Другият наш възможен живот

• 97 796
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 000
  • София
Към тези, на които им е трудно или направо невъзможно  Wink
Тук има такива, за съжаление.

Някои от най-нещастните хора, които познавам са женени с деца. Затова ще повторя, не потретя даже: бракът и децата не са гаранция за житейско щастие.

Нито пък животът на ''самотника'' е задължителен път към щастието/нещастието.

Гаранция-Франция, както казвахме като малки  Laughing

# 3 001
  • София
Толкова ли е трудно за една жена, която си седи вкъщи и гледа деца да проумее, че има друга една жена, която няма нужда да гледа деца и да върти дом за да е щастлива? Ей това не го разбирам.

Това предполагам е към всички, не към мен.  Laughing

Дотук само и единствено за майките става въпрос - какво те искат. А децата някой пита ли ги те какво искат? За мен е гадно една майка да казва, че стоенето с детето й е загуба на време, затъпяващо и т.н. За Бога това е детео ти! Нали, ужким, ти е най-скъпото! Функцията на родителстването и в частност на гледането на дете от майка му не е да е в услуга на майчиния комфорт, а за благополучието на детето. То не е кукла, с която се наиграваш и слагаш в ъгъла. Д! Бебетата и малките деца изискват много грижи! Това им е присъща характеристика, такива са!  И е редно възрастните да го осъзнаят и да си влязат в отговорностите!

# 3 002
И смяташ, че твоето минаване е по-важно от нечие чуждо? А това с мухите е чиста проба демонстриране на високомерие - вижте ме колко съм велика! Голям праз! Всеки има своята история. Или дойде време за мерене на "през какво съ минала"?
Ти ли ми го казваш, дето като срещнеш мнение различно от твоето и подскачаш като ощипана булка.
Искаше пример, дадох ти как самотна майка гледа болно на легло дете. Ти обаче не си съгласна с професията. Да се откаже от професиота си и да вземе да плаче по форумите, вижте останах сама и не мога да гледам детето си.
Ако ти звуча високомерно, това е лично твой проблем. Ако мислиш, че високомерие е когато някой ощенява постиженията си, да такава съм. Или трябва да се откажа от това, което съм постигнала, за да се поувстваш щастлива.  newsm78 И престани да ми слагаш етикети. Дали съм велика или не не ти влиза в работата.

# 3 003
  • В заешката дупка
Не знам ,но откакто съм майка наистина смятам ,че моята най-важна роля е да съм майка ...

Има много жени, за които ролята им на майка е най-важната без обаче да смятат, че това е единствената им роля. Хората могат да имат различни роли, в това число и мъжете. Те също са родители, а не само бредмейкари. Само сега някой да не каже, че втората им роля е по-важна от първата.

# 3 004
Не знам ,но откакто съм майка наистина смятам ,че моята най-важна роля е да съм майка ...

Има много жени, за които ролята им на майка е най-важната без обаче да смятат, че това е единствената им роля. Хората могат да имат различни роли, в това число и мъжете. Те също са родители, а не само бредмейкари. Само сега някой да не каже, че втората им роля е по-важна от първата.
Не го оспорвам !

# 3 005
  • София
Всеки има о оценава постиженията си. И кво?  Ти искаш ли да си на мястото на тази жена от примера, за да покажеш колко по-добре от нея би се справила? 

# 3 006
  • София
Андариел, като вкараш мелодрамата и става ужасно отегчително.

За Бога, имам недоносено дете, за което съм си скъсала гъза да се грижа от ден първи. По собствен избор останах вкъщи да я гледам, за да я дам на частна градина чак на три и нещо, при това само до обяд. За да и спестя боледуването, емоционалната травма от раздялата с мен, и т.н.

Мислиш, че не съм добра майка? Имаш ли идея колко грижи съм отдала на това мое дете и колко нощи не съм спала покрай нея, когато например лежахме в болница със съмнения за епилепсия?

Преди да ми размахваш пръст, че видиш ли, щом смятам, че времето прекарано в детеотглеждане и домакинстване е затъпяващо, спри и се смири малко. И по-назад казахме, че най-най-лесното нещо на света е да размахваме пръсти и да врякаме как можело еди-какво-си.

Ми може. Аз съм Таис, Силвия, и мисля и чувствам различно от Андариел, или както там се казваш.

# 3 007
  • София
И си си скъсала, и вече ти доскуча? Жива си, когато има екшън?  Всеки си има история и скъсване на задника, безсънни нощи и ужасни страхове за децата си. Но ти не говореше за това, а за скука или нещо от същата палитра.  Прочети си постовете и после си представи, че не сиг писата ти, а някоя непозната. Как ти изглеждат?

# 3 008
Хм ,защо се стига до това винаги ? Не може ли човек да е просто човек с настроения, чувства , емоции и несгоди? Не винаги отглеждането на детето е лесно занятие ,но въпреки,че го осъзнаваме и понякога ни дотежава не ни прави по малко майки ,нали ? Добре е въпреки идеалите си да сме и малко реалисти ,Андариел и да не нападаме избора на другите ,само защото са си позволили слабост в споделеното тук  !
И на мен ми дотежава понякога и не винаги е розови дъги и рози ,но бързо ми минава когато слънцето ми се усмихне ,гушне и каже ,'Моят обяд беше много вкусен днес ,мерси ", ' Само ти си се досетила ,че днес ни трябваха бебешките ни снимки  за играта в у-ще .' ,'Обичам те ,мамо !" .
За това всичко си заслужава  Hug

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 21:15 от Анонимен

# 3 009
  • София
И си си скъсала, и вече ти доскуча? Жива си, когато има екшън?

Детеотглеждането и домакинството не са ми достатъчни, да. Мога да правя още много неща, навън, за и със хората, за и със себе си.

Не съм ти крива, че си зарязала някаква икономическа кариера в името на децата и мъжа ти.

Ако трябва да си кажа откровено мнението за теб, то ще е, че си нещастна в избора си. И затова нападаш всяка жена във форума, която има ''злощастието'' да иска да има нещо повече от живота си. Всяка такава я дефинираш като егоист. Пък ти си най-добрата майка и съпруга щото си жертвала себе си.

Странно как нямам проблем с хора и майки като Контесата, които също искат да си бъдат вкъщи при децата и се чувстват добре там, а само с нереализирани фанатици като теб?

# 3 010
  • София
Ако майка ми каже, че стоенето с мен е било за нея скука, ще се Обидя много. И изобщо, ако прочета всички неща за чувстване на пълноценност, които се изписаха тук.

Е, хубаво, поне сега ще има еталон на нещастност в мое лице!

# 3 011
Всеки има о оценава постиженията си. И кво?  Ти искаш ли да си на мястото на тази жена от примера, за да покажеш колко по-добре от нея би се справила? 
Ти май не си добре. искаше пример на жени справящи се , дадох ти.
Да видя някъде как бих се справила аз...Защото аз нито съм го казвала, нито съм го писала. Може и да се справя по-добре, а може и да не мога...но едно е сигурно, няма да ходя да хленча по форуми

# 3 012
Това, че работим, не озн. че не прекарваме времето си с децата си. Всичко описано от Barefoot Kontesa го правим и ние.

# 3 013
  • София
Много съм си добре, защото имамдостатъчно акъл, че да си трая, когато става въпрос за справяне и несправяне при тежки обстоятелства, защото не ми се иска да се налага да доказвам колко бих си съегнала гъза на мястото на онази жена с тока. А ти даваш пример за справяне на трети човек , а не със самата теб. Аз попитах колко от пишещите в темата са вдовици с болно дете, та да са сигурни какво и какда си съегнат.

# 3 014
  • София
Това, че работим, не озн. че не прекарваме времето си с децата си. Всичко описано от Barefoot Kontesa го правим и ние.

Никъде не съм коментирала това. Коментирах скуката и озброените майчини  неудовлетворености.

Общи условия

Активация на акаунт