ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 120
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Аз по подръжката...  Laughing
Вкарах идеите на Светлето.   bouquet
И според мен е идеално от следващата тема, когато вече ще са си баш ученици децата, да сме си просто - Първокласници - ... тема Simple Smile

Списък на книжките ще направя (трябва да изровя какво съм пускала) и ще го сложа тук, разбира се.  Simple Smile

# 46
  • Някъде в облаците
 newsm51Морена - благодаря за новата тема, тъкмо се чудех защо имам "само" 88 постинга от вчера  Joy

И, макар и със закъснение - типично в мой стил Blush: Честит рожден ден на прекрасна първокласничка Гушкан!  newsm53 newsm10 newsm51

Три пъти пиша в новата тема и три пъти - без да искам го губя.  Thinking Поне изчетох старото и новото. Сверявам си часовника - да не пропусна нещо.

Та - чета ви с удоволствие, и - отново се чудя защо и само аз ли се ..... мотая  Laughing Но - крайния резултат винаги е положителен.  Peace
Та - едва във вторник спретнах раницата. След като се възмутих от Херлиц, че не предлагат стоки, адекватно на търсенето и потреблението в България (избраната от Мира серия с кончето е изчерпана), прерових сайта на Габол и след половинчасово размишление се спрях на класиката - Самсонайт. Сет от шест части, за детенце, което от сутрин до вечер по програма ще е в училище/частна занималня/Британика/Дансе академи/плуване, напълно съм удовлетворена от покупката, зареждаме вечер раница и чантички и сме готови за утрешния ден. От раницата съм много доволна - две отделения, вътрешен органайзер, два външни прибиращи се джобове (водичка + чадър). На две места - място за програмата. Серията е с Рапунцел, но много изчистена и стилна. Мире е във възторг. Е не пропусна да каже - мамо, добре, че не я поръча за 16 септември  Laughing Laughing Laughing

За прическата - иска да е с пусната коса, в тези случаи предишния ден навиваме на влажна коса парцалки, спи така и на сутринта има разкошни къдрици. Слагаме диадема (от тънките, за да държи косата) и усмивка на лицето и всичко е наред.

За тоалета, както писах, избрахме от наличните. Сет, който купих миналата година от Париж с мисълта, че това е за първия учебен ден. Разбира се ми се посмяха и съпругът ми и Мира за "навременното" купуване на тоалет за първия учебен ден, но ето, че се случи, че Мира иска точно с него да е, а за една година два пъти го вадихме за поводи и все нещо ставаше - и не го облаче.

Ето го тоалета с обувките и с любима вече раница:

Blushне се научих как да намалявам снимките ето няколко линка с раничката:
http://denniss.snimka.bg/children/mirka.834419.34000229
http://denniss.snimka.bg/children/mirka.834419.34000222
http://denniss.snimka.bg/children/mirka.834419.34000232

Вече приготвих и прозрачното ни дъждобранче, ако вали.
Чета за гумички - отварям шкафа, виждам, че има и ....  PeaceЧета за престилка с мушама - нямам - тя ми остава и тетрадки, подвързии и етикети. В събота ще го набавя.  PeaceЗа гумичките - аз съм доволна от Фабер Кастел - триръбите моливи, които отгоре имат гумичка, тя се продава и отделно. Трета и четвърта група такива моливи и гуми купувах, детето е доволно. Триръби са и моливите в пълния несесер на Самсонайт от сета. Мира твърди, че са й много по-удобни от гладките.

Иначе - репетираме всеки ден в училището на двора вече, с уредбата, микрофона и сценария. Справя се детето, вълнува се, впечатлена е от какичките, учителките я прегръщат и .... всичко е наред.

Да идва вече понеделник, че да се насладим на малките ни пораснали първокласници   bouquet

# 47
Благодаря за новата тема, мамче на рожденичка прекрасна! Да е здрава и все така умна и нежна! Hug
Жасмин, успех в предстоящото изпитание! Да мине и замине със скоростта на светлината... Praynig
Ние най-после се добрахме до столицата и днес даже успяхме да купим някои нещица, макар да не знам точно какво е най-нужно за първите дни...Ясно е, че ще се докупува в последствие...На този етап сме доволни, че купихме и раница, която се хареса на младежа, но ще видим дали ще е подходяща...Ето я: http://i28.photobucket.com/albums/c246/irinama22/IMG_5866_zps905b7287.jpg Купихме днес и несесер, ето такъв, но в момчешки разцветки: http://www.hippoland.net/neseser-3-v-1-explore-girl
Иначе, облеклата и на двамата са почти финализирани, а мисля, че и моите одежди намислих. Нашият момък вчера се развълнува за първи път - явно вече картинката му се изяснява и неизбежността на промяната го завладява...Вчера се засуети за тоалета си, моливи, тетрадки...А, като казах моливи - вашите деца с моливи ли ще пишат първите месеци? Допускам сте го обсъждали вече, но последните две теми не смогвах да ви следя и се извинявам... Embarassed
Утре сме намислили да отидем до училището и да се запознаем с учителките на децата, че нали пропуснахме родителската, а с препредаване от свеки не ми е автентично...Разбрах само, че на баткото била строга... Thinking
И аз искрено се надявам и този път да не познаят с прогнозата, че ще е много кофти, ако вали...
Ние утре ще го водим за манту-то и ще видим дали ще му правят някакви други прегледи, но не ми се вярва.
_________
Темата, като заглавие си е супер и нямам против да се сменя само номерацията, а за полезни линкове засега не се сещам, но ако ми попадне нещо до уречения час, ще споделя...
Хайде, бъдете все така активни, интересни и полезни, за което ви благодаря сърдечно! Heart Eyes

# 48
  • София
  Inkа Изискването на учителката за физическото е две чисти бели блузки за двата часа по физическо. За долнището - анцунг, клин или др. нямат изисквания. И гуменки само за салона. Носят се в понеделник, прибират се в петък да се перат. Или на твоя въпрос за всеки час с нова блузка.

# 49
  • Sofia
Благодаря, момичета, за пожеланията към рожденничката!  Hug

А предложения за линкове давайте, ако не в тази редакция, за следващия път ще са.

Забравих да пиша за моя "тоалет" - силно казано такъв, не знам като какъв да го определя, абе нищо особенно. Важно е детето. Simple Smile  Но пък ако вали или е студено нямаме по официален тоалет. Ще си е ежедневен май.  Sad

# 50
  • В светлината на слънцето
Забравих да спомена - много съм доволна от гумичките на Милан. Между другото - някой беше написал, че е взел хлебна гума (забравих кой, извинявам се Embarassed). Стана ми любопитно - защо хлебна? Тя се използва предимно при рисуване с въглен, за графика, светлосенки... Малко е гадна, леко лепкава, защото се моделира с ръцете и е мека, като пластилините. Дори да е в училище с рисувателен профил, рано им е на децата да работят с такава гума, доста е специфична. Просто ми стана любопитно и се замислих защо. Thinking Хлебната е ето такава:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B … D1%83%D0%BC%D0%B0
А иначе търговците масово пишаш хлебна на де що гуми продават, но всъщност не са хлебни, а са си обикновени твърди. Но явно им звучи по-помпозно някак.

# 51
  • София
Морена, благодаря за новата тема. bouquet На мен ми харесва и заглавието, и оформлението.  Hug

Жасмин, всичко ще е наред! fingerscrossed

# 52
Аудиометрията не сме я правили в София , но в повечето болници трябва да я правят. Многоооого четох през годините за третата сливица и така и не се реших на операция. Пробвахме с хомеопатия , имаше подобрение . Надявам се да надрасне проблема , при повечето деца това се случва около 7-8-9-годишна възраст . Ако сливицата се свие, няма да го има този ефект на заглъхнали уши , но да видим. Дала съм си още малко срок, водя го периодично на прегледи и така.
Да питам , че ми е интересно, по колко време продължиха родителските срещи в училище?
В детската градина ни бяха доста стегнати ,  около 30 мин. Имам нещо на предвид, но не искам тук да уточнявам.

# 53
  • София
Нас вчера ни забави много учителят, който ще води занималнята, а през юни се забавихме много заради униформата и парите, които се събираха. И двете родителски срещи се проточиха около час и половина.

# 54
Аз много се надявам да не стигаме до операция. Лекувам с класическа хомеопатия (покрай детето се записах и да уча такава). Ходили сме при доста лекари в София. Най-често при Френгов я следя, но пък напоследък се замислям,че много говори, а ето нито аудиометрия, нито риноскопия Rolling Eyes

# 55
  • София
Да питам , че ми е интересно, по колко време продължиха родителските срещи в училище?
В детската градина ни бяха доста стегнати ,  около 30 мин. Имам нещо на предвид, но не искам тук да уточнявам.
2,30 часа - учителката по английски - макс 15 мин.., учителката, която ще води занималнята  - може би 30 минути...и други уточняващи неща от г-жата:)))останалото време,...Попълвахме и 3 вида декларации, та имаше и време за попълване...

# 56
Здравейте!
Така...  относно оформлението на темата да си кажете мнението.
Прекрасно!   bouquet
И аз да се отчета след РС.
Доволна съм от госпожата и от нейните идеи за учебния процес.
Нашата РС продължи близо час и половина - с попълването на декларациите, г-жата от занималнята и всичко останало.
Учебните часове започват в 8,00, а самото тържество ще е от 9,00.
Матей пожела да участва (рецитира) в тържеството и два дни подред го водя на репетиция сутрин. Следобедите пък, до към 19,30-20,00 часа, обикаляхме по магазини за обувки. И книжарниците посетихме, и Кауфланд и... вече си имаме всичко необходимо за първия учебен ден, както и за учебния процес. Само учебниците и помагалата като раздадат на 15-ти - ще отидем да им купим облекла. Утре ще наредим всичко купено в шкафа и ще подвържем и облечем тетрадките, ще заредим несесера, ще нагласим папките-джоб и ще изгладя униформата. Тази вечер ще му подкъся панталона (чаках до последно, че последните 2 месеца много се издължи).   newsm78 И май няма друго.  Rolling Eyes Не, че съм по-спокойна де. Имам чувството, че колкото повече неща свършвам, толкова повече се засилва притеснението ми да не съм забравила нещо. Направо  #Crazy

# 57
  • на път
Нашата РС продължи точно 60 минути с целия преподавателски състав ангажиран с децата ни плюс ръководството и логопедката.
След това обаче класната беше на разположение докато имахме въпроси. Разменихме и контакти с другите родители.

# 58
120 минути- тръгнах си от първите.

# 59
  • София
150 минути - можеше и повече да продължи.
Минаха - зам. директорката, г-жата по английски език, религия, лицата отговарящи за униформите.
Доста време отне прочитането на правилника на училището и коментарите по него. Трябваше да изберем и родителски актив.
От шест класа първокласници, ние си тръгнахме последни  ooooh!.
Както казах и преди, аз имах доста въпроси, които не успях да задам, но има време, не са толкова спешни. Мога й по мейла да си ги задам  Rolling Eyes.

Тоалет специален за деня нямам, ще се облека според времето.

Общи условия

Активация на акаунт