Домакини 43/ есенна

• 47 636
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Марче, какво ще гледаш?
..............................
Започнала съм  да гледам The Knick" с Клайв Оуен и е филм на Стивън Содербърг.  Сериал е.  Много е добър.
Калинке,  Hug

Идвам веднага за питието!!!
Майката постоя у дома до 19.30  Joy преполовихме бутилката с ликьореното уиски, накрая влезе в тоалетната и скъса сиджимката дето се дърпа, че да се включи лампата  Joy та сега там каквото и да се прави е на тъмно  hahaha ....................................
..............................

Ще се напикая от смях... rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao......................... wavey
Изгледах си серията и сега ще си лягам.

И още нещо: МНОГО СЕРИОЗНО ГО ПРОЧЕТЕТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙНОТО ОБЩУВАНЕТО  ИЛИ КАЗАНО НАКРАТКО ЗА СЕМЕЙНИЯ СЕКС ПО КОЛКО ПЪТИ Е ПОЛЕЗНО В ДЕНОНОЩИЕТО .ВНИМАВАЙТЕ!!!!!!!... Joy Joy  hahaha hahaha
http://www.socbg.com/2014/10/60.html

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 01:42 от marchеva14

# 661
Ние доволно похапнахме с детето късен обяд от топъл сандвич с швейцарски кашкавал, масло, италиански колбас, домат и много зелении .И сега след чистенето 2 часа тя си гледа новото ДВД 'Малечка" ,а аз похапвам натурален чипс от сладки картофи, моркови и червено цвекло-убиец !
 Благодаря ви момичета , ценни приятелки сте и и верни другари в борбата !Благодаря  Hug

ма ко, дано да го измисля средния вариант .И ти ли играеш игри ? Навремето когато си бях в къщи и детето беше бебе играех Фармвилл и някакви други и те разбирам  Flutter
Да се оправя Шефа скоро и напълно  Hug

Марче, взимай думата и говори .Много ми е драго да ви слушам  Heart Eyes
А за другото съветът го приемам и аз така мисля ,но положението е такова ,няма начин просто,а живота си вървиии...Уж едното хубаво ,уж другото и то хубаво решение и изпълнение ,но като ги събереш двете не е чак толкова хубаво . Много си права и двамата си говорим много и го осъзнаваме ,но пусто имигранството е такова когато е начално. Друго ми/ни беше в Англия ,сега пак наново .Съдба ,изприказах си приказката по този въпрос. Няма леко. Имам си една приказка от край време моя ,която казва 'Ако беше лесно, нямаше да се падне на нас !' Thinking
Ммм еклери .Браво ,майсторка си ти от класа   bouquet

Деси ,такова е мерси. Изчакайте дядо му ,то при нас е още рано ,ако ли не обадете му се още като станете сутринта за да го намерите у дома. Трудно е така ,знам  Hug
Послушай и Марчето за възползването и хич не му мислете  Hug

Лусска , права си и ти ,но леката работа дава и леки пари ... По принцип най ме влече да съм от първата позиция ,но там най ще ми трябва кола и ще се види.
МММмм 'Курвазер' и на мен налейте едно малко .Чакам мм да си дойде , да идем до склада да си вземем зимните дрехи и обувки пак и да занесем летните и след това ще пийнем по чаша или две винце . bowuu

Тите ,стига се излежава, обади се какво правите !   bouquet

Лусси, харесвам 4те К-та Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 03:46 от Анонимен

# 662
  • София
Страхотни са показаните красни стаи, страхотни.
То ще излезе, че в помощното училище на Бояна се доближаваме именно към този вид стаи, за разлика от масовите училища.Забравих да спомена, е и музика звучи постоянно в коридора на едни уредби- ветска, класика, шум от делфини в морето...много успокояващо за децата.

Разходката вчера в ранчото мина прекрасно- първо обикаляхме поляните, после в самото ранчо Мария и дечицата на другото семейство яздиха, а ние с Бояна гледахме и галихме кончетата. Мария за първи път я изведоха с коня и извън оградата на ранчото, по поляните.
Сега отивам да правя мекичкии. Днес ще се разходим по Витоша.
Хубав ден на всички!

# 663
Здравейте  Grinning

Пийвам си кафенцето и минавам да се разпиша   food010

Вчера изкарахме един много хубав ден. Разходихме се до Крушунските водопади и Деветашката пещера. Голяма красота. Особено в съчетание с есенните цветове наоколо. А пещерата просто ме порази със своите размери. Не очаквах да видя това, което видях. Пещерата беше огромна, с големи дупки отгоре (така наречените "окна"), през които се вижда небето. За съжаление има достъп само до преддверието, тъй като в пещерата живеят над 40 000 прилепа (при размножаване броят им достига 60 000) и не е препоръчителен сблъсъкът им с хора. Самото цвърчене наприлепите те обгражда от всички страни. Пещерата е дълга близо два километра и половина и навътре внея има 11 езерца. Със сигурност преминаването й е страхотно изживяване за спелеолозите. След това се разходихме из Ловеч, разгледахме типичните занаятчийски работилнички и се качихме до Вароша, а накрая си направихме и разходка до Троянския манастир. Доволна съм  Grinning

На мен ми хрумнаха разни идеи и се надявам да успея да ги реализирам в бъдеще. Когато бях дете, все имах усещането, че материалът в училище не се предава по начин, по който да заинтригува децата. Сега поддържам същото мнение. Затова отворих учебниците на каката и разгледах кога какво ще взимат. И реших, когато имат урок за някое животно / растение / историческо място / личност, оставила следи в историята, да се опитвам да показвам всичко нагледно, а да не е просто един текст в учебника, евентуално съпроводен с малка картинка. Идеята ми е, един ден, когато учат за Асеневци (примерно), да заведем децата до Царевец, за дапридобият реална представа за нещата; когато в училище говорят за Васил Левски, да си направим разходка до Къкринското ханче. Изключително скучно ми беше, когато ни учеха за видовете скали и камъни. Един текст с непознати понятия и липса на каквито и да е картинки. Музеят "Земята и хората" ми се вижда добър вариант, за да видят децата нагледно въпросните камъни и скали. И така нататък  Simple Smile

Другата ми идея е свързана с постоянното ни обикаляне с ММ и опитите ни да събудим любов за това и в децата. Те са все още малки и обикалянето бързо ги отегчава. Затова реших да им вземем от книжките, в които се събират печати за всеки един посетен обект от 100-те национални туристически обекта. И след достигане на крайната дестинация, освен да получат печат, ще имат възможността да си вземат и нещо за спомен - или магнитче за хладилник, или картичка, или нещо друго, свързано с посетеното място. Така ще имат стимул и ще изминават пътя с желание  Simple Smile

Джейми, как е детенце днес?

Марче, рецептата за кейка я записвам моментално. Да споделя, че записвам всяка рецепта, която споделиш тук. Голям майстор си!

# 664
Добро утро! Поли вече се е разписала, ама Поли -
Изчетох ви от снощи, интересни теми сте подхванали. Деси, Вале - хубави разходки сте направили.
За класните стаи - вече може и да не са толкова зле, но тази наша подредба не предполага разчупени занимания, а те са много по-полезни за децата. Знаете ли колко е трудно да се работи по групи в подобни стаи като нашите - докато се организираме, дърпаме чинове, столове, хаос, половината час минава...Извеждането на децата извън училище за да им покажем нагледно неща - свързано е с куп документи, които се попълват, организация, разрешителни. На края го правиш извън работно време и без заплащане. Не го обяснявам за да оправдавам учителите, а само да ви покажа за кой ли път, че системата е тромава и бюрократска. Марче, заинтригува ме със сериала - Клайв и Содърбърг са ми любимци. Помниш ли "Секс, лъжи и видео" на Содърбърг? Този филм навремето преобърна много от представите ми. Калинче,
Скрит текст:
иска ми се да се запознаем, с теб имаме много общо като възгледи, ей
. Хубава неделя ви желая. Аз мятам чистенето, пък после ще видим.

# 665
Добро утро!

# 666
Добро утроооооооо   bouquet

Марче не е смешно  hahaha сега ще вземам стълбата и ще закачам отново сиджимката на тавана, че вече съмна и добре, че има голям прозорец, та е светло  Joy Стези списания ме върна в детството...Мама беше абонирана за Жената днес, Лада, Божур...Пък за написаното  Joy тя партията изхвърли църквата извън държавата и иззе и нейните функции - та това е резултата  Joy
Контеса аз проспах снимките  hahaha но предполагам нямат голяма разлика с тукашните   bouquet
Вале страхотна жокейка   bouquet Наистина ще я подготвиш за селски живот в Англия  hahaha или пък с нашите деца ще си направим страхотно село в бг  Joy Училището на Бояна не се доближава, а е точно като тукашните начални училища   bouquet В училището на малкия по коридорите не се чува музика, но в класната стая имат cd плеър с много слушалки и което дете си свърши работата може да си седне на земята и да си слуша музика без да пречи на останалите.
Поли отидете на Крушунските водопади края на май - тогава са най-пълноводни и гледката ще те изуми - как едно и също нещо в различните сезони е толкова различно   bouquet Деветашката пещера е феномен, но по времето на соца я бяха превърнали в секретен ГСМ - та още мирише на петрол, а в демокрацията снимаха доста амер. филми.... горките прилепи.. Още ли стоят останките от въжения мост преди ад се стигне до пещерата? Идея за учебния процес мога да ти дам от тукашното образование - децата от рано работят с офис програмите, на 3 срока са и всеки срок е разделен на 2, та са 6 части и за всяка част имат задание да правят проект по дадена тема - за сегашната половинка е за водата - та детето си намира факти, картинки за агрегатното състояние, за водния цикъл в природата, за замърсяването, за животните до и във водата, за реки, океани, езера....и си прави презентация - така научава много повече и трайно! Правихме за Римска империя, за държавите в Европа, за владетелите в Англия... малкия сам се впуска да чете, докато от учебник не желае... За 100-те нац. обекта те ще си получат и бронзова значка при 25 обекта, сребърна при 50 и златна при 100 от туристическото дружество!!! Много добре си го решила   bouquet Аз си имам мото от детството - да не минава година без да съм посетила непознато място!!!
Дами догодина август сме във Варна  Joy Като сме от едно поколение как няма да са ни еднакви възгледите  hahaha
Хортензия   bouquet
Ставам да приготвям футболиста, че днес е последната среща за тази половинка на сезона от селската футбулна лига  hahaha Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 667
Добро утро и от мен.
Поли, много добре си го замислила, дано да се получи. Ние с племенниците направихме така (нашите са още малки, но и на тях ще вземем като му дойде времето) - взехме им книжки "100 нац. обекта" и сега им е много интересно да обикалят. Лошото е, че голяма част от обектите вече ги бяхме посетили, но винаги има какво още да се види.
Ели, видях новия член на семейството - ми той е уникален просто! И какви очи само има...Сладурчо сладък.
Джей, как е малкия?
Марче, още не съм изгледала "Джак". Така като ви чета ще ми хареса много, остава и време да намеря да седна да го гледам  ooooh!
Ма ко, как сте?
Вале, и вие страхотна разходка сте направили. Видях ви снимките, чудни са!
Да ви кажа, и мен ми се мърда нанякъде. От морето насам не сме ходили никъде, и вече не ме свърта на едно място. Мм сега ме навива за Нова година да ходим в Добринище за няколко дни с малките, обаче не знам как ще стане. Зима, сняг, поледици (да не дава Господ)....не знам как ще тръгна с децата. Хубавото е, че няма да сме сами - ще бъде цялата компания там, всичките с малки деца, и сигурно ще е много весело. Ще видим де, умувм още, може и да се престраша  Crazy

# 668
Вио разсъждаваш като типичен представител на северна бг  Joy виелици и поледици има при нас  Joy Смело хуквай към Добринище и удари една голяма ракия в механа Македония и вместо мен  hahaha

# 669
Лейдибърд  Joy
И ти си права, ама една зима така ни беше затрупало в Родопите, едвам се прибрахме. Та и сега с това Добринище - уж на юг, ама е планина, знае ли човек  Thinking
А за ракията - нямаш грижи, само че мм ще я изпие, става ли? Че нали временно (3 години вече!!!) не пия, не пуша и не употребявам психотронни вещества  hahaha Като спра да кърмя ще наваксам, обещавам (си)!

# 670
  • при късмета
Добро утро!
Вио, добре сме Hug
От утре всеки по задачи
Крушунските водопади са ми любимото място в България, най-любимото.
И в Ловеч има една механа "Вароша", готвят най-вкусната храна, която съм яла. 7 години ги споменавам. Като бях бременна мъжо се молеше да не се присетя да ям там, че са 250 км. само на отиване  hahaha
Калинче, въжения мост пред пещерата, вече е отремонтиран, бетонен и стабилен. До пещерата вече се ходи по всяко време на годината, защото хващаш широкия път отляво на реката и я пресичаш точно пред нея по моста. Преди трябваше от пътя да тръгнеш отдясно на реката и ако е залято, чакаш да изсъхне.
Сталоун снима един филм там, бяха си взели официално разрешително, от продукцията направиха моста, платиха си и разрешителното и ремонта и накрая им казаха, че притеснявал прилепите и заради моста нямало да има не знам какви си храсти. Някакви псевдоеколози нямаше за какво да се хванат, че да привличат внимание. А моста си го направиха много стабилно, не само да си снимат филма и то за тяхна сметка. Сега е достъпно целогодишно.
Скрит текст:
Мъжа ми работеше тогава с продукцията и непрекъснато пътуваше до там. Ние бяхме ходили преди това и имахме там среща с приятели, които на следващия ден трябваше да дойдат. Ние видяхме предишния ден пещерата, а те не можаха, защото от пътя където трябваше да се пресече реката преди, се заливаше при най-малкия дъжд
Пещерата е използвана за склад на гориво провизии още по време на втората световна, стария режим така си я заварва, доколкото знам. Наистина следите от силозите стоят.
И аз много обичам да ходим на места, на които не сме били.

Гледам, че е грее слънчице и вятъра е утихнал, ще гледам да ги изкарам малко моите.
Усмихнат и слънчев ден на всички  Hug

# 671
Прибрахме се и сядам на кафе   food010 smile3546
Победихме 4:0  newsm44 малкия за първи път игра като вратар, че титуляра се разболя ненадейно - добре се справи и е обявен за "играч на мача"  bowuu Много е доволен и щастлив. Сега имаме две седмици почивка  Joy
Вио вярно е, че там натрупва, но с доба кола и вериги - няма проблем, докато в северна бг при поледиците - нищо не те спасява - за това лично аз предпочитам зимата в планините. Няма проблем кой ще ми изпие ракийцата  hahaha важно е да ме споменете в тази култова механа  hahaha вероятно и там нещата са се променили с годините и едва ли ще ти метнат хляб, лук и сланина в камината  hahaha Имам страхотни зимни спомени от този район - тогава правеха и специален чай от 100 билки и 2 подправки  hahaha 100-те билки така и не ги запомних, но двете подправки са боров мед и ром  Joy
Ма ко изобщо не ме радва, когато някой природен феномен стане лесно достъпен с кола.... Последно бях там с детето преди 6години, но слязохме по една пътека отгоре на пещерата... преди това съм влизала и с лодка. Била съм и млада и екстремна Joy Почват да ми липсват щуротиите  hahaha Към новите места ще допълня и новите неща  Joy но вече смелостта ми се привърши - и аз като Тити искам да скоча с бънджи, ама нещо ластика на гащите ми е слаб  hahaha Та за момента се задоволявам с нови кухненски рецепти  hahaha и май скоро въже за мен няма да се намери  hahaha

# 672
Изгледах 1 серия на The Knick - Марче,  bouquet - хареса ми, пуснах да тегля още серии.
И мен ме е стегнала шапката за пътуване, ама не в БГ, обаче да видим...засега не се очертава. Много неща от бюджета свихме заради студента, но си струва.

# 673
  • при късмета
Калинка, браво на детето за мача.
А за моста на пещерата, не е изграден сега. Те просто го възстановиха. От него бяха останали само 2 метални релси на които някога е бил моста. Моста през реката, директно срещу входа на пещерата е направен още по време на войната, за да могат да се вкарват вътре огромните камиони, за да разтоварват стоките, които са държали в запаси. Даже влак е влизал тогава в пещерата, имало е релси, които свършвали там, заради горивото. Това знам от местните и като се загледаш, някои следи още личат. Имам снимка някъде на обяснителната табела на входа, трябва да я намеря и да видя там какво пишеше. Иначе пещерата е много интересна, влизала съм много навътре в едининя ръкав, като ходихме за първи път ни бяха предупредили да си вземем нещо за светене, ако искаме да видим повече.
Пещери и водопади са ми любимите природни забележителности, обожавам да си вися по цял ден на такова място

Ние бяхме на разходка, много е хубаво времето. Шефа се наигра, че стои затворен от 3 дни

# 674
Добро утро момичета,

започвам да правя палачинки и ще намина след това  Party

Общи условия

Активация на акаунт