Публично кърмене на дете

• 52 546
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 425
инсулинът се разгражда в стомаха
може би въпросът е дали кърмата не е с по-голямо количество въглехидрати като състав, а това е нещо, което аз не знам

# 1 426
  • София
Лекси, що да е тъп. Точно се чудех, по тая логика, доколко всъщност са рискови и "блъсканите с хормони пилета"  Grinning

# 1 427
Всъщност не е ясно дали инсулинът изобщо преминава в кърмата.

# 1 428
  • София
Минава, минава
Скрит текст:

Analysis of Insulin in Human Breast Milk in Mothers with Type 1  … Diabetes Mellitus
This study demonstrated that both exogenous and endogenous insulin, are actively transported into human milk in similar concentrations to those found in blood, in comparison to other serum proteins of similar or smaller size, such as c-peptide. Presumably milk insulin must therefore play a functional or developmental role in the infant.

Аз не се старая да дискредитирам кърмата като добра храна, а само да покажа, че и тя си има недостатъци. При определени обстоятелства, разбира се.

# 1 429
На някои места пише, че преминава, на други - че не преминава, а на трети - че няма достатъчно данни, за да се направи категорично изключение.

Това, ако държим на обективността, а не подбираме информация, която подкрепя собствените ни убеждения. Също така, не разбрах - ако преминава и се поглъща от детето, какво следва от това?

# 1 430
  • София
Следват две неща:
1/ Разгражда се в стомаха и не влияе по никакъв начин на бебето, което реабилитира пилетата и води до това, че огромните таблици за състава на кърмата са пълни с безполезни съставки
2/ Хормонът си върши работата върху бебето, което значи, че кърмата не би била съвсем безобидна при хормонални проблеми на майката.

# 1 431
  • София
В смисъл пилетата с инсулин ли ги блъскат?

# 1 432
  • София

Блъскат ги с хормони, които също се разграждали в стомаха.

# 1 433

Блъскат ги с хормони, които също се разграждали в стомаха.

Това сигурно ли е?

Защо си мисля, че кърменето е превенция за диабет тип 2.

# 1 434
Не знам какви хормони дават на пилетата. Не разбрах защо диабетиците си инжектират инсулин, щом и през устата има същия ефект. Това сериозно.

# 1 435
  • София
В крайна сметка, има стероидни хормони, има и пептидни.

# 1 436
Не знам какви хормони дават на пилетата. Не разбрах защо диабетиците си инжектират инсулин, щом и през устата има същия ефект. Това сериозно.

не, няма същия ефект
никой с инсулинозависим диабет нямаше да си прави по 4 или повече слагания на инсулин на ден, ако можеше да пие хапчета
за пилетата нищо не мога да кажа, нито за другите хормони
инсулинът е единственият, който намалява нивото на кз, други - например адреналин - го вдигат

# 1 437

Както писах преди n брой страници, ИНСУЛИНЪТ Е БЕЛТЪК  (не крещя, подчертавам Laughing), и като такъв се разгражда в стомаха. Независимо дали е ендогенен или внесен отвън. Затова може да се дава само инжекционно, а напоследък има и такъв за инхалация. Но не може да се приема през устата.

При новородените е възможно част от него да премине в кръвта, вероятно заради недоразвити ензими, по -малка киселинност на стомаха. Това, обаче е само едно от предположенията. Не се знае дали е така или не.

# 1 438

Както писах преди n брой страници, ИНСУЛИНЪТ Е БЕЛТЪК  (не крещя, подчертавам Laughing), и като такъв се разгражда в стомаха. Независимо дали е ендогенен или внесен отвън. Затова може да се дава само инжекционно, а напоследък има и такъв за инхалация. Но не може да се приема през устата.

Благодаря, това съм го пропуснала. Питането ми беше заради твърдението, че майка, която кърмела с диабет, все едно слагала на бебето си инжекции с инсулин.

# 1 439

Благодаря, това съм го пропуснала. Питането ми беше заради твърдението, че майка, която кърмела с диабет, все едно слагала на бебето си инжекции с инсулин.

Аз не видях точно твърдението, но да, на бебета на диабетичките още по време на бременността панкреасчетата им се натоварват повече заради кръвната захар на майката /същото и по време на кърмене, когато майка е с висока кръвна захар, да не казвам, ако и тогава е с ацетон  Confused/.
Та, панкреасът на бебето изработва много повече инсулин и за майката, за да се справи с високата захар, ако диабетът на майката не е компенсиран. Според мен това са имали предвид под инсулинови инжекции. Както и при кърмата, писах по-назад.

Общи условия

Активация на акаунт