Любители на Котки Тема 88

• 47 844
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Marzi Pan, честито!  Laughing Ще се научи. Пастетчетата му ги запази за времето когато стомахчето му е наред. Едва ли трайността им изтича тези дни.  Wink Но наистина такива храни могат да разхлабят.

Браво и на ДашаHug

Кашмир, аз пък бих ти казала - радвай се на коремчето на 13-годишната красавица, защото няма да го има още дълго време. Ако знаеш как ми се иска Мъро отново да е 6 кг!  Sad  Същото ще ти каже и Професорката за Сиско.  Sad Възрастни са вече и също като хората след една възраст започват да се "стопяват".  Sad Радвам се, че иначе е жизнен, има апетит, дори му се играе и тича в галоп, но е 4,600. А само преди година беше 5,600. Преди това 6 и малко над 6.

Хм, относно котките - пътешественици... Моята Мейзи, откакто съм в взела на 2-месечна възраст, е изминала разстоянието София - Пловдив над 20 пъти.... о, да, понякога не мяука през целия път. И всеки път повръща в колата точно 10 мин преди да пристигнем. Държа я в голяма транспортна чанта за животни, че обикновено пътувам сама и ме е страх да не стане някаква беля. Има си видимост навън, оглежда се, но просто си мяука... Тъй , че май не всички успяват да свикнат Sad

Това, че повръщат не означава, че се страхуват. Мъро също задължително повръща, и то обикновено на първия завой в Пловдив след като е минал цялата магистрала.  Laughing Мисля си, че отдавна е свикнал и не се страхува да пътува, но добре си спомням времето на дишането с отворена уста и изплезен език, както и жалното мяукане. Впрочем, това лято ни се развали климатика на колата и се наложи в едната посока да караме на отворени прозорци. Не знам дали заради голямата жега (беше над 30 градуса) или заради невъобразимия шум от прозорците, но си припомних добре тежкото дишане с изплезен език. На връщане повредата беше отстранена и през цялото пътуване беше спокоен. Е, повръщането не го броя.  Wink То си е в реда на нещата.  Laughing Ще се повторя, но знае и къде се повръща. Слиза на гумените стелки на пода, които постилам с брошури с леко гланцова хартия. Повръща там и отново се качва на седалката и си влиза сам в отворената котешка пътна чанта.  Laughing

Пожелавам на малчовците да си намерят добри стопани и уютни домове!  Hug

Hug за всички пухчовци и пухкавелки!  Hug

# 361
  • София
Ох,много сте писали,започнах да чета,но не съм ви прочела ooooh!
За храната и акитата исках да кажа,нашият котак яде Акана-Пасифика,ми миришат си му акитата Sick.По лошото е,че устата му мирише #Crazy,за това исках да попитам,мога ли да направя нещо по въпроса newsm78

# 362
При Мъртока изпражненията продължават да нямат никакъв мирис  Shocked
Яде РК гастро-интестинал смесен в съотношение /вече/ 1:3 с nutram sensitive skin cat

# 363
  • Be realistic - plan for a miracle.
За устата - винаги намирисват, все пак не си мият зъбите и остатъците от храна си се разлагат  Tired На Фрея й дезинфекцирахме дъха с един спрей за уста за котки/кучета, веднъж седмично и оправяше за 10-15 дни дъха й. Обаче напоследък не сме го правили, защото започна да се държи стресирано след пътешествието й до провинцията и едва преди няколко дни взе да се отпуска, та не ни се иска да я приклещваме и да я пръскаме, докато тя се съпротивлява...
Иначе има специални храни,които "изчеткват" плаката и зъбния камък, може да попиташ във ветеринарен магазин.

# 364
  • София
k@li, Sway, този проблем с мирис в устата го има котката на майка ми.
На моята до сега никога не е миришела устата. Rolling Eyes
Това, което аз си мисля, че може да идва от венците, доколкото при Кот можем да говорим за парадонтит.
Но и да говорим за това, едва ли може нещо да се направи. Все пак не е човек, да се изчисти зъбната плака, да пие антибиотици, да се правят зъби и т.н.
Другият, по-сериозен проблем може да е стомаха. За съжаление там се иска ехограф и най-вече ехографист, който да знае какво гледа. От моя опит: поне в София това са много малко хора. Свързано е с извеждане на Кот, стресиране, а и не малко пари.
Естествено, може да се пусне и микробиологично изследване, ама кой ще го прави, как, вече е под голям въпрос.
Опитайте с трева. Майка ми като й дава всеки ден, мириса се оправя.

# 365
  • София
Незнам дали е възможно да има проблеми със зъбите,та той е на 5месеца Rolling Eyes.Посадих му трева,чакам я да израстне Peace
Между другото и храната му мирише ужасно Sick Sick

# 366
  • Варна
Ох,много сте писали,започнах да чета,но не съм ви прочела ooooh!
За храната и акитата исках да кажа,нашият котак яде Акана-Пасифика,ми миришат си му акитата Sick.По лошото е,че устата му мирише #Crazy,за това исках да попитам,мога ли да направя нещо по въпроса newsm78
Възрастен ли е котарака?Може да има проблем със зъбите или венците.На моите котки на около 19г. започнаха да им миришат устите.Оказа се проблем с венците,после им опадаха зъбите от старост.Консултирай се с вет.да се реши проблема на време.На здрава котка не трябва да и мирише нито устата,нито козината,нито акитата.На Лъкито устата не мирише на нищо,акото също.Храни се само с гранули Роял Канин от бебе,веднага след адаптираното мляко.Гранулите почистват зъбите.Разглеждала съм му устата веднага след ядене няма никакви остатъци никъде.

# 367
  • София
addicted2U, от 2011 г Маци започна да прави аденокарциноми на млечните жлези. До сега има пет операции. Лошото е, че още до незаздравелия срез от последната операция направи друго новообразование, което и то трябва да се махне. През 40 дни слагам интерферон. Имаше и други изненади след операция. Веднъж направи излив и се наложи прием на кортикостероиди от които много напълня. Изследванията, на които съм я подлагала са безброй. Другото й име е : моето малко юначе.
Единственото добро в цялата история е, че НЯМА разсейки никъде-за сега. Така че, борбата продължава.

Цитат на: Тaня67 link=topic=799935.msg29185664#msg29185664 date=141271312

[b
Кашмир, [/b]аз пък бих ти казала - радвай се на коремчето на 13-годишната красавица, защото няма да го има още дълго време.

Тaня67, и моята е на 13+ години.
Ама ти много ни успокои. hahaha "няма да го има още дълго време". Знам, че няма да живее още 13+ г, ама ми се ще. Wink
Бездомният Кот идва ли още?

# 368
  • София
Незнам дали е възможно да има проблеми със зъбите,та той е на 5месеца Rolling Eyes.Посадих му трева,чакам я да израстне Peace

Каква е храната?

# 369
  • София
Майче, Таня искаше да каже, че коремът няма да го има още дълго време.  Hug

# 370
  • София
Майче, Таня искаше да каже, че коремът няма да го има още дълго време.  Hug
Ааа, не е сигурно. Wink Ако приетите калории надвишават изразходените се получава напълняване. hahaha
И моя любима фраза за тези, които не можели да отслабнат: "В Освиенциум дебели е нямало". Laughing
Моята все повече спи и по-малко играе. Sad Яде по-малко. Дали е от възрастта, не знам.
Вет казва, че яденето е признак на добро клинично здраве. Така че, и аз да потвърдя:радвай й се.!!! Hug

# 371
  • Варна
Майче,красавицата е млада още,ще се справи.Няма да има разсейки,всичко ще е наред.Хубаво е,че операции са били възможни да се махне каквото трябва.Моето Мишленце нямаше шанс.Беше на 18г.и нямаше да издържи операция.Беше на химиотерапия,почина на 19.Няма такъв ужас.Голямата пък беше на няколко години като ни казаха,че има рак и и остава малко.Направиха операция.Живя до 20г.Разбирам те напълно и ти желая от сърце още много,много години да е здрава и щастлива до теб  Hug

# 372
  • София

Каква е храната?
Акана Пасифика Sick

# 373
  • София
Майче,красавицата е млада още,ще се справи.Няма да има разсейки,всичко ще е наред.Хубаво е,че операции са били възможни да се махне каквото трябва.Моето Мишленце нямаше шанс.Беше на 18г.и нямаше да издържи операция.Беше на химиотерапия,почина на 19.Няма такъв ужас.Голямата пък беше на няколко години като ни казаха,че има рак и и остава малко.Направиха операция.Живя до 20г.Разбирам те напълно и ти желая от сърце още много,много години да е здрава и щастлива до теб  Hug

Много ти благодаря, мила!!! Heart Eyes И за миг не съм допуснала да ме обхване настроение от рода на "каквото ще да става". Освен всичко друго й давам и много любов и непрекъснато й повтарям, че няма да я пусна да си тръгне от мен. Явно почвам да откачам. Wink Laughing
Съжалявам за твоите пухчета. Много, много е тежко да живееш толкова години с животно и да го изгубиш! Cry

# 374
  • София
Скрит текст:

Каква е храната?
Акана Пасифика Sick

Като гледам състава е Ок.
Скрит текст:
Състав:
Обезкостена сьомга (естествен източник на EPA, DPH), сушена сьомга, сушена херинга, задушени картофи, грах, сушена бяла риба, сладки картофи, масло от сьомга (съдържа витамин E), сушена на слънце люцерна, обезкостена херинга, обезкостена писия, естествен аромат на риба,тиква, ряпа, домати, моркови, ябълки, органични водорасли, червени боровинки, сини боровинки, хвойна, касис, цикория, корен от женско биле, корен от ангелика, сминдух, невен, резене, мента, лайка, лавандула, лятна чубрица, розмарин, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium.
Добавки:
витамин A (15.000 IU/кг), витамин D3 (2.000 IU/кг), витамин E (400 IU/кг), витамин K2 (2 мг/кг), витамин C (85 мг/кг), витамин B1 [тиамин] (50 мг/кг), витамин B2 [рибофлавин] (50 мг/кг), витамин B3 [никотинова киселина] (250 мг/кг), витамин B5 [пантотенова киселина] (40 мг/кг), витамин B6 [пиродиксин] (26 мг/кг), витамин B12 (500 мкг/кг), холин (3.350 мг/кг), биотин (1 мг/кг), фолиева киселина (3 мг/кг).

Растителни добавки:
хвойна (400 мг/кг), корен от ангелика (400 мг/кг), корен от женско биле (400 мг/кг), корен от глухарче(350 мг/кг), мента(300 мг/кг), невен (350 мг/кг).

Калорийна стойност на кг:
3.750 kcal/кг, от тях 35% от протеини, 40% от мазнини, 25% от плодове и зеленчуци. Това е за кучета, но и за котки трябва да е Ок.
Единственото е, че на 5 м, е още много малко. Нека момичетата с малки пухчовци да кажат с какво ги хранят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт