, или някое от другите момичета да ти обясни за какви митове говорим. И не ми цитирай чуждестранни източници, как било някъде си, защото тук кенгуру грижата е някакво екзотично животно. На повечето места не те траят да влизаш да и храниш, какво остава да те чакат да засуче. Говорим за дете тежащо 1,5-2 кг., което няма сила да диша, не да суче, и което е хранено със сонда и после с биберон за тримесечно, за да може да яде нещо, защото иначе се уморява и заспива. Та на думи и в нета е много лесно.

п.с Много се отклонихме от темата. Предлагам пак да се върнем на старата, не че по нея има какво друго да се каже  Tired

# 1 369
Имам много идеи!  Wink

В България също има големи недоносени бебета, които след известен период минават изцяло на кърма. И дори за тях кърмата е още по-важна. А за малките недоносени наиситина е изключително трудно, защото и периодът е по-дълъг. Но пък и какъв е процентът на родените преди 33 г.с. бебета? Де само те да бяха на АМ... За тези мъничета общо взето кърменето е почти изключено, за съжаление. Но детето пак може да приема кърма. Може и да има банка само в София, но кърмачки има из цялата държава.

Преди време в България и присъствието на бащата повреме на раждането беше "екзотично животно", но започна да става нещо по-естествено. Същото може да стане и с кенгуру грижата, ако има повече, които настояват тя да бъде прилагана!

Всичко е въпрос на желание! Никой не е казал, че е лесно.

И всъщност има други животниски млека, които са далеч по-близки по състав до човешкото. Но защо така загрижените за бебчетата производители не ползват такива, а кравекши, е реторичен въпрос... За тези, които не се сещат: по-евтино е!

И по темата:

Никой нищо не казва за публично кърмещите известни личности. Бихте ли отишли да има кажете, че правят нещо гнусно и трябва да се покрият?

# 1 370
Нещата забиха доста оф топик, само ще ви препоръчам да не давате акъли толкова лесно, защото само майките на недоносените бебчета си знаят какво са изживели. На целия ужас и проблемен достъп до бебето би било живо чудо да си опазиш кърмата. Ей затова много се дразня като чета някой философ как компетентно обяснява че е въпрос на желание, техника и т.н. И за допълнение със задоволство напомня каква отрова едва ли не е АМ. На моменти имам чувството че някои хора по тоя начин си избиват комплексите.

п.с. Чудя се защо не се организира някакъв масов протест с жалби срещу организацията в МД, гадното отношение към майките, липсата на достъп до бебето и т.н. Може да са много добри лекари, но нямат право да се държат така и да тормозят жените?

Пак сори за офф-а

# 1 371
От самото начало храня само с АМ.
Изобщо не се и заблуждавам, че е по-добро от кърмата.
Нямам търпение бебето да попорасне и да го разкарам.
Не е отрова, но след една кореспонденция с Аптамил и Хип, съм убедена, че бебето ми реално не получава и половината от хранителните елементи, така старателно изброени на кутията.

# 1 372
  • Бургас
Не засягайте темата с недоносените бебенца!
Стресът при родителите и особено при майката е нечовешки! Cry
Кърмата е най-малкият им проблем.
Племенницата ми се роди в 29 гс и знам,че едва не изгубих сестра си при тази битка.Битка за дишане,за оцеляване и преодоляване на тежки здравословни и неврологични проблеми.
Племенницата ми вече е добре,а сестра ми е с автоимунно заболяване.
Говорете си за здрави и доносени бебета и там размахвайте пръст,само ще се развеселим взаимно.
Дано никоя,преживяла това,което мина през главата ми,не ви чете.Аз кипнах,че какво остава такава майка.
Прекрасно нещо е кърменето,но ако не се получи по ред причини,даже майката да не се чувства комфортно,има си АМ!
Според мен здравето и състоянието на майката е най-важно,защото цялото семейство е на нейните плещи.

# 1 373

Според мен здравето и състоянието на майката е най-важно,защото цялото семейство е на нейните плещи.
Така си е. Не е хубаво да се изпада в крайности. Колкото хора, толкова и различни ситуации.

# 1 374
Мен повече ме притесниха хормоните в лявата част на таблицата. Жена, качила над 25 кила по време на бременността, с недиагностициран гестационен диабет, кърмейки, реално на всеки 2, 3 часа бие сериозна инсулинова инжекция на бебето. Глупаво е да си мислим, че всички сме в прекрасно здраве и с идеален хормонален баланс.

Как точно, би ли обяснила?

# 1 375
Чудя се защо кърменето се превърна в такава истерия, граничеща  с фанатизъм. Може би това са майки, които нямат нищо друго в живота си и са решили така да изпъкнат. Не съм чела теми за естествено раждане срещу секцио  - може и там да е така.

# 1 376
  • Пловдив
АДРЕНАЛИНКА айде сега пък ЛЛЛ какво казва.Имаш ли идея какво напрежение изживяват родителите на недоносените аз нямам,но си мисля,че е достатъчно да ти спре кърамата!

Не става. При цеденето кърмата спира много лесно.
Да засуче отделено бебе пък е много трудно.
Често-невъзможно.

Личен пример е голямата ми щерка за обратното  Peace Недоносена, секцио, 2 месеца хранена само от шише с изцедена кърма /след като  я изписаха от болницата/ и впоследствие кърмена до 2 г.
Няма невъзможни неща

А за грубите думи по отношение на консултантите по кърмене - от ЛЛЛ не "набиваме канчето" на никой, който не е успял или по някаква причина не иска да кърми. Винаги сме се отнасяли с разбиране към проблемите на майките и непотърсени съвети не сме давали.

# 1 377

Личен пример е голямата ми щерка за обратното  Peace Недоносена, секцио, 2 месеца хранена само от шише с изцедена кърма /след като  я изписаха от болницата/ и впоследствие кърмена до 2 г.
Няма невъзможни неща

А за грубите думи по отношение на консултантите по кърмене - от ЛЛЛ не "набиваме канчето" на никой, който не е успял или по някаква причина не иска да кърми. Винаги сме се отнасяли с разбиране към проблемите на майките и непотърсени съвети не сме давали.

Това горе не е ли достатъчно да се почувства зле една майка, която не е успяла.
Ти си героиня, поклон  пред героизма ти.

# 1 378
  • София
Аз не зная защо намесихте недоносените бебета, не ги намесиха кърмачките обаче.

# 1 379
Предлагам да оставим майките на недоносените намира до момента, когато в болниците ни започне да се практикува кенгурува грижа като норма, вместо свиждане веднъж седмично, и кърменето в неонатологиите започне да се подкрепя с реални и адекватни действия, вместо да се предлагат хапчета за спиране на кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт