ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 141 838
  • 912
  •   1
Отговори
# 120
И аз на опашката със супер кльощав младеж ,а  и много висок. Абсурд да му стане нещо готово. Обаче  винаги успяваме да си купи дънки  качествени за без пари ,защото размер 30/34 не се търси Grinning.
А те пак са му широки ,ама с колан някак си успява да ги задържи.

# 121
   Честит имен ден на Ивановци и Иванки!
    Бал 2016 ми е още в сферата на далееечното бъдеще!
   На 17 .01. с щеркинса се каним да ходим в ТУ на семинар за кандидатстване и следване  в Германия,доколкото разбрах от промотирането,за такива,които сами ще се опитват да стигнат до вуз-овете,не с посредници.Почвам за да събирам инфо по-сериозно,защото времето минава и 2016 наближава,а аз много мразя да съм неинформирана.
  Вчера върнали класното по БЕЛ-две точки я делят от 6цата,но тя и на това е доволна.Ей,много се дразня от тази апатичност,абе грам спортен хъс няма в моето дете и амбиция!

# 122
  • София
Марулета и аз обичам да съм информирана. WinkБи ли споделила подробности?Може и на ЛС.
Благодаря!

# 123
https://www.facebook.com/events/370797683082268/?ref_newsfeed_story_type=regular

Ще споделя тук,защото може и на друг да му е интересно и полезно.за събитието научих от ФБ,от една група за кандидатстване в Германия и Австрия.Ще се пробвам после да сложа линк.:Много се надявам да мога да чуя това,което ме вълнува.

На 24.01.ще има Изложение образование в чужбина,организирано от   агенция Дарби.И за там направихме регистрация за участие,но най-вероятно ще го пропуснем.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 09:48 от марулета

# 124
  • Варна
В гимназията на дъщеря ми има традиция бивши ученици, учещи в Германия, да идват в часовете и да споделят впечатления от първа ръка. Вчера един такъв немски студент в един от най-елитните университети в Германия им е казал "Не се подценявайте, целете се в най-доброто". Много мотивиращо им е подействал.
Освен това е споделил, че проблеми с езика е нямал, което говори за добро ниво на обучението.

# 125
  • дълбоката провинция
от тук насетне всякаква информация, свързана с кандидатстване, е важна за всички присъстващи в темата, така че никакви лични

# 126
  • София
Моята немскоговоряща дъщеря заминава другия четвъртък за Берлин, за 4 дни. Нейната братовчедка е първа година студентка, в ТУ, Берлин. Много се вълнува, защото ще лети сама, заедно с едно приятелче на племенницата ми, което не знае НЕ. Решила е, да се справи на летището:) Малко се притеснявам, но реших да я пусна. Ще спят в хотел, защото квартирата на племенницата ми е малка и в момента прави резервация по интернет Simple Smile

# 127
  • София
Малко се притеснявам, но реших да я пусна.
Много добре си направила, сигурна съм, че и тя се вълнува и то много. А майките сме затова - да си се притесняваме. Нямай съмнения, че ще се справят без усложнения.

# 128
  • София
Моята щерка ходи в Германия миналото лято (след 8. клас), беше учила само една година немски. На връщане трябваше да лети сама от Дюселдорф за София със смяна на самолета във Виена. Притеснявах се дали ще се оправи и й се обадих да я проверя дали е намерила самолета. Каза "Да, всичко е ОК". Да, ама не... Crazy Отишла на "гейта", който пише в билета й, на таблото там също пишело "София", питала и някакъв човек от летището, той също казал, че там трябва да чака. Чакала, чакала, но не се събирали никакви хора и в един момент се усетила, че нещо не е наред. Били сменили "гейта" в последния момент, но нашата не се сетила като слязла от първия самолет да провери на таблото със самолетите във Виена, а направо си отишла, където пишело на билета. Когато стигнала на правилния изход, вече били затворили вратите и не пускали. Нашата вдигнала "луд скандал" на  на немско-английски и в крайна сметка я качили на самолета заедно със стюардесата. ooooh! Хем аз затова й се обадих, да я предупредя задължително да провери на таблото на място на кой изход е самолета, защото на мен ми се е случвало подобно нещо, ама тя като каза, че е всичко е ОК и разговорът ни приключи.  Confused
Скрит текст:
Сега, защо не са я повикали по уредбата, нали уж проверяват дали всички пътници са се качили и какъв е бил тоя льольо, който й казал на грешното място да чака, това са неща без коментар... Австрийска му работа... Mr. Green
Та притесненията ни не винаги са неоснователни, ама ако все ги къткаме под крилото на мама, няма как да полетят. Hug
 Ганис, стискам палци всичко да мине по вода. Peace

# 129
  Ганис,страхотна емоция й предстои на щерката!Чудесно!Относно притесненията,и на 60 г да станат,все ще ги мислим.
   Моята дъщеря ходи в Германия преди две години,след 9ти клас.Предпоследния ден й откраднаха документите в Ерфурт,барабар с парите,лична карта.Аз тук откачих,още повече,че толкова неадекватни отговори получавах от служителите в полицията...Детето се справи перфектно,направи си връзката с немският консул във Франкфурт,издадоха пасаван извън всички срокове и се прибра както беше планувано.
    Децата растат и трябва да ги пуснем да се оправят сами в живота/обаче,аз като типична майка-орлица,толкова се страхувам,че......но проблемът е в мен,не в децата ми/
    Приятно изкарване на твоята щерка в Берлин!

# 130
  • София
След 9-ти клас пуснах сина ми сам при леля му в Испания.

След 10-ти летя сам до уни в Калифорния с прекачване във Франкфурт.
Да чукна на дърво и двата пъти нямаше проблеми. Второто пътуване беше много дълго, никой не го чакаше, имаше още стотина километра, които измина с градски транспорт и такси и се настани сам ден преди пристигането на другите деца. Мисля, че претръпнах до живот  Embarassed.

# 131
Ехааа,Биб-биб,направо ти се възхищавам!Аз пред децата съм много смела и овърда,обаче отвътре направо се изяждам от тревоги.Щерката когато закъснява 10 минути вечер,такива апокалиптични картини рисува шантавият ми мозък,че.....

# 132
  • София
Марулета, и аз се притеснявах много, притеснявам се и сутрин дали ще стигне навреме, дали е научил, дали няма да направи някъде някаква глупост. От друга страна на неговата възраст аз и баща му сме били съответно студентка от провинцията в София и войник. Налагам си да пускам децата, но притесненията си ги имаме всички. Не трябва да обсебваме децата  Embarassed

# 133
  • с/у ОколоМръсТното
Ехааа,Биб-биб,направо ти се възхищавам!Аз пред децата съм много смела и овърда,обаче отвътре направо се изяждам от тревоги.Щерката когато закъснява 10 минути вечер,такива апокалиптични картини рисува шантавият ми мозък,че.....

аз съм същата, но браво на биб.биб. Не мога да съм толкоз смела  Blush

О, Ерфурт  Heart Eyes, о Берлин  Heart Eyes  колко хубаво е там.

Ами няма нищо сложно в малките номера. Аз исках да е родно производство и се доверих на Плевенско такова.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 16:55 от Шани

# 134
   Шани,много хубави твоите момчета!Баткото е абитуриент,така ли?Изглежда ми мъничък.
    Аз си налагам да пускам децата,против моята воля,не ги обсебвам.Аз от 7 клас живея и се справям сама,вярно,в БГ,но сама.И те ще се справят.
   Моята щерка каза,че ерфурт й е най-гадния град,в който е била,не й хареса.но предполагам,заради лошите спомени и неприятни емоции.Виж,Франкфурт бил друга работа.Аз не съм ходила в Германия,не мога
да кажа,но жадно поглъщам снимки и разказчета.

Общи условия

Активация на акаунт