КГБ = Клуб на Готините Баби - 149.

• 60 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Кубрат/ Пишурка

Здравейте, момичета!Аз пак съм без комп. Този път не ми стигна майсторлъка hahaha Обадих се на централата и обещаха да пратят техник, но понеже повредата явно е в хардуера - т.е. я в монитора, я във връзката монитор-компютър трябвало да си платя. Те щели да ми се обадят. Хубоу де, ще си платя, ама от вчера чакам да се обадят! А ми трябваааа......толкова планове имам да пиша!Шефът ги иска на пощата.
Ох, че съм отнесена, ами то днес наш Криско е именик! Да ни е жив и здрав! И Криско на Мая!Да ни радват все така! Тук и картинки не мога да слагам, но newsm64 cheers cheers

# 166
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Честит празник!
Честито на именниците!
Живи и здрави и щастливи да са Криско на Майчето и на Янчето!

Добър ден , момичета!  bouquet
Роси , много благодаря. Живи и здрави и вие и всички. Hug
Мойте Красковци са март месец - 06.03  Peace
Аз зимнина не слагам , едно , че тук е топло и хапваме целогодишно само
пресни плодове и зеленчуци , друго , че веднъж или два пъти за мойте 47г.
съм правила зимнина. А кисело зеле никога пък не съм.  Mr. Green
И свеки и мама слагат , ма цък не сме по зимнините много много , да не кажа
почти хич.  Laughing
Хубав , слънчев и усмихнат ден!   bouquet 

Скрит текст:

На 6 март имен ден празнуват всички, които носят името Красимир/а (означава - да краси света). На този ден Православната църква чества деня на Св. 42 мчци в Амория (в малоазийската област Фригия). Преданието разказва че това са били храбри военачалници, които се пожертвали в името на християнската вярата през 840 г. в Амория. В началото на IX век, градът бил непрекъснато нападан и обсаждан от арабски племена, които вече изповядвали исляма. Историята се запазила от времето на византийския император Теофил (829-842 г.). Християните се защищавали мъжествено и врагът тъкмо се готвел да отстъпи, когато предател показал на мохамеданите уязвимата страна на крепостната градска стена, градът бил превзет и предаден на огън. По-голямата част от жителите и войниците, които защищавали града, били избити или отведени в робство. За възмездие победителят заповядал да бъдат затворени в тъмницата главните военачалници - те били 42 души. Църквата почита в този ден паметта на всички смели мъже, които се оказали и добри войници и верни служители на Христа.

# 167
Зимнината имаше смисъл когато магазините бяха празни зиме и лете си произвеждахме по дворове и градини всичко,бяхме млади и силни,с големи семейства,идваха си от града роднините-братя,сестри,братовчеди при стожера -старците на семейството.Сега и аз искам прясно,дори да е безвкусно  е по добро от киселите солени буркани.Вече никой не ми взема ,само като се приберат да имам да ги гостя с нещо от онова детско време.То е  вкусно,щото  от спомените.Старая се сега да правя малко.
Честито на празнуващите ,не знам имената,но от сърце пожелавам хубави неща.
Дойде ми на ум ,защо не се направи място при гозбите,бабините илачи и пусне пост за детските бисери,понеже ми се скапа компа и сега съм с един на заем от сина,не го ползва за момента та докато види какво ще стане с моя добър стар айбием,гори много ток,но е направен супер бърз,този ми къса нервите.Та споменавам,защото покрай това разбрах,че всичко ,снимки ,статии,отметки ,каквото съм отбелязвала...изчезна за миг и не знам ще може ли да се върне.Да го има на две места,в блог бг е вариант.Най-хубаво предложи Фло-тетрадка и остава скъп спомен,наистина много  интересни бисерчета правят.

Го.яма ,адост лнищо не изчанчи този път неталне знам защолпоказах голбуква , ми пише на ,,,
похва.их го и  ето

# 168
  • в сърцата на любимите ми хора
Го.яма ,адост лнищо не изчанчи този път неталне знам защолпоказах голбуква , ми пише на ,,,
похва.их го и  ето
Борянче, смях се от сърце на последното ти изречение - докато го разшифровам Simple Smile
Аиша, много си права за съжителството. Все ще има някой мрънкащ и недоволен. За да сме си мили - по-добре всеки отделно. Но докато детето се установи - така ще сме.
Маринче, честит рожден ден на Влади. Да е жив и здрав, все така остроумен и любознателен. Успех в училището!
Шпунци, браво на Вели - радвам се, че вече си е вкъщи. Да се успокоиш и ти, че малко ли беше.
Честито на днешните празнуващи. Не знам точно кой има празник днес, та затова така общо - да няма пропуснати или споменати не на място. Здраве ви желая, другото само ще дойде щом човек е здрав.
Светалчо, идеята на Фло за тетрадките със записки е много добра - хем спомен за бисерите, хем спомен от баба. И аз мисля така да направя, но още не сме започнали да говорим - ще трябва да изчакам година-две. Пък покривалата на диваните ще изсъхнат бързо - поне при мен днес не вали, дори ми е малко в повече горещо.
Янче, оправи ли компа? Моят компютър и той като твоят - прави си каквото си реши - вчера три пъти проверих кабелите, че нещо се губеше интернетът. Уж всичко си беше наред и включено, като дойде момчето от поддръжката още с първото поглеждане и каза: Г-жо, ама тук едно кабелче сте извадила?!" Умрях си от срам, защото вече за 3 или 4 път идват и все някой кабел се е извадил. Сигурно ме взимат за пълен олигофрен Mr. Green
Римар, един ден само, но ще си починеш от софийската глъч и лудница. На мен в Солун много ми хареса, дано и времето е с теб. А ако и Аиша успее да дойде - чудесна компания се заформя.
И аз да добавя нещо за лютеницата - баща ми пък беше измислил една рационализация за чушкопека - педал, който натискаше, за да се вдига капакът и заедно с него, закачена на една кука, изскачаше и чушката Joy. Беше много смешен като започнеше да пече чушки, но поне спестяваше навеждането и болката в кръста. Както перифразираше една позната поговорка "Мързелив човек - жив дявол".
Оставям ви, че съм се захвнала да правя равиоли /купих си едни джаджи за сгъване на тестото от Лидл и сега ги пробвам/ и трябва да се "съсредоточа"  hahaha

# 169
  • София
Добър ден на Кръстовден.
Честит имен ден на Крисковците на Янка и Мая! Да са здрави, весели и да успяват във всичко.   bouquet  bouquet  bouquet
Боряна, Мамси, Янке, дано компютрите ви се оправят и да нямате проблеми. Моя малък лаптопчо слуша, засега.
Помотахме се днес по улиците на квартала с Пламен. После пак чистихме мухъла от стаята на Ани. Уж изчезна, дано. Сега дремем всеки пред устройството си и чакаме вечерята.
Мамси, не знам къде е това топло време - в Дианабад  си е хладно и ветровито. Даже се караме за отворените балконски врати и прозорци. Все му е горещо на Пл., все иска течение  Crossing Arms

# 170
             Привет и от мен!
             И аз се чудя къде е това "хубаво" време!И тук е едно смръчкаво и не спря да вали.Около обяд само изскочиме с дедито на разходка из магазините.Неда не е доволна от тетрадките,че не били с принцеси та отскочихме до Джъмбо и сега са с принцеси.Купих и на първокласника със Спайдърмен и не знам още кой си! Laughing
             Честито на празнуващите днес - здраве,късмет и успех!!!
             Не съм много в час кой кога празнува та все съм последна в поздравите,но пък са от сърце и с обич!

# 171
  • София
Добра вечер и от мен. Вчера казах, че лентяйствах, ама и днес не съм се преработила. Малеййй срам Embarassed Това го казвам от кумова срама, или както казваше сина ми: Това така го казвам, ама не го мисля така... Та от сутринта кафенце, разговор с руските приятели, песни и танци. За обяд си имахме гостенче-Никола. ММ го доведе. След обяд-прекарахме приятно с него, а после дойдоха сина, снахата и Радичка, та до преди малко. Отидоха да стягат децата за утрешния празничен ден.
НА ДВАМАТА КРИСКОВЦИ, СЛАДУРЧЕТАТА НА МАЙЧЕТО И ЯНКА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
МАМСИ, аз пък имам пелменница. Донесох си я на времето от Москва и понеже сме големи почитатели на пелмените, се научих да ги правя. Правила съм и на ръка, но е много пипкава работа. С пелменницата е къде, къде по-бързо. Сега пък стана съвсем бързо-до нас има руски магазин Берёзка, та си купувам от там готови. Има и фабрични, има и ръчно правени. Много са добри-със сметанка и горчица, с масълце... Вкусище Simple Smile Лелеее, размечталась. А 90 дневната диета??? Във всеки случай не включва пелмени.
РИМАРЧЕ, дано ти се отвори парашута за Солун. Ако не беше ми пострадала ходовата част, можеше и аз да се кандидатирам, да развея фуста по солунските улици.
АЙША, от тур.агенцията могат да те наемат за рекламен агент. Разбира се срещу заплащане...
СВЕТЪЛЧО, вече разпространявам лъчовизмите...
ЯЖКЕ, и с теорията на Вики за имунната система и бебетата бая се посмях...
БОРЯНА, вярно, че в магазините вече има всичко, но си е друго да има и по нещо в мазето.Ами ако завеят люти хали, сняг до пояс...'' и кога снежец забръска, що ще чиниш ти зимъска?" Ние софиянци бихме казали: " ще поискам срам не срам от твоето житце събрано..." Отговорът го знаете всички, нали hahaha
За сега толкова, може да се включа и по-късно.
ПП ДИДИА, миличка, радвам ти се. Решила си да наваксваш... Всеки ден, поне по три поста Hug

# 172
  • София
  Здравейте. София е голяма,в Дружба поне до 16ч. не е валяло,сега съм в Богров,също не вали ,ама е задушно ,като пред дъжд. Не го искам хич дъжда,ама природа.
 Борянче,пиши, как може ,чете ти се.
 Мамси ти ли правиш тестото за ривиолите,хич ме няма със тестата. Embarassed
 Кари правих пиле по твоята рецепта,ама побългарено ,сложих го върху сол-
 Хич не обичам бялото месо ,но сега едно крехко ,усеща се лимона.  chef Перфектно.
 Честит имен ден на Крисковците. Мислех ,че празнуват на Коледа.  bouquet
Айша в апартамента ни много излиза мухал,савото ми идва скъпо.
 Пръскаме с най обикновена белина. Скоро обаче въпреки дъждовете пролетта и лятото нямаме. След ремонта с някакъв дишаш латекс,ама каква марка беше.... Те в магазините знаят.
 И Флото писало,сега ще те чета. Heart Eyes

# 173
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Здравейте и от мен!

Върнах се от срещата. Бяхме в онази пицария Ескада, дето веднъж бяхме с вас. Имаха месец на турската кухня и похапнахме адана кебап, кюфтенца от нахут и някакви турски салати. Много хубаво беше. Приказки, то е ясно. След това отидохме в сладкарница и продължихме с кафе и тортички. И те така къмто 4-5 часа. Много хубаво преживяване са тези срещи.

Мамси, чакам отзиви за лидълската равиолозавивачка.

Шпунци, а миришеше ли много на чесън пилето - защото рецептата на Кари много ми допада, само чесънът ме смущава. Не обичам пиле с чесън.

При нас се изсипа пороен дъжд точно преди да тръгна - около 12.30 на обяд. И тъкмо се прибрах в 17.00 и пак заваля.
Няма да могат да ми изсъхнат "диваните", щото то не са покривала, а самата дамаска ми е на ципове и има части, които се перат барабар с дунапрена в тях, пък той бая дебеличък на места. А диваните ми изглеждат ужасно в момента - разголени безсрамно като магистрални труженички, само по някакви пожътяли дунапрени.
Добре че в тоя блок няма кой да ти звънне на вратата и да влезе...не става дневната за чужди очи в момента...

Честит имен ден на Крисковците!
Да са живи и здрави, да си носят с чест и гордост хубавото име!

# 174
Честито на празнуващите!
Аз си направих вкусна домашна лютеница и сега  започвам подготовката за утрешния учебен ден.

# 175
  • София
 Кремче да ти е сладка лютеницата. Hug
 Светле аз сложих 2 скилидки китайски чесън,не се усеща,но ние обичаме- Може и да не слагаш-
 Ще изсъхнат дамаските,някъде вътре ги суши. Ох много изкушаваща  и питателна среща в тази пицария сте имали,огладнях.

# 176
  • в сърцата на любимите ми хора
Аиша, Дидиа, при мен наистина беше доста задушно днес и само за десетина минути около обяд закапа малко, но на това не мога да му кажа изобщо дъжд. Верно, че София е големичка /говоря за Обеля и Надеждите/. А пък аз не си падам много много по жегите, та може само на мен така да ми се е сторило. Преди малко си сипнах и една биричка с кола и от нея съвсем се сгорещих. Та моето мнение не е много меродавно, явно Wink
Тестото за равиолите сама месих, по рецепта от нета. Станаха добре, но голямо въртене около масата. Втори път няма да се захвана. Фло-то хубаво си го е казала - в Березка са наготвили за всички. Май ще се насоча натам, нЕмам нерви за такава нацъцкана дейност.
Мамси, чакам отзиви за лидълската равиолозавивачка.
Светалчо, завивачката върши работа, завиващата труженичка е калпава  hahaha

# 177
Значи ,хич да не ви пука звънка ли някой или влиза в хола без дамаски.И за всичко останало,няма да ни стават чорбаджии някои хора,каквито ще да са.По тревожно е,че докато съхне  пак дават дъжд,и може да замирише на едно неприятно спарено.Та дано има слънце и се напекат ,прала съм по два пъти  заради лош мирис.Но слънчо оправя всичко.
Пиша когато може ,но понякога обръща само единични букви  р л на латиница -точки запетаи ,и квото си иска прави ,повтарям и като ми писне се отказвам.Но вярвайте ,мислено отговарям и си бърборим,само дето вие не знаете.
Днес местих ягоди ,че утре дъжд и да се хванат.Има още малко ,но не съм решила за сега къде да ги местя.Пък и  има време ,ще пресаждам тези ,дето не се хванат.Но почвам да чупя от пипера дето е обран за пилетата кокошлета ,4 парчета декоративни гадинки,мисля кое кога ще се освободи ,скубя вече изгорели домати,от първите,те юни почнаха да зреят ,въртя се по другите задачки и времето лети.Лютеница няма да правя,миналогодишната така си стои.Но обрах пак смокините ,имам 150 бройки за 1.5 кг захар,че като завали се пукат и не стават за нищо,нямат вкус.Друго не помня какво правих,но то  е нормално.

Сега равиоли ми се приядоха,няма да пиша за ядене,щото ...Абе някога ми се играеше на гозби,сега карам по бърза процедура,вероятно щото сама си ги ям и първите  хапки ми харесват ,по нататък  -не.Омръзва ми едно и също след втория път ядене.Капризи,явно не съм гладна ,само така ми се струва.Понякога си мисля,ако занеса моята манджа у  хората и не знам ,ще ям с апетит ,като на чуждо,то и за други работи викат,че чуждото по го бива.

# 178
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
А бе , Борянке! Умориме от смях бе, жена, с тези разсъждения за чуждото Joy Joy Joy

За разсъблечените дивани мен не ми пука за друго, ами че ако дойде някой,няма къде да седне.
Бе Джили не се ли прибра, че нямам търпение да разкаже. Репортаж от мястото на събитието...

# 179
             Момичета,имам въпрос - от къде мога да си купя арония.Не храст,а плодове.По пазарите в нашия квартал не съм виждала.Кажете срещали ли сте някъде да се продава?

Общи условия

Активация на акаунт