Домакини 43/ есенна

• 47 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • при късмета
Аз питах за ботушите в Лидл, мерси Писе
Не е лошо и невролог и ортопед да те видят, може да се пооплитат някой работи заради другите ти проблеми.
Изчезвам навън аз, грее слънце и изпълзявам

# 211
Ма ко, зависи от района, братовчед ми ходи около близкия град, събрал е няколко чувала. До наше село обаче, още не са порасли. Сърнелите са ми най-любимите гъби, чакам ги с огромно нетърпение.

# 212
  • Germany
Писе, прекрасни са ти цветята! Аз съм намислила тази събота да ходим в един магазин за луковици и да си засадя пролетните цветя. Не, че има много място, но ще ги наместя Simple Smile
При нас 2 дни беше страхотен студ и аз снощи не издържах и пуснах парното. Днес обаче е по меко и слънце се показа.
Сутринта бях на пилатес. Хареса ми много, но ще видим дали ще мога да се движа утре Simple Smile Мисля и йога да си потърся, но повечето занимания са вечер, след 19,00, а аз тогава съм толкова уморена, че единственото, което искам е да си легна Simple Smile
Хубав ден на всички!  Hug

# 213
Здравейте и от мен!Върнах се от курса.Утре вече съм почивка.Реших да полежа и да си почина малко докато стане време да вземам детето.
После се мятам да чистя да готвя .След това ще четем и рисуваме домашно.
Мен ме е страх с такива горски гъби.Ям само купени,но обичам.

# 214
  • гр.Варна
Хайде привет и от мен.Чета ви два дена ,ама не мога да ви смогна.
Екскурзията мина превъзходно.Много съм впечатлена/ отново/ от Турция и това е.Седем дена минаха неусетно.
Истанбул е..............абе Истанбул си е Истанбул.
Не ми хареса Анкара само.Иначе малките градчета в които спирахме и се разхождахме направо ти спират дъха.Тишина,спокойствие,зеленина,а хората...............ех хората.Българите сме били гостоприемни.Да бе , да, ама колкото на баба ми хвърчилото. 
Влюбихме се в гр.Бурса.Щерката ми забрани след три години да я мъкна по български магазини за абитуриенската.Вика - в колата и в Бурса.Хем ще се разходим отново ,хем и рокля ще си харесам.Качеството няма нищо общо с това при нас.
Област Кападокия е вълшебно място.Нали ви споменах ,че щерката се занимава с конен спорт.Ееее умря от яд ,че нямаше време да поязди от конете им в Кападокия ама все пак не остана капо-яхна камила. Mr. GreenМного се смях. hahaha
Това е набързо ,че съм на работа ,а дребния звъни от къщи ,че имал нещо за домашно по география ама било сложно и ще ме чакал да се прибера.С две дучи почивката свърши и отново съм яхнала метлата. #2gunfire

# 215
Помните ли ме ?
Аз на моменти сама се питам коя бях  Tired

ма ко като си писала че щефа "мисли " за евентуалното местене и се сетих за притесненията му за екскурзия или лагер беше ?
Аз ботуши от Лидл си купих ама не знам кога ще ги сефтосам, една седмица мъжа ме кара на работа една с колежката пътувам и това вървене в калта съм го намалила до нула ама като завали сериозно ще открия сезона Simple Smile
Плами това е добре че ви е харесало Simple Smile
 Хортензия Мушкатова като прочетох какви количества гъби свят ми се зави.Аз отскоро хапвам и то много рядко култивирани печурки.
Moni  завид ,завид и аз исках да се запиша на народни танци ама заради работното време хич не се виждам да мога да подскачам.
pisenxeto красиви  цветя, продължавай да снимаш Simple Smile
Много се изморих тази седмица , ама си го очаквах 10 часов работен ден ми се връзва .
Моето малкото ще го  записвам на народни танци "Защото Даяна ще е на танци.  Joy Joy Joy То има и да се рита топка ,ама там само ме бутат и не искам ,искам на танци "Боже , боже първи трепети.С баткото такива все още не е имало, но малчо ... А тя девойката си я бива, ама семейството ... аз като една свекърва вече и наблюдения имам. Бащата за който ви споделих преди дни че не признава "глупостите "в детската градина и държи тон на учителките.
Тази вечер им сварих макарони , набързо хапнахме сега ви изчетох и ще минавам в банята и в леглото.Другата седмица ще съм си нормално на работа, през седмица ще ми е така напрегнато .
На всички неспоменати много прегръдки  Hug Hug Hug Hug Hug

