НВ-ВМХ, част 84

• 47 804
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Ох...съжалявам, че трябва да разочаровам някой, ако си го е  ордирал.... Моята приятелка си го купи пролетта, дали не беше и предната пролет, не помня кога се появи... заедно с Малиновите кетони , даваха ги с отстъпка,ако купиш двете заедно... ами  нищо, ама нищщщщщоооо не помогнаха и  остатъка им го върна , и  си взе парите. Добре, че тук само малко да не ти харесва нещо и можеш да го върнеш. Този Др .Оз, умее да прави пари, това според мен му е най-голямото  му призвание. Рекламира какво ли не... Не искам да пиша за него изобщо. В Бг , другата ми приятелка си беше купила този боклук, и каза, че абсолютно и грам не е свалила.. а е около 94 кг, не е да няма от къде да маха. отчете си го като загуба на пари и толкова. Аз не знам , хората от самовнушение ли отслабват , или им плащат за да разказват какви чудеса правят измислените продукти? Като овце сме..много  жалко... Прочетем ,е някой написал,че е свалил 5 кила, и давай да ордираме, все от някъде ще свием бюджета !  ooooh!

# 136
Камче, много благодаря!  bouquet След малко ще я кача и в библиотеката ни. Аз се върнах вчера, днес малко по малко ще се организирам (добре, че е почивен ден). Много хубаво си прекарах в Мадрид. Simple Smile

# 137
  • SA
Пинки, точно Ксеникал беше предходното лекарство, блокиращо абсорбцията на мазнините. Между другото, лекарства от този тип, ако се пият по-продьлжително време, трябва да се приемат и добавки от мастно-разтворими витамини( А,Д,Е,К), защото се нарушава и тяхното усвояване.
Та в крайна сметка, вместо да си купиш хубава храна с тези пари, ти ги оставяш в аптеката.
Шоки, добре дошла!  Hug Хареса ли ти в Мадрид?

# 138
Тези лекарства от рода на Али и т.н. са бошлаф работа. Чувала съм, че от тях се получавало неконтролируемо разстройство, което не е оптимално за ежедневието... Rolling Eyes Няма смисъл да се дават пари за такива неща.

Ками, аз обожавам Испания, тя ми е една от големите любови (а испанският ми е съответно от любимите езици). В Мадрид, за мой срам, не бях стъпвала от 20 години, така че отдавна исках да отида и по този начин си сбъднах една мечта. Simple Smile Много видях, много преживях, наслушах се на испански... Абе, много съм доволна. Simple Smile

# 139
А говориш ли испански, Шоки?

# 140
  • SA
Шоки, страхотно! Ще чакаме снимки вьв фейсбук!  Simple Smile

# 141
Мер, поначало да, т.е. завършила съм испанската гимназия, но от години не се занимавам много активно с езика, така че в момента съм на ниво "разбирам почти всичко, но ми е трудно да говоря гладко". Embarassed

# 142
Ох, а малиновите кетони, за да се направи 1 доза трябвало да се преработят 90 кг. малини. Така че това, което се продава е синтетичен вариант, който не бил съвсем еднакъв като състав с естествените малинови кетони.
Има един български продукт, който действа на момичетата тук - Килолек - витамини, минерали, ензими и билки. Има, например хром, от Б витамините и не знам още какво. Като цяло, в момента тези продукти стават по-натурални, по-малко чудотворни, но все така са си скъпи.
Зеленото кафе едва ли е много различно от зеления чай като действие. Предполагам че възбужда с риск за изтощаване на надбъбречната жлеза. Има го насипно за 18 лв./кг. Ако някой реши да го пробва, това е най-добрият вариант.

# 143
Вчерашните отговори на читателски въпроси от блога на Марк Сисън (http://www.marksdailyapple.com/high-uric-acid-and-gout-from-vege … er/#axzz3E7NAXqef) са интересни - става въпрос за пикочната киселина/подаграта и също за прехода към НВ-ВМХ при хора с оперирана жлъчка. От частта за пикочната киселина ми направи впечатление тази публикация: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7424639 В проучването е доказано, че по-високият прием на протеин води до повишено изхвърляне на пикочна киселина и понижаване на нивото й в кръвта.

# 144
  • София
Излязоха ми резултатите за вит.Д, като гледам ми изглежда добре.
25-OH-Vitamine D     40.2  ng/ml      10-30 латентен дефицит; 30-50 оптимално ниво; >70 предозиране

# 145
  • SA
Ани, забравила сьм, ти пиеше ли вит.Д? Или само от сльнцето са тези нива?

# 146
  • София
Пиех от скоро, преди изследването 2 дни не бях пила. Иначе пиех по 5-6 капки Вигантол и то не редовно, просто не се сещам за него. Да ми се събират общо 10-15 дни макс, в които съм пила. Simple Smile

# 147
Ани, 40 нг/мл е точно на долната граница на оптималния диапазон - не е зле, но може и по-добре. Хубавото в случая е, че вероятно не си имала съществен дефицит преди това. Ето препоръчителните стойности: http://grassrootshealth.net/media/images/chart-serum-level-intak … charts-single.pdf За предозиране може да се говори над 100 нг/мл, а не над 70, както дава лабораторията.

# 148
  • SA
Да, не са лоши стойностите, но все пак трябва да се има предвид, че това е в края на лятото, когато уж се очаква нивата да са най-високи. Вероятно през зимата ще се понижат без добавка. Но все пак зависи и от доста други фактори.

# 149
О, да, през зимата ще трябва добавка. Wink

Общи условия

Активация на акаунт