Според вас има ли разлика?

• 9 105
  • 74
  •   1
Отговори
# 45
На мен друго ми е правило впечатление. Най- евтините чужбински марки са по- качествени от най- скъпите и рекламирани тук. А уж пазаруваме от едни и същи вериги магазини.
Голямото прозрение ме осени след години купуване на скъп зелен чай. В един момент се сдобих с истински такъв и ми обясниха, че този, който напуска родната страна, за да бъде пакетиран от Липтън, примерно, е не второ, а шесто и седмо качество. Същото важи за много други продукти. Специално за козметика(но не само), забелязала съм, че последните години много марки започнаха да ни ги внасят от Унгария. И всичките са боклуци. Икеа също има двоен стандарт, но сега не ми се обяснява.
Относно парабените...За мен е просто рекламен трик. Има много други съединения, които звучат страшно, ако се разровиш. Под ръка ми е билков сапун за чувствителна кожа(съдържащ cl 77891) и бионякакъвси прах за пране(с метилизотиазолинон). Аз лично съм алергична към някоя съставка на повечето сапуни и кремове. Не знам коя е, но не са тези двете...Разбрах го, когато спрях да експериментирам със скъпа медицинска козметика. Извинявам се за офтопика, но може на някого да е полезно.

# 46
Вчера отворих шоколадово яйце, което е велико постижение на науката- не се топи на въздух, не се топи и в устата, все едно ядеш пластмаса. Яко блъскано с транс-мазнини. Не знам извън БГ дали са станали такива гумени.

# 47
Нещата, които мога да сменя с български марки, съм ги сменила - примерно прах за пране, паста за зъби,  сапуни, почистващи препарати, слънцезащитния крем е Бочко тази година, но кажете ми хубав крем за ръце или хубав шампоан. А за цветната козметика да не говорим. Пудра за лице например или спирала за мигли.
пп: Не знам за шоколадовите яйца, но миналата седмица купих два бели шоколада да правя глазура за торта. Не се стопиха, а станаха на бели парцалчета, плуващи в тъмно жълта мас, такова досега не бях виждала.

# 48
Вчера отворих шоколадово яйце, което е велико постижение на науката- не се топи на въздух, не се топи и в устата, все едно ядеш пластмаса. Яко блъскано с транс-мазнини. Не знам извън БГ дали са станали такива гумени.

Все още са си от хубав шоколад, дори докато стигна до касата, държейки го в ръката си, започва да се топи.

# 49
Не знам дали проследихте цялата история с Мустела, но в крайна сметка са отговорили на въпросите на Бояна и са си признали, че за нас се произвеждат с този състав и се продават на по-високи цени, но също така са обещали, че няма повече да произвеждат такива и да ги внасят у нас. Ако някой е купил крем Мустела това лято, би трябвало да може да провери на етикета дали има парабени или не, за да видим наистина ли спазват обещанието си. Отговорите на Мустела.
teddynm, ти писа, че купуваш Мустела, ще е интерсно да провериш етикета за парабени ако имаш у вас.

# 50
  • Анкх-Морпорк
Намирам разлика,да.
Най-неприятно ми стана,че адаптираното мляко на дъщеря ми Аптамил,в България мирише толкова силно и изкуствено на ванилия,все едно е кекс,а е доста по-скъпо и като цена.В УК е горе-долу £10,а тук е 31-32 лв.

Аптамил има няколко разновидности, това с ванилията се води за по-злояди бебета. Четох го, когато имах проблеми с храненето на сина ми. У нас - с Аптамил-а ситуацията е "от което внесат", защото всички педиатри изписват фризолак и Нан, а аптамил е и по-скъп и по-малко се купува.

Прахът за пране е съобразен и с твърдостта на водата, майсторът за пералнята каза, че за софийската вода си е ОК, но ако човек живее място с много твърда вода, има причина да купува прах от Гърция да кажем, защото ще изпира по-добре.

За някои продукти има разлика и в суровините, било заради разрешени съставки, било заради покупателната способност.

# 51
За козметика, перилни и почистващи препарати не виждам абсолютно никаква разлика. Едни и същи неща купувах и в България и тук, същите са си. Разлика има само в цените. Препаратите съм забелязала, че са по-евтини тук, докато козметиката и по-специално дрогерийната (Лореал, Гарние, Нивеа и подобни) тук често е два пъти по-скъпа. Колкото е цената в България в лева, тук е същата цифра, но в евро.
И в Лидл боклуците са си същите, само че по-скъпи.

# 52
Нямам преки наблюдения, само съм чувала нещата, които пишете тук, но от втори лекар получавам съвет да купувам от чужбина лекарства , които ги има и тук. Съвсем наскоро се потресох от изказване на педиатъра на детето, че било чудесно , дето не сме сложили тук МПР ваксината, понеже ще я сложим в чужбина, където отиваме, а те се произвеждали за конкретен регион. Възмутих се най-искрено.

# 53
  • София
Има  Peace
За прахове, омекотители, препарати- балкан разлика.
Да, забелязала съм го с пълна сила. Аз пера само с течен Ариел и е цяло щастие да нацеля свестен. Но и аз не гледам етикетите за съжаление. Предпоследният път като купих и беше толкова течен, като водица. Сега купих от Карфур и е гъст като консистенция.

# 54
  • HH
Аз имам наблюдения върху малко неща. Прахът за пране, който ползвам тук е в същата кутия, като този който ползвам в България, но има друг аромат. Следователно не кихам толкова много.  Embarassed Кремове на Нивеа купувам за леля ми, която твърди че кремът купен от Германия няма нищо общо с продавания в Б-я. За колата конкретно - никъде ни ми харесва. Иначе бирата Бекс примерно, която е произведена в Бремен, е гадна. Туборг също.

Имам наблюдения върху някои марки дрехи. Примерно на дрехите на Манго, които са с цена над 40 евро, им се лепи етикет с минимум 10 евро завишена цена. Вече не пазарувам от тях, политиката им ми се видя някак нечесна.
Скрит текст:
Яке с етикет 99 евро(като тези които лепят за намаления, само че с завишена цена) на етикетът отдолу пише 89 евро. Същото яке в официалната страница се продава на цена 239лв за клиенти, които го поръчват до Б-я. Та излезе, че братята испанци си купуват евтино дрехи на гърба на българите... нямам думи

# 55
  • Varna
Пресен пример със шампоан, купен от мъжО когато беше в командировка в Немско. Много щастлив, че намерил най сетне шампоан точно като за него. Свърши шампоанчето и купува от тука същата марка........Пълно разочарование,.....главата му се напълни с пърхут.
Опита не е само с немския шампоан, а и със шампоани и от по далечни страни. С тях няма проблем, дойде ли си тук и купим от тук, проблем отново ooooh!

Примери с прахове за пране мога да дам, ама ще стане дълго, момичетата по горе са писали достатъчно.

Искам хубава българска стока. С удоволствие ще купувам, както успявам да пазарувам вкусни градински български домати и криви но вкусни краставици. Искам и вкусни картофи отгледани в Родопите, но мога да си разреша да си ги купувам веднъж в годината когато ходя натам. Радвам се, че поне нацелих чудесно кисело мляко,  на което вкусът му е като на това от детството ми.

# 56
  • Стара Загора
Да, има разлика .Общо взето почети всичко тука е менте .

# 57
Нещата, които мога да сменя с български марки, съм ги сменила - примерно прах за пране, паста за зъби,  сапуни, почистващи препарати, слънцезащитния крем е Бочко тази година, но кажете ми хубав крем за ръце или хубав шампоан. А за цветната козметика да не говорим. Пудра за лице например или спирала за мигли.

Ето тази серия е на български производител за френския пазар. Тук се намира във фирмените магазини на Биофреш. http://www.valcena.com/
Ползвала съм ги, останах очарована от качеството на продуктите (ексфолиант и серум). Дори май съм писала в КМ. В последствие ги замених с марка, която ми е по-лесно да си набавям, където живея.
Бочко също ми е дългогодишен фаворит, не оставам без универсалния им крем.  Peace

# 58
За мен определено има разлика що се касае за перилни препарати и козметика. За мое огромно съжаление явно не им пука много и за бебешките стоки. Онзи ден се сдобих с гел за зъбки "Пансорал". Прочетох съставките и се оказа, че съдържа парабени. Разрових в нета и се оказа, че във Франция е станал скандал, заради тези парабени. В България намерих писано по темата само в този форум.  Rolling Eyes

# 59
За козметика, перилни и почистващи препарати не виждам абсолютно никаква разлика. Едни и същи неща купувах и в България и тук, същите са си. Разлика има само в цените. Препаратите съм забелязала, че са по-евтини тук, докато козметиката и по-специално дрогерийната (Лореал, Гарние, Нивеа и подобни) тук често е два пъти по-скъпа. Колкото е цената в България в лева, тук е същата цифра, но в евро.
И в Лидл боклуците са си същите, само че по-скъпи.

+1
И аз не намирам особена разлика.
И направо полудявам като някой ми поръча да му донеса 10 кг прах за пране от чужбината, щото нали  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт