БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Doli, аз съм слагала варени обелени кестени във фризер и бяха ок после. Но аз ги ползвам основно за готвене, само мъжът ми ги яде така само сварени.  Той каза, че стават за ядене  Laughing
yulmana, така се прецаках с една коприва, после беше отвратителна, та исках да видя някой дали е замразявал преди мен. Ама ще пробвам  Peace

# 691

yulmana, така се прецаках с една коприва, после беше отвратителна, та исках да видя някой дали е замразявал преди мен. Ама ще пробвам  Peace

tzvety26, всяка година замразяваме коприва, берем връхчета, после измиваме (това го прави ММ, защото на мен все ми жари копривата Laughing) и оставам да се подсуши, т.е. да се отцеди и да поизсъхне от водата. Слагам в пликчета и във фризера. Зимата си е като пресна.  Peace

# 692
 И аз съм замразявала коприва ,даже и бланширана и  си беше добре

# 693
Колко време варите кестените? И предварително ги срязвате нали?

Снощи пекох и опитах по едно време стори ми се че не са готови...малко след това извадих и бяха минали времето..т.е. бяха препечени(твърди)..Ще опитам и варени и май няма да се мъча повече Mr. Green макар че ги обичам.

# 694
Да се отчета Simple Smile - направих соления кекс, спазвайки рецептата на Aredhel. Невероятно, но се получи!!! По едно време го бях отписала, защото все си беше бял. Засилих малко фурната отгоре и се изпече. Голям кеф, благодаря!   bouquet

# 695
  • При елфите ...
Да се отчета Simple Smile - направих соления кекс, спазвайки рецептата на Aredhel. Невероятно, но се получи!!! По едно време го бях отписала, защото все си беше бял. Засилих малко фурната отгоре и се изпече. Голям кеф, благодаря!   bouquet
Радвам се, alys! Печенето на слаби градуси е малко по-дълго но си заслужава резултата!   bouquet

# 696
  • София
Лабрекс, благодаря. Аз бланширах, изчаках да изстине и сложих впликове във фризера. Като я извадих беше  Sick
Ама утре ще си прибера киселеца суров.
Yulmana,  Hug а колко време бланшираш? Аз топнах за около 30 сек. по спомен. Да не би от това да е  newsm78

# 697
Просто да си смени цвета и слагам щипка лимонтузу във водата. Може и лимонов сок.

# 698
  • Sofia
ще правя таратор,но нямам копър...може ли да сложа босилек?

# 699
ще правя таратор,но нямам копър...може ли да сложа босилек?

Doli, по-добре магданоз, ако имаш. Обичам босилек, но на таратор не бих сложила. Всъщност, въпрос на вкус е, пробвай с малко, ако ти допада...... Peace

# 700
  • Sofia
имам само босилек,ще сложа малко и ще докладвам Crazy

# 701
имам само босилек,ще сложа малко и ще докладвам Crazy

таратора е въпрос на вкус - някои казват, че без чесън не става, други - без магданоз, трети - без орехи .... Лично аз не мога да понасям орехи в него и задължително да е с лимонов сок. Ха сега де ?

# 702
МъжОТ иска пиле фрикасе, ама като едно време дет го ял в училище, ха сега де
от де да знам как са му го правили в училище  newsm78
правя му от време на време ама не съм улучвала някоя съставка ми вика  #Cussing out

# 703
Днес купих шпецле от Лидл, моля предложение как да го приготвя.
Моята идея е с готовите сосове - италиански ,Фахитас /как би му понесло и добавка червен боб с чили/ или пак някой от азиатските сосове.
Ще стане май много интернационално Grinning

# 704
  • София
Ето така го правя аз:
250 гр. шпецле (или друга паста)
200 мл течна сметана
200 гр кашкавал - настърган
200 гр. шунка - нарязана на ивички
4 кисели краставички - нарязани на ивички
1 глава лук - нарязан на ситно
2 моркова - настъргани
200 гр. гъби - нарязани на филийки
1 ч.л. риган
1 ч.л. чубрица
сол
черен пипер
Приготовление
Шпецлето се сварява в подсолена вода. Морковите и лукът се запържват. Прибавят се гъбите, шунката и киселите краставички. Пържи се още 10 мин. Овкусява се с подправките. Свареното шпецле се отцежда и се прехвърля в тавичка. Прибавят се задушените зеленчуци и се разбърква добре. Залива се със сметаната и се поръсва с кашкавала. Запича се за около 30 мин.

Но както и да го приготвиш - по любима рецепта за паста, няма да сбъркаш Peace

Общи условия

Активация на акаунт