Сара, Ангад, Киншук и Парул в Цветовете на любовта и след това - Тема 1

• 116 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Ето една невероятна снимка на Сара и Ангад зад кадър от втората сватба на Садна и Алек. Това вече е нещо друго - стоят идеално един до друг. Толкова са готини и сладки - обожавам ги ...  smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

# 121
Ето една невероятна снимка на Сара и Ангад зад кадър от втората сватба на Садна и Алек. Това вече е нещо друго - стоят идеално един до друг. Толкова са готини и сладки - обожавам ги ...  smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

Наистина са идеална двойка! Нямам думи! Страхотни са! Hug Hug Hug
(Не мога да я възприема тая Пари до Ангад и това си е!)

# 122

Наистина са идеална двойка! Нямам думи! Страхотни са! Hug Hug Hug
(Не мога да я възприема тая Пари до Ангад и това си е!)

И аз съм така! С теб мислим еднакво. Ангад и Сара са си идеални ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 123
Като сме на вълна сватби - ето още невероятни снимки на Ангад и Сара зад кадър от първата сватба на Алек и Садна! Страхотни са ... smile3525 Two Hearts  love001 Two Hearts newsm76  Kissing Heart  Hands Clap

# 124
Ето и едни невероятни снимки на Сара, Ангад, Киншук и Парул зад кадър от сватбата на Ранвир и Рагини. Много са готини и сладки ... smile3525 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

# 125
Здравейте! Намерих още една прекрасна снимка на Сара и Ангад зад кадър от сватбата на Ранвир и Рагини - страхотни са ... smile3525 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts  Kissing Heart Heart Eyes

# 126
А, така! Днес сме явно на вълна сватби  Mr. Green

Между другото, искам да попитам Бандитка, ако ни чете - защо им ги слагат тия огромни обеци на булките на носовете като се женят? Съжалявам, но жената на Ангад прилича на крава, поведена на паша с тази обеца  newsm78 Гледам, че и Дивия има на едната снимка, а и в Цветовете и двете сестри ги бяха оборудвали така, като се женеха - каква е символиката?

Също така да продължа с разсъжденията за бижутата, очевидно там са много важни. Чувала съм, че обеците са ужасно тежки и деформират много ухото - вярно ли е това? Също така се присетих, че Малти размяташе разни бижута в началото на сериала - уж истински, пък уж копия - Там има ли магазини за имитационна бижутерия, както тук и ако да, личи ли много кога едно бижу е истинско и кога не - понеже на мен всички ми изглеждат мнооооого пищни. И искам да попитам за брачното колие (забравих как се нарича на хинди, пък и то май в различните райони има различни имена) - всички мъже ли дават такова и жените наистина ли си го носят постоянно? Гледах, че Васу май не носеше такова, докато Амбика, Кошалия, както и Садна и Рагини си ги носеха. И наистина последно - наистина ли си лягат с цялата аранжировка - гривни, обеци, сари и всичкото му. Щях да падна от смях в една серия, където Пракаш се буди посред нощ по пижама, а жена му цяла-целеничка си е легнала барабар със сари на главата  Laughing Както и Садна си  спеше на диванчето с всичките му бижута, грим, бинди и дрехите от през деня.

Съжалявам, че толкова разпитвам, сигурно и друг път си обяснявала, но аз съм пропуснала, а ми се струва, че там всяко нещо (в облеклото, в жестовете, в начина по който си говорят) има символика и ми е любопитно да разбера  bouquet

Да, Бандитка е обяснявала и в този форум и в другия, който пише за всички тези неща, но аз набързо ще ти нахвърля малко инфо. Wink

Нат /обецата на носа/ олицетворява девствеността на булката, за това тя трябва да я носи на сватбата си. Това е знак, че тя е чиста и неопетнена. Wink
Също така трябва да има бинди /червената точка между веждите, символ на третото око/, синдур /линия червена пудра на челото, там където започва и се раздела косата, символ на омъжените жени/, тика /висулка със синджир, която се поставя като продължение на синдура и символизира жената, която ще даде нов живот на рода/, хаара /огърлица, която ще привлече и запази любовта, ще донесе успех и ще пази от уроки - това важи за всичко бижута вкл. обеци, пръстени и т.н./, карн пхул /обеците, са символ на благополучието в семеството/, мехенди /рисунките с къна, в брака те показват силата на любовта, колкото по-тъмни толкова по-силна е любовта/, чури /тънки гривни, които са задължителен атрибут за омъжената жена, символизират обвързаност и вярност, носят се по 6, 8, 12 или 24 /четен брой/на всяка ръка, колкото повече толкова по-добре/, бааджубанд /гривна поставена на ръката над китката, символ на безупречна красота/, арси/пръстен който се слага на средния пръст на ръката с огледалце, където жената да се оглежда като се събуди, на другите пръсти  се слагат златни пръстени или  украшения, състоящи се от централен медалион, към който са закрепени 8 верижки - три от тях са закрепени на гривна, а пет към пръстена, който се слага на пръста/, камарбанд /колан, който придържа сарито, на него се окачват и ключовете, това е символ за предаване на властта от свекървата на снахата, новите й пълномощия и задължения/, паял /гривни за глезените, пак символ на обвързаност, по принцип със звънчета, по които да я открие съпруга й/, бичуа /пръстени за пръстите на краката, винаги трябва да са в комплект, ако се загуби единия е лошо предзнаменование/.

Освен тези аксесоари булката е накичена с още множество тежки бижута. В Индия бижутата и специално златните са символ на добро благосъстояние и успех, затова е въпрос на престиж и добра поличба булката да бъде накичена с всевъзможен набор от "тежки бижута" на сватбата си. Обеците им са толкова тежки, че се закрепват чрез специални шнурчета на ушите.

Мангал сутра /сватбено колие/ е направена от злато и украсена с черни и златни топчета и притежава красив дизайн. Тя се подарява на булката от нейния бъдещ съпруг на сватбената церемония и се носи от нея през целия й живот. Мангал сутра обозначава положението на жената като съпруга и свързаността й с нейния съпруг. Тя напомня за задълженията й към него, родителите й и боговете като се вярва, че предпазва от зло цялото семейство и помага на жената за съхранението на нейния дом. Вярва се, че всяко черно зрънце от нея има силата да предпазва семейството от зло и да съхранява живота на съпруга, ето защо скъсването или изгубването й се счита за изключително лоша поличба. Мангал сутра е израз на доверието, приятелството и любовта между двамата съпрузи. Огърлицата е символ на боговете Шива и Вишну. Поставянето й на врата на булката от нейния бъдещ съпруг на специалната церемония, която е част от сватбения ритуал показва приемането на съпругата от мъжа й, а поставянето на синдур на пътя на косата й, след подаряването на бижуто, символизира нейния статус на омъжена жена.

Да, индийките си лягат с все всичко. На сутринта обаче, тя трябва да стане първа да свали всичко, да се изкъпе и да си сложи нов тоалет и нов грим, което е ново начало за нея. Всичко негативно от предишния ден и нощта се оставят в миналото - вид пречистване. Това важи и за мъжете.

А относно истински и фалшиви бижута, разбира се, че и там има и от двете. Златните се отличават по печата на пробата, цената, а и по други фактори. Фалшивите, са с позлатено покритие и сравнително по-евтини, също като на нашия пазар е. Wink

# 127
Нат /обецата на носа/ олицетворява девствеността на булката, за това тя трябва да я носи на сватбата си. Това е знак, че тя е чиста и неопетнена. Wink
Също така трябва да има бинди /червената точка между веждите, символ на третото око/, синдур /линия червена пудра на челото, там където започва и се раздела косата, символ на омъжените жени/, тика /висулка със синджир, която се поставя като продължение на синдура и символизира жената, която ще даде нов живот на рода/, хаара /огърлица, която ще привлече и запази любовта, ще донесе успех и ще пази от уроки - това важи за всичко бижута вкл. обеци, пръстени и т.н./, карн пхул /обеците, са символ на благополучието в семеството/, мехенди /рисунките с къна, в брака те показват силата на любовта, колкото по-тъмни толкова по-силна е любовта/, чури /тънки гривни, които са задължителен атрибут за омъжената жена, символизират обвързаност и вярност, носят се по 6, 8, 12 или 24 /четен брой/на всяка ръка, колкото повече толкова по-добре/, бааджубанд /гривна поставена на ръката над китката, символ на безупречна красота/, арси/пръстен който се слага на средния пръст на ръката с огледалце, където жената да се оглежда като се събуди, на другите пръсти  се слагат златни пръстени или  украшения, състоящи се от централен медалион, към който са закрепени 8 верижки - три от тях са закрепени на гривна, а пет към пръстена, който се слага на пръста/, камарбанд /колан, който придържа сарито, на него се окачват и ключовете, това е символ за предаване на властта от свекървата на снахата, новите й пълномощия и задължения/, паял /гривни за глезените, пак символ на обвързаност, по принцип със звънчета, по които да я открие съпруга й/, бичуа /пръстени за пръстите на краката, винаги трябва да са в комплект, ако се загуби единия е лошо предзнаменование/.

Освен тези аксесоари булката е накичена с още множество тежки бижута. В Индия бижутата и специално златните са символ на добро благосъстояние и успех, затова е въпрос на престиж и добра поличба булката да бъде накичена с всевъзможен набор от "тежки бижута" на сватбата си. Обеците им са толкова тежки, че се закрепват чрез специални шнурчета на ушите.