# 216
Прочетох ви и аз. Плами, добре си дошла, радвам се, че сте изкарали добре. Писе, пролетните цветя сега ли се сеят, аз нищо не разбирам, ама твоите са красиви. И беж на ортопед или невролог - който и да избереш ще е полза, ако трябва ще те препрати при другия. Покрай проблемите на майка ми на какво ли не съм се нагледала, така че не отлагай. Мушкатова, вие цял консервен завод сте май, браво! Мони, не се отказвай от гимнастиките, Откакто съм в София занемарих йогата, не ми хареса занятието, а и вечер съм изморена, ама сега намерих друго място и смятам да пробвам там, само дето не ми е в квартала, като стане по-студено не знам как ще ходя. Калинка, какво стана с гостите? Поздрави на всички.

# 217
  • при късмета
Хортензия, и аз чакам някъде да се появи сърнела. И на мен ми е любима.
Мони, браво, хубаво е да си имаш някакво занимание. Как е малчо в градината?
Тити, нали съм казвала какво им е хубавото на гъбите. Не повтаря, може само веднъж да ти се случи  hahaha
Джейми, каква е тая работа дето не знаеш тази седмица колко часа си на работа? Много са 10 часа, като си с малки деца
Плами, добре завърнала се. Браво, че сте изкарали добре
Дами, сега се закопават луковици. Ако растението се хваща от семена, на пролет.  А тези, които се самонасяват от семена, вече са я свършили тази работа.
И аз чакам Калинка да разкаже как е напила мамите  hahaha Каза, че този път никакъв компромис няма да прави с нежните им, неиздържащи на алкохол душици  hahaha

# 218
  • София
Добър вечер, мили дами!  Hug
Прибрах се и аз преди два часа и съм уморена, на всичкото отгоре и телефона ми се развали  днес окончателно, та минах и си купих един проЗ и сега не мога да вдяна менюто и съм раздразнена.  Mr. Green Маам по клавишите и нищо не ми излиза, утре отивам и си купувам нов и още по-лесен, защото  техническите умения при мен липсват,  категорично.  Няма значение, но лошото е , че за момента може само да ме търсят, а аз указателя изобщо не мога да го изкарам, така и номерата които не помня не мога да извадя. ММ се опита да ми влее ум и разум, но нали се сещате какво се получи, нерви, вик, нетърпение и захвърляне със сила в ъгъла. Точка!!  Close
Мушкатова, ама какви са тези гъби бре жена, какво ще ги правите толкова много.??  Гъби набрани от гъбари не ям, само култивирани. След като една моя приятелка се отрови и успя да отрови много успешно и семейството си и едвам се оправиха, категорично забраних гъби набрани от гората. Лично мнение, нали.. Simple Smile
Плами, чудесно си прекарала! Дай малко снимки, молим.  Simple Smile Не съм ходила в Кападокия, но тази грешка ще я поправя някой ден.
........................
Екскурзията мина превъзходно....................
Иначе малките градчета в които спирахме и се разхождахме направо ти спират дъха.Тишина,спокойствие,зеленина,а хората...............ех хората.Българите сме били гостоприемни.Да бе , да, ама колкото на баба ми хвърчилото. 
.....................
Не, не сме гостоприемни, направо сме си гадове, да ти кажа.  Вярно е това, което си написала, но не си писала за кухнята и сладкишите... Grinning Давай в резюме да се оближем после..
Писе, те девойките са ти казали да отидеш на лекар, нека да те види, беж  веднага!! Калинка ти е дала своето компетентно мнение, слуша я!!  Цветята са ти прекрасни, това е гергина или  не??
Джейми, народните танци е прекрасен спорт. Аз така го приемам.  Simple Smile
Мони, и при нас вечер е много студено, така че всеки един момент ще пускам и аз духалка, айде да не е климатик все още, но духалката ще ми отвърне въздуха. През дена днес беше хубаво, слънчево и топличко, но вечер вече съм облечена в топъл халат.
Калинче, обеща тази вечер да черпиш с торта , а вече е 22 ч, къде е, а... newsm78
Днес се купих и две бутилки Марсала да си имам ако правя отново Тирамису, а и онзи италианец ще идва другата седмица и той ще ми донесе, така че юруш на Тирамисуто--.... Wink
Ста-ди, минавай на диета!! Черният ти дроб е стеатозен, т.е. омазнен и ако спазваш малко ограничения бързо ще влезеш в граници.  Hug Пази се!
Вале , ама каква лудница те е завъртяла...справяш се отлично, както винаги.  Hug
Готвих за вечеря..."Черен дроб по Венециански", дрън , дрън та пляс.  Shocked Аз такова не ям, но ММ е много доволен. Извадих рецептата от нета, спазих всички продукти и пропорции и взе че стана. На мен ми е гадно на вид, ...черно е. ....хъъъъъм.  Mr. Green  Ще ям диня и сирене.
Друго няма и отивам да метна един филм, Кремено, онзи дето не го харесваш, прекрасен е!!
Людачка, ще ти се обадя! Оздравей само.
Цун по муцун.

# 219
# 220
Здравейте  Grinning

Приготвих Добруджанки за закуска на децата, двете по-големи заминаха на училище с баща си, а ние с Кати слушаме музика.

Ма ко, да споделя опит за предучилищната в училище. Дъщеря ми на 6г. я записах с предучилищна в училище. Останах изключително доволна, но то много зависи и от педагога. Сега е втори клас. Първи клас го започна с добър старт и доста знания и й беше много лесно. Общо взето, повечето от родителите, чиито деца са били на градина, казват, че са се адаптирали към училищния ритъм доста трудно. Но то си е и до дете. Аз от своя страна съм доволна от избора си. Детето свикна с училище, научи се, че по време на час се седи мирно и тихо, научи се да подготвя уроците си и т.н. Сега малкият ходи на предучилищна в същото училище. С 5 годишните е. Взимам ги и двамата на обяд. Според няма да сгрешиш, ако го запишеш. Единственото затруднение, което виждам аз, е, че децата след месец вече ще са свикнали едни с други и да не вземат да го изолират в началото и това да му тежи.

Джейми, моето голямо момиче ходи на народни танци и съм много доволна. Миналата година беше на спортни и разликата е от земята до небето. Изразходват страшно много енергия, а редът и дисциплината са на много високо ниво.

Охх, на мен ми дойде една сила вчера... не е за разправяне. Овършах цялата къща. Мих огледала, подове, дръжки на врати, извадих всичко от шкафовете от кухнята, измих ги и ги преподредих. Едва се спрях накрая, за да изведа децата навън  Laughing

Отивам да поработя и после пак ще намина  Simple Smile

# 221
Добро утро!!!
Лус благодаря за кафенцето  Heart Eyes
Писе завиждам ти за градинката  Twisted Evil На мен тези занимания ми отпаднаха и ми е голяма мъка - догодина няма да сме в тази къща и просто ми секна ентусиазма....Като се преместим живот и здраве пак ще правя градинка  hahaha
Мони премина ли задочно? Оправи ли нещата в градината на малчо? С хубави занимания си запълваш времето  Peace
Плами искренно ти завидях  bowuu Харесвам Турция!
Джейми Joy и моя синковец е така - като го изгубя от поглед и го намирам сред момичета с мазнеещ поглед  hahahaПоследната му изцепка от вчера е "госпожата по френски е с мустаци - такива жени не харесвам!!!"  hahaha
Марче много се смях за телефонните ти неволи  Joy Мм посмъртно не желае телефон със тъч скрийн и разни екстри - вече много трудно се намират такива и си пази неговия като очите си  hahaha На мен ми беше подарявал съвременни телефони - първия ми го откраднаха на летището, а втория го изпрах с предпране  hahaha за това вече и аз съм с телефон за 10 кинта  hahaha то и без това ползвам само зелена и червена слушалка  Joy Много обичам дроб   chef
Днес ми е деня за социални контакти  Joy Вчера изчистих къщата, метнах прането, направих тирамисуто, че да престои за днес. След обяд дойде счетоводителката на мм - той й споделил, че се занимавам с проучване на училищата за след 2г. на малкия. Дойде с една папка - направо като с бизнес план  hahaha Дамата е 55г. от стар еврейски род от местните. Има 3 деца - и трите с успешни реализации. Направи ме на бъзи и коприва  hahaha то излезе, че съм супер несериозна към образованието на детето  hahaha Права си беше жената, защото аз само статистики от нета чета и мнения по форуми, но супер полезна среща ми беше, защото друго си е някой местен, който е учил тук, децата са му учили тук да дава съвети. Та изготвихме план за действие - само да видим малкия дали ще има желание да го следва  hahaha Та ми беше доста изморителен ден вчера... Днес след разходката ще се разкрасявам и оправям, че от обяд започват мероприятията - първо дарителското събиране, от там с малкия на читателски клуб и след това майките ще пристигат у дома на клюки, а децата да играят  Joy Тирамисуто изглежда страхотно на вид и ще го снимам като го наръся и с какаото, че сега си отлежава без него да не се овлажнява hahaha
Хуквам на разходка и ви желая усмихнат ден   bouquet

# 222
  • при късмета
Добро утро!
Ужасно време.
Поли, минаха ми през акъла и несгодите по преместване по средата на годината. Минала съм като дете през това и знам. Ако го преместя там обаче, ще има едно дете в групата с което той много се разбира и играе, съседче ни е. Още едно по-малко познато дете също. Сигурно и още ще излязат.
Още не съм ходила до училището все пак. Отзивите ми са от родители, ама трябва да си отида до там. Не съм го решила твърдо, подготвям го, че може и да се премести, само ако той иска. Естествено казва "не знам", защото не знае за какво иде реч. Догодина със сигурност ще го местя, за през годината ще го мислим. Мерси за поглеждането от тази гледна точка все пак, смяна на обстановката на всяко дете действа стресиращо  Hug
Марче ти за постоянно ли тръгна на работа?
Калинче, мислех, че вече се търкалят у вас почерпени гости  hahaha
Гушки и цунки на всички  Hug
Хубаво си правех планове да си мързелувам цял ден на това време, ама ми се обадиха със задачки.
Цяла сутрин си имам гостенче на парапета на балкона. Едно бяло гълъбче със сива опашка, почти бебе е. Ама спи и даже похърква. Снимах го, но трябва да заредя батериите за апарате, че да кача снимките

# 223
  • Бургас
Здравейте!

Аз окончателно реших да не пускам Крис на ДГ,а направо в предучилищна.В училището до нас имат такава паралелка до обяд.Не искам да ми боледува,аз и без това си стоя в къщи и няма да работя поне засега.Ще я запиша на някакви танци по-нататък,че да общува с момиченца.
Другата седмица ще изтегля документите и,че да освободя място за друго дете.Олекна ми като взех решение!

Марче,аз съм същата с тези телефони.Сега използвам сина да ми обяснява и прехвърля снимки,но после като замине почвам старата система-зеленото и червеното копче.

Уф,дребната вика,ще дойда после. Heart Eyes

# 224
  • Germany
Здравейте Simple Smile
Лейди, успях да мина задочно и сега чакам да потвърдят датите за очните за да си купя билет до БГ. Свекърва ми ще дойде да гледа децата и така... Малчо е добре в детската, все по уверен се чувства и ходи с желание. Другото българче не е на детска тази седмица, ще видим другата как ще е..
Вчера много ми хареса на пилатеса, но днес имам мускулна треска Simple Smile Мислим от другата седмица да ходим и на плуване с една приятелка. Дано не ми секне ентусиазма Simple Smile
Много ми се иска да намеря и аз един такъв консултант по училищата тук! Направо съм се видяла в чудо как да изберем гимназия. Статистики няма, мнение можеш да получиш само от съседи или познати, но като цяло всички избягват да коментират, защото е много субективно. На индивидуална среща няма как да идем, защото си имало информационни вечери  Confused Може би ще гу пуснем в гимназията в нашият град, пък после ако трябва ще го местим...
Поли, кефя ти се колко си организирана! Simple Smile
Славе, важното е, че си взела решение и сега ти е спокойно!
Ма ко, сигурна съм, че като майка ще вземеш най-доброто решение за шефа!
Отивам да чистя, че нещо си занемарих къщата тия дни  Embarassed
Спокоен ден и хубав уикенд на всички!

Общи условия

Активация на акаунт