Домакини 43/ есенна

• 47 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Варна
Оф Марче сладкишите и кухнята като цяло съзнателно не ги изброявам и описвам щото устата ми се пълни със слюнка. Rolling Eyes Страшно вкусно ми е всичко в Турция.Люто ,но с мярка ,а аз много обичам люто.
Снимки и аз исках да ви сложа ама не знам как става.Не съм на семейния комп ,а на служебния.Нямам профил във фейсбук , а и в снимка.бг не качвам нищо.От другаде от къде мога да ви метна???? newsm78
За гостоприемството и отношението на турците към гостите на държавата си няма да говоря повече ,защото направо ми е мъчно за България.Превърнаха една горда и стра държава с много традиции ,преминала през толкова перипети и оцеляла през вековете в една подигравка за всички държавици които когато нашите прадеди са водили битки те са висели по палмите и дърветата. #Cussing out #2gunfire И сега ни дават акъл как да живеем и как да се оправяме.Мъчно ми е и то много.Не пазим традициите си и не искаме да помним и историята си.Срам ни е от нея.Защо ли?????А държава без история и памет ква държава е . #2gunfireСпирам ,защото запалвам отново.

# 226
Прибрах се - обучение, часове, среща с родители и психолог заради инцидент с мои деца от класа. Довечера стягаме багажа и през нощта ще се изпращаме на летището, че самолета на детето е 5. Криво ми е, плаче ми се, нищо, че декември ще се върне и това не ме успокоява.
Плами, много си права. По темата за Турция фермани мога да пиша - имам 4 сезона като екскурзовод, безброй посещения на Истанбул - е няма толкова гостоприемни хора! Калинка, като те чета ми става едно спокойно - английска провинция, чаено парти, читателски клуб - ех, че хубаво! В момента имам нужда точно от това.

# 227
Привет, момичета! Свърших и втория албум, сватбата мина (по-скоро подписване с лека почерпка), сега ще правя баницата на Моренка, че ще ми идва една съгражданка на гости.
На който му се разглежда албум, ето оттук започва, че ставам вече досадна: https://plus.google.com/photos/106098581303095101293/albums/6062 … 98581303095101293

После ще ви чета по-спокойно!  Heart Eyes

# 228
  • Germany
Дамчо, представям си какво ти е... Не унивай! Ей го къде е декември  Hug
Смърфи, страхотен е албума!

# 229
  • София
Добър вечер, прекрасни!  Hug
Прибрах се след дълго обикаляне по магазините с цел търсене на гумени ботуши,  задължително черни и по прилични и с малко по висок ток. Има от 29 лв до 400 лв. Не си купих защото са много ниски и дупарата ми направо удря тротоара. Не се харесах .  Mr. Green Разлика м/у тези от 29 лв с тези от 400 лв не намерих, все са едни и са китайски, ами то какви да бъдат други..?? В "Бата" все още няма и ще изчакам другата седмица. Вие ме зарибихте и то най-вече Калинка, Калинке ти си виновна... Simple Smile Къде е тортата, умрЕх за нещо вкусно бре , жена???

Дами, и аз имам нужда отново от нещо приятно и разглеждам разни круизи, май ще се метна някъде и ще трябва да си търся компания, защото ММ ми отказа категорично, щото имал морска болест, глупости ми разказва. То на тези огромни кораби няма такива....екстри според мен.

Смърфи, ти на кого се метна толкова сръчна??? Всичко съм разгледала, много си добра.!! Досадни тук при нас няма, нали си знаеш... Naughty Всичко се чете !!

Плами, за сладкиши  от Гърция и Турция , главата си давам. Онези сиропираните...ммммда.  Simple Smile Относно историята ни.....имам друго мнение и не го споделям от екрана.  Peace

Ма-ко, на работа ще ходя постоянно, така се чувствам добре и полезна, а и финансовата част не е за пренебрегване, та затова Маруца ще поработва. Но, ако има някой желание да ме види отблизо и на живо веднага ще дойда, примерно.....някой ден.  Wink

Славунке, взела си правилно решение относно ДГ.!!  Не си падам по този вид социализиране на децата, виж предучилищна подготовка е друго.
А за техниката на телефоните да ти кажа, че никога, ама никога не бих купила телефон за 1000 лв,  ако ще и Луната да ми показва  все едно е в стаята ми ,виж картина веднага и го правя и имам определено фантастични неща от известни майстори, гордея се с тях. С толкова пари бих си купила и едно диамантче, мъничко но красивко.  Wink Сега отново със  стария апарат, днес го ударих няколко пъти в бюрото и той тръгна отново.  Simple Smile

Отивам за рупкам печени кестени.  Simple Smile

# 230
Марче, намерих бишкоти, или поне нещо мнооого близко до тях. Моля те за рецептата за тирамисуто, плийззз! Ама само нямам специалното вино, няма и откъде да намеря. Sad  Дали не може да се замени с нещо друго? Имаме уникален ром, джамайски, прайвът сток. Wink

# 231
  • София
http://www.mycookingbookblog.com/klasichesko-tiramisu/

Смърфи, веднага ти пускам рецептата, много добре е обяснено. Правих я точка по точка и резултатите винаги са повече от прекрасни.. Simple Smile Ако имаш Порто или някакъв друг вид ароматно и сладко вино можеш да го ползваш, не може да няма при вас ти не го откриваш. Страх ме е , че този ром е силен, затова внимавай с него, важно е да е ароматен. Похвали се после и кажи какво си ползвала.  За съжаление тази година аз не можах да намеря Командария, онова  вино от Кипър,  което обичам толкова много, нали знаеш то е уникално и е от уникално грозде направено....МноО съм тъпа, защото е било пред мен през цялото време, а не съм успяла да разчета надписа,  защото е калиграфски написано....та ако случайно намериш веднага взимай.  Аз ще се помъча да го открия, вече съм пуснала връзки да ми се донесе...не знам ще яде ли Асан баница.... Wink
 Heart Eyes
Пуснах климатика, умряхме от студ, а парното ще бъде пуснато чаааак след 20 октомври.  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 22:10 от marchеva14

# 232
Добра вечер!!!
Да почерпя  Joy ама не снимах нарязаните парчета  Joy и нали съм гъска съм снимала от високо и не си личат бишкотите, ама нейсе  hahaha вече сложих стреча отгоре и го прибрах  Joy

Смърфи смело слагай рома, ако носите на алкохол  Joy   chef иначе някакво ароматно ликьорче като бадемовото аперитивче е супер! Албума ти е станал невероятен   bouquet
Поли добре подсети за добружанките, че вече почнах да запецвам какво да правя за закуска  Joy
Ма ко този път беше цивилизовано  Joy тирамисуто само с марсала го правих и им сипах по 30гр. от ликьореното виски  hahaha Толкоз!!! Ако поживеят малко в бг може и да им вдигна дажбата  Joy Много хубаво гостенче си имала!!! Пък аз на тези птици съм им сърдита  hahaha Гнездото им е на едното дърво, а простира е доста далеч от там, но и над него има дърво....още учат малките да летят и явно са ги поозорили и са акали не където трябва  hahaha та пусках отново пералня  Joy
Плами не се пали напразно - навсякъде има и хубаво и лошо... Вземай от хубавото с пълни шепи и не прави лошо ти!!!
Славка най-трудно е да се вземе решение, след това е лесно! Ти си майката и ти преценяваш кое е най-добро за детето ти   bouquet
Мони като минаваш задочно удължава ли ти се срока на обучение? За консултациите и тук е така с изключение на статистиките, но там пък виждаш минали години - понякога нещата много бързо се променят... Всеки човек мери от собствената си камбанария - има добри хора, които си харесват занаята, нямат традиции в семейството да се учи в определено училище и съответно техните критерии са други... За тази жена знаех, че е от друго тесто и точно поради тази причина не съм я питала... Тя сама пое инициативата - в училището, което тя препоръчва са учили няколко поколения от рода й. Училището е частно, но отново се влиза с изпит...В крайна сметка каквото и както да ме консултират ако малкия не направи нищо на изпита - все тая  Joy пък училищата без изпит са по район - та като си видиш комшиите - веднага ти става ясно нивото в училище  hahaha При вас е различно, че имате два различни типа училища, докато тук са един тип, но с различни ученици  hahaha
Дами и в Кардиф не е изобщо зле  hahaha Бяхме там на еднодневна екскурзия миналата година по това време и не разгледахме много от града, че парка е разкошен, а и гледката на морето с яхтите... Прави план да отидеш и да се насладиш - така и мъката ти ще е мъъничко по-малка! И моя синковец ме сюрпризира с инцидент в училище и разговор с психолог
Скрит текст:
в класа има едно дете с което не се разбират от началото... днес се скарали за нещо си, то му казало, че мрази бг, а моя кратун му казал, че мрази ислями...
Марче те и тук цените на гумените ботуши така варират  Joy За това харесваш на външен вид, мериш дали са удобни и ако са и 29лв най-добре!!! В крайна сметка те са за да те предпазят от локвите, а не да стоиш цял ден с тях! Нали знаеш кой е най-добрия приятел на жената  hahaha диаманта  hahaha  и за разлика от телефона - лоши неща няма да чуеш от него!!!
Измих и оправих вече след хуните и ще си сипя допълнително питиенце, че да си дигна краците и да почивам  Joy

# 233
Лейди с това тирамису ще долетя за среднощно гости!
Незнам дали ще ми се получи.Чудя се дали да се пробвам  Thinking
Смърфи мисли за малък магазин или за твоя страница с картичките.Имаш много хубав талант.
Албума е страхотен!
Излизахме на парка след училище .Свърших всички банални задачи ежедневни.Чакам релакса събота и неделя.
лека ви нощ!

# 234
Тити задължително пробвай!!! Ще ти се получи със сигурност, а и тук продуктите за него не са така скъпи както в бг!!! Пък за гости - добре си дошла когато си пожелаеш   bouquet

# 235
Момичета, благодаря ви! Вече съм си направила блог, ама още е празен. Embarassed И аз станах като пенсионерите, все съм заета и времето не стига.
Тук има Порто, така че ще взема от него за тирамисуто. Като го направя ще се похваля. Иначе моята дружка си тръгна току-що, изядохме цялата баница. Embarassed

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 17:34 от Смърфиетка

# 236
Здравейте  Grinning

Минавам да ви нагледам, докато си пия кафето. Вчера ми докараха една поръчка с продукти за косата и муцунката и днес сутринта минах рано-рано през банята, изкъпах се, омазах се и ММ сега ми вика, че съм му миришела на бонбони  Laughing

Тази сутрин не съм приготвяла нищо специално за закуска за всички у дома. Всеки хапва, каквото му се ядеше. Аз пъм нямам място за нищо, защото ММ вчера беше извън София и на връщане минал през Български извор (оттам си купуваме разни неща домашно производство) и беше накупил най-различни месца, сирене, кашкавал, млека и червено винце и снощи направо ми призля от ядене  Laughing

Славе, аз те подкрепям напълно в решението ти за градината. Съжалявам, че карах Елена да ходи, въпреки че си седях у дома с Павката. А тя така плачеше и толкова много страдаше. След това пробвах с Павел и издържах на сълзите му точно около два месеца, след което го отписах. Аз работя от вкъщи и сама си решавам кога да си свърша работата - може и рано сутринта, може и през нощта, а може и през дъждовните следобеди. И точно затова реших, че най-доброто решение за нас е той да си седи у дома. Сега го записах направо в ПГ в училището на кака му. С Катерина ще практикувам по същия начин. Ще си стои с мен, докато навърши 5г. Не мисля, че по някакъв начин съм го лишила от общуване със себеподобни. Все пак при хубаво време сме по цял ден по паркове и площадки. Освен това бях купила учебния комплект за градината и си се занимавахме вкъщи.

Сега като се замисля колко много грешки допуснах с първото дете. Колко по-строга и стриктна бях и колко държах на неща, които към днешна дата ми се виждат напълно безмислени. Явно човек се учи с първото  Laughing

Смърфи, вчера видях прекрасни неща. Пак повтарям, имаш златни ръце.

Ние за днес нямаме особени планове. Времето ми се вижда ужасно. Обещах на децата следобяд, ако не излизаме, да направя кекс и да играем на някоя семейна игра. Трябва привечер да минем да си напазаруваме, защото ММ заминава утре за Пловдивския панаир и ще се върне чак в събота (и евентуално в четвртък вечерта, за да си ни види) и трябва да заредим хладилника. Напълнил е и колата с гориво и от понеделник, страх не страх, ще водя децата до училище с колата.

# 237
Добро утро!

Не съм ви забравила, чета ви, ама все не намирам време да драсна някой ред!
Смърфи, възхитена съм от уменията ти! Прекрасни неща твориш, това си е талант, използвай го не само за хоби!
Славче, хубаво че си взела решение, щом така ще ти е по-спокойно! Моите и двамата от ясла са тръгнали, боледуваха, ама нямах друг избор. Сега като си мисля, аз почти не усетих кога порастнаха, не съм стояла вкъщи да си ги гледам, а сигурно е хубаво това.
Марче, записвам си и аз Тирамисуто, правя аз ама все рецепти откъдето сваря взимам. Ще потърся и аз от това вино, в Пикадили дали ще има? Хубаво, че си реши и ти да ходиш на работа, важното е да се чувстваш добре!
Лейди, готина си много и ти, как смогваш с толкова ангажименти, искам малко и от твоята организираност и подреденост!
Много вали при нас, не е спряло от вчера. Още се мотам по пижама и като гледам няма да мръдна от къщи. Ще мързелувам!
Ма ко, Дами, Джейми,  Hug и на другите, които не съм забравила, но не споменавам!

# 238
Добро утро прекрасни момичета!!!
Елинор богата закуска като за съботно утро   bouquet Организацията съм я усвоила преди мноооого време, когато ходих на работа  hahaha Сега не ми е така натоварено и си имам доста време за мои си благинки  Joy Когато работех и аз нямах време за форуми  Joy Ако не намериш виното за тирамису, пробвай с бадемов аперитив - правила съм го така в бг и аромата на бадеми си кореспондира прекрасно с кафето!!!
Поли с три малки деца не е лесно   bouquet но пък е забавно! С колата ще добиеш увереност точно в такива моменти!
Смърфи и аз влизам в определението за пенсионерите  hahaha
Изпих си блаженно кафето, навън слънцето се показа из зад облаците и ще ставам да се приготвям за разтъпкване до стадиона  Joy Къпините са назрели и ще си взема една съдинка, малкия докато рита топка с другите хулиганчета аз да си бера къпини  Joy Усмихнат ден ви пожелавам   bouquet

# 239
Ура, най-после спря да вали, след две денонощия! Но духа силен, студен вятър. Докато разходя кучо направо ми се разрани носа. И тока ни го спират като по татово време, през няколко часа.
Смърфи, страхотни красоти твориш! Продължавай да ни радваш!
Подяждате ме тук с разни вкусотии, не ви е срам! Само слюноотделям и се чудя какво да налапм. Mr. Green Ще си хапна едно шоколадче!

Общи условия

Активация на акаунт