БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 554
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
МъжОТ иска пиле фрикасе, ама като едно време дет го ял в училище, ха сега де
от де да знам как са му го правили в училище  newsm78
правя му от време на време ама не съм улучвала някоя съставка ми вика  #Cussing out

Виж поста с рецептата на TheNMaster, малко по-долу е написала, че става вкусна манджичка, като в детската градина.

# 706
  • Пловдив
ММ и той като каже...фрикасе,ама с вилица да го ядеш  Mr. Green  и аха...то пък стане по-рядко Whistling т.е. не ми е на мен от любимите манджи.

# 707
 Благодаря   bouquet Onna-bugeisha .
  Проблема е,че дъщеря ми реши да не яде месо от лятото ,синът ми пък яде ,но е злояд. Та май всеки да си гарнира с каквото реши.  
  Пакета е от полуготовото 500г ,тоест два буркана сос ли трябва да купя. Видях рецепта с кюфтенца. Може кюфтета готови да опека + сосове и кашкавал.
 /От както дъщеря ми реши да не яде месо се чудя какво да готвя/

# 708
Благодаря Лабрекс  Hug

# 709

И, като стана въпрос за фрикасето, да препоръчам рецептата на Жоро Бордовски с кисело мляко. Откакто правих пилешката му дроб сарма (преди 100 години Laughing, рецептичката за нея е над тази за фрикасето), го правя към кюфтета, картофи и към каквото се сетя, много е вкусничко. Heart Eyes Peace

# 710
Да попитам и да пиша в темата, че Лабрекс Heart Eyes Heart Eyes ще ме набие.......

Само да дам първо един положителен глас за фрикасето на Бордовски......

Но да питам.....

Правил ли е някой бисквитена торта(може и друга торта) в голямата тава от фурната?Тази, която е правоъгълна, леко дълбока. Колко парчета ориентировъчно излизат?

# 711
Зависи как ще ги нарежеш - на 7 или 8, значи 50 или 64 , а можеш и на по 6

# 712
  • Berlin
Как се съхранява ананас? И как да разбера дали не е зелен?

# 713
Пащърнака за кои ястия е подходящ?Досега не съм яла, купих и не знам какво да го правя Crazy.

# 714
  • София
Пащърнака за кои ястия е подходящ?Досега не съм яла, купих и не знам какво да го правя Crazy.

Слага се в супи, различни месни ястия и пюрета, като това:

Пюре от карфиол и пащърнак

# 715
  • Sofia
Как се съхранява ананас? И как да разбера дали не е зелен?
На хладно издържа около месец,а дали е узрял лесно може да разбереш като дръпнеш някое от горните листа,ако лесно се откъсват,значи е узрял...нарязан издържа 2-3 дни в хладилник

# 716
  • Berlin
Благодаря!

# 717
Моля за помощ - тръгнах да правя карамелен сос за един сладкиш, обаче нищо не стана, захарта не се стопи и остана на бучки и сега всичко вече е твърдо ... искам да повторя опита, обаче нямам повече сметана, с пр. мляко дали мога я да заменя .... въобще ако някой има изпробвана рецепта, ще съм много благодарна  Praynig

# 718
Моля за помощ - тръгнах да правя карамелен сос за един сладкиш, обаче нищо не стана, захарта не се стопи и остана на бучки и сега всичко вече е твърдо ... искам да повторя опита, обаче нямам повече сметана, с пр. мляко дали мога я да заменя .... въобще ако някой има изпробвана рецепта, ще съм много благодарна  Praynig

Мисля, че домашната сгущенка би могла да свърши работа. Ето карамеления вариант, като го махнеш по-навреме от огъня, ще е по-течна, ако пък превариш, не е беда - разреждаш с прясно мляко. И, като съм почнала, ето и шоколадовия вариант, най-най-най-любимият ми! Heart Eyes Laughing

# 719
  • София
 Може ли да ми помогнете с рецепта за содени хлебчета Снимката е от снимай ,покажиhttp://f-picture.net/lfp/s020.radikal.ru/i706/1410/93/59d081d5c5 … sp;    
Писах на потребителката ,но явно не е получила съобщението ми/

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 09:35 от мм

Общи условия

Активация на акаунт