Домакини 43/ есенна

• 47 653
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро! Благодаря за закуската, Лус. Пия кафе и чакам ММ да се събуди та да продължа с чистенето. Много ми е мудно и сложно, защото трябва да пазя коляното. Диагнозата е бурсит - възпаление и събиране на течност, а точно моя случай се нарича "домакинско коляно" - не се майтапя, така било по учебниците. Всичко ви е ясно - то с това чистене,клечене и дупене дотук ще я докарам. Иначе...абе нещо ми е скапано, тъжно, тъпо...За капак - големият син на племенника ми е в инфекциозно със сериозна диагноза - лоши стойности на черен дроб, утайки и т.н. - мононуклеоза се казва. На 7 годинки е...Супер притеснено ми е - за тях, за сестра ми, за майка, на която сега всички разчитат като на лекар
Скрит текст:
не че да я хваля - болна е, възрастна вече, но все още е един от най-добрите педиатри във Варна
Затова бяха стиснатите палчета, дано помогнат.
Мони, Плами, мисля ви и вас - дано всичко мине добре. Контес, ако новата работа те устройва, пробвай се, а и парите са си фактор. Тити, ти си лежи, сега е моментът. Калинка пак спортна, дано времето ви е добро. Детето снощи каза, че в Кардиф било като тропиците - слънце, дъжд. Вале, да кажеш за театъра и след него - големи празници, браво! Деси, кулинарка си, личи си. За детето не се притеснявай, ще се адаптира, момичетата са ти казали. Вио, имате палци. Креми, вие също за ЗК. За всички Hug

# 541
  • Germany
Дамчо, дано бързо се възстанови детето! Аз имам увеличен далак, след прекарана мононуклеоза, като дори не съм разбрала кога съм я карала. Доколкото знам децата я карат много тежко..
Иначе, при големият се оказа счупено и от вчера е с шинирана ръка. Казали са на мъжът ми след 7 дни да идем на контрола и ако не го боли ще махнат шината, ако още го боли ще трябва да е с нея 3 седмици. Дано я махнат бързо, защото след 2 седмици отиваме на почивка в Гърция и ще е мъка за него да не може да се къпе... Мъжът ми е помолил лекарката в спешното да му погледне и рамото и тя е казала,че според нея не е нещо страшно, но също е била изненадана от положението на ключицата. Питала е дали си я чупил и е казала да го погледне ортопед. Костта си била ок физиологично, но стои като леко разместена... Да идва скоро 23ти и да видим какво ще каже ортопеда.
Този уикенд има празник на града при нас и вчера ходихме да гледаме шествие с маскирани и хвърлящи бонбони, а днес сме обещали да отидем до центъра, където ще има сергии и въртележки Simple Smile
Весел уикенд на всички!

# 542
Ох, Мони, благодаря ти, малко ме успокои - фактът, че може да се изкара без дори да се разбере все пак действа успокояващо донякъде. Иначе черен дроб, далак, абе много поражения може да има, да не говорим, че трябва много да се пази, да не тича, да спазва диета, а за децата това е трудно. И как се пипва това нещо да се чуди човек... Това за Гърция е хубаво, дотогава ще е във форма баткото. Приятен празник днес!

# 543
  • Бургас
Дамчо,малкият ми син на две годинки изкара тежка мононуклеоза.Лекува се,отминава,не се притеснявайте!Показателите после се нормализират.Всичко си идва на мястото!

Мони,тя сериозна била работата.Поне има диагноза,дете е,бързо ще се оправи,милото!Кога е станала белята,той явно нищо не е усетил?

На всички хубав ден ви желая!  bouquet

Аз ще оправям днес зимните и летни дрехи,че идва студ,поне така казаха.

# 544
Добро утро момичета!!!
Лус   bouquet кафето е поднесено страхотно  Heart Eyes За другото си много права  Joy страха р движещо нещо  Joy Приятна разходка!
Дами пази коляното - чистенето може и да почака! Дори да изглеждаме млади, да се чувстваме така - тялото остарява...след чистенето на прозорците мен ме почна рамото...Сина ми е малък и се усещам, че ритъма ми е забавен - преди години чистех по-голяма къща и след това с племенниците играех народна топка на улицата  Joy сега нямам сили...Точно както Смърфи каза - цял ден правя нещо, на края съм зверски изморена, а като се обърна - нищо не съм свършила...За добрия лекар няма възраст!!! Имах щастието да работя с лекари от старата генерация и знам какво е! Осанка, начин на говорене с пациента и колегите. Поставяха диагноза и после изследванията я доказваха...Тези елементарни неща отдавна липсват...Сегашното поколение се държи арогантно и с пациенти и с колеги, а и очаква изследванията да му посочат диагнозата и лекарствените компании да лекуват... Та много добре разбирам ситуацията ти... Дано бързо се овладее състоянието на детенце, без усложнения и бързо да се възстанови  Praynig Пипва се по въздушно-капков път, но голяма част от хората са преболедували в детска възраст без да се разбере и имат имунитет.
В Кардиф може и да е като на тропиците  Joy те са мноооого на юг от нас, и тук е така, но слънцето е мнооого малко, иначе си вали, спира, пак вали  Joy
Хортензия добре завърнала се у дома   bouquet Голяма си пътешественничка и ти  Joy
Контеса хубав празник да имате и да благодарите на индианците!!! На слука за тм!!! Новата работа щом ти допада не се двуоми, а и книжка скоро ще имаш - не трябваше ли по това време да я изкарваш?
Ма ко Hug има такива моменти, но хубавоте е, че отминават и се забравят! Ти си огън жена и всичко ще се подреди по местата!!!
Тити спи момиче - това е хубаво! Сега ти се е паднало! Наслаждавай се на бременноста, че е само 9 месеца  Hug
Вале много ги харесвам тези бисквити! Комбинацията портокал-черен шоколад ми е любима! Пък и като правя нещо за местните се съобразявам с техния вкус  hahaha Баклава и толумбички не им допадат  hahaha Те нямат и като нашите сочни торти. С две думи - нищо не разбират  hahaha Тортата е прекрасна, а рожденничката е неотразима  Heart Eyes Весел празник и днес да имате с посещението на театъра   bouquet
Вио  Heart Eyes
Марче в голяма въртележка си явно   bouquet Дано си натоварена с приятни неща  Hug
Деси аз съм селянка и детето ми беше в ясла където познаваше повечето деца от площадките за игра - не съм имала никакви проблеми с адаптацията...Мисля, че ако имате срещи с децата и след яслата и в почивните дни ще е по-добре. Меденките смятам да ги забъркам днес  Joy а тортата ти изглежда страхотно!!! но аз съм от хората, които не харесват айсинга и този тип украса... а и малкия не яде такива торти. Когато сме ходили на детски рожденни дни и тортите са били със снимки, или с такива покрития, оцветени в ярки цветове - никога не ги е ял. Отдавам го на първосигнална реакция - в природата няма сини и розови неща за хапване. Както знаеш по вкус и цвят - приятели няма  hahaha Харесвам торти без оцветители и покрития...Бонбоните ги обожавам, а и в бг няма друга бонбониера, която да има 48 бонбона  Joy Винаги съм ги предпочитала по поводи, когато трябва да се гони бройка, че иначе трябва да мъкна много кутии  Joy Мама ще идва на гости при нас за 10 дни - когато планината не отива...та ние не се прибрахме тази година и жената на 70г. ще се юрне...но това е положението.
Мони спри да се тормозиш с глупости - детето си е добре!!! Шината на пръста не му пречи да се къпе - нека си я носи колкото трябва. Но виж за диктовката си е проблем, щом и трябва оценка. Насочи си енергията там - с малко повече упражнения на проблемните думи и за по-малко от два месеца ще се справите!!! Казвам го от моя опит - в английския спелуването е много важно, но децата се справят изключително бързо.
Славка   bouquet
Вали, не вали...ама аз пак към стадиона  hahaha Като се върна ще си направя сгряващ чай и ще ви навестя отново - някой може да е подхвърлил идея за вечеря, че нещо нямам още идея  Joy Поне за меденките съм на ясно  hahaha Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 545
Привет мили мои ,
 Деси Тенева като за първа торта е много добре изпъната , поздравления  Hug дано и получателката да я е оценила .
dam4o дано бързо да се оправи детето  Praynig и твоето коляно също .
Ladybird_ това с гостуването е  супер , ама защо с влак , не е ли по бързо с автобус , не че и аз не предпочитам влаковете , обаче понякога с тези техни закъснения  ooooh!
Moni неприятно е с това с пръста , дано му мине бързо.А на 23 всичко да мине добре.
В тази връзка , я ми кажете сега два дни не се е къпал моя синковец, заради раната , рев реве не та не , ама днес насила ще го вкарам в банята щяло да му щипе , то и без друго вече започва да зараства , ама да му сложа ли една водоустойчива лепенка  newsm78 хич не съм наясно.
Barefoot Kontesa прецени плюсовете и минусите и ако наистина си заслужава я сменяй .
ма ко какво стана с ремонта ?
Вале ще чакаме да разкажеш как мина празника .
При мен нищо интересно , готвене пране гладене , мъжа два дни е в морето вчера с  няколко кила чернокоп се върна, днес не се знае още  човека с когото е му ставало лошо и можело да не седят много та от брега да ловят. Ама на си почине че доста натоварена седмица имаше и ние покрай него.Ставам да слага дребния да спи и да продължавам с задачите.Приготвих картофите за картофените кюфтета , остава да ги изпържа.

# 546
  • София
Дори да изглеждаме млади, да се чувстваме така - тялото остарява...
Да... една страхотна актриса Фаина Раневска... каза следното... - Няма да правя пластична операция... Не виждам смисъла... Фасадата ще е нова, а канализацията все едно остаряла... (Обичам нейните цитати)

Калинче, приятна ви разходка до стадиона... Hug

Дами, пази коляното, не се натоварвай... вземи си някоя синьора да ти чисти... И да се оправя детето!

Хортензия добре завърнала се у дома, с нетърпение чакам снимков материал

Вале ще чакаме да разкажеш как мина празника .

Джейми и ти си много натоварена днес...

Момичета, събота и неделя са за почивки, недейте да се убивате!

Деси, хареса ми как изглежда тортичката. За детето не се притеснявай, надявам се, че ще се адаптира... Моите не можаха...

Тити, поспивай си.  Peace

Ма ко, как върви ремонта?

Марче, надявам се, че си натоварена с приятни неща, ако не са толкова приятни, то поне доходни... Peace

Мони, да минава пръста на синчето!

СлавчеHug  И аз утре започвам подреждането - ще вадя по-топли дрешки вече...

Контеса, не се привързва към работата, щом се появи по-приятна, по-изгодна... не се двоуми.

Вио, стискам палци за работата на мъжа ти.

# 547
Днес цял ден мързел.Написахме домашното.Гледахме детски и станах само да наготвя и да изкъпя Емо.
Търсим си име с буква т. Четах из нета Тихойко/а и сега се бъзикахме и смеем.

# 548
  • София
Добър вечер, прекрасни девойки!  Hug
Не мога да не влезна и да не кажа, че бисквитите на онази наша приятелка англичанката, Калинче за теб става въпрос, са прекрасни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Аз си имам един бележник, "Златен бележник " го наричам и в него си пиша само рецепти,  които са ми харесали,  те там отиде и твоята рецепта на тези прекрасни шоколадово-портокалово маслени бисквити.  Направо "избих рибата" днес, когато ги поднесох на едни приятели с кафето. Благодаря ти!!  Heart Eyes  Препоръчам ги и на вас, много са бързи и при тях грешка няма, винаги си стават, ако си спазваш указанията.

Та, да ви кажа, че съм мързелувала тези дни. Нищо особено не съм правила, освен че бях на вилата и не съм си мръднала трибуквието от шезлонга. Слънцето беше повече от приятно, а и едни пчелички жужат, пък пеперуди хвърчат и тук там някоя досадна муха.  Simple Smile Тревата е силно зелена, окосена и е като морава, гората и тя е много свежа, ами то от тези дъждове каква може да е друга. Все още не е шарена, все едно си е лято още. Само вечер ставаше студено, ама аз си пусках парното , колкото да отвърне въздуха. По-късно днес минаха едни приятели на кафе и бързо приготвих тези прекрасни бисквитки, ама ударихме и по една скотска ракия, така де за настроение.  Simple Smile После направихме по едно раздаване на карти и то си мина деня. С една дума, мързел ме гонеше.  Simple Smile
Не съм влизала последните дни, защото имах и работа, а и нямах много настроение, нещо ми беше досадно, ама всичко, не вие.  Heart Eyes Прочела съм ви и съм в час с това което се случва. Някои другарки ми се губят и за това ще има наказания. Казах!!!  Mr. Green

Дами, няма да получим медал със зачистването, в това съм се убедила, недей да се фръцкаш толкова. Вземи си една синьора, както казва Людачка, тя ще ти помага.  От моята съм доволна, върши си работата жената и много не говори, ама аз и не се срещам толкова с нея. Тя си влиза, аз излизам и после се прибирам наготово. Добра е жената, даже ми е почистила и цветята от изсъхнали листа и клонки. В сряда беше измила и стълбищната площадка, как да не я харесвам... Simple Smile

Хортензия, дай да видим снимки.. Simple Smile

Вале, чакам подробен разказ за прекарването.  Heart Eyes

Людачка, не съм натоварена чак толкова с приятни неща, а пък доходни.... newsm78  не че няма, ама не е това което се иска, може и повече но както гледам, чета, слушам в близките години не ми се струва,  че нещата ще се подобрят. Не вървят  толкова добре, ще има ключ на много неща...дано да не съм права пък да се обърне нещо в по-добро, ама съм скептично настроена. Днес гледах един човек по телевизията в едно предаване на Диков, който аз  харесвам и уважавам, а и имам удоволствието да го познавам лично, та и той като мен беше много обран в изказа си, не говори много ,   повече с недомлъвки, а знае толкова много....Не е добре, не върви както трябва. Дано да съм лош пророк, но пък и аз винаги съм настроена отрицателно.  Mr. Green

Мони, шина на пръста не ви е проблем и недей да тормозиш детето,  а диктовките, те са ви проблем. Къде ще ходите в Гърция??? Приятно!!!!! Дай после снимки.  Simple Smile  Когато те прочетох, че ще пътувате едни приятни спомени ми нахлуха в главата, та ми идваше да се метнем на колата и да тръгна веднага, ей така даже и да един уикенд и за по едно кафе.  Ей така да се поразходя, да глътна малко морски въздух и да се прибера с още по-лошо настроение, разбира се.  Mr. Green

Контеска, хубав празник пожелавам и добър път  на ТМ. Жестоко ти е момчето, обичам такива мъже, отговорни,  а ти не се двоуми и почвай това което ти харесва.  Hug

Славунке, не тъжи!  Hug

Тите, сега ти е времето да мързелуваш и да се глезиш. Прави го с пълна сила!  Simple Smile

Вио, стискам палци!  Hug

Кремена я няма, Смърфи и нея, Моренка ни от**....ба категорично и кой още....ами цунки за всички вас!
Приятна и лека!!
Пак ще дойда тези дни, ако ми се оправи настроението. Отивам да рупам  Калинчените бисквитки.
 Hug

# 549
  • София
Добро утро, момичета!

Марче, радвам се, че прекарваш добре. Hug

# 550
Добро утро, мили мои! Завърнахме се, заподреждах багаж, но дребните цъфнаха и вързаха, та я докарах до никъде. Дребното със зверси сополи и Т, каката само сополи, а аз се одрисках. Как изкараха цяло лято здрави на село, а сега в града венага се разболяха?!  Днес ще ги водя да ги погледне педиатъра. За какви снимки ми говорите? Какво съм казала? Ще се връщам да прочета. newsm78
Стискам палчета на всички. Отивам да оправям дребните и да тръгваме.

# 551
  • Germany
Добро утро Simple Smile
Днес пак поспахме до късно, тъй като децата не са на детска и училище. Мислех да ги водя пак на панаира в центъра, но времето е отвратително и май ще пропуснем. След малко го почвам големия с диктовките и после трябва да подредя из къщи, че довечера ще идва хазяйна. Марче, Лейди, казали са, че не трябва да си мокри ръката детето. Големи гимнастики ще са с къпането.Снощи се ми от кръста надолу, днес ще я омотая с найлон и ще я държи нагоре за да му измия косата... Иначе, казва че още го боли като наведе ръката надолу...Не може да си облече суитчер, тъй като са тесни ръкавите и не влиза ръката/пръстите са му леко под наклон, не е право напред, както като си с гипс/, та ще трябва да ходи с мой суитчер на училище. Абе мъка си е, но пак е бил малкият дявол.
Иначе на Крит сме планирали да ходим след 2 седмици. Дано не се скапе съвсем времето до тогава. Имаме един познат аниматор в хотела, в който ще ходим и той ми писа, че за момента през деня е ок, но вечер е много студено... Днес ще ги питаме в ТУИ дали не можем да го отложим за началото на юни. Дано се навият  Praynig
Лек ден на всички!

# 552
  • София
Добър ден,  прекрасни!
Мони, за момента ще го боли точно както казваш, но това ще отмине с времето. Недей да си отлагаш почивката, на остров Крит времето е прекрасно, средна температура  е около 26 градуса. Вечер е около 18 градуса.  Та това е повече от прекрасно, аз не бих сменила датите. Сега разгледах синоптика, дават го чудесно време.  Тръгвай.  Simple Smile
Продължавам да се правя на работна.  Mr. Green Отивам да обядвам.

# 553
Добър ден момичета   bouquet
При мен е тъмно, облачно и дъждовно... с една дума сънливо  hahaha
Лус грабвам си кафенце   bouquet За пластичните операции тази дама е много права - нагледала съм се на дами по на 50г., които си правят бюст на 18 годишно момиче - то хубаво, ама в комбинация с 50 годишен задник... лично за мен изглежда комично....
Джейми с тази рибка... иска ми се черноморска риба, ама няма  Joy Мама ще пътува с влак Варна -София, че за нощно пътуване си е най удобен - има си спален вагон и дори да не можеш да спиш, поне си се опнал и не ти се подуват краката. Автобуса е удобен за дневно пътуване, а и самолета й е в 12ч., та каквото и закъснение да има влака - не е фатално.
Марче радвам се, че нещата при теб са супер и си имала приятна почивка! Лудницата е пълна и нещата в бг политиката са непредсказуеми - та от там и бизнеса..., но нали знаеш - всяка коза за свой крак!!! В мътна вода се лови и голям улов... Бисквитките не съм ги измислила аз  hahaha но пък ги хапвам с огромно удоволствие  Joy Ако трябва обаче да съм честна - фаворит ми е твоя "Царски кейк"   bouquet Вчера парвих и "меденките на Джема" дето Валето даде рецептата, само че ги измених малко - вместо олио сложих масло, а содата изгасих в лъжица кис. мляко - те този път станаха както ги исках  hahaha
Хортензия бързо оздравяване  на всички Hug и аз така се разболявам от градовете...на село си ми е най-добре и се надявам никога да не ми се наложи да живея в град  Joy
Мони не трябва да мокри ръката заради шината, или заради самата ръка - предполагам, че е заради шината, но до тогава би трябвало да я сменят с олекотена. Ще се справи детенце  Hug
Колкото и неприятно да е времето днес ще излизам да оправям остъклената пристройка на къщата, че вече там ще си пия кафето и ще гледам дъждовната градина  Joy Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 554
Добър ден, прибрах се от работа - днес имам по-малко часове. Днес точно до нас отвориха Лидъл, та минах да го видя - не че нещо, като всеки друг Лидъл, но е хубаво, че ще си имаме и такъв, че Била и Карфур са ми малко по-далече. Калинче, прекрасно е това - да седиш зад стъклото с чаша димящ чай или кафе и да гледаш мократа градина. Обичам такива тъжни гледки. Иначе за пластичната операция -представих си описаната гледка Joy Мони, много е досадно това с шината, за колко време ще е ? Мушкатови, оправяйте се всички! Лус, как се спогаждат момичетата, франсето нали още е у вас? Сеньора да ми чисти казвате...иска ми се, ама чисто финансово все не го нареждам, не че не мога да ги отделя, ама като знам, че ще си го свърша сама и отиват за друго. Ще трябва да си променя мисленето, че май по-зле ще става - кръст, г-з и т.н. Много хора се губят нещо, ама дано се появят вече.

Общи условия

Активация на акаунт