PhytoCode - Качествена българска козметика /Тема 4/

• 94 256
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да се запиша най-после в темата , че все не сколасвам.
От няколко седмици ползвам интимния гел и дезодоранта. Гелът много ми харесва и определено ще го ползвам и занапред. Дезодорантът при мен не е ефикасен, а по принцип не се потя много. С него си усещам неприятна миризма, което не ми се е случвало с друг дезодорант. Ще си го ползвам вечер след баня, но най-вероятно няма да повторя.

След толкова похвали със сигурност ще пробвам почистващия флуид и измиващия гел за лице, само чакам да ми свършат наличните продукти. Ще си поискам и мостри на козметиката за коса - напоследък почти всички шампоани ми оплитат много косата, дано се разбера с този на Фитокод.

# 646

почистващ гел-флуид Ред Аут - не го използвам за почистване, слагам го с пръсти под нощния крем /научих го от темата/; леко утежнява крема, но не ми пречи; през зимата вероятно ще го слагам по този начин и под дневния крем
дезодорант цитрус - да, освежава кожата, но е напълно неефективен срещу изпотяване /редактирам: срещу обезмирисяване/; при малко по-голямо количество започва да лепне, няма да повторя покупката
интимен цел - доволна съм, не дразни, няма сърбеж, много, много икономичен; от темата бях останала с впечатлението, че ще ми се случат някакви чудеса от него, но те май ме подминаха; определно ще го купя отново, защото нямам желание за повече експерименти
билковият лосион за коса не е на Фитокод, но е купен от техния магазин, производителят е Ауриметрия; предназначение: подхранва и укрепва косата, предотвратява омазняването, помага против пърхут и косопад; пръска се 3-4 пъти седмично в основата на косата, без изплакване; или не съм достатъчно редовна, или няма резултат при мен; съвсем леко омазнява косата, но лятото я мия толкова често, че не ми пречи; ще го доизпръскам, но няма да го купя пак

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 14:51 от bubanka

# 647
дезодорант цитрус - да, освежава кожата, но е напълно неефективен срещу изпотяване; при малко по-голямо количество започва да лепне, няма да повторя покупката
Нали писах да се прави разлика между антиперспирант и деодорант - първия е ПРОТИВ изпотяване, а втория - СРЕЩУ НЕПРИЯТНАТА МИРИЗМА, но не да се пречи на изпотяването (което е много полезна реакция, бай дъ уей).
Слагането на по-големи количества не води до по-висок ефект, а може би до точно обратното.
Може да се направи нещо средно между деодорант и да намали изпотяването (не да го намали, а да не се вижда по мишниците), но май вече няма да е спрей, а би било рол-он.
Антиперспирантите са на база алуминиевхлор хидрат, или други подобни. Натурални няма как да са, или поне аз не знам такива.

# 648
да, вярно е, вече водихме този разговор  Grinning

на етикета пише:

Осигуравя целодневна защита като неутрализира неприятния мирис на тялото.

за да съм по-коректна: при мен не успява да неутрализира неприятната миризма дори отчасти, т. е. дали съм с него или без, не усещам разлика освен приятното чувство, когато го пръскам
нямам нищо против да се потя, но не желая да мириша /къпя се редовно и не мириша силно, но все пак се усещам/

# 649
Включвам се към коментарите за дезодоранта, който започнах отново активно да ползвам с настъпването на лятото. След 3-кратно душене /добре, че съм сама в офиса Mr. Green/, констатирам в момента следното - някаква лека миризма от едната страна и миризма на влага от другата. Сложила съм го към 8.15 сутринта след душа. Доста активно кръстосване на улици на бърз ход, т.е. имала съм движение навън в жегата.

За мен неудачна е опаковката - или трябва да прави по-ситен облак, или да се смени с ролон.
В момента голяма част от течността буквално се излива по ръката, по тялото, почва да лепне - лятото не е чак толкова фатално, но в по-студени дни го прави неизползваем.

# 650
  • София
Опитвам се да си поръчам тестери през формата за контакт в сайта, но не ми се получава - дава ми грешка, че съобщението ми е повече символи от допустимото (а преди да се пробвам да го изпратя, пише, че ми остават 170 Thinking). Та въпросът ми е има ли друг начин за поръчка на мостри, защото през сайта явно няма да ми се получи?

# 651
Изпрати им мейл или ги попитай във Фейсбук.

# 652
да, вярно е, вече водихме този разговор  Grinning

на етикета пише:

Осигуравя целодневна защита като неутрализира неприятния мирис на тялото.

за да съм по-коректна: при мен не успява да неутрализира неприятната миризма дори отчасти, т. е. дали съм с него или без, не усещам разлика освен приятното чувство, когато го пръскам
нямам нищо против да се потя, но не желая да мириша /къпя се редовно и не мириша силно, но все пак се усещам/
Малко пояснения: неприятната миризма се получава на 99% от субродукти, получени от развъждането на бактерии върху кожата при потене. Активката в този деодорант ги трепе тези бактерийки с много голям успех, самото нещо има клиничен "мирисов " (sniff) тест. Но както всяка козметика не би могла да действа на 100 % от човешките индивиди.
След като не ви действа, спор няма, значи ви е нужен друг тип продукт.

# 653
  • София
Фитокод имат и слаби продукти като например спрея за коса. Такъв е за мен и въпросния дезодорант. В темата се изразяват предимно положителни мнения не защото всички са доволни, а защото веднага се намира някой, който да ни обясни как нищо ме разбираме от козметика и не четем етикети и ти става буквално неудобно да си кажеш мнението. Ако темата е рекламна, упоменете го изрично.

# 654
  • Варна
Аз също не харесвам всичко от продуктите, които съм ползвала. Околоочният крем например, не ми върши работа - слаб е за нуждите ми, не намирам разлика преди и след употребата му, не чувствам околоочната зона добре подхранена и защитена. Това не намалява симпатите ми към почистващите средства.
Но не смятам, че е някаква изненада - просто не съществува марка, на която да харесам всичко. В козметиката да открия подходящ продукт винаги се е случвало на принципа проба-грешка.

# 655
Никой не казва, че трябва да харесваме всички продукти. Какъвто и да е продукта, няма никакъв начин да се хареса от абсолютно всички потребители, абсурдно е. Сигурна съм, че и самите създатели на Фитокод са наясно с това и досега не съм срещала мнение от тях, в което да ни убеждават, че не разбираме от козметика.

# 656
Фитокод имат и слаби продукти като например спрея за коса. Такъв е за мен и въпросния дезодорант. В темата се изразяват предимно положителни мнения не защото всички са доволни, а защото веднага се намира някой, който да ни обясни как нищо ме разбираме от козметика и не четем етикети и ти става буквално неудобно да си кажеш мнението. Ако темата е рекламна, упоменете го изрично.

Аз искам да се ползвам от знанията на професионалистите, искам да ми обяснят, искам да мога грамотно да избирам и не ми е неудобно да си изкажа мнението.

# 657
Напротив, желанието ми е сте обективни.

# 658
Преди няколко дни ходих в магазина на Phytocode в Младост 1 - магазин Dolls. Еми, вече няма такъв. Някакъв козметичен салон има на тяхното място....
Имате ли някаква информация по въпроса?

# 659
  • Пловдив
Магазинът в Гранд гр. Пловдив, който продаваше продукти на Фитокод, вече го няма Sad. Някой по напред беше писал, че се е преместил, но не сега изобщо го няма. Дали има друго място в Пловдив, от което могат да се купят продуктите newsm78? Поръчах си сега каквото ми трябваше по и-нет, но за в бъдеще....

Общи условия

Активация на акаунт