НВ-ВМХ, част 84

• 47 800
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
hjkl, интересно ми е, след спиране на млечните, отчиташ ли някакви промени положителни?
Иначе по мои наблюдения, по-големите количества ядки и тахани е по-вероятно да стопират загубата на тегло, отколкото яйца и месо например. Но разбира се, ако ограничаваш и последните, то не остават много храни, с които да се заситиш.
Положителни промени има - затова и продължавам в този дух. Ако ги включа, започват отрицателните промени, които са достатъчно смущаващи, за да продължавам да се въздържам от млечни. Преди ядях много млечни - стига да не постех, ежедневнокисело мляко, обичах кашкавал или сирене разтопени в тиган, често пъти с яйца.
Яйца и месо ям без ограничения, но имам лимит. Ям ги в големи количества, повече от това няма накъде. А и може би просто не могат да ми заменят млечните. Факт е, че напоследък кантарът запълзя нагоре. Но имам доста стрес в момента, обърка ми се и сънят. Не знам дали за това може да е допринесло и махането на млечните храни. Все пак стресът ми в момента е голям.

# 121
Радост, сетих се още за екстракт от грейпфрут като цитросепт и тем подобните му, както и за клеева тинктура. Тях ги пием, ако сме настинали/болни.  Wink
Скрит текст:
Иначе коластрата е тази - http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Colostrum-500-mg-1 … ;sr=null&ic=1 . Пием по 2 капсули дневно, ако има болни наоколо или грип - тогава 2х2. Приятелката ми дава на децата по 1 капсула вечер зимата, защото ходят на градина и те почти не боледуват. Обаче и тази коластра съдържа лактоза и предполагам може да се разглежда като алерген. Не знам... Мисля си, че човек като е бренен не трябва да прекалява с добавките, но ти все пак работиш с много хора и всеки ден ще ти кихат вируси, което променя ситуацията. Ами пробвай, не ти пречи! Моята приятелка като бременее пие витамин ц, цинк, бета-каротин, вит. Е, фолиева и селен. Учителка е и не е боледувала. Специално я попитах!  Laughing Но с хомеопатията и аз мисля, че трябва да си по-внимателна. А какво пиеш по принцип, ако не е тайна?

# 122
Вивче, гледаш ме, не гледаш  ме,  ама онези бАнбони свършиха !  Joy
Фет бърнарите не са за хора, като мен ,които пият доста кайве ! Бях си взела едно Липо 6 , тъкмо , като излезна и беше голям  бум около него, ама след 1 вата таблетка и бях до там. Така ми се разхлопа всичко, докато тичах на пътеката...и вече ме е страх да пия каквото и да е.
Аз като спрях млечните за 1 седмица, наскоро беше, и се чувствах добре, липсваха ми много , ама се напънах. Размърдах кантара малко и слезна надолу , и до сега съм си задържала малкото надолу.  Laughing То пък и за 1 седмица, не мога да сваля кой знае колко ,само защото съм махнала млечните. Пикла  има супер резултат, 15 дни станаха , акнето и се изчисти много , кожата и светна,  направо грее..ама аз никога не съм имала проблемна кожа, та не мога да кажа...а тя махна и много други неща , така,че не мога да кажа дали баш млекото и е проблема..
Всичко според мен е индивидуално и по метода проба-грешка + баланс. Но за да стане това , всеки трябва да си води една тетрадка и поне месец- два , да си записва кога и какво е ял, и  кое и как му се е отразило. Знам,че е много досадно, особенно след 3 тия ден, еле да го спазваш стриктно месец , два, но само това е варианта да разбереш  от какво качваш , от какво сваляш и с коя храна какви резултати имаш.  Ако за мен млечните са Ок, ето, че за дъщеря ми  май не са ..  За мен е важно какво хапвам на вечеря..а има хора, на които не им пука колко и в колко часа си вечерят... не им пречи.
Само да поясня,че аз спрях млечните, не защото ми пречеха с нещо, а защото никога не ги бях спирала и исках да видя дали със спирането им ще слезне кантара малко надолу. Сега пак си ги ям.. Sunglasses

# 123
  • Варна
Скрит текст:
Да, съвсем не съм на ясно с класическата хомеопатия за съжаление. Курсът, който съм завършила, макар и за лекари и специалисти, беше за хомеопатия на Боарон.  Confused Аз и заради това не смятам, че разбирам много-много по темата.
Иначе схемата е следната:
Silicea 15 -  5гр/ пн-сря-пет
Echinacea 5 - 5гр/ вт-чт
Dulcamara 9 - 10гр/съб
Oscillococcinum 1туба/нед

И цяла есен и зима ежедневно ядем смес от джинджифил-мед-лимон. Последните няколко години не сме боледували.

# 124
  • UK
hjkl Според мен недей да търсиш пак някакви чудодейни билки и добавки. Грийн е права, нищо че тонът й понякога изглежда доста остър. Според мен би трябвало да се ориенитираш към някакво движение (нарочно не казвам спорт) Не говорим за някакви чудеса от храброст, но 5 клякания и 10 напада + 2-3 лицеви опори на никого не са навредили. Знам, че ходиш пеша, но пробвай по някое силово упражнение вкъщи, без тежести, тежестта на тялото е достатъчна в началото. Определено ще раздвижиш метаболизма  Hug
 Момичета, цикълът ми от 2 мес стана 27 дни, а беше 26 от миналата пролет. Предполагам, че е защото застудя и есента дойде. Вие забелязали ли сте нещо подобно? Аз не мога да сравнявам с минали години, зашото започнах режима края на миналия февруари.
Вив кремчето стана умопомрачително. И е само протеин  Laughing

# 125
Съсипала си си вече метаболизмът от разнообразни диети и прехвърчане от един вид хранене към друг тип хранене и сега искаш да го съсипеш с медикаменти ... нормално е, че се изкушаваш да ядеш плодове /може и друго да е/: това е начелен ефект на йо-йо-то, последица от третирането на организма. Прочети как действат хормоните и че всичко може да се завърне рано или късно, ако не успокоиш хормоналните си дисбаланси в резултат на смяната на режимите и ограниченията. Бъди умерена, търпелива и постоянна в това, което правиш за тялото си и то ще ти се отблагодари ама не на секундата, когато ти се иска, а след като се е успокоило достатъчно, че няма да го тормозиш повече.

Това мнооого ми хареса  Laughing,абсолютно вярно  Peace

# 126
hjkl Според мен недей да търсиш пак някакви чудодейни билки и добавки. Грийн е права, нищо че тонът й понякога изглежда доста остър. Според мен би трябвало да се ориенитираш към някакво движение (нарочно не казвам спорт) Не говорим за някакви чудеса от храброст, но 5 клякания и 10 напада + 2-3 лицеви опори на никого не са навредили. Знам, че ходиш пеша, но пробвай по някое силово упражнение вкъщи, без тежести, тежестта на тялото е достатъчна в началото. Определено ще раздвижиш метаболизма  Hug
Мерси за коментарите и идеите. Напоследък имам много стрес - не мога да заспя до късно, това ми обърка и храненето. Храня се в странни часове и безразборно. Това вероятно си оказва въздействие.
Иначе билките са най-обикновени (не чудодейни и са съвсем евтини). Тревистият бъз е може би най-полезната българска билка. В края на дългата ми отпуска отслабнах (август), а сега, общо-взето си наваксах отслабнатото, дано поне да е с повече мускул.
Мисля да спра каковите продукти и зеления чай, за да спя по-добре. Евентуално може да опитам да направя и малко количество упражнения.
Благодаря за оказаното внимание.

# 127
  • София
Камелот,
Скрит текст:
преди време писах, че майка ми е хоспитализирана с 99% запушена артерия. Вече е добре, но ѝ препоръчват курс лечение за намаляване на холестерола (статини предполагам). Би ли хвърлила едно око на изследванията ѝ моля, на мен не ми изглеждат чак толкова зле:

Общ холестерол  6.39
HDL         1.51
LDL         4.3
Триглицериди 1.27
Глюкоза     5.6

Много благодаря!

# 128
  • SA
Асос,
Скрит текст:
Радвам се, че майка ти е вече добре!
Изследванията й изобщо не са лоши.
Общият й холестерол, макар и над горна граница е хубав за жена на нейната вьзраст ( предполагам около 60 г.)
Изчислих основните сьотношения, които се посочват като критерии от кардиолозите като желателни. При майка ти и двете са в препорьчвани норми:
- HDL/общ холестерол - 0,23 ( 0,24 и по-високи стойности се смятат за добри)
- Tриглицериди/HDL - 2 ( 2 и по-ниски стойности са препорьчителни)

Сега, според нашите хора ( имам предвид авторите, участващи в книгите на Дж.Мур, а сьщо и д-р Синатра и т.н.) е добре триглицеридите да се поддьржат под 1, даже някои смятат, че идеални са около 0,8. Сьотношението триглицериди/ HDL сьщо смятат, че е добре да е около 1 и не по-високо.Та по тези критерии, при майка ти може да се поснижат триглицеридите, макар в момента да са в рамките на нормата. Но за това не са нужни статини, а поограничение вьв вьглехидрати, алкохол ( аз не зная как се храни в момента, ти май казваше, че предимно нисковьглехидратно).
Другото нещо са цигарите, спирането на които би било много важна стьпка в профилактично отношение срещу бьдещи инциденти. Пушенето уврежда ендотела на крьвоносните сьдове и това е нещо като тригер за по-нататьчно образуване на плака.
Като добавки след инфаркт може да са от полза- рибено масло, Л-карнитин, ниацин ( при високи триглицериди), магнезий.
За статините, ако реши да ги пие, добре е поне да не е много продьлжителен курса на лечение. И сьщо така е добре успоредно с тях да приема СоQ10.

# 129
  • София
Кам,
Скрит текст:
както вече писах тя не обича сладки неща, а преди повече от половин година спря и тестените, единственият ѝ проблем останаха цигарите, но, слава богу, и тях спря Simple Smile Ще ѝ поръчам рибено масло и витамин Д (не знам дали ще ѝ помогне, но поне няма да попречи) и директно и изпращам твоето съобщение, за да приеме насериозно препоръките ми.
Отново - хиляди благодарности  Heart Eyes

# 130
  • SA
Не знам дали сте разглеждали скоро сайта на Андеас Енфелт, но той от около седмица е вьв Виена на някаква медицинска конференция, посветена на диабета.
Обяснява, че на нея всички лекции били посветени на лекарства, молекули и статистика и абсолютно нищо не се споменавало за хранене и храни, които е добре да се избягват.
И един интересен експеримент, който провел сьс себе си. След обяда, който им предложили на конференцията, мерил с глюкомер крьвната си захар многократно в продьлжение на няколко часа. Ето какьв бил обядьт :
Скрит текст:

Само храни, водещи до диабетната епидемия.  hahaha
И ето какви резултати отчел след тази храна:
Скрит текст:

Макар самият той да е в добро здраве, без диабет и нарушена обмяна, между пьрвия и втория час след ядене, отчел стойности на кр. захар, които са присьщи за диабетици ( около 9 ммол/л).
В този дух на мисли, колко разпространено е схващането, че ако някой има инсулинова резистентност, то той може, даже е наложително да яде доста вьглехидрати, защото не е диабетик. Но след всяко такова похапване, пикчетата захар си нанасят вреди, макар и невидими за дьлго време.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 12:46 от kameloth

# 131
Гледам че във форума е популярно ново лекарство за отслабване - Либрамед. Това са микро-фибри, които образуват филм в червото, в резултат на което въглехидратите с усвояват бавно. Хора с проблеми с инсулина отслабват. Доста е скъпо, а си мисля, че може и да не е съвсем безопасно.

# 132
  • SA
hjkl, ами не е ли по-лесно вместо да пиеш хапчета за блокиране на абсорбцията на вьглехидрати в червата, просто да не ги ядеш тези вьглехидрати?
Но някой ако дьржи да яде захар толкова много, да си хапва, пьк и да плаща и за хапчета. То хората не са го измислили този Либрамед ей така, понеже са особено хуманни и го подаряват без пари.
Сьщата работа е и сьс средствата, които блокират мазнинната резорбция. Мисля, че Али е последния письк на модата. Да не говорим колко струва.  ooooh!
Но, трябва да се знае, че нарушението в абсорбцията на някое основно хранително вещество, води и до доста други чревни нарушения - в усвояването на различни вещества, а сьщо и нарушения в чревната флора. Всьщност това си е болестно сьстояние, което се нарича малабсорбционен синдром ( писала сьм и преди).

И специално за Шоки ,( дано се врьща по-скоро  Heart Eyes),  а и всички, които се интересуват от темата, качих още една книга на M. Holick- Vit.D, physiology, molecular biology and clinical applications ( мисля, че сьдьржа много повече информация от другата за функциите на вит.Д).
http://dox.bg/files/dw?a=e74cf9616b

# 133
А аз мога да кажа, че на Али му мина модата тук доста отдавна. Сега не знам кое е модерно, изобщо не ги следя. Али ми се струва, че е както предходното Ксеникал ли беше? - нещо такова. Аз не знам , как не разбраха хората, че е достаъчно само 4-5 дни най много без въглехидрати, или да са съвсем малко... и апетита ти за сладко направо изчезва....Мазничко,като добавиш и съвсем забравяш за лакомията си.. С тези пари от "вълшебни хапчета" можеш да си накупиш достаъчно качествена храна. Но ние хората сме такива , ако може  всичко да  стане от днес за утре и без усилия, екстра ! Признавам си, и аз искам утре да се събудя с фигурата, която е във фантазията ми, ама защо така не ми се получава последните 50 години, ходи,че разбери.... Joy
Вчера къде четох , не помня, някъде тук из форума беше.. за едно друго вълшебство ,казва се  :
 "Energy" на фирмата  NOW,  ходих да чета кой доволен и кой не... около 12-13$ е, само билки, витамини ... много хелти било, големи резултати давало. Четох, четох...ама като не обичам никакви добавки и  хапчета ...ако може някой друг да го пие, а аз да се вталявам... че и апетита намалявало .. newsm78  , защо така не им вярвам?

# 134
В БГ сега е модерно и голям бум има около зеленото кафе...

Общи условия

Активация на акаунт