Публично кърмене на дете

• 52 620
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 350
Понеже много ви знаят устите, я да чуя предложение с какво да си храня недоносеното, след като кърмата ми спря, след 3 месеца цедене ? И какво предложение ще дадете на тези, които не са успяли и с помощта на ЛЛЛ да кърмят, щото някои не го правят за кеф да бутат така гнусните ви бутилки ?!?

Ще те обвинят, че не си се цедила правилно, и затова ти е спряла кърмата. Naughty Моето дете също се роди недоносено и не успях да кърмя, след едномесечно изцеждане кърмата ми намаляваше, докато накрая спря.

# 1 351
  • София
На мен ми е малко странно, когато интелигентни жени започнат да вадят заключения на база личен опит.
Това, че кърмените са по-здрави е твърдение, основаващо се на години проучвания и анализи, не са празни думи, а че има примери за боледуващи кърмени и здрави некърмени, изобщо не се съмнявам. Но това, че значи, че твърдението не е вярно.

Може ли линк към някое от тези проучвания и анализи? Непрекъснато слушам за тях, а не открих нито едно.

Ето, долното е изследване от тази година на 1773 двойки деца (братя и/или сестри), едното от които кърмено, другото хранено с АМ.
Изследването, въпреки, че установява големи здравословни и поведенчески отклонения в групата (затлъстяване, астма, хиперактивност, затруднения при четене) не намира разлика в здравето между кърменото и храненото с АМ дете на едно и също семейство.
Оказва се, че типа хранене в кърмаческа възраст няма значение за здравословното развитие като цяло.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0277953614000549
http://well.blogs.nytimes.com/2014/03/04/is-breast-feeding-reall … pe=blogs&_r=0

# 1 352
  • София
Първото дете кърмих много кратко. По-точно само цедях.
Второто - много дълго.
Но винаги съм държала на дискретността!
Много рядко съм кърмила навън, първата годинка, винаги дискретно.

# 1 353
Ще те обвинят, че не си се цедила правилно, и затова ти е спряла кърмата. Naughty Моето дете също се роди недоносено и не успях да кърмя, след едномесечно изцеждане кърмата ми намаляваше, докато накрая спря.

Да, да. Тия филми ги знаем. Да не им идва до главата, че на чужд задник и сто тояги са малко  Wink

# 1 354
  • Щастлива мама на 3 слънца
Понеже много ви знаят устите, я да чуя предложение с какво да си храня недоносеното, след като кърмата ми спря, след 3 месеца цедене ? И какво предложение ще дадете на тези, които не са успяли и с помощта на ЛЛЛ да кърмят, щото някои не го правят за кеф да бутат така гнусните ви бутилки ?!?
всеки проблем е индивидуален ,ллл какво казват за кърмата ви , биберон и вода давате ли , как кърмехте на поискване или под час , знам че е почти невъзможно жена да няма мляко ,трябва нещо физиологически жлезите да не произвеждат и капка ,то много лесно еми .. нямам и край .
не съдя никой ,но ме боли как могат да пият и пушат а някак няма мляко

# 1 355
Адреналинка, в Б-я майките на недоносени деца може и с месеци да не си гушнат бебето.
Какви води, какво кърмене на поискване.

# 1 356
АДРЕНАЛИНКА айде сега пък ЛЛЛ какво казва.Имаш ли идея какво напрежение изживяват родителите на недоносените аз нямам,но си мисля,че е достатъчно да ти спре кърамата!

# 1 357
Проблемът е, че майката и бебето са отделени. Като няма кой да суче/пие млякото, не знам как се поддържат необходимите количества.

# 1 358
  • София
Не става. При цеденето кърмата спира много лесно.
Да засуче отделено бебе пък е много трудно.
Често-невъзможно.

# 1 359
Проблемът е, че майката и бебето са отделени. Като няма кой да суче/пие млякото, не знам как се поддържат необходимите количества.

С цедене на два часа между тичането до болницата.И после в двата часа между храненията, докато то спи, а ти спиш с помпата в ръка, за да има какво да яде.

Адреналинка, аз лично не успях да стигна до ЛЛЛ. Минало.

Исках да кажа на тези, които сочат майките с гнусните шишета и химическите лаборатории да несъсят толкова прибързано. Всеки си има история, която може да не знаете!

# 1 360
А те недоносените имат едни сили да сучат.

# 1 361
  • Щастлива мама на 3 слънца
много ама много често срещано е аз имам близнаци не мога да кърмя или съм секцио и нямам кърма ....
познавам доста майки от отчетната тема еми кърмят си вече година ,възхищавам им се на силата опре делно

# 1 362
Ассос, не мога да дам, защото никога не съм имала за цел да събирам подобна информация, но са ми попадали, когато темата ме е интересувала. И не казвам, че е лошо да не се кърми, а просто, че има много смисъл да се и лично мен най-много ме убеди точно това - че намерих убедителни доказателства за положителното влияние на кърменето върху здравето на детето и порасналия човек. Някъде из кърмаческите блогове трябва да има.

# 1 363
Bellisima82, много ясно е, че АМ е създаден, за да спасява бебетата и аз се радвам за всяко едно бебе, което има възможността да бъде нахранено. Да ти е живо и здраво човечето и да бъде все така победител в живота.
Никой не упреква майките за изборът им как да хранят, но видиш ли, ако случайно някой види веднъж в живота си странна птица, която кърми сякаш е единствената на света, слага почти всички кърмещи под общия знаменател на грозните гледки. Но ей на, точно по този начин е измислила природата да се хранят човешките и бозаещите бебета. На принципа на равнопоставеност бутилката (каквото и да е налято в нея) е еквивалента на женската гърда и няма как бутилката да не е символ на кърмене, а всяко кърмене трябва да се провежда строго секретно, за да не накърни чувствата на хай дамите.  
Къде отиде авторката, която пусна темата, за да ни даде повече подробности относно гледката, защото ми се струва, че се изходи и отлетя.  Sunglasses

# 1 364
Някъде имаше, че били и по-умни.

Общи условия

Активация на акаунт