Публично кърмене на дете

• 52 592
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 395
Е, по моловете ще веем цици. И по заведенията.

# 1 396
  • София
Студеното време не би ме спряло да кърмя бебето си навън където и да се намирам, когато то пожелае.

# 1 397

По гърдите има вени, което си е факт.
Както е факт, че 90 процента от българките нямали кърма.

Чак пък 90. Последно тълпи разголени кърмачки ли има по улиците, или безхабернички хранещи децата си с АМ ? Вече се обърках. Аз лично виждам съвсем нормално жени гледащи децата си, ама какво ли знам аз ...

Ха-ха, точно!  Peace
От тази тема човек остава с впечатленията, че публично се веят или цици, или шишета. САМО. И, разбира се - демонстративно  Laughing

# 1 398
  • Пловдив
за толкова кратко време, такъв обем... Браво, кърменето е популярно hahaha

Минах през темата по диагонал и няма как да не се разпиша и аз Twisted Evil кърмя когато, където и както ми е удобно... И на малката всъщност Mr. Green
С баткото, като че ли отнасях повече коментари и шокирани погледи... Което ме радва Heart Eyes

# 1 399
Аз кърмачки рядко съм виждала, камо ли пък разголени, ама тук в темата твърдят, че имало.

Има, бе! В нашия парк в топлото време виждах редовно - може би бяха колкото кърмачки, толкова и хранещи с шише. Но са се научили да кърмят де, преди няколко години съм виждала забавни представления, включващи подплънки за кърмачки, дантелен сутиен и жилетка, и ревящо бебе някъде там.

# 1 400
Студеното време не би ме спряло да кърмя бебето си навън където и да се намирам, когато то пожелае.

Ако не си схванала поста за времето да взема да ти го обясня  Whistling

На някои хора чувството им за хумор си ляга преди тях

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 09:27 от Bellisima82

# 1 401
С баткото, като че ли отнасях повече коментари и шокирани погледи... Което ме радва Heart Eyes

Защо?

# 1 402
  • София
Мен повече ме притесниха хормоните в лявата част на таблицата. Жена, качила над 25 кила по време на бременността, с недиагностициран гестационен диабет, кърмейки, реално на всеки 2, 3 часа бие сериозна инсулинова инжекция на бебето. Глупаво е да си мислим, че всички сме в прекрасно здраве и с идеален хормонален баланс.
Как точно, би ли обяснила?
По същия механизъм, при който майки с неконтролируем инсулин раждат бебета гиганти. Все по-често срещано напоследък, за жалост.

Ох, стига с тая храна. Всеки срещнат след раждането първо за това питаше - с какво храня. Откога манджата стана център на галактиката?! В средновековието се върнахме с тоя ню ейдж.

# 1 403
  • Пловдив
Защо?
Ами вярвам, че в някаква степен хората вече приемат кърменето Simple Smile Поне в моето обкръжение, вече на никой не му прави впечатление, когато малката се удари и аз и дам да суче Simple Smile Роднините ми пък вече ме подкрепят, (добре де, не всички, но техен си проблем Twisted Evil), докато след първия рожден ден на баткото всички ме бяха нападнали, че е време да го отбивам

# 1 404
  • София
Колко до гестационния диабет, дори недиагностициран той изчезва обикновено след раждането, а самото кърмене намалява кръвната захар, дори при диабетички е препоръчително.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 09:18 от bubanka

# 1 405
Мен повече ме притесниха хормоните в лявата част на таблицата. Жена, качила над 25 кила по време на бременността, с недиагностициран гестационен диабет, кърмейки, реално на всеки 2, 3 часа бие сериозна инсулинова инжекция на бебето. Глупаво е да си мислим, че всички сме в прекрасно здраве и с идеален хормонален баланс.
Как точно, би ли обяснила?
По същия механизъм, при който майки с неконтролируем инсулин раждат бебета гиганти. Все по-често срещано напоследък, за жалост.

Ох, стига с тая храна. Всеки срещнат след раждането първо за това питаше - с какво храня. Откога манджата стана център на галактиката?! В средновековието се върнахме с тоя ню ейдж.

Доколкото съм запозната (имам прилични познания по въпроса), инсулинът не преминава плацентарната бариера, не се екскретира в кърмата, а дори и да се екскретира, инсулинът като белтък се разгражда от стомашните ензими, дори при новородени, поне доколкото съм чела. Затова ми е интересно как точно инсулинът достига до бебешката циркулация.

# 1 406

Доколкото съм запозната (имам прилични познания по въпроса), инсулинът не преминава плацентарната бариера, не се екскретира в кърмата, а дори и да се екскретира, инсулинът като белтък се разгражда от стомашните ензими, дори при новородени, поне доколкото съм чела. Затова ми е интересно как точно инсулинът достига до бебешката циркулация.

Тук има друго нещо - диабетичката кърми с висока захар, все едно дава на детето захар, поради което панкреасът на бебето трябва да се справи с постъпващата храна с висока захар и отпуска двойно, тройно и т.н. инсулин. Ето ти инсулиновата инжекция.  Confused Но пък това се случва по време на бременността на всички бебета на диабетички.

И по този повод педиатри на майки-диабетички съветват да се спре кърмата. Лично познавам такива.

Най-доброто за всеки човек е да поддържа приблизително еднакво ниво на кръвна захар + на постъпващите храни, за да няма пикове и спадове и да се натоварва панкреасът, което води до омагьосън кръг.

# 1 407

Колко до гестационния диабет, дори недиагностициран той изчезва обикновено след раждането, а самото кърмене намалява кръвната захар, дори при диабетички е препоръчително.

Препоръчително за кого ??? за майката, а нали всички тук търсехте най-доброто за бебето.  Rolling Eyes

# 1 408

Тук има друго нещо - диабетичката кърми с висока захар, все едно дава на детето захар, поради което панкреасът на бебето трябва да се справи с постъпващата храна с висока захар и отпуска двойно, тройно и т.н. инсулин. Ето ти инсулиновата инжекция.  Confused Но пък това се случва по време на бременността на всички бебета на диабетички.

И по този повод педиатри на майки-диабетички съветват да се спре кърмата. Лично познавам такива.

Най-доброто за всеки човек е да поддържа приблизително еднакво ниво на кръвна захар + на постъпващите храни, за да няма пикове и спадове и да се натоварва панкреасът, което води до омагьосън кръг.

Не е точно така, както го описваш, но здраве да е.  Laughing

# 1 409
  • София

Препоръчително за кого ??? за майката, а нали всички тук търсехте най-доброто за бебето.  Rolling Eyes
и за двамата, при бебето намалява риска от развитие на детски диабет, бебетата на майки диабетички се следят първите няколко часа след раждането да не получат хипогликемия.
Аз имах  гестационен диабет, който с магическа пръчка отлетя след раждането, кърмя вече 10- ти месец и нито един лекар , неонатолог и педиатър не ми е казал да не го правя, напротив. Понеже беше контролиран с Диета, за цялата бременност качих 4 Кг и бебето се роди с ОК кг.

Общи условия

Активация на акаунт