Домакини 43/ есенна

• 47 645
  • 743
  •   1
Отговори
# 630

Добро утро с кафе и другото по ми прилича на чай с мляко. Ама е сервиран в чашка точно каквато и аз имам и много си харесвам.
Много болни, много нещо - лекувайте се. Плами, осведомявай ни какво става. Анемиите са гадно нещо, защото трудно установяват причините и както винаги гледат само симптомите. Вале, това за Мария ми е познато от учителската ми практика - има такъв момент, после го израстват, но...за някои деца остава като травма подобно отношение. Марче, освен по чистенето явно и по кинаджийски вкусове имаме нещо общо - Game of thrones, House of cards, True detective, Downton abbey са ми фаворитите в последно време. Иначе съм фен на испанското кино и техните сериали. Хубав ви ден на всички!

# 631
Добро утро   bouquet

Марче изобщо не си досадна - продължавай да споделяш филми, книги, рецепти и всичко което те вълнува - зарибяваща си  Joy  Hug Соленките наистина са прекрасни - постоянно правя разни експерименти, но малко неща получават пълно одобрение при домашните ми  Joy Изменението, което направих е, че не са на кифлички, а на ленти - първата тава ми се стори, че по средата са недоопечени...Следващите ще ги експериментирам +шунка и ако са сполучливи - ще имам още един вариант за училищно хранене  hahaha
Вале и аз съм в твоята ситуация - постоянно обяснявам защо има деца, които се държат лошо, но аз го уча да не отговаря, а да ги подминава с пренебрежение - изобщо да не говори с тях - така тях ги боли повече, а и се избягва скандала... един вид "убий глупака с мълчание"! Разгледах снимките от училището на Бояна и прочетох майката  Hug Мога само да се моля и надявам всички училища да станат като това и децата да са щастливи в тях  Praynig Тук училищата до 11годишна възраст на децата са като показаното - нямат чинове и навсякъде има тяхни творби, уроците са под формата на забавление, има много спорт, учителите са винаги усмихнати и отзивчиви, децата се учат да работят в екип и да помагат на изоставащите. Въпреки всичко си има конфликти и търкане между децата, но това си е от семейното възпитание и среда, но не се толерира в училище. Пуричките са страхотни - баба ги правеше в моето детство - преди време Бонболина беше написала рецептата с вино, но така и не купих за да ги направя...
Дами спокоен и усмихнат почивен ден ии за теб   bouquet Присъединявам се към любителите на европейско кино, а филмите на Алмодовар са ми фаворит!
Днес смятам да метна едно агнешко бутче да се пече докато с малкия трамбоваме стадиона, пералнята да изпере докато се върнем и следобеда да мързелуваме с книжка  Joy Усмихнт ден ви желая   bouquet

# 632
  • София
Лейди, мя точно това прави- не им отговаря. И те и се качиха на главата 3-4 деца. Сега ще я уча да ги поставя кротко и възпитано на място, пък да видим дали ще ма ефект.
Отивам да правя едни саламки, че наобяд заминаваме за ранчото с конете с приятели, да има с какво да се подкрепим.

# 633
Добро утро

Ние ще ходим на разходка в Пловдив, а и ММ имал малко работа там, така че довечера ще ви изчитам. Не съм хич в настроение тези дни. Приятна събота на всички  bouquet

# 634
Добро утро.
Ние ще чистим гаража  Whistling Не толкова ще чистим, колкото ще освобождаваме място за дървата, че още не сме купували. Имаме сума ти багаж, ще го носим в другия гараж, абе...хамалогия, ама няма начин.
Лейдибърд, преди да излезем ще ти пусна филма да се точи. Около гигабайт и половина е, така че няма да стане много бързо, да знаеш  Hug
Хубав, усмихнат и ползотворен ден на всички! Гуш  Hug

# 635
  • София
Здравейте момичета!

ММ и Миленка отишли на ортодонт, ще донесат едни прекрасни кроасани, кифли с шоколад и саламки...

Какво да кажа за мен...

Надхвърлих 70 кила и се ядосах най-накрая... Няма да правя диети, ограничения... Направих си режим, който спазвам от вторник... Сутрин - кафе, ям в 10:00 и в 14:00. В 16:00 - кафе с нещо сладичко - вафла, парче шоколад или парче кекс, ама наистина мъничко и това е. Ако огладнявам зверски - хапвам плод към 7...

Излязох от някаква дупка и почнах да търся действия, ще мисля за по-малки неща..., докато ММ чака великите дела...

За момичето - французойчето. Не я усетих - възпитано, весело, добро момиче.

Петьо тази година искаше да започне доста спортове, но опитвайки 2-3 тренировки не беше "удовлетворен" Laughing и май ще изпуснем тази година. Обаче се записа допълнително за рисуване по стъкло, актьорско майсторство и английски. Всичко е в училището и много ми е удобно... Ще видим за федербал... Само него не опитвахме - пак си е в училището...

Миленка... голямо момиче е... Не се отказва от ученето в Англия, дори готова да кандидатства за студенчески заем... Нямам проблем с нея - ученето, поведението и т.н. Иска ми се да отслабне поне 7 кила, че е доста тежичка в д-то и да спортува..., ама не искам да я тормозя. Ще й дойде акъла и ще отслабне и ще тръгне и на фитнес. Сигурна съм. Много е упорита, само да реши... Трудно решава... Wink

Аз днес съм 3 ден с мигрена, с времето ми става все по-тежка... Само ви четох, но не съм сигурна дали съм в час...

Дамчо, Калинка, благодаря за кафенцето и закуската...!!!

Валенцето
, ти както винаги имаш страхотни планове за уикендите! Ранчото с коне... ще се забавляват децата!

Марче и аз обичам да чета и да гледам филми. Няма ден, в който не съм направила и двете. Лошо при мен е следното... Не помня имена, градове... От млада съм така, по-рано все записвах и рано или късно запомнях... Сега стана по зле... Обаче с цифрите е друго..  Мога да кажа на коя страничка съм прочела някое изречение, което ми хареса... Това е защото стана ми мързелив мозъка... Трябва да тръгвам на работа... Само да измисля с какво ще се занимавам.
Всички твои рецепти записвам като ">>>" от Марчето. Да знаеш, че винаги са успешни, дори от първия път.
Ще го изгледам този филм. Обичам такива.
За вакцините - не слагаме. Веднъж седмично -осцилококцинум
Ще споделиш името на българския автор?
А рецептата за царския кейк ще дадеш ли?

Ста-ди, дано да започнеш магистратура Peace

Смърфи, чудесни снимки!

Бонболинке,   Hug, изядохте ли мръвките? Wink

Ма-ко, бързо да се оправяш. Хремата наистина е гадна. Заедно с ММ да оздравявате за да гушкате шефа! Peace

Вио, стискам палци за работата. Дано да стане.  Praynig

Джейми, аз никога не съм правила такива сандвичи с кайма... Не знам защо... И никога не съм опитвала ...  newsm78

Калинче,, Много ме радваш с картинките... Joy И как са стаите в училището? Със сигурност всичко е на шест. Станали ли са соленките на Марчето?

Плами,  Hug Честит рожден ден на баща ти. Да ти е жив и здрав! Оправяй анемията, май трябва да приемаш желязо...

Поли, отлично се справяш с Катето. С кеф те чета.
 Hug

Ели, аз обичам кучета, котки, ама да не са в моята къща... Децата да ми алергични... А и сутрешните разходки... Голяма отговорност е! А и косъмите...

Писе, пази се, мила! Обаче домашните туршийки... мммм

Деси, приятна разходка до Пловдив, красив град е!

Дойде ММ с Миленка докато писах .... Joy сядаме да хапваме. След това ще накарам ММ да изтегли филма за Джак. Не съм го гледала.

Лек и приятен ден на всички!

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 11:24 от luss

# 636
  • при късмета
Привет!
Пооправяме се вече. Не сме с хрема и т.н., а стомашния вирус. Явно от шефа прихванахме. Мъжо го боли корема, гади му се има леко разстройство. Аз нямам разстройство, само ми се гади, но и Т вдигам за малко. Мускулите ни болят и двамата и отпадналост. Вчера бяхме на Деган, днес само прахчета ще взимаме, Фервекс и подобни.
Люска, радвам се, че си излязла от дупката.
На мен нещо още не ми се отдава. Гледам, че всички сме така, не знам какво става. Есента сигурно така ни действа
Копирам си рецептата да я пробвам натам.
Сега сложих тесто за козуначени кифлички.
Хубав и слънчев уикенд на всички  Hug

# 637
Мхм, от есента ще да е  Close Да видим зимата как ще ни подейства....Дето имаше един лаф, наскоро го мярнах из ФБ: Пролетна умора, лятна летаргия, есенна депресия, зимна не помня какво беше...Та и аз така  Crazy
Ние поприключихме с гаража. Отметнахме доста работа, но има какво още да се желае. Пак изхвърлихме сума ти багаж, да се чуди човек от къде се взимат толкова много вещи.....

# 638
Здравейте   bouquet Накрая се добрах до следобедно кафе  Joy
След футбола се прибрахме с бонус едно дете за игра у дома и настана лудница  hahaha
Вале както знаеш винаги има повече от един начин да одереш лисица  Joy Научи детенце на всички чалъми дето знаеш   bouquet че да не ги научава по трудния начин проба-грешка! Със сигурност сте имали добър ден!!!
Деси я да си оправиш настроението бързо!!! Аз в такъв случай си купувам или скъпи долни гащи, или скъпо червило  hahaha

Лус и аз вече се тревожа за килограмите си - нещо ми избягаха от контрол...но пък соленките на Марче са превъзходни и ти ги препоръчвам - нищо, че изобщо не са диетични  hahaha Пробвай всичко с детенце пък може спорта да не го влече. Ти си артистична и това предполага, че и децата ти са такива - много интересно занимание е това с рисуването на стъкло. Предполагам, че Марче и Дами ще си спомнят от детството ни бате Климент и неговите рисувани приказки на стъкло за лека нощ деца  Joy Обожавах ги...Класната стая на малкия е тази

Ма ко ние боледуваме при смяна на сезоните...преди малко забелязах, че гласа на малкия почва да дращи...та сега ще увелича вит.С и довечера ще има гореща, солена вана+разтривка с тигрова мас и парацетамол  hahaha
Вио ми изпрати филма, ама маймуните не ми позволяват да си го дръпна.....Вио благодаря   bouquet
Оправих домакинската част, изпих си кафето и сега чакам майката да дойде да си прибере детенцето  във времето за чай  hahaha та ще дрънна един ингилизки чай + мляко с нея  hahaha и после ще дойда на едно подобаващо питие при вас   bouquet

# 639
  • София
Чудесна стая, Калинче!

Аз засега не се оплаквам от нашите... Всички са по-хубави от преди 6 години, когато Миленчета беше 5 клас. Това е снимката от 1 учебен ден преди 6 години...

# 640
Лус ти направо ме разцепи с тази снимка......Училището в което учи малкия до преди две години си беше селската ни гимназия близо до Варна, но такива класни стаи не съм виждала....

# 641
Лейдибърд, масово са такива стаите Tired Вашата училищна стая е супер, направо с кеф да учиш вътре  Party А за филма - няма нищо, ама да видим до кога ще се точи...

# 642
Вио първи и втори клас малкия учи в бг, в училището, където и аз съм учила, но наистина не съм видяла такива класни стаи.

# 643
Добра вечер Simple Smile
Препило ми се е едно коняче , обаче няма да е скоро още съм на АБ Sad Днес сутринта и дребния ме побърка , обикновено е станал преди 7 ч. Днес в 8 :30 буден лежи и ме гледа с едни тъжни очи... Говоря аз отговаря с една дума , а нормално е да е скочил и да бърбори безспир.Облякох го заведох го в другата стая , поръча си макарони на фурна , почнах да правя той се отпусна на дивана , докато се върне от работа мъжа подивях.
Скрит текст:
Повърна еднократно, ходихме на дежурния ни кабинет, който е в една частна МБАЛ  Twisted Evil преди месец ме накараха да си създам много лошо мнение за нея, днес го затвърдиха .Обяснявам че детето се оплаква от билки в корема , хемав е , повърна еднократно, отпуснат е .Първо че беше груба лекарката към нас , опипа корема сви крачета нито със слушалка го чу нито гърло погледна  #Cussing out изписа витамини свещички за повръщане и инфлуцид, даде талон за Детско в окръжна ( само и единствено защото нямат детско отделение иначе със сигурност там щеше да ни прати ).Повече не е повръщал , живна , хапна и на обяд и сега , даже не легна да спи на обяд .
Сега съм замесила тестото за соленките на Марчето след няколко часа се надявам да са готови Simple Smile

luss не мога да повярвам че е имало такива  класни стаи  Confused
Ladybird_ вашето изглежда много добре и много различно от тукашните .
Нашата класна стая беше сравнително прилична с тези чинове като на снимките на luss , за тазгодишните първолаци чиновете са подменени, по едно дете на малко бюро със стол , в много свежи цветове .
vio това с трупането на вещи , се опитвам да го премахна в къщи няма къде да се трупа всико което мога взех да изхвърлям, или ако ще е в полза на някой раздавам.Което по някаква причина искам да запазя а нямам място в къщи ( понеже ни е малък апартамента ) носим при родителите ми там има таван и сме завзели част от него .Но стигнахме мъжа ми до извода че все по малко вещи трупаме, което е добре.
Сега ще редим пъзел с момчетата , той е бебешки ама сами не се справят.

# 644
Добър ден и от нас дами,

минавам само диагонално да ви поздравя и почерпя с късно кафе и американска закуска :

Скрит текст:

Ние тръгваме с детето на класа й по танци .В момента не й се ходело и иска да си играе и гледа ДВД-то с Гарфийлд вместо да се облича и мие зъби . Ще помогна след като видя ,че се е заела сама с обличането на костюма. Натоварена й идва програмата и на нея с ранното отиване на градина в 6 и 50 и прибирането в 6 ,но се опитваме да променим нещата.  Тези две седмици откакто мм се върна в работилницата за зимата и пътува 70 км в посока се налага аз да водя детето ,а той да го взема . Ставам в 5 да приготвя закуска и кутиите за обяда, мм прави кафе ,вдигаме детето в 6 и 30 и в 6 и 45 потегляме към градината където той ни оставя отвън преди кръстощето с 3 светофара за него ,защото до 7 трябва да е пред Мола за да тръгнат всички със служебната кола ,а ние чакаме до 7 да отворят .След това оставям детето и тръгвам за автобуса в 7 и 10/15 и аз и в 7 и 25 съм на работа и чакам да ми започне смяната в 8 . В 4 и 30 свършвам ,вървя пеша 2 км до нас ,защото ако чакам автобус ,то той идва в 4 и 58 ,а аз съм си вкъщи за 25 мин и направо вървя през времето, в което ще трябва да го изчаквам . Мъжът ми свършва в 4 и 30 също, но пътуват до 5 и 40 ,оставят го с колата на компанията до Мола ,той взема нашата кола и взема детето от градина и се прибират ,хапват , домашни , вана ,приказки и е дошло време за лягане за нея в 20 часа ,а ние в 20 и 30 -21 сме в леглото 'каталясали' както казва баба ми . И така всичко започва отново в 5 на другия ден ,а мм работи и през уикенда 7 дни и така. Отделно той трябва да учи и за изпити за лиценза , аз си търся по добра платена работа и съм на две интервюта в понеделник след работа .На едната ,която е от нашата организация/ компания ще съм на смени и може и през уикиенда да се падат , мм няма да може да работи и поне ще учи ,а и аз ако вземам повече пари няма да се налага той да работи още повече. Едната работа съм я взела на 100 % ,защото ми я предложиха сами ,интервюто е само проформа и е за 'Аутизъм Интервеншънист' фрийланс на деца с аутизъм ,които имат нужда от специалист ,който да им иде в дома и да им помогне /направи програма или помогне на ресурсния учител в градината да си изпълни програмата.
 Държавата дава 10 часа помощ на такива семейства и аз като контактор си нагласям часовете със семейството как да разпределим тези часове в седмицата .По принцип се правят по 1.30 до 1.45 часа на ден с дете и пътуването е голямо за да си направя 8 часа ,а и книжка ще ми трябва ,но не съм уверена да се явя на изпит още .Карах над  2 часа извънградско миналата неделя ,около 200км , но изпита ще ми е в града и трябва да тренирам още еднопосочните улуци в центъра,  паралелния паркинг, минаването от 2-3-4 степенен път, 4 way -а ,смени на лентите и т.н. Имам и още 2 часа с инструктора ,които не можах да ги взема ,защото замина на ваканция в Тибет .Другата работа е соц. работник в нашата компания на смени , които се грижат за деца отнети от родителите им в домове за деца шелтъри из града. Децата живеят там ,травмирани са, идват от семейства с дрога , проституция, насилие, побои и анти-соц. прояви и ще се разбере тази седмица .Мога и да мина в градината на нашето дете трансфер и да бъда редови учител на друг етаж с подрастващи ,което ще ми е много удобно за детето за водене и прибиране но парите ще са същите .Решения, решения ..
 Явно ще трябва да се изтърпи още. На всички ни силите омаляват тези дни и щом и мм се пооплака ,а той рядко мрънка за нещо такова да не кажа никога ,та ми става ясно ,че ни е дошла умората и задълженията в повече. Съдба , няма какво да се оплаквам ,само констатирам какво се случва с нас !!

Какви са тези класни стаи ,Люссинка? То поне една боя да бяха ударили на чинове, стени и прозорци пък те брр.... Ужасия ,извинявай ,не искам да те обидя  Tired

Лейди, снимката с маймунката е уникат Simple Smile)) А аз нищо не видях от вашата стая да ти кажа .Не ми отваря/излиза снимката  newsm78

Смърфи, страхотни снимки ,страхотни .Искам и аз ваканцияяяяя!  Hug

Писенце,  Hug

Вио, дано да се обадят за работата на тм .Стискам ви палци и за това и за ЗК с Кремито  Praynig Hug

Марче говори ми ,говори .МНого хубаво разказваш  Hug

Джейми, аз съм правила такива сандвичи с кайма и са страхотни. Навремето в Търново ги опитах истинските Странджанки и оттогава съм им фен.

ма ко ,лекувайте се и вие ,че са страшно неприятни тези вируси. Три седмици бях извън строя и 2 седмици на АБ ,който свърших вчера . Днес мога да си пийна бяло винце вече .Откога чакам ,ще откача от нерви .Изядох си ноктите и де що има из в къщи ,уф спирам  Rolling Eyes

Валенце, страхотно е у-щето и снимките говорят много за любовта към децата и работата   bouquet
Дано Б. се чувства все така добре там ,а на М. пожелавам да няма такива сблъсъци повече. И аз бях такова дете и колко ненавист, булинг и подигравки съм отнесла от 4-7 клас само аз си знам. И мен така ме учиха да не им се обръща внимание , да не отвръщам на агресията с агресия ,но това се оказа  доста лоша услуга и чак в университета малко се отърсих от тези негативизми ,но са ми останали като една горчилка . Много сили  и  мъдрост ти пращам  Hug Hug

Ста-ди,   bouquet да започнеш магистратурата !! В коя област си се насочила ?

Деси, излизай от тежките мисли и подишай малко Пловдивски въздух ! Прати ми малко и на мен от атмосферата в града  Hug

На всички лек и приятен ден с децата и мъжете .Ще намина пак за почерпката довечера  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт