Публично кърмене на дете

• 52 459
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Единствено за което съм сигурна,че се предава с кърмата е СПИН.
Цитат
Вирусът може да бъде предаден на бебето от майката по време на бременност - през плацентата, -по време на раждане - чрез телесните течности, по време на кърмене - чрез кърмата.
из
http://www.sheynovo-ag.eu/arhiv7.html

# 1 456
Дори при ХИВ-позитивни майки в някои случаи кърменето е по-малкото зло: http://www.who.int/bulletin/volumes/88/1/10-030110/en/

# 1 457
  • Плевен
По-често спирането на кърменето според мен е поради липса на информация,и по-точно че просто не знаят че кърмата така като е намаляла може и да се увеличава.Но това повечето не го знаят понеже слушат и изпълняват съвестно съветите на педиатъра,а много малко от лекарите наистина могат да дадат компетентни съвети за кърменето.Начини за намаляване на кърмата бол,и повечето жени ги спазават.После се чудят защо аджеба нямат достатъчн кърма.Вредно въздействие оказват храненето под час,без оглед на това че детето обикновено на кърма може да огладнее и по-рано от предвидените 3 часа,даването на вода със захар,особено пък нощем,ограничаването на престоя на гърда до 10 минути,задължителната нощна почивка за стомаха.После следва дохранване и край на кърменето.За жалост около 80-85% от кърмачките спират с кърменето около 3-ти месец.А по последна статистика само 1 до 2% от шест месечните бебета са кърмени.Къде ги видяхте тези орди кърмачки не знам.Аз такива не виждам често.

# 1 458
Гестационния диабет може да остане недиагностициран ако не се "търси" активно. Имам познат колега, който служи като компетентно лице в съда при съдебни процеси (в САЩ) на майки, останали недиагностицирани по време на бременността, което съответно е увредило детето. Увредите се установяват едва в училищна възраст, защото не са явно проявени. Аз лично не мога да споря доколко са в резултат от недиагностоциран гестационен диабет и доколко не, особено като се има предвид, че ства въпрос за САЩ.  Просто споделям информация.

Високите нива на глюкоза по време на бременността оказват влиние върху плацентата, с течение на времето и върху панкреаса на бебето. Но едва ли може да се говори за "инжекции с инсулин"; просто се произвежда повече инсулин и когато новороденото спира да се храни през плацентата, високите нива на инсулин може да доведат до хипогликемия, която, макар и рядко, може да е фатална. Затова всички новородени на диабетици (гестационен или не), обикновено се слагат на банка с глюкоза, за да се рпредотврати хипогликемия.

Някой по-горе спомена за инсулинови "аналози". Днес се използва човешки инсулин, макар и синтетично произведен.

Който чете на английски и има интерес, ето една интересна статия (обзорна):
http://care.diabetesjournals.org/content/30/Supplement_2/S161.long

# 1 459
......само 1 до 2% от шест месечните бебета са кърмени.

Не знаех, че толкова са намалели кърмещите.... Confused

# 1 460
Дами, темата беше дали е допустимо една майка да кърми бебето си на публично място, без да е взела мерки да се поскрие, а вие се отплеснахте в съвсем друга посока.
Или се придържайте към темата, или нека я заключат, ако считате, че е изчерпана .
Мисля, че авторката трябва да се намеси.
Peace

# 1 461
  • София
Гестационния диабет може да остане недиагностициран ако не се "търси" активно. Имам познат колега, който служи като компетентно лице в съда при съдебни процеси (в САЩ) на майки, останали недиагностицирани по време на бременността, което съответно е увредило детето. Увредите се установяват едва в училищна възраст, защото не са явно проявени. Аз лично не мога да споря доколко са в резултат от недиагностоциран гестационен диабет и доколко не, особено като се има предвид, че ства въпрос за САЩ.  Просто споделям информация.

Има ли спечелен съдебен процес от подобни майки? Много по-голям резон биха имали съдебни процеси срещу родителниците, които се тъпчат безконтролно с въглехидрати и увреждат децата си.

# 1 462

Има ли спечелен съдебен процес от подобни майки? Много по-голям резон биха имали съдебни процеси срещу родителниците, които се тъпчат безконтролно с въглехидрати и увреждат децата си.

Не зная. В Онтарио гестационния диабет обикновено се търси активно. На всички бременни, които се следят  им се прави тест с натоварване.

В САЩ обаче, поради спецификата на здравната система и поради това, че се съдят много, сигурно има.

# 1 463
На Софи ѝ имам 100% доверие! Peace

# 1 464
Аз пък ще я опровергая за

Някой по-горе спомена за инсулинови "аналози". Днес се използва човешки инсулин, макар и синтетично произведен.

тук грешиш - доскоро /и някои хора все още/ се ползваха човешките инсулини, сега се ползват основно инсулиновите аналози.  Peace
На теория е лесно, на практика е съвсем друго.  Wink

# 1 465
Аз пък ще я опровергая за

тук грешиш - доскоро /и някои хора все още/ се ползваха човешките инсулини, сега се ползват основно инсулиновите аналози.  Peace
На теория е лесно, на практика е съвсем друго.  Wink

Misunderstanding:
Analogue insulin is a sub-group of human insulin.

Не съм те разбрала правилно. Аз лично си преведох "инсулиновите аналози" по друг начин. Не съм запозната с точната терминология на български.   Peace

# 1 466
  • Щастлива мама на 3 слънца
По-често спирането на кърменето според мен е поради липса на информация,и по-точно че просто не знаят че кърмата така като е намаляла може и да се увеличава.Но това повечето не го знаят понеже слушат и изпълняват съвестно съветите на педиатъра,а много малко от лекарите наистина могат да дадат компетентни съвети за кърменето.Начини за намаляване на кърмата бол,и повечето жени ги спазават.После се чудят защо аджеба нямат достатъчн кърма.Вредно въздействие оказват храненето под час,без оглед на това че детето обикновено на кърма може да огладнее и по-рано от предвидените 3 часа,даването на вода със захар,особено пък нощем,ограничаването на престоя на гърда до 10 минути,задължителната нощна почивка за стомаха.После следва дохранване и край на кърменето.За жалост около 80-85% от кърмачките спират с кърменето около 3-ти месец.А по последна статистика само 1 до 2% от шест месечните бебета са кърмени.Къде ги видяхте тези орди кърмачки не знам.Аз такива не виждам често.
напълно съм съгласна с теб ,но не ги оправдавам ,че да не сме в 15 век ,повечето имаме достъп до Интернет ,в големите градове 2 пъти в месеца ллл правят срещи и други организации има , онлайн има също курсове за кърмене . не може цял ден да джиткаш на смартфона да слушаш свеки или съседката и да стане работата ,много лесно нямам и толкова . а тъпкане с вода и захар с вода и кърменето под час ....айде аиде в 21 век няма оправдание за никой . На всеки му се втълпява да дава вода ,да дава биби да кърми под час да почива корема вечер и т.н.....но истината е една .

# 1 467

Мхм, и ти си нейният откривател и Месия. Амин!

# 1 468
  • Плевен
Не,не сме ние откривателите.Ние просто послушахме съветите за кърмене на препатили и учили консултанти по кърмене,вместо на моята педи с 3 дена кърмачески стаж!Затова аз казвам че има начин да се кърми, и той не съвпада със съветите за ранно отбиване на педиатрите(не всички,има и изключения),но знаеш ли дали ще попаднеш на такъв който разбира от кърмене.Повечето "подкрепят кърменето"-на консултациите моята ме питаше: "Кърмиш ли",аз -Да,Тя-"Ми добре,но да не забравиш след няколко дена да му спреш нощното хранене,и да даваш вода със захар нощем като се събуди.И не си помисляй да кърмиш преди да са минали 3-те часа".(Мноу вредно е ша знаеш)".А пък на 40-ия ден сокче"

# 1 469
Не, но назидателният тон и от двете страни идва в повече и пречи на нормалната дискусия.

Общи условия

Активация на акаунт