Публично кърмене на дете

• 52 486
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 440
Ставаше дума за кърмене, не за бременност.

Жена, качила над 25 кила по време на бременността, с недиагностициран гестационен диабет, кърмейки, реално на всеки 2, 3 часа бие сериозна инсулинова инжекция на бебето.

Бих прочела, ако някой има подръка, изследване как точно високата кръвна захар на майката се отразява на състава на кърмата.

# 1 441

Жена, качила над 25 кила по време на бременността, с недиагностициран гестационен диабет, кърмейки, реално на всеки 2, 3 часа бие сериозна инсулинова инжекция на бебето.

Бих прочела, ако някой има подръка, изследване как точно високата кръвна захар на майката се отразява на състава на кърмата.

Ами, да, аз точно така го разбирам, реално при жена с висока кръвна захар, в момента на кърмене дава на бебето си все едно силно подсладено мляко, за което панкреасът на бебето ще трябва да изработи 2,3... пъти повече инсулин, сравнявайки го с "инсулинова инжекция".
Но това, когато е с висока КЗ, иначе засега още не съм видяла фирма-производител на инсулин да потвърждава преминаването му в кърмата /за човешкия такъв няма проблем, но сега повечето диабетици са с аналогови, което си е химия/.

А и забравих да допълня, че при висока КЗ в тялото се развива ацетон, който всички знаем е изключително опасен. Представи си същата тази майка с ацетон кърми бебето, определено кърмата се променя и на вкус, на мирис, почти съм сигурна, че тогава в нея ще присъстват и кетони.  Confused

# 1 442
Много наизуст пишете, ми се струва! Crazy
Тези диабетички-кърмачки, не знаят ли за диабета си и не го ли контролират?
Това е сериозно заболяване, не може така. Naughty

# 1 443

Цитат

# 1 444

Хич не е наизуст.
Не мисли, че е много лесно, това е всекидневна борба с кръвната захар, която се влияе от абсолютно всичко.  Tired

# 1 445

Цитат

Нали гестационния диабет приключва с раждането.
Тук за кърмене говорим.

# 1 446
  • София
Жена с висока кръвна захар няма как да кърми,тя едва ли би имала достатъчно кърма..
 И да се по н-тя- ако има недиагностициран гестационен диабет-то след раждането него го няма- т.е няма гестационен диабет,няма проблем с кърменето,който би бил недостатъчно мляко.

# 1 447
Жена с висока кръвна захар няма как да кърми,тя едва ли би имала достатъчно кърма..

Има, има, виж дали е достатъчно е друг въпрос, но затова пък ще дохрани примерно.

# 1 448
Ок, този цитат не е мой - аз от диабет не разбирам почти нищо. Просто ми стана интересно и исках да си изясня нещата.

# 1 449
  • София
Скрит текст:

Ами, да, аз точно така го разбирам, реално при жена с висока кръвна захар, в момента на кърмене дава на бебето си все едно силно подсладено мляко, за което панкреасът на бебето ще трябва да изработи 2,3... пъти повече инсулин, сравнявайки го с "инсулинова инжекция".
Но това, когато е с висока КЗ, иначе засега още не съм видяла фирма-производител на инсулин да потвърждава преминаването му в кърмата /за човешкия такъв няма проблем, но сега повечето диабетици са с аналогови, което си е химия/.

А и забравих да допълня, че при висока КЗ в тялото се развива ацетон, който всички знаем е изключително опасен. Представи си същата тази майка с ацетон кърми бебето, определено кърмата се променя и на вкус, на мирис, почти съм сигурна, че тогава в нея ще присъстват и кетони.  Confused
В смисъл какво се опитваш да докажеш, че в някакъв суперспецифичен случай кърменето е вредно за бебето? Бравос.

# 1 450
  • София

Има, има, виж дали е достатъчно е друг въпрос, но затова пък ще дохрани примерно.

От толкова малко едва ли ще му стане нещо..
ето един линк по темата само,че с инсулино зависим диабет-с отговор от педиатър- д-р Слънчева от Майчин Дом
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=160027

# 1 451

В смисъл какво се опитваш да докажеш, че в някакъв суперспецифичен случай кърменето е вредно за бебето? Бравос.

Това е често срещан случай при жена с диабет. Рядко се намират диабетици с много добре контролиран диабет в смисъл да поддържат еднаква стойност на КЗ.
Винаги има периоди/случаи/дни на покачване на КЗ при всеки един диабетик и понякога на задържането й такава, докато се променят дози и т.н. Ето в тези случаи е вредно да се кърми.

Ето даже в горния линк, който е пуснала Магнет, две от момичетата говорят за ацетона и висока стойност над 20 КЗ- това е 4,5 пъти нагоре от нормата.

# 1 452
Хем недиагностициран диабет, хем инсулин ...
Много безотговорно пишат някои по тема, която е много сериозна.

# 1 453
  • София
Аз обаче примерно не съм запозната с такива случаи. Обикновено не кърмят, за да не си развалят рахата, не могат да спят през нощта, мъжа им не се е научил да кърми, може само с шише и АМ, пречи им на никотиновата зависимост, било гадно и гнусно, и прочее прозаични причини.

80 000 били инсулинозависимите диабетици в България, пък колко са жени, колко в детеродна възраст и кърмачки, не зная, но все си е специфичен случай.

# 1 454
Инсулино-зависимите едва ли си решават проблемите с кърменето, четейки форуми. Все си мисля, че имат достатъчно патила, за да си използват ендокринолозите по предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт