НВ-ВМХ, част 84

• 47 783
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Доколкото знам, при тази терапия се набляга на предимно зеленчукови сокове и салати.

# 691
  • SA
Lili-Bella, аз не сьм запозната с подробности с този метод и не мога да го коментирам.
За сьжаление, досега не сьм виждала с очите си човек в терминален стадий на раково заболяване, който да е бил излекуван напьлно с каквито и да е алтернативни методи ( а и с традиционни). Не сьм срещала и хора, които да познават лично подобен случай.
Вярвам, че вида и качеството на храната, която приемаме, е от огромно значение за нормалното функциониране и вьзстановяване на организма от някои болести. Изключването на всякакьв вид храни, които са продукт на сьвременното индустриално производство  - брашна, захари, растително олио и т.н., както и химически добавки е важна крачка кьм подобряване на здравето.

# 692
От друга страна, има хора, които са се преборили с рака и с кетогенно хранене. Мисля, че при Герсон терапията в не става дума за ВВ хранене. Според мен всеки оганизъм е различен и е добре човек да се вслушва в своя, ако има рак. Ако имах рак, вероятно бих взела неща от Герсон терапията.
Има някои хранителни добавки, които се ползват с успех при ракови заболявания (разбира се, храненето е от основно значение). Напоследък описах някои от тях в темата за рака в подфорум Алтернативна медицина.
Ако имах рак бих пробвала чай есиак, витамин Б17, бета глюкан, ресвератрол, методът на д-р Будвиг и др.

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 14:41 от hjkl;

# 693
  • София
Моля за съдействие от ползващите протеин  като добавка  Praynig Гледам този - дали е добър (искам малка разфасовка умишлено)?
http://www.amazon.de/Scitec-Nutrition-prozent-Isolate-vanille/dp … ey+protein+isolat
Ако имате впечатления и предложения за някой друг хубав ще съм много благодарна (от Амазон ако може)   bouquet

Аз съм много доволна от този протеин (взимала съм червената версия, а днес получих синята, които не са изолат обаче). Това беше първият ми протеин и имах страхотни резултати от него.

# 694
От друга страна, има хора, които са се преборили с рака и с кетогенно хранене. Мисля, че при Герсон терапията в не става дума за ВВ хранене. Според мен всеки оганизъм е различен и е добре човек да се вслушва в своя, ако има рак. Ако имах рак, вероятно бих взела неща от Герсон терапията.
Има някои хранителни добавки, които се ползват с успех при ракови заболявания (разбира се, храненето е от основно значение). Напоследък описах някои от тях в темата за рака в подфорум Алтернативна медицина.
Ако имах рак бих пробвала чай есиак, витамин Б17, бета глюкан, ресвератрол, методът на д-р Будвиг и др.

Значи аз съм много чувствителна по темата с онкологичните заболявания, терминалните стадии и чудесата.
И да си призная бяс ме хваща като чета за такива програми, в които пиеш сокчета и бааааам, раковите клетки умират, разсейките изчезват и всичко това без странични терапии, само с хранене.
Съжалявам - като човек загубил двама близки заради рак, не мога да реагирам спокойно и откровено смятам, че подобни "терапии" и издавани книги по темата са само машина за пари от отчаяни хора

# 695
Благодаря ви за отговорите! Отдавна се интересувам от раковите заболявания, обичам да чета материали за това как с хранене и добавки може да отдалечиш появата на рак принципно. Баща ми е бил болен от лимфом на Ходжкин преди 38 години, лекували са го оперативно, с химио и лъче, слава Богу си е жив и здрав, дядо ми пък почина от рак на белите дробове при това никога не е пушил или пил алкохол. Случайно попаднах на терапията на Герсон и най-вече ме изумиха интервютата с преборили болестта, затова и реших да попитам за мнението ви. Иначе за мен няма по-добро за здравето от ВМ-НВХ. По този повод искам да използвам възможността да благодаря на всички, които пишат тук и постват научни доказателства за ползата от този вид хранене. Иначе на този етап аз за себе си взимам към 3 гр. на ден витамин С и Вигантол по 5-6 капки, тъй като съм много податлива на дихателни заболявания и изобщо слаба имунна система. Много се надявам да продължа с ВМ-НВХ и да се избавя от простудните заболявания, които не ме подминават всеки сезон. Другото, което ме измъчва е, че винаги когато започвам някакви домашни тренировки, задължително след 2-3 седмици се разболявам. 

# 696
  • SA
Лили, а тази терапия на Герсон не се ли предлага по-скоро за лечение на рак?
За профилактика, мисля че няколко неща са особено важни:
- хранене с естествена, пьлноценна храна и избягване на всякакви обработени, синтетични сьстваки.
- поддьржане на силна имунна система ( доказано е, че хората с имунни дефицити, по една или друга причина, боледуват многократно по-често от рак).
- поддьржане на нормален метаболизьм, и особено нормален инсулин и крьвна захар ( диабетиците сьщо страдат многократно повече от рак, особено при не добре контролирана болест).
ВМ-НВХ мисля, че отговаря на всички тези условия. Животинските продукти са тези, които са най-богати на необходимите за тялото градивни елементи.
Естествено, с това далеч не се изчерпват всички рискове от развитие на рак. Да не говорим, че и не всички фактори, които водят до развитието му, са все още известни, а и ракьт включва много различни видове, за които вероятно има различни причини.
Има и много фактори от вьншната среда, които сигурно имат значение. Ето, белодробния рак например наистина се среща най-често при пушачи, но и други вредни вещества вьв вдишвания вьздух могат да повишат риска от него. Трудно можем да се предпазим от различни радиации, замьрсявания и какво ли не.
Но все пак, по силите ни е да избираме как се храним, колко спим и как релаксираме след стресови ситуации. Стресьт сьщо отслабва имунната система.

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 19:13 от kameloth

# 697
  • София
Моля за съдействие от ползващите протеин  като добавка  Praynig Гледам този - дали е добър (искам малка разфасовка умишлено)?
http://www.amazon.de/Scitec-Nutrition-prozent-Isolate-vanille/dp … ey+protein+isolat
Ако имате впечатления и предложения за някой друг хубав ще съм много благодарна (от Амазон ако може)   bouquet

Аз съм много доволна от този протеин (взимала съм червената версия, а днес получих синята, които не са изолат обаче). Това беше първият ми протеин и имах страхотни резултати от него.
Благодаря за отзива   bouquet Аз се спрях на изолата, защото четох разни статии, че е по-добър уж  Peace Иначе има и син и червен.
Благодаря и на Радост за Синтракса  Peace Този с бисквитките не е кой-знае колко по-скъп, само не мога да преценя с какво е по-добър  Rolling Eyes

# 698
  • SA
По повод на суроватьчните протеини, наскоро бях попаднала на една статия за тях, която ми се видя доста информативна. Ето я, ако някой иска да прочете:
http://authoritynutrition.com/whey-protein-101/

# 699
Здравейте, момичета проучвам режима, имам за сваляне 5-6 кг. Миналата година преборих 11 кг с 90- дневната диета, тази година опитах пак, но се оказа, че на въглехидратни и плодови дни съм с големи плюсове, напарвих 40 дни и бях с 1.5 кг нагоре. От седмица карам на месо, салата и млечни и свалих 2 кг. Изчетох първа страница да видим дали съм разбрала- мога да ям всякакво месо, риба, млечни и животински мазнини, зеленчуци неутрални- зеле, моркови, зелена, краставици, домати, авокадо.
Плод може ли, ябълка или цитрус, ако да кога? Как би трябвало да изглежда едно примерно меню за деня? Картофи и ориз не може? А овесни ядки? Колко грама да са порциите, по колко хранения на ден?
Извинявам се за многото въпроси. Колко килограма се свалят за месеца средно? Благодаря!

# 700
Камче, благодаря за линка - и аз ползвам такъв  Peace

Жаки, та ти си перфектна, момиче, но все пак - добре дошла в темата ни  Heart Eyes
Да, можеш да ядеш всичко споменато от теб, но без картофи, ориз, брашно, захар или поне в доста ограничени количества.
Реално няма порции, всичко е доста индивидуално. Просто приемът на протеин и мазнини е доста засищащ и ако в началото човек хапва повече, постепенно се регулират нещата и едно хубаво хранене те държи сит за поне 4 часа.

# 701
Like _Smoke, благодаря за комплимента, скъпа Hug Започнах усилиени тренировки във фитнеса и ми се иска да изчистя мазнините. Ти какво хапваш, как изглежда едно твое дневно меню, че да се ориентирам? Смесвате ли белтъците- яйца с месо или яйца с мляко? За плодовете не разбрах, може ли и кога?

# 702
Like _Smoke, благодаря за комплимента, скъпа Hug Започнах усилиени тренировки във фитнеса и ми се иска да изчистя мазнините. Ти какво хапваш, как изглежда едно твое дневно меню, че да се ориентирам? Смесвате ли белтъците- яйца с месо или яйца с мляко? За плодовете не разбрах, може ли и кога?

Ще изчистиш, споко  Peace
Яйца с месо - да. Яйца с мляко - какво имаш предвид? Прясно не ям, но кисело да. Иначе яйца и извара - дааа.
Моето хранене е монотонно - закусвам яйца или кисело мляко с протеин. Обядвам месо със салата и вечерям подобно. Междинни закуски - сурови ядки, авокадо, маслини, кисело мляко.
Плодове - избирам кисели или горски, да не са много сладки.

Като тренираш е добре да имаш програма и можеш спокойно да се съветваш с инструктора  Peace
Преди тренировка е добре да е минало някакво време - час-два, преди нея. След това е хубаво пак нещо протеиново да хапнеш.

# 703
  • Варна

Благодаря за отзива   bouquet Аз се спрях на изолата, защото четох разни статии, че е по-добър уж  Peace Иначе има и син и червен.
Благодаря и на Радост за Синтракса  Peace Този с бисквитките не е кой-знае колко по-скъп, само не мога да преценя с какво е по-добър  Rolling Eyes
Вкуса, разтворимостта и качеството на суровините са по-доброто, в сравнение с другите протеини. И аз в момента имам от този с бисквитките и е страхотен. Има малко въглехидрати, но това е защото има натрошени бисквитки вътре.

# 704
Например яйца по панагюрски може ли? Кисело мляко, яйца и масло? Или броколи със сирена? Месо със сметана и топено сирене?
Аз се храня почти, като теб, но треньора ми настоява за три лъжици овесени ядки със яйцата за закуска, според режима не може, нали?
Мился да опитам, няма да правя кой знае какви промени, даже ще е по- добре, писна ми от пилешко без мазниза Sick

Общи условия

Активация на акаунт