Мангал сутра /сватбено колие/ е направена от злато и украсена с черни и златни топчета и притежава красив дизайн. Тя се подарява на булката от нейния бъдещ съпруг на сватбената церемония и се носи от нея през целия й живот. Мангал сутра обозначава положението на жената като съпруга и свързаността й с нейния съпруг. Тя напомня за задълженията й към него, родителите й и боговете като се вярва, че предпазва от зло цялото семейство и помага на жената за съхранението на нейния дом. Вярва се, че всяко черно зрънце от нея има силата да предпазва семейството от зло и да съхранява живота на съпруга, ето защо скъсването или изгубването й се счита за изключително лоша поличба. Мангал сутра е израз на доверието, приятелството и любовта между двамата съпрузи. Огърлицата е символ на боговете Шива и Вишну. Поставянето й на врата на булката от нейния бъдещ съпруг на специалната церемония, която е част от сватбения ритуал показва приемането на съпругата от мъжа й, а поставянето на синдур на пътя на косата й, след подаряването на бижуто, символизира нейния статус на омъжена жена.

Да, индийките си лягат с все всичко. На сутринта обаче, тя трябва да стане първа да свали всичко, да се изкъпе и да си сложи нов тоалет и нов грим, което е ново начало за нея. Всичко негативно от предишния ден и нощта се оставят в миналото - вид пречистване. Това важи и за мъжете.

А относно истински и фалшиви бижута, разбира се, че и там има и от двете. Златните се отличават по печата на пробата, цената, а и по други фактори. Фалшивите, са с позлатено покритие и сравнително по-евтини, също като на нашия пазар е. Wink

Страхотна си! Много хубави и подробни обяснения - беше ми изключително интересно да ги прочета. Много ти благодаря ... smile3525 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart  Hands Clap

# 128
Ето 2 невероятни снимки на Киншук - явно са за някаква фото сесия! Много е готин и сладък - шапката му отива ... smile3525 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

# 129
Здравейте!
Някой може ли да каже по какъв повод е снимано това.

https://www.youtube.com/watch?v=yiLsf9Zo2-c&list=FLVDN37Umlclo7QDn2ewcvFQ

Сара е много сладка както винаги!

# 130
Здравейте!
Някой може ли да каже по какъв повод е снимано това.

https://www.youtube.com/watch?v=yiLsf9Zo2-c&list=FLVDN37Umlclo7QDn2ewcvFQ

Сара е много сладка както винаги!

До колкото знам тук Сара и Киншук позират като рекламни лица на някаква сватбена фото сесия, за която са били поканени! И двамата са страхотни - много са готини и сладки ...  newsm10 newsm76 Two Hearts    love001 Two Hearts

Благодаря ти за клипа!
Hug Hug Hug

# 131
kirionka, благодаря за изчерпателния отговор   bouquet

# 132
Здравейте отново! Аз пак да се намеся. Защо е толкова тихо в темата. Чакахме я с такова нетърпение, а сега много рядко влизаме в нея. Аз не съм от много активните, по простата причина, че не ми се отдава да откривам интересни материали, но все пак се опитвам да намирам нещичко, макар и с не много добро качество.
Благодарна съм на всички, които публикувате снимки, новини, клипове и материали за Сара, Ангад, Парул и Киншук, а също така и за живота и обичаите в Индия. Благодаря ви! newsm51 smile3525
Приемете като поздрав един танц на Парул и Киншук. (Аз го виждам за пръв път. Дано да ви хареса.)

https://www.youtube.com/watch?v=-jThT9t_r4Q

# 133
Здравейте отново! Аз пак да се намеся. Защо е толкова тихо в темата. Чакахме я с такова нетърпение, а сега много рядко влизаме в нея. Аз не съм от много активните, по простата причина, че не ми се отдава да откривам интересни материали, но все пак се опитвам да намирам нещичко, макар и с не много добро качество.
Благодарна съм на всички, които публикувате снимки, новини, клипове и материали за Сара, Ангад, Парул и Киншук, а също така и за живота и обичаите в Индия. Благодаря ви! newsm51 smile3525
Приемете като поздрав един танц на Парул и Киншук. (Аз го виждам за пръв път. Дано да ви хареса.)

https://www.youtube.com/watch?v=-jThT9t_r4Q

Уау, Киншук и Парул са толкова сладки! Уникални танци показват - много им се радвам. Явно тук са в някакво специално шоу. Жалко, че Сара и Ангад не са участвали. Киншук и Парул с тези червени дрехи, с танците, с всичко ми пълнят душата. Лично аз да пръв път виждам този клип. Благодаря ти от сърце за него ...  smile3525 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts

Съгласна съм с теб по отношение на темата! Всъщност аз влизам всеки ден и пускам по нещо, но понеже вероятно повечето от вас са заети тези дни - гледам да не прекалявам.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

След малко пак ще пусна нещичко ...
Hug

# 134
Ето една много сладка снимка на Киншук! Голям чаровник е ...  smile3525 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts  Kissing Heart Flushed

Общи условия

Активация на акаунт