Публично кърмене на дете

• 52 594
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 380
Аз не зная защо намесихте недоносените бебета, не ги намесиха кърмачките обаче.

Защото описаха АМ, като отрова и попитах с какво да храня детето си ?

Да търся ли цитатите за химическите лаборатотии в чантите и гнусните шишета ?

# 1 381
  • Пловдив
Не съм целяла да накарам някого да се почувства зле  ooooh!
В тази тема думите се преиначават както ви е изгодно.

Аз също се сблъсках с трудностите на системата след раждането на недоносено бебе. На мен също предлагаха да си спра кърмата... Не се имам изобщо за героиня, но е добре да се знае, че може да се постигне много ако майката има достъп до информация и подкрепа.

# 1 382
  • София
A де!

# 1 383
  • София

Аз нищо за отрова не видях.
"Гнусните шишета" бяха в отговор на гнусните венозни цици, а "химия" беше употребено в смисъл на получено по изкуствен път.

# 1 384
На мен също предлагаха да си спра кърмата...

Предлагат, да. Но никого не задължават. Смята се, че родилите са възрастни хора, които могат да преценят. В МД разрешават кърменето. Дискриминирани са тези, които не кърмят, защото не могат да си видят бебето. Според вас , сигурно е правилно, така се стимулира кърменето.  

# 1 385
Честно си признавам, като майка на недоносено дете, ако трябваше да се цедя и така да поддържам лактация 2 месеца, нямаше да го правя.
Ако бях родила на термин и ми се получеше нормално кърмене, щях, но с помпа не бих се мъчила.

# 1 386

Аз нищо за отрова не видях.
"Гнусните шишета" бяха в отговор на гнусните венозни цици, а "химия" беше употребено в смисъл на получено по изкуствен път.

Кърмачките не намесиха недоносените, но намесиха АМ. То какво общо има с темата ?!?

По гърдите има вени, което си е факт. Нека не изопачаваме всичко написано в темата, която отдавна се изроди и няма нищо общо с началната. От дискретно кърмене се стигна до ужасът да хранишчбебето ск с боклучавото АМ, което нямало как да стъпи на малкия пръст на кърмата. Е, хубаво, ама докато някой назидателно маха с пръст кое как има някои, които нямат голям избор.

Казах го и ще се повторя - Не можеш да очакваш толерантност, ако не даваш такава.  Peace

И все пак ще повторя и другото - темата не е за това.

# 1 387
Чакайте сега, мили "добре възпитани дами".
Първо, при кърмене какво вижда страничен наблюдател? Зърното вижда ли се? НЕ! Значи е напълно в реда на нещата да покажем дълбоки деколтета на публично място, без съмнение със сексуален подтекст. На плажа и голи може. Отвсякъде снимки в публичното пространство на голи ЦИЦИ, а вие за КЪРМЕЩА майка се хванахте!!! Не ви ли е срам, бре!!! От тук правя връзката с точка две, а вие си правете съответните изводи за себе си!
ВТОРО - Природата е създала гърдите с цел ХРАНЕНЕ на отрочето. Така е при всеки бозайник!!! Гърдите са средство за храна, а НЕ сексуален обект, мили "добре възпитани дами"!!!

П.П. Ако имате проблеми в последната област, обърнете се към съответните терапевти. И да знаете, че на едно бебе грам не му пука за общественото мнение, стига да е в прегръдките на майка си и да му е пълно стомахчето!

# 1 388
  • София

По гърдите има вени, което си е факт.
Както е факт, че 90 процента от българките нямали кърма.

# 1 389
Тук ръкомахане с пръст беше само наставлението, кърмачките да се пориват стабилно иначе било гнусно.

# 1 390
Намесването на недоносените бебета беше доста грубо, още повече кърменето е само един от многото проблеми, които съпътстват родителите на такива бебенца. Не пожелавам нито на себе си, нито на никого да изпита на собствен гръб кошмара, през който минаваттези хора. Да се правят опити за насаждане на вина у майките на недоносени бебета, защото не кърмят, ми се струва, меко казано, абсурдно, особено при отношението, което има персонала в неонатологиите на българските болници.

Абсурдно е обаче и да се омаловажава постижението на онези, които са успели. За мен - признавам си чистосърдечно - тези майки са героини и адмирирам усилията, които са положили, за да дадат най-доброто на децата си. Цедене по график, в т.ч. и през нощта - не съм убедена, че аз самата бих издържала на такова изпитание. Имам приятелка, която успя да кърми сина си по този начин повече от година и се покланям пред волята и силата и!

# 1 391

Чак пък 90. Последно тълпи разголени кърмачки ли има по улиците, или безхабернички хранещи децата си с АМ ? Вече се обърках. Аз лично виждам съвсем нормално жени гледащи децата си, ама какво ли знам аз ...

# 1 392
Чудя се защо кърменето се превърна в такава истерия, граничеща  с фанатизъм.

Обяснението е много просто и то е, че след една крайност логично следва другата, която е противоположна и ако доскоро е било странно да се кърми повече от 3-4 месеца, сега скорост набира другата вълна, която кърми до 4 години и е нормално да намери доста последователи. Точно както се залитна по здравословното хранене, след като хората се наситиха на джънка. И с нормалното раждане е същото, много си права.

# 1 393
  • София
Скрит текст:

Чак пък 90. Последно тълпи разголени кърмачки ли има по улиците, или безхабернички хранещи децата си с АМ ? Вече се обърках. Аз лично виждам съвсем нормално жени гледащи децата си, ама какво ли знам аз ...
Аз кърмачки рядко съм виждала, камо ли пък разголени, ама тук в темата твърдят, че имало.

# 1 394
С това време навън шансовете вече някой да види нещо разголено мисля, че се минимализират  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт