Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 463
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета, посъветвайте ме какво да направя. Вчера направих парено тесто - марципан Варна. Оставих го да изстива. Пресях пудрата захар да ми е готова и след това нямах време да се занимавам изобщо с това. Днес взех да омесвам изстиналото тесто с пудрата захар, но не се събира ами става на парцали...
Какво да направя? Чудя се дали да не омеся с малко брашно още, че да се събере...Предварително ви благодаря за съветите!

Изхвърли го и замеси друго, няма да го оправиш, престояло е много и няма оправяне.

# 166
Здравейте. Моля ви за помощ. Преди правех една шоколадова торта  с  крем ганаш, не откривам нито рецепта нито снимка, заболя ме главата   #Crazy моля ви дайте идея  baby_neutral Благодаря ви.

# 167
Здравейте. Моля ви за помощ. Преди правех една шоколадова торта  с  крем ганаш, не откривам нито рецепта нито снимка, заболя ме главата   #Crazy моля ви дайте идея  baby_neutral Благодаря ви.
Най-вкусната шоколадова торта?
pimi много ми харесва Макуина и на мен скоро ми предстой да правя торта кола,та ако има някакви снимки или клипове по който си гледала ще са ми много от полза.Мерси предваритено.
мегало много ми харесва цветето,а коледната торта е толкова зареждаща  Heart Eyes
mimi0585 аз тъй като не съм хич фен на фондана тази домашната торта направо ме  #Crazy много апетитна изглежда.
stefina добре се е получила тортата и с много наситени цветове,само нинджите е трябвало според мен да са малко по-дребнички,но иначе са много сполучливи.
Да ви покажа и аз 2-3 торти .........

# 168
Привет!
   Мегало благодаря за разясненията за цветето.Ако може да видиш какъв точно е цвета ,който си използвала за цветето ,много ми хареса.Хубава зимна тортичка се е получила !!!

# 169
Весела Коледа

# 170
  • Бургас/Пз
За много години, момичета Simple Smile Живи, здрави и много щастливи и много поводи за празнуване и тортички Simple Smile
Аз отдавна не съм правила торта с фондан, а за нова година се отчетох със сладкиш с много лека декорация, но ето по едно парченце от него Simple Smile Рецептата е тук http://antoaneta77.blogspot.com/2015/01/2015.html

# 171
  • някъде тук
Здравейте, защо не може да се влиза в ловелито? пробвам ,вече цяла седмица  Rolling Eyes

# 172
честита нова година, момичета, много здраве и вдъхновение

вилана, чак сега се добрах до кутията с боите

pearl pale pacific blue, metallic light silver, starlight lunar lilac - rainbow dust
twinkle pink - PME

# 173
мерси, мими
то и аз уж с фолио, ама не ми се получава добре и после доста мазане на ганаш се налага да ги "изправям"

Здравейте, отдавна не съм влизала, но да споделя какво правя - купила съм си пакет от прозрачното лице за подвързването със спирала режа го по дължина и си стягам тортата, като отделните парчета, със застъпване,  лепя с хартиено тиксо.

Скрит текст:

# 174
  • Кюстендил
Здравейте момичета и за много години! Искам да ви попитам дали мога да смеся заквасена сметана и и сметана за разбиване и ако да в какво съотношение. Благодаря ви предварително

# 175
Здравейте момичета и за много години! Искам да ви попитам дали мога да смеся заквасена сметана и и сметана за разбиване и ако да в какво съотношение. Благодаря ви предварително
Може.Но по отделно и след това смесваш.Аз слагам 1:1

# 176
  • Русе
Момичета, имам много лаишки въпрос, но не ми е ясно - Как точно се работи със силиконовите молдове за дребни, сладки неща? Ясно ми е, че се натъпкват хубаво с марципан или фондан, слагат се за няколко минути във фризера и после се вадели лесно. Това добре. Но как се оцветяват фигурките например? Дали слагам различни цветове от фондана на мястото където трябва  newsm78, но пък на снежен човек примерно да слагам черни копченца  newsm78 Та това ми е въпроса. Как точно се процедира. Какво означава "дъствам"?... нищо не ми говори. Ако може и това да ми обясните на чист български език.  Embarassed Може би се оцветява със суха четка и праохобразни боички  newsm78 Не ми се смейте много  Embarassed
Ако някъде сте обсъждали това и не ви се отговаря, ще се радвам, ако ме насочите да си прочета.

# 177
Момичета, имам много лаишки въпрос, но не ми е ясно - Как точно се работи със силиконовите молдове за дребни, сладки неща? Ясно ми е, че се натъпкват хубаво с марципан или фондан, слагат се за няколко минути във фризера и после се вадели лесно. Това добре. Но как се оцветяват фигурките например? Дали слагам различни цветове от фондана на мястото където трябва  newsm78, но пък на снежен човек примерно да слагам черни копченца  newsm78 Та това ми е въпроса. Как точно се процедира. Какво означава "дъствам"?... нищо не ми говори. Ако може и това да ми обясните на чист български език.  Embarassed Може би се оцветява със суха четка и праохобразни боички  newsm78 Не ми се смейте много  Embarassed
Ако някъде сте обсъждали това и не ви се отговаря, ще се радвам, ако ме насочите да си прочета.
Да точно така се процедира със силиконовите молдове.Слагаш очи,уста,копчета и всички други части едно по едно и наслагваш цвят върху цвят.Дъстването трябва да имаш купени дъстове и при вече готови фигурки с мека суха четка се работи.

# 178
  • Русе
jiorjita , благодаря   bouquet А какво представляват тези дъстове  newsm78 Някакъв линк или картинка, за да видя...

# 179
  • Бургас/Пз
jiorjita , благодаря   bouquet А какво представляват тези дъстове  newsm78 Някакъв линк или картинка, за да видя...

http://hitrini.com/category/132/brokati-godni-za-konsumatsia.html

Общи условия

Активация на акаунт