Любители на Котки Тема 88

• 47 778
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Нещо не се справих с качването на снимки и ето линк.

Търси се лявата оранжева кифличка

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202815395093478.1073 … &l=ae58d6c783

# 226
  • София
Jupas, много съжалявам за едното коте! Sad. Всички домашни любимци трябва да се пазят като малки деца. Те са си и такива. Ето малко подсказка, ако не си се ориентирала още. Peace
Скрит текст:
1.Избираме си сайт за качване на снимки, примерно http://prikachi.com/.Качваме снимката, чрез бутона Browse и натискаме бутона КАЧИ.

2.Копираме линка от сектор "Адрес на изображението" (червената стрелка)

3. В темата тук, кликваме върху иконата за качване на снимки и между двете скоби пействаме линка от Прикачи.ком, който копирахме в точка 2:

4. Трябва да видим този резултат:

5. В завършен вид снимката излиза така:

Бу, ами притеснително е като котка излиза навън. Виж предишния пост. Peace

# 227
  • София
Нещо не се справих с качването на снимки и ето линк.

Пратих ти покана. Виж с горното дали ще се справиш.
А как се казват рунтавелките?
Ставаме вече 3 рижки, че повечето рижи са мъжки. Wink

# 228
  • Варна
Съвсем ви изтървах  ooooh!
Добре дошли на новите писанчета и поздрави на старите  Hug

Jerry F ,много съм доволна от ветеринарната храна за кастрирани мъжки на РК.Вече трети пакет яде Лъкито и има резултати.Не го ограничавам,купичката му винаги е пълна.С другата,която не е ветеринарна си поддържаше теглото и не отслабна нито грам  Peace
Пробвахме и тази за кожа и косми с биотин.Прави косъма супер лъскав,но и някак мазен.Като сплъстен беше и не му харесваше на вкус  Laughing

Какво ново при нас...Онзи ден в най-големия дъжд се събудих от страшно мяукане навън.Излизам на терасата разни хора спират оглеждат се от къде идва и отминават.Приятелят ми слезе и се върна с мокро,треперещо коте на около месец,момиченце.Айде на вет-обезпаразитихме го и го прибрахме.Толкова бълхи не бях виждала никога,изяли са го  Shocked
Сега ще търсим дом,не мога да я пусна на улицата.Толкова е мъничка и красива,но не можем да я задържим.Приятелят ми е категоричен-помагаме на всяко,което има нужда,но вкъщи само Лъкито и нито коте повече  Naughty
Тя много иска да се гушка в Лъкито.Само като го види започва да мърка.А той никак не е доволен,така иска да я изяде,но сърце не му дава  Laughing

# 229
  • До хладилника, който обичам
Разбира се. Опасности винаги има, и за животни, и за хора.
Затова за мен има повече смисъл да бъде направено по възможно най-безопасен начин, вместо да не се прави изобщо.
Където живеем сега, за повечето котки е нормално да излизат, а приютите дават котки в 98% от случаите само, ако ще има достъп навън.

# 230
 Липсващата Марги - в ляво, и мама Поли  дългокосместа, и  Софи

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 13:49 от jupas

# 231
Здравейте!
Преди пишех тук от време на време, когато съм имала нужда от информация и съвет. Благодаря за всички, които са се отзовали. Сега...

Имам молба -

налага ми се да дам за осиновяване моя мил черен котарак, който живя с нашето семейство 6 години. Апартаментски котарак, редовно обгрижван, без вътрешни ( нито пък външни) паразити, с хигиенни навици. Ходи на тоалетната чиния, но може и на пясък. Храни се с гранули, понякога пауч. Моля се да се намери състрадателна душа от София, която иска да направи добро на едно коте, заплашено да отиде на улицата, където определено не би оцеляло.
На външен вид е обикновен черен котарак, но вие знаете колко са ни мили тези душици на сърцето. Затова искам да го дам в сигурни ръце. Не ме бива много в качването на снимки. В профила във фейсбук ( Kremi Stoilova) ми има малък албум, който показва защо го взехме и как оцеля като малък. Някои показват нараняванията му, които бяха успешно излекувани, други са толкова щастливи моменти!

# 232
  • София
Разбира се. Опасности винаги има, и за животни, и за хора.
Затова за мен има повече смисъл да бъде направено по възможно най-безопасен начин, вместо да не се прави изобщо.
Където живеем сега, за повечето котки е нормално да излизат, а приютите дават котки в 98% от случаите само, ако ще има достъп навън.
Не знаех това за приютите.
Предвид, че повечето хора живеят в блокове, а и че котките след определена възраст сами не искат да излизат навън, не виждам как практически мога да карам котката да излиза от нас. Peace
За хората : ами нали сме "венеца" на природата. hahaha Очаква се да се опазим сами. Peace

Тузарка, на мен ми "се дава", че май ще имате още едно коте. Wink  Laughing

# 233

Това сив британец ли е? Страхотен е.  Hug

# 234
white flower, каква е причината, поради която търсите дом на котето?

# 235
  • До хладилника, който обичам
Не знаех това за приютите.
Предвид, че повечето хора живеят в блокове, а и че котките след определена възраст сами не искат да излизат навън, не виждам как практически мога да карам котката да излиза от нас. Peace
То е друго, да. Маша в апартамента също щеше да си стои вовеки, заради нея обезопасих терасата с мрежа и т.н., в блок е различно.
Сега е на пансион при майка ми извън града в къща с двор, скита по цял ден из дворовете и околните поля.
Сега сме на място с основно ниско строителство, блоковете са рядкост, повечето къщи имат мънички дворченца и през тях редовно бродят котки Crazy в нашия минават няколко редовно, но изобщо не ни доближават и бягат, като ни видят. През улиците рядко виждам животно да пресича, повечето явно обикалят дворовете между къщите. Понеже все пак улици има и минават коли, ми се щеше в книгата да намеря някакви практически съвети за плавно приучване на котето към излизане (и прибиране), като порасте достатъчно.

# 236
Имам нужда от помощ. Дара мисля, че е с глисти. Обезпаразитявана е вътрешно, какво да правя?

Спи при нас, да се притеснявам ли? Давайте съвети, изобщо не знам какво да правя.

# 237
  • София
Анч, иди в някоя вет. клиника, обясни за какво става дума, те ще ти дадат хапченце за обезпаразитяване. Моя голям кот не ги обича тия хапчета, ама с хитрини го караме да ги поглъща. После всичко е ок   bouquet

# 238
И тя не ги обича, но успявам да и набутам.
Май аз сама си я заразих. Дадох и преди седмица събрана трева от една градинка, дали не ги е лепнала оттам. Пфффф. Много ми е гадно и притеснено. За нас и за нея.

# 239
  • София
Имам нужда от помощ. Дара мисля, че е с глисти. Обезпаразитявана е вътрешно, какво да правя?

Спи при нас, да се притеснявам ли? Давайте съвети, изобщо не знам какво да правя.

Анч, от вет купувал Цистал-20 мг. Той стига за 4-5 кг коте. С вкус на черен дроб. Моята Маци много го обича и си хапва доволно от хапчето. Не вярвам на твоята да не е Ок. Счупвам хапчето на 2, слагам й го в устата, затварям челюстите и тя със сладост го преглъща. Даването на обезпаразитяващи таблетки е задължение на вет. Въпросът, че си правят оглушки е друг....
Има причина да се притесняваш за вас. Макар и вероятността да сте заразени в % да не е голяма. Безсмислено е да те пратщам да си правиш изследване, защото в момента в аптечната мрежа няма лекарства с/у глисти. Поне в София. Поемам ангажимент ако доставят да пиша в темата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт