Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 334
  • 598
  •   1
Отговори
# 240
Това обаче не ми пречи да се съмнявам, да търся, и да живея според :"Аз знам, че нищо не знам!"

Е, айде сега - това от един от потребителите с най-здраво отстоявани схващания за това кое какво е и как е.
Най-здраво отстояваните ми схващания са за неща, през които съм минала/преживяла по някакъв начин.Т.е., от опит.
За всичко останало действа принципа:"Аз знам, че нищо не знам!"    Simple Smile

По повод фармацията се сещам и за всички "витамини и хранителни долавки", с които ни заливат.
Факт е, че синтетичните витамини са почти неразпознаваеми от организма, следователно и почти никак, или нищожно усвоими.Но се рекламират едва ли не като панацея-Пийте витамини, за да сте здрави/бодри/работоспособни/слаби/енергични.....Факт е, че ще имаш много по-голяма полза, ако изядеш един портокал/ябълка/грозде/броколи/спанак/домат и т.н., вместо да се тъпчеш с химични субстанции.Но, и тук парите определят "правилата".Дали е вследствие на тайна конспирация или не, какво значение....    Laughing

# 241
Най-здраво отстояваните ми схващания са за неща, през които съм минала/преживяла по някакъв начин.Т.е., от опит.

То с всички ни е така, само дето някои успяват да запазят и идеята, че има вероятност техният откъслечен опит да не сочи направо към Истината. Simple Smile Или пък за шанса да не са разбрали точно видяното и т.н.

Иначе за неща като атмосферния състав на Венера е лесно да знаеш, че нищо не знаеш.  Peace

# 242

То с всички ни е така, само дето някои успяват да запазят и идеята, че има вероятност техният откъслечен опит да не сочи направо към Истината. Simple Smile
А коя е ЕДИННАТА Истина?    Laughing
И къде съм написала, че моята Истина трябва да е/да стане и твоя Истина?    Laughing

И за да не е спам, а в духа на темата, доколкото помня, никъде не написах, че невярващите са ограничени/тъпи/прости, защото не мислят като мен.    Simple Smile
Пиша аз в какво се съмнявам/вярвам/не вярвам.Всеки друг е в правото си да вярва или не, в каквото реши.

# 243

И къде съм написала, че моята Истина трябва да е/да стане и твоя Истина?    Laughing

Никъде - аз не съм казала такова нещо. Просто отбелязах, че предвид силата и твърдостта на убежденията ти, не ми изглеждаш търсеща и съмняваща се. Останалото, се страхувам, че си го поизмисли. Simple Smile

# 244

Никъде - аз не съм казала такова нещо.
Е, как да не си?
А това какво е?

То с всички ни е така, само дето някои успяват да запазят и идеята, че има вероятност техният откъслечен опит да не сочи направо към Истината.
Коя е тая всемирна Истина, която ти знаеш, но моят опит не ме води към нея?    Laughing

Моите убеждения, твърди или не, на база моя опит, ме водят към моята си Истина.Която изобщо не е задължително да стане и нечия друга Истина.Не знам защо си останала с такова впечатление.Това, че защитавам нещо, в което съм твърдо убедена, не означава автоматично "Мислете като мен, само аз съм права!"
И изобщо, защо едно категорично мнение, несъвпадащо с чуждото, автоматично се възприема като апел в стил:"Вие сте идиоти, щом не мислите като мен.Я веднага да си промените мнението!!!"?

# 245
И изобщо, защо едно категорично мнение, несъвпадащо с чуждото, автоматично се възприема като апел в стил:"Вие сте идиоти, щом не мислите като мен.Я веднага да си промените мнението!!!"?

Явно не се изразявам достатъчно ясно. Но със сигурност никъде не съм споменала нищо за идиоти. Нали?

Просто казвам, че не си търсеща и съмняваща се. Това би предполагало да подлагаш редовно на проверка схващанията си и те отвреме-навреме да не я издържат. Няма нищо общо с налагане над другите и т.н. Съжалявам, че го приемеш тъй драматично.

# 246

Явно не се изразявам достатъчно ясно. Но със сигурност никъде не съм споменала нищо за идиоти. Нали?

Просто казвам, че не си търсеща и съмняваща се. Това би предполагало да подлагаш редовно на проверка схващанията си и те отвреме-навреме да не я издържат.
А ти защо си тъй сигурна, че не го правя?
Нима четеш всичко написано от мен, нима ме познаваш в детайли, та си толкова убедена, че никога за нищо не съм променила мнението/възприятието/разбирането си?     Simple Smile
Случвало се е нечие мнение/мнения да ме накарат най-малкото да се замисля.Но трябва ли да бия тъпана във форума за това?
И не, не го приемам драматично.Но не мисля, че когато ми се отправят обвинения, трябва да замълча.Ама ако се налага ....    Laughing

# 247
Интересно е как Бог се определя само в рамките на религията.

В Световна Конспирация да кажем, че не вярвам. Вярвам само в неудържимото желание на няколко хиляди, притежаващи неудържимо влечение към власт и пари.

Вярвам също, че 9/11 е чисто американска работа.

# 248
И не, не го приемам драматично.Но не мисля, че когато ми се отправят обвинения, трябва да замълча.Ама ако се налага ....    Laughing

Къде видя обвинения? Всички епитети и удивителни си ги написа сама и нямаха нищо общо с моето твърдение.

И да, наблюденията ми са базирани само на прочетеното тук, не претендирам за изчерпателност, нито съм ужасно убедена. Ако знаех, че ще го уточняваме това още 10 поста с толкова емоции, можех да си го спестя, да кажем.

По повод "Ако няма никакъв такъв план, ние българите ли сме най-тъпата и глупава нация, че сами си копаем дупката, в която пропадаме вече толкова години?" - все някой трябва да е най-глупав, предполагам. Освен това, в глобален мащаб ние далеч не живеем зле. Със сигурност сме в първата третина по качество на живот. Или план няма, или планиращите не се справят твърде добре.

Да, вярвам, че сами си копаем дупката. Между България и страни като Чехия, Унгария или Хърватия си е имало разлика винаги - дори по време на соца. Пражка пролет и т.н. Друг е манталитетът им, предполагам, и затова не рият дъното и сега.

# 249
Чак в конспирация не вярвам. Обаче, вярвам, че парите и желанието за власт са основна движеща сила.

И аз вярвам, че сами си потъваме и без чужда помощ. Как беше приказката? Имаме нужда от умни хора с пари. Бедните са алчни, а тъпите правят поразии.

# 250
Провокирана от част от последните мнения, случайно някой да е мяркал статистики за количеството "обикновени" илачи, купувани ежегодно от едно средно статистическо семейство в Европа  и в частност у нас?
Имам предвид неща като аналгин, парацетамол, капки за нос, капки за очи, сироп за кашлица, синтетични витамини и минерали и пр....
Напълно съм съгласна с направения от Краси* разбор  Peace

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 17:33 от Мъни

# 251
  • Ямбол
И какво трябва да ни каже една такава статистика?

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 17:52 от Лилянa

# 252
Не знам, затова искам да видя резултатите.
Само подозирам...
Съвременната медицина е основана изключително на симптоматичното лечение, съответно стряскащо много заболявания хронифицират и ги приемаме за даденост.

# 253
Съвременната медицина е основана изключително на симптоматичното лечение...

За разлика от? Пускането на кръв как се класифицира в този аспект?

# 254
  • Ямбол
.... Пускането на кръв как се класифицира в този аспект?
Може би с молебени е по-ефикасно.

Общи условия

Активация на акаунт