В тази тема ми се иска да си спомним за нашия първи учебен ден- за емоциите, трепетите, може би мъничкото страх.
Все едно, че беше днес- беше слънчев 15-ти септември, аз бях много развълнувана и горда, че отивам на училище, че вече съм голяма. Бях облечена в красив костюм, шит по поръчка. Тенът ми тъмен от морето. Много от съучениците ми ги познавах от предучилищната.
Госпожата ни бе най- красивата и елегантна в цялото училище- висока. стройна, около 40-годишна, имаше/ а и все има/ нещо много аристократично в тази жена.
Насядахме по белите единични чинове. Появи се едно същество- момиченце, като кукла . с дълга руса къдрава коса и огромни зелени дяволити очи. Веднага ме попита дали искаме да бъдем приятелки. Аз бях много горда, че избра мен. И след толкова години все още се радвам, че сме близки. Със закъснение се появи и другата ми бъдеща приятелка /сега съм и кръстница не детето ѝ/. Беше много уплашена, с една огромна кордела на косата. Притеснено обясни, че е объркала вратата.

С нея бяхме еднакви като близначки. Даже,често ни питаха дали сме сестри.
Даже имах и изява в празничната програма - рецитирах стихче за първокласниците ("Да си първокласник - то не е шега...) и приех ключа на знанието. 
Мъчно ми е, че най-безгрижните години от живота ми преминаха. Но, същевременно с това, съм доволна и от постигнатото. Не съжалявам за нито един избор, който съм направила относно своето образование.
все си мислех, че помня, но се оказа, че помня това, което съм виждала на снимки...

Толкова хубаво ми стана, че я срещнах. И хем доста остаряла, хем си е същата.