НВ-ВМХ, част 84

• 47 792
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
RainDanceMaggie, аз направо препоръчвам таблетка витамн Ц (дори 100мг са достатъчни) плюс таблетка тардиферон. Пие се сутрин на гладно половин-един час преди ядене. Като на закуска не се пие кафе, черен чай и не се ядат млечни, защото пречат на усвояването. Ако човек не може без кафе сутрин или желязото му действа разхлабващо, тогава премества приема вечер преди лягане като тогава е важно да не е пил кола или червено вино поне 3-4 часа преди това, защото и те пречат на усвояването му. За съжаление желязото много бавно се натрупва в организма! При мен само тази схема проработи, беше ми изписана от хематолог след като много други лекари ме караха да пия какво ли не. Rolling Eyes Обаче ми изникват разни въпроси - като е с ниско желязо изследван ли е феритин, хемоглобин, пълна кръвна картина? Установена ли е причината за анемията, от къде "изтича" желязото? При желязо 4 какъв е тоя лекар, който да не проследи нещата, как така не е изписал желязо? Има ли други кръвни заболявания, примерно склонност към образуване на тромби? Абе сменето лекаря с две думи! 12 е долната граница на желязото, която трябва да има, нали така? А той има 4. newsm78 С храна няма да стане, просто 4 не е 10-11, за да кажеш дай да поям храни с желязо, че да стане 12! А и за мъж 12 не е достатъчно, при тях обикновенно желязото е по средата на референтните стойности. Peace

# 91
Jana Ina мислехме за допълнителни изследвания, но и аз не знам точно какви. Имат уговорка с лекаря месец след последното изследване да се изследва пак и да се предприемат евентуално мерки, това ще се случи след около 10-тина дни някъде. Урина не е изследвал. Проблема се появи преди около година и половина след като му правиха операция за премахване на жлъчката, беше се нормализирал, но както споменах преди това лятото премина на хранене основно на пилешко бяло месо и салата от домати и краставици и явно от там е недостига. Иначе в момента не се чувства зле (или поне не казва). В началото, когато се изследва беше непрекъснато изморен и изнервен.
За съвета ти не е проблем за следване, той не пие нито кафе, нито чай, нито алкохол или кола. Само, че закусва с кисело мляко и овесени ядки.
А това тардиферон какво представлява? Може ли да се пие без лекарско предписание?
Сега се чудя дали да не го накарам да пие сок от червено цвекло. Лятото редовно в салатата слагахме, но сега явно не му е сезон или и аз не знам, но стои едно сухо и не купувам. Яде го, харесва го на салата, но не знам дали ще успея да го накарам на сок. А то сигурно се пие по малко, нали?

# 92
Според мен отидете на консултация с хематолог. Първо трябва да направят допълнителни изследвания и след това да се проведе терапия! Peace Ако се окаже желязо-недоимъчна анемия, то съветът ми е правилен. Но има заболявания, при които желязото е противопоказно. За това най-добре хематолог да си каже мнението, а не лекар с друга специалност! Иначе тардоферонът е силно дозиран железен препарат, който се продава без рецепта и се понася сравнително добре. Но както казах - първо на хематолог. Няма смисъл да чакате месец. Wink

# 93
Да се появя и аз в новата темичка  Laughing.
С кетоза не мога да се похваля, но се надявам като избора на плодове намалее и това да се случи.
Благодарности за полезната информация, която споделяте!

# 94
Добър ден   bouquet

Jana Ina благодаря за съвета! Ще разуча къде в Бургас може да се посети такъв специалист и ще поговоря с половинката да видим какво ще каже Simple Smile

# 95
  • Варна
Докато сме на темата за желязото да ви споделя една добавка: билкова кръв (такова е търговското му наименование, може да прочетете за нея в Интернет). Основни съставки са червено цвекло, други червени плодове, зеленолистни като спснак и кафяви водорасли. Наистина е ефективен при желязодефицитни състояния. Аз още не съм започнала да го пия, защото кръвните ми изследвания са в норма (хемоглобин 122 - резултат от вчера).
Иначе това, което ми се иска да ви питам е дали взимате някакви имуностимулатори в това смутно време?  Whistling Сега почват грипове и настинки и моят лекар, който ми следи бременността ми изписа Биозин мама. Биозинът всъщност е лактоферин - протеин, изолиран от телешка кръв с високи имуностимулиращи свойства. Аз до сега не съм приемала подобни препарати и много се чудя дали да го започвам. Някой има ли опит с лактоферина? Четох, че той повишава абсорбцията на Б12 и на желязо.
И да не забравя да поздравя Кам за статията за Б12- изключително ценно четиво! Защо учебниците в МУ не са написани по този начин - колко повече щяхме да знаем и разсъждаваме, а не чак след години да почваме да навързваме нещата малко по малко.

# 96
  • София
Аз съм изпуснала статията, предполагам е в блога ти Кам.
Моля те, пусни един линк тук  Praynig

Никитали, и аз също съм в плена на гроздето и последните дини  Laughing
А грозде никога не съм обичала  Rolling Eyes Тази година го обожавам просто ...

# 97
Привет на всички! надявам се да сте добре, да сте прекарали хубаво лято въпреки времето Wink
Да дам отчет - задържах килограмите и се чувствам отлично! закусвам със заквасена сметана - на мен лично ми се отразява супер! ям месо, зеленчуци, плодове и драстично съм ограничила въглехидратите - понякога на гости или в ресторант си позволявам десерт.

УСпех на всички!
Ламята

# 98
  • SA
Вив, да, в блога:
http://paskaleva6.blogspot.com/
Радостче, благодаря! Радвам се, че ти е допаднала информацията.

# 99
  • UK
Кам много ми беше интересно и на мен, благодаря  Hug
 При мен откроването на топлата вода продължава  Crazy Имам предвид протеините на прах  Mr. Green Бях си купила първият от магазина, че не ми се чакаше за доставка и днес ми пристигна този, който Вив препоръча, в червения буркан. С вкус на шоколадпви бисквити и сметана  Мила ми Вив, душо златана, да си ми жива и здрава  Mr. Green То това не е протеин, то направо оргазъм в чаша  Joy
 Иначе реших да тичам днес 16.5км и последния го извървях, защото ми стана лошо. Не бях яла от вчера на обяд и сутринта само малко пъпеш прилапах, изобщо глупост отвсякъде  ooooh! Да ми е за урок.

# 100
  • София
Леле, мале, Свидничка, да знаех че имаш нужда от такава чаша - по-рано да бях ти го прибутала  Joy Ох, ама как ме разсмя  Joy
 Hug

Кам , благодаря ти за статията, запомних си я за когато имам повече време да я прочета  Hug

# 101
Кам много ми беше интересно и на мен, благодаря  Hug
 При мен откроването на топлата вода продължава  Crazy Имам предвид протеините на прах  Mr. Green Бях си купила първият от магазина, че не ми се чакаше за доставка и днес ми пристигна този, който Вив препоръча, в червения буркан. С вкус на шоколадпви бисквити и сметана 
Моля ви се момичета-споделете какъв е този оргазъм-протеин  Hug

# 102
Радост, билковата кръв също добре се усвоява, най-често я изписват на бременни. Обаче тя освен всичко, което си изброила, съдържа и желязо-2-глюконат, ако не се лъжа, което е добавено. А и с нея трябва да се внимава, ако има проблеми със захарта, защото съдържа доста фруктоза и чак накъртва на вкус.  Аз примерно не можах да я пия - хем сладка, та накъртва, хем после вкуса на желязо с часове. Peace Иначе ние зимно време пием вит. Д и коластра. Купувам я от ихерб, една от евтините е, но приятелка с деца я препоръча и действа безотказно. Тази сушена кръв, дето ще пиеш, не е ли опасна за бременни? newsm78

# 103
И аз да си кажа, че задържам килцата , а увеличих храната и въглените...но много внимавам, всеки ден се дебнем с кантара ...Изнендана съм, че след като бях намалила и изчистила много храненето, имаше вариант, щом кача въглените да  кача и на кантара някое кило, ама не съм... Това обаче не значи, че трябва да си правя експерименти, ами да се стягам пак.. кшо яла,яла.... а Пинкова е яла напоследък едни много "здравословни" топчета , бАнбони...които пикла прави, от сурови продукти:
овесени ядки, мед, чия семеца, лелено семе, фъстъчено  масло, и кокосови стърготини, органик, неподсладени, на едни глемички люспи са нарендени. Та така изредениете продукти се смесват, и се правят от тях топчета. Единият път вътре имаше и сушени плодчета: cranberry,червена боровинка.
Много вкусни стават, варианти много : и с какао, и със стафидки, не са много за диета...ама аз нали вече поотслабнах и бързам да  си " натопя пръстите в меда", дето казват старите хора... Joy 
Ей така си "изчиствам" храненето напоследък ! Да си кажа, че да не си помислите,че гладувам и съм се изоставила... hahaha

# 104
  • UK
No frame bitch ето това е протеинът http://www.scitecdirect.co.uk/proteins/100_whey_protein_pro.html … UhOGiZhoCJtzw_wcB
 Аз си поръчах chocolate cookies and cream. Другият месец ще си взема карамел, защото чист шоколад си имам още от този другия от магазина. Гледам да не ги пия всеки ден, защото све пак има бая химия вътре, обаче като заместител на сладки неща са направо супер.
 Вчера разбих сурови белтъци с малко мляко и този протеин и желирах сместа, като я разделих в малки купички. Днес ще пробвам едно такова кремче като се прибера от работа и ще докладвам резултата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт