КГБ = Клуб на Готините Баби - 149.

• 60 695
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дидиа, вчера на пазара в Младост 1/до спирката на метрото/ имаше нещо по-различно от боровинките. Черно беше, плода друг вид - та може да е било и арония. Но нямаше етикет с цена и име, та да не те подведа. Пазара на Красно село не ти ли е удобен да провериш.
Фло, издай моля те къде в района имаме Березка? Знаех една на Граф Игнатиев, но я затвориха. Сега продават чанти и обувки. И з сиимам пельменница - като пистолет с рязана цев е. Но не се захващам да меся тесто. С нея си правя хапки от бутер тесто/лидълско/ и различна плънка.
Римар и компания са уредени за Солун. Аз - ще разбера утре дали има места.
Утре и Пл. ще има терзания като на Светалчо за съхнене. Вчера ходи да си смени горивния филтър, че колата спряла. Добре, че спряла близо до нас и я заряза на място. Пък тя не се и заключва ... Та сменил филтъра и нямало къде да изхвърли стария. Решил да се прави на културен и да не го хвърля в храстите. Сложил го на предната седалка. Естествено докато се прибере по седалката протекла нафта. Сега има огромно, миришещо петно. Утре ще свалят седалката в автомивка и ще я перат. После ще я суши в духалка и сешоар. Дано до вторник е суха и да излезе да работи.

# 181
Попитъх за арония ,женаат не е на линия ,но ако има ще пиша

# 182
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Дидия, веднага ти казвам за аронията - на пазара Кр.село имаше до много скоро. Ако не й е минал сезонът, още има сигурно. просто не съм ходила една седмица. Обикновено е на сергията пред домашните потреби.

# 183
                Благодаря за отговорите!
                Светалчо,аз ходих днес до пазара на Красно село и обиколих сергиите,но към домашните потреби /ако са тези дето си представям/  хич и не минах. ooooh! Там все ми се струва забутано и рядко надничам.Утре сутрин след тържеството на първокласника ще прескоча и ще огледам и там!

# 184
Ехооо!

Не съм изчела, но ми падна един йойовизъм - да ви го споделя:

Йойо: Ще стана ску..., склу... пи...тор - да направя статуи на бабите ми като умрат.

Това се казва наследник! Продължава инициативата на баба си З./ сама отгледана от легендарна баба/ - за изграждане на Паметник на незнайната баба.

# 185
  • София
Ето ме пак. Като магнит ме привличате. Чуждо не може да ме привлече така...
БОРЯНЧЕ, жива и здрава да си. Радвам ти се от все сърце, когато пишеш hahaha
АЙША, веднага отговарям. На ул. Жолио Кюри, като вървиш към кино Изток ( сега май е Била ) от дясна страна. По-точно на кръстовището на Ж.Кюри и Чехов. Казва се Берёзка плюс. Продават и български стоки. Много съм доволна. Всичко е прясно, има и стоки на промоция, а ако пазаруваш след 19.00ч салатите са с някаква отстъпка. Ще се върнеш в детството си Simple Smile Има и готови за консумация неща. Мен пък тези от магазина трябва да ме вземат за рекламен агент hahaha
МАМСИ, навремето, на Сливница и Враня, май се казваше пряката, имаше италиански магазин-равиоли, лазаня, канелони и какви ли не вкусища. Доста често пазарувах от там. То тая снага лесно не съм я отгледала. Хайде, пак се улях. Гладна кокошка просо сънува... А 90 дневната??? newsm78 Защо всичко дето е вредно, е вкусно, а това което е полезно, не чак толкова...
КАРИ, ще пробвам и аз това пиле за тънка талия. Няма да се цепя от колектива я.Пък после като стана една фиданка, не мож'те ме позна...
ЗДРАВЧЕ, ще бъдеш увековечена, бъди спокойна... hahaha hahaha hahahaЕй,събирай и ти йойовизми, че като ти излезе от главата, после дали ще ти влезе?
Хайде да ви пожелая лека нощ. Неспоменатите да ме извинят, но ще се отнеса до спалнята ( лъчовизъм ), че утре зетко пристига, та да съм свежарка, да го посрещам.
 Hug Hug Hug  love001  love001  love001

# 186
Айде, уредихте се ,кой с паметник ,кой със зет...Ще дойда на София ако ми приготвите от тези вкусотии,от магазина де по едно малко залче да опитам,че се чудя какво е това..Тъй като съм се забила в прованса...Майтап ,да не решите,че наистина...и аз надникнах за последно и мисля да се нивелирам,хоризонтирам ,квото там е ...утре тук е жълт код,оранжев ли беше,опасно време ,не знам какви ще ги творя,но със сигурност нещо ще  е...

# 187
  • София
    Честит празник!Честит имен ден на Крисковците на Янчето и Мая! Да са живи и здрави и името да им носи късмет!
     Чак сега сколасах да ви нагледам,но ще чета легнала с вдигнати крака, нещо се надуха .Бързам първо да се обадя, че може и да отмъркам .

# 188

Бе Джили не се ли прибра, че нямам търпение да разкаже. Репортаж от мястото на събитието...

Ето ме милимоички, прибрах се към 20.00.
Четох, пусках пералня, простирах, къпах се- сега съм в леглото, но сигурно пак трябва да направя едно ,,бързо четене''' да нямам пропуски или пък да карам по спомени...
Ако чета пак не знам дали ще остане време за писане - да не ,,отнеса плувката'' преди да ви разкажа всичко.

И от мен честит вчерашен рожден ден на чаровника Влади!
Да расте здрав и щастлив, късмета да бъде винаги с него.
Сигурно с трепет очаква утрешния ден, затова - на добър път, Влади!

Честит имен ден на Криско на МАЯ и Криско на ЯНЧЕТО.
Да са радостта и гордостта на близките си.

Ще разкажа за вчерашното си вълнуващо изживяване - ако на някой не му е интересно да не го чете.
Скрит текст:
И така....
Пътувах с Глобал тур - ако трябва да оценя организацията по екскурзията - кръгла нула.
Тръгнахме от София, вместо да заобиколим ПВ, шофьора пет пъти ( 5!) мина около Бунарджика хуубаво да го огледаме от различни ъгли, леко се беше объркал човечеца.  Изобщо и шофьорите и автобусите им бяха под всякаква критика - ФИРМА ДАЦИ, Бобовдол. Движеха се много автобуси и коли, пътуваше се бавно, пътят е труден, замириса  на феродо  от натискане на спирачки. Нагъсто имаше полиция, но тя с нищо не улесняваше движението, и малко след Югово окончателно спряха автобуса и тръгнахме нагоре пеш.
Още при слизането екскурзоводката се покри някъде, може и да си се върна при шофьорите. Беше страшна тъмница, само звездите присветкваха, но народ, народ като на едновремешните манифестации....  много хора, и млади, и стари, и бебешки колички, и хора с бастуни и патерици...След час ходене стигнахме БОРОВО- от него нагоре са още 7-8 км доста стръмни.
Тръгнахме от автобуса пеш в 20.30 - горе бяхме точно в 24.00, крака не ни останаха, но .... точно в 24..00 когато камбаните зазвъняха приканващи към молитва ние минахме през портата  и сякаш попаднахме в омагьосам сюрреалистичен свят.  Хиляди светлинки от запалени свещички, хиляди хора, дошли по различни причини на това място, прави, седящи и лежащи по поляните. С приятелката ми разпънахме спалните чували и лежешком полуспящи на поляната изслушахме три-часовата литургия.
Какво да ви кажа за нея, не съм от най - вярващите, да не кажа хич, след всичко четено насам-натам за Пловдивския митрополит Николай, как да хвана вяра на всичко, което казва. Но наистина беше грандиозно, а той е добър певец и оратор ...Събудихме се в 6.30  и в  7.00  тръгнахме надолу към автобуса, който по наши сметки се намираше поне на 12-13 км .  Много бяхме изморени, едвам ходехме, коли ни задминаваха надолу и нагоре, от страни на пътя имаше хора с палатки, с одеала, други спящи в колите си.
Междувременно автобусът за да направи завой за слизане беше отишъл поне още два км надолу. Капнали се дотътрихме към 10.30 до него. Някои от групата още ги нямаше, на една жена и прилоша и извикаха линейка, няколко изпаднаха в истерия и направиха скандал на екскурзоводката.
Събрахме се, потеглихме. Ужас и безумие! Знаех, че е пътят е труден и страшен, но не бях очаквала такова нещо - на моменти на завоите гумите направо сигурно висяха във въздуха. Никаква организация ( въпреки полицаите  по пътя) - едни слизат, други се качват нагоре, по завоите положението ставаше инфарктно.
Стигнахме в Бачково, аз и приятелката ми направихме едно кръгче в Бачковския манастир и седнахме на кафе. Мускулите на краката ни подскачаха от умора. Бяхме закъснели поне с 3 часа с програмата на екскурзията. И когато отново се събрахме и екскурзоводката каза, че за Асеновата крепост се ходи 3 км пеш по камънаци, единодушно викнахме в един глас, че не щем повече обекти и искаме да си ходим в къщи.
Равносметката - беше впечатляващо, но много изморително изживяване.
Съжалявам, че нищо не видях от комплекса Кръстова гора, но почти съм сигурна, че този ,,Сървайвър'' не бих искала да изживеея втори път.

Съжалявам, заспивам.
До утре и лека нощ.

П.П. Много, пишете, мили моички, не мога да публикувам.
Така ми се ,,говори'' с вас, но очичките ми вече спят.
Лека

# 189
Борянка, внимавай за утре!   sport027 Нали знаеш да плуваш?  hahaha
Флоранс, поздрави зетко утре.  Hug
Айша, падат ми очите, та нека утре да ти пиша за асансьорния надзор. Беше сложно и трябва да търся. А сега само някакви глупости ще изнамеря.

Джили ми е на умааа... Не толкоз заради репортажа, колкото за туй как ли са се влачили натам, как ли са се довлекли насам - било стълпотворение. И най-вече - да не си навлече някоя простуда, че било студ.  cold Хайде, Джилка, рапортувай по-скоро.

И пак: всички палци  newsm10 thumbsup  Hands Thumbsup  Hands Thumbsup Hands Thumbsup omm за утре за учители и ученици, за новата учебна година. ГОЛЯМА РАБОТА Е!  bg

# 190
Джили, успокоих се. Тук си, жива и здрава.

И понеже не ми излязоха "всички палци" - опитвам пак:

Peace newsm10 thumbsup  Hands Thumbsup  Hands Thumbsup Hands Thumbsup  Hands Clap omm

за учители и ученици!

# 191
  • София

ПЪРВИ ЗВЪНЕЦ

Звъни звънчето и не спира,                           Пристигат малки и големи
звъни, дечицата събира!                               и първокласници смутени,
Ваканцията свърши вече,                              да учат букви и чертички,                             
остана лятото далече...                                 да учат думички и срички.

Дойде септември, златна есен,                      Задачи трудни ще решават,
в училището екна песен,                               с науката ще побеждават!
започна учебната година                               Бъдете здрави и наслука,
навред из нашата Родина!                             успех желая и сполука!

Евдокия Митова

НА ДОБЪР ЧАС СКЪПИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ!

# 192
  • София

Добра нощ или добро утро да ви пожелая, знам ли?

Дойде и моето време да седна на спокойствие пред компа.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПЪРВОЛАЦИТЕ, ДЕТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЩЕ ЧУЯТ УЧИЛИЩНИЯ ЗВЪНЕЦ! НА ДОБЪР ПЪТ НА СОФИ НА ВЕРИ ПОПИНЗ, НА ЛЮБИ НА ДИДИЯ, НА КРИСКО НА МАЯ И НА МОЯ ВЛАДИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА НАШИТЕ УЧИТЕЛКИ!

Фло, стихотворението на майката ти е много вълнуващо! Напълни ми душата!

Лека да ви е нощта, любими ми момичета!

# 193
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
На добър час на всички ученици и учителки!
Успешна нова 2014/2015 учебна година!

# 194
  • София
Не съм сама Simple Smile И Маринка будува. Hug Първолачетата дали се вълнуват? Бабите им - със сигурност Laughing
Пожелах ви Лека нощ, паркирах се до деди, той кротичко похърква, а на мен не ми се спи... Вместо да броя оФцете, хайде пак при вас.
Да се похваля и аз имам първокласничка. Вчера е било тържеството на Катерина в българското училище, във Виена. Тази година ще ходи на предучилищна австрийска детска градина и на Бг училище, което е веднъж седмично по 3 часа. Ще учат да четат и пишат на български, родинознание и човек и общество.
Присъединявам се към пожеланията на Марина. На добър час на първокласниците! Я, каква внушителна група са: СОФИ, ЛЮБЧО, КРИСКО, ВЛАДИ И КАТЕРИНА.
На старите пушки, също успех!
На ЯНЧЕТО, ГРЕТИ, КРЕМ, ДИДИА, МАЯ и ТАНУ-здраве и търпение!

ПП И Жабката будува... Hug

Общи условия

Активация на акаунт