НВ-ВМХ, част 84

• 47 780
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, иска ми се да включа плод към менюто си, но не мога да се ориентирам кое е подходящо. Моля, да ме насочите.

Всъщност искам да включа и малко ядки около 50 гр на ден.

Много се опасявам с ядките и плод да не объркам режима и да започна да качвам кг.

# 76
Ароматни, дребни и сезонни плодове хапвай. Ако не прекаляваш, няма да качиш килограми. Една малка ябълка или две-три сливи (например) спокойно можеш да си позволиш ако не целиш кетоза. С ядките е същото. 50 гр. на ден не са голяма драма. Избирай ги обаче хубави - лешник, бадем, орех и ги яж сурови. Фъстъци, леблебии и подобни нито са ядки, нито са полезни с нещо.

# 77
  • София
Свети, много ми е приятно да те видя  Hug Hug Hug
Да ти кажа, не знам какво още би могла да чистиш от себе си, но човек сам си знае по-добре. Ти си просто уникална  Heart Eyes Виж, да се храниш така за здраве, в твоя случай, е нещо напълно оправдано  Hug

ПинкиJoy уникална жена си!   Hug Hug Hug Сладурка та дрънка!

Янче, Кам, изключително полезни бяхте с дискусията за Б12, никакви скрити тесктове  Naughty
Е, ако така ви е кеф - крийте ги, но ние ще си ги четем  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 78
Ками  Heart Eyes и аз мерси за B12 инфото, че от кога те тормозя по темата   bouquet  Значи при дефицит на В12 тук 5 дена всеки ден ми биха мускулно по 1000мкг, после 6 месеца по 1 месечно. Оня ден си правих кръвния профил за тази година. Още нямам резултати. Ще видим какво ще излезе, дано нямам поводи за притеснение, че съм много притеснена. Ще ви уведомя.

# 79
Ани Бани, същата-от темата с тренировките!  Mr. Green Чакам те там с отчет!
ВивHug . Да, най-важното е здравето и начина по-който се чувстваме, но пустите му плочки поне веднъж да ги видя как изглеждат. Mr. Green
Вики,дано резултатите бъдат перфектни и да забравиш за притесненията. Hug
Днес след тренировката забърках нов шейк. Вместо боровинки сложих неподсладени кокосови стърготини и 1 л неподсладено какао. Ако мазнините са ми малко( когато ги отчета) мога да добавя и кокосово масло.
И само да добавя, че преди едномесечния ми период с високи В нямах никакъв проблем с двете 00  Simple Smile    , а познайте какво стана за този месец. Сега ще видя след колко време на НВ-ВМХ ще си възстановя нормалния ритъм.
Лека вечер!

# 80
Привет от мен

Директно идвам с въпрос всъщност, да си дойдем на думата  Wink
Имам проблем с желязото (не е мой, на моя приятел е, но нали ги знаете мъжете  Sunglasses ) От около година насам е с ниско ниво на желязото и при последното посещение при лекаря не му предписа лекарства (което май е добре) а му каза да се храни с храни, богати на желязо. Проблемът е, че неговото ниво на желязо е 4 от 12 и не знам какви храни трябва да приема, че да стигне нормите. Вивиан спомена и за приема на витамин  Ц за желязото - хапва доста лимони, това достатъчно ли е? Въобще всякаква информация относно това ще ми бъде полезна - храни, добавки, всичко, за да е здрав човека. Благодаря за вниманието  Hug

# 81
Привет от мен

Директно идвам с въпрос всъщност, да си дойдем на думата  Wink
Имам проблем с желязото (не е мой, на моя приятел е, но нали ги знаете мъжете  Sunglasses ) От около година насам е с ниско ниво на желязото и при последното посещение при лекаря не му предписа лекарства (което май е добре) а му каза да се храни с храни, богати на желязо. Проблемът е, че неговото ниво на желязо е 4 от 12 и не знам какви храни трябва да приема, че да стигне нормите. Вивиан спомена и за приема на витамин  Ц за желязото - хапва доста лимони, това достатъчно ли е? Въобще всякаква информация относно това ще ми бъде полезна - храни, добавки, всичко, за да е здрав човека. Благодаря за вниманието  Hug

Витамин С е важен във връзка с усвояването на желязото, а не като източник:) Т.е. трябва да го приема заедно с храни с високо съдържание на желязо - дроб, червено месо, морски дарове, черен шоколад. Миналата година след около шестмесечен вегански период си докарах ужасни проблеми - желязото ми беше 4 при норма за жени 11, постоянна слабост, умора, замайване...ужасен период, не искам да се сещам.

# 82
Jаs  Hug
Той си го докара това точно от едно ограничение в храненето. И преди това имаше проблеми, но от няколко месеца беше само на пилешко бяло месо и салата и по едно време стана точно един вечно изморен, изнервен  Confused и тогава му беше време за рутинните изследвания, които си прави няколко пъти в годината заради операция и хоп - желязото много надолу.

Може ли да ми дадеш примери за храни с желязо, които да се приемат с витамин Ц? Освен лимони друго не се сещам за високо съдържание на витамин Ц, но пък той хапва често.

# 83
Здравейте, искам да ви попитам знаете ли линк с някой български НВД калкулатор? Тези, които имах не работят. Благодаря предварително (и ако го е писало някъде, а аз съм се заблеяла и не съм го видяла, извинете ме)  Hug

# 84
  • SA
Рейн, твоят познат е добре да наблегне на черен дроб, червено месо, яйца ( жьлтьк), морски дарове. Това са най-добрите източници на желязо в най-добре усвоима форма.
Добре е едновременно с това да приема и храни, богати на вит.Ц -  Jаs добре е обяснила защо е нужен. Например много вит.Ц има в чушките ( особено ако са сурови, или леко термично обработени), броколи, зеленолистни зеленчуци, домати, киви, грепфрут...Щом яде лимони, добра идея е да пие разреден лимонов сок с храната.
Щях да пиша, че сьщо така е добре да се тьрси причината за този недоимьк на желязо, но явно тя е свьрзана с недоимьчно хранене.

# 85
kameloth  Hug благодаря за вниманието и за отговорите, много полезни. Ще пиша пак като имам резултати от новите изследвания

# 86
  • София
А смятате ли, че желязо може да се вдигне само с хранене?
Аз мисля, че при такъв голям дефицит може би е нужно железна добавка (някои съдържат и вит С).
Както и допълнителен прием на вит. С  Embarassed
А пък вече като се нормализира нивото - да се поддържа от храната  Embarassed

# 87
Абе, чета в интернет мнения, че някои само с храна успяват да вдигнат хемоглобина, без никаква добавка. Една девойка споделя (говоря по спомен), че само с червено цвекло всекидневно е вдигнала хемоглобин от стойност около 110 на 130.
Колко е възможно - не знам.  Rolling Eyes

# 88
  • София
Абе, чета в интернет мнения, че някои само с храна успяват да вдигнат хемоглобина, без никаква добавка. Една девойка споделя (говоря по спомен), че само с червено цвекло всекидневно е вдигнала хемоглобин от стойност около 110 на 130.
Колко е възможно - не знам.  Rolling Eyes
Възможно е с червено цвекло  Peace Моя колежка с него се поддържаше по време на химиотерапия и малко след това  Peace Тя и какви ли не други добавки приема, но от цвеклото имаше голяма полза, но го пиеше ВСЕКИ ден.

# 89
  • SA
Абе и с храна може да се попьлнят нуждите от желязо, но просто по-бавно може да стане това.
Според мен ако човек е с анемия и не се чувства добре, то по-добре би било да пие известно време железен препарат за по-бьрз ефект.
Ако обаче има само дефицит, без особени клинични прояви, тогава може и само с храна да пробва.
Но, важно е, ако човек не е веган/вегетарианец и се окаже с железен дефицт, да направи усилие да установи какви са причините за него. Често пьти хронично кьрвене ( особено от храносмилателния тракт) може да е причина, сьщо вьзпалителни процеси в организма, а разбира се и причини от друго естество са вьзможни.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 16:07 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